23 Ağustos 2013
Sayı: KB 2013/33

 Kızıl Bayrak'tan
Mısır’da dinci-gerici projenin çöküşü ve yansımaları
AKP ve düzen için yolun sonu
AKP neden kaygılanıyor?
Düzen partilerine kanmayalım!
Hacıbektaş şenliklerinde neler yaşandı?
Aleviler’in AKP’ye yönelik öfkesi haklı, tepkileri meşrudur!
Emekçi semtlerinde
devlet-polis-çete üçgeni!
Tekstilde büyük grev başladı!
Tekstil greviyle sınıf dayanışmasını büyütelim!
“Pes edersek onlar kazanır”
Tekstilde grev dalgası
KESK’in son Ankara yürüyüşü üzerine birkaç düşünce
KESK’liler Ankara’ya yürüdü!
Kurucu Meclis seçimleri ve proletarya diktatörlüğü - V.I.Lenin
Mısırlı devrimci-demokratik güçlerin açıklaması
Kökten dinciler, Güney Beyrut’u hedef aldılar

Marikana Katliamı’nın 1. yılında

Forumlardan
Burcu Koçlu derhal
serbest bırakılmalıdır!
Rojava’da tecavüz ve yağma fetvaları sökmeyecek!
Suat Kılıç’a açık mektup
Çizgi Metin’in anısı yaşıyor şimdi
Harmandalı’da
“çöp eylemi”
İşkenceci tanıklığıyla
hapis cezası
BDSP’li tutsaklardan Kazova direnişçilerine mektup
Devrime yürüyecek güçteyiz!
Ölümlerinin 86. yılında Sacco ve Vanzetti’yi saygıyla anıyoruz!
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Burcu Koçlu
derhal serbest bırakılmalıdır!

 

Gezi direnişçilerine yönelik estirilen gözaltı ve tutuklama terörü sonucu onlarca devrimci tutsak, hapishanelerde tecrit koşullarında bulunmaktadır. Sınıf devrimcisi Burcu Koçlu da İzmir’de Gezi Direnişi sonrası estirilen devlet terörü sonucu Şakran Kadın Cezaevi’nde tutsak edilmiştir.

Burcu Koçlu’nun, %52 özürlü raporu vardır ve cezaevi koşullarında hastalığı nedeniyle hayati tehlikesi bulunmaktadır. 2007 yılında “Myasthenia Gravis” denilen kas hastalığı sebebiyle timus bezi ameliyatı olan Burcu’nun, hastalığı sebebiyle nefes darlığı yaşadığı, zaman zaman bilinçsiz uyandığı belirtilmektedir. Burcu Koçlu’nun ameliyat sonrasında kaburga kemikleri demirlerle tutturulmuştur. Bu durum ağır darbelerle Burcu’nun sağlık sorunlarına yenilerini ekleyeceği gibi, kas hastalığı nedeniyle kullandığı hapların da birçok yan etkisi vardır. Depresyon, kilo, kızarma bunlardan birkaç tanesidir.

Burcu’nun her an kriz geçirmekle karşı karşıya olduğu ailesi ve yoldaşlarının ısrarlı uyarılarına rağmen göz ardı edilmekte, hapishane koşullarında kriz geçirmesi durumunda gerçekleşmesi gereken müdahalenin geç olacağı vurgusu dikkate alınmamaktadır. Hapishane koşulları Burcu’nun hastalığını tetiklemektedir. Zira tuzsuz yeme zorunluluğu, düzenli süt ve süt ürünleri tüketme gerekliliği gibi diyet ihtiyaçlarının hapishane koşullarında ne derece çözülebilir olduğu da yine Türkiye hapishaneler gerçeğine ve hasta tutsakların maruz kaldığı işkencelere bakılarak anlaşılabilir.

Bunlara ek olarak Şakran Kadın Cezaevi’nde kadın tutsaklar cinsel taciz boyutlarına varan onur kırıcı muamelelere maruz bırakılmaktadır. Gezi Direnişi’nin ardından koşulların ağırlaştırıldığı, Şakran Kadın Cezaevi’nde tutsaklar çıplak arama işkencesine maruz kalmaktadır.

Gezi Direnişi nedeniyle tutuklanan üniversite öğrenicisi bir kadın tutsağın 15 kişiden oluşan bir ekip tarafından aranması ve “O kadar kalabalıklardı ki, bir darp herhangi bir iz gibi bir şey yok ama 30 tane el vardı üzerimde” beyanı uğradığı tacizin boyutlarını göstermektedir.

Şakran Kadın Cezaevi’nde devrimci kadın tutsaklara yönelik cinsel saldırılar bilinçli bir şekilde devletin teslim alma ve kimliksizleştirme politikalarının bir parçası olarak devreye sokulmaktadır. Sermaye devletinin zindan politikası ilerici, devrimci, muhalif tüm kesimleri dışarıda teslim alamazsa içeride teslim almak ve yok etmek üzerine kuruludur. Ancak zindan tarihi, bu politikaların devrimci tutsakların iradesiyle boşa çıkarıldığının tanığıdır.

Emekçi Kadın Komisyonları olarak devrimci kadın tutsaklarla dayanışma içinde olduğumuzu buradan bir kez daha vurgularken, devrimci kadın tutsaklara yönelik saldırılara derhal son verilmesini ve Burcu Koçlu şahsında hasta tutsakların derhal serbest bırakılması gerektiğini belirtiyoruz.

Tüm hasta tutsaklar derhal serbest bırakılmalıdır!

Şakran hapishanesinde tacizlere derhal son verilmelidir!

Kadın tutsaklara yönelik cinsel tacize son!

Zindanlar yıkılsın tutsaklara özgürlük!

Emekçi Kadın Komisyonları
18 Ağustos 2013

 

 

 

 

Gezi tutsakları serbest bırakılsın!”

Gezi Direnişi nedeniyle tutsak edilen direnişçilerin aileleri, İstanbul’da yaptıkları eylemin yedincisini 17 Ağustos’ta gerçekleştirdiler. Aileler, tutsak direnişçiler serbest bırakılana kadar mücadelelerini yürüteceklerini dile getirdiler.

Taksim’de Galatasaray Lisesi önünde biraraya gelen aileler, “Gezi tutsakları gazileri şehitleri onurumuzdur” pankartı açarak oturma eylemine başladılar. Ellerinde tutsak fotoğrafı taşıyan aileler, “Gezi tutsaklarına özgürlük” yazılı tişörtler giydiler. Eylem boyunca sloganlar attılar.

Eylemde aileler adına basın açıklamasını Cihan Aydın okudu. Tutsaklardan serbest bırakılanların olduğu ifade edilerek başlanan açıklamada, iki kişinin de tutuklandığı bilgisi verildi. Direnişin korkusunu halen yaşayan AKP hükümetinin, asılsız iddialarla, hukuksuzluklarla tutsakların özgürlüğüne kavuşmasını engellemeye ve yeni saldırılara hazırlandığı vurgulandı. Açıklamada 17 Ağustos depremi de hatırlatılarak, doğadan rant kapısı açılmasına karşı çıkılmasının önemine değinildi. Her hafta yapılan eylemin, Gezi Direnişi’nde katledilenlerin hesabını sormak için de yapıldığı belirtildi.

Tutuklama terörünün sürdüğü hatırlatılarak, yaşamını hapishanede sürdüremeyecek insanların da buna maruz kaldığı belirtildi. Yüzde 52 engelli raporu olan Burçlu Koçlu’nun tutuklanarak Şakran Kadın Hapishanesi’nde tutulduğunu ve tüm itirazlara rağmen serbest bırakılmadığı ifade edildi. Burcu Koçlu ile ilgili olarak şunlar söylendi: “Şakran Kadın Hapishanesi’nde tutuklu bulunan Burcu Koçlu’nun Ege Üniversitesi’nden aldığı raporda, eğim, yükselti ve basamaklı yürüyüşlerde zorlandığı, sıvı ve yarı katı gıdaları yemekte güçlük çektiği belirtiliyor. Hapishane koşulları altında Burçlu Koçlu’nun sağlıklı yaşam sürdürmesi ne kadar mümkündür?” Açıklama mücadelenin süreceği belirtilerek sonlandırıldı.

Eylemde tutsak direnişçilerden Dinçer Ergün ve Ali Sönmez Kaya’nın gönderdiği mektup okundu. Serbest bırakılan direnişçilerden Esra Ayyıldız da bir konuşma yaparak hapishanedeki tutsakların selamını iletti.

Hasan Tunç’un annesi Leyla Tunç, Emre Kaya’nın annesi Güldane Kaya da birer konuşma yaparak, çocuklarının haksızlıklara karşı verdikleri mücadelenin yanında olduklarını dile getirdiler. Eylem sloganlarla bitirildi.

Kızıl Bayrak / İstanbul

 

 

 

 

Burcu Koçlu için kampanya

 

İzmir’in dört bir yanında devam eden halk forumları, Gezi tutsakları ile dayanışmaya, onların sesi olmaya devam ediyor.

Bornova Büyük Park Halk Forumu, geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği forumla, İzmir’de Şakran Kadın Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan Burcu Koçlu’nun serbest bırakılması için imza kampanyası başlatma kararı almıştı.

İmza dilekçesinin hazırlanmasının ardından, Bornova Büyük Park Forumu tarafından Koçlu’nun serbest bırakılması için bir imza kampanyası başlatılmış bulunuyor.

Kampanyayı Konak Meydan Forumu ve diğer forumlara da taşımaya başlayan Bornova Büyük Park Forumu, daha önce de Gezi tutsaklarıyla dayanışma amaçlı etkinlikler düzenlemişti.

Kızıl Bayrak / İzmir

 
§