19 Temmuz 2013
Sayı: KB 2013/29

 Kızıl Bayrak'tan
Haziran direnişinde yeni safha
Zorbalara karşı isyan haktır!
AKP iktidarının
“hayat suyu”
yabancı sermaye
çekilmeye başladı
Sermaye devleti
tam bir cinayet şebekesidir!
İzmir’den baskınlara yanıt...
Devlet yine
katilleri koruyor!
Onbinler Ali için sokaklara indi!
Binler TMMOB yasasına karşı sokağa çıktı
14. Evvel Temmuz Festivali tamamlandı
Kamu TİS’leri görüşme süreci devam ediyor…
“Sendika hakkımız engellenemez!”
“Sonuna kadar mücadele!”
Para basanlar hakları için grevde!
“Bu grev onur grevidir!”
Mısır’da halk hareketi ve yeni gelişmeler
Gezi Parkı Direnişi’nden ayaklanmaya... - 2 V. Yaraşır
Gençlik yol ayrımında… K. Ali

Dünyada işçi ve emekçi eylemleri sürüyor!

Toplumcu Eksen’den...
Ekim Gençliği temsilcisi ile Yaz Kampı üzerine konuştuk...
Forumlar taleplerin kürsüsü oluyor
ABD’de Trayvon Martin davası... T. Kor
Gezi tutsağından mektup…
Kavga bitmedi direnişe devam!
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Kızıl Bayrak'tan...



İkinci ayına yaklaşan Haziran direnişi yeni biçimler kazanarak yoluna devam ederken, hareketi hedef alan devlet terörü de hız kesmeden sürüyor. Sokağa inen kitlelerin üzerinde gaz bombalarıyla, TOMA’larla ve coplarla estirilen polis terörünü tutuklama-gözaltı furyası tamamlıyor.

İzmir ve İstanbul’da yaşanan son operasyonlarda onlarca kişi gözaltına alındı. İzmir’de gözaltına alınan 15 direnişçiden 11’i tutuklanarak F tiplerine konuldu. Böylece büyük halk hareketinin başından itibaren tutuklananların sayısı 150’lere yaklaştı.

Geçtiğimiz haftanın bir başka önemli gelişmesi, 2 Haziran günü polis ve sivil faşistler tarafından sokak ortasında dövülerek beyin kanaması geçiren Ali İsmail Korkmaz’ın 39 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitirmesi oldu. Ali’nin yaşamını yitirmesi kitlelerin öfkesini bir kez daha körükledi. Onbinler başta Ali’nin memleketi Antakya olmak üzere Eskişehir, Ankara, İstanbul ve diğer bir dizi kentte sokaklara indi. Özellikle Antakya ve Ankara’da militan çatışmalar yaşandı. Bu gelişmeler direnişin küçük bir kıvılcımla tekrar patlama potansiyellerini gözler önüne serdi.

Ali İsmail’in yaşamını yitirmesine neden olan vahşi polis saldırısı, sermaye devletinin kokuşmuş yüzünü bir kez daha gözler önüne serdi. Ali’nin katilleri bir sermaye devleti geleneği olarak bugüne kadar korundu, kollandı. Cinayeti belgeleyen kamera görüntüleri polis tarafından “silindi”. Bu vahşi polis cinayetinden ötürü tek bir polise dahi soruşturma açılmadı. Benzer bir süreç Ethem Sarısülük’ü katleden polisin yargılandığı davada da yaşandı. Başından beri delilleri karartmaya çalışan, katil polisin ceza almadan kurtulması için elinden geleni yapan düzen yargısı gelinen yerde yargılamayı hepten durdurdu. Kitle hareketi düzen yargıçlarının yakasın yapışmadığı sürece hem Ali’nin hem de Ethem’in katilleri ellerini kollarını sallayarak gezmeye devam edecekler.

Kitlelere sermaye düzeninin bu kokuşmuş yüzü döne döne teşhir edilmeli, direniş tutsaklarının serbest bırakılması, operasyonların durdurulması, katil polislerin ve tüm sorumluların yargılanması için mücadele büyütülmelidir.

***

Günlerdir çalışmaları süren Ekim Gençliği Yaz Kampı’na sayılı günler kaldı. Artık tüm hazırlıklarda sona gelindi. Haziran direnişinde elde edilen politik-moral ve maddi kazanımlarla kampa katılacak olan gençlik güçleri, kamp vesilesiyle yeni mücadele dönemine hazırlık yapacaklar. Mücadelenin gündemlerini ve gençliğin sorumluluklarını tartışacak ve ortaya çıkan sonuçlar üzerinden yeni döneme daha güçlü bir hazırlıkla girecekler.

Hazırlıklarında sona gelinen gençlik kampını örgütleyen genç komünistlere başarılar diliyor, tüm kamp katılımcılarını Kızıl Bayrak gazetesi olarak selamlıyoruz.

 

 

 

 

 

 

 
§