4 Temmuz 2014
Sayı: KB 2014/27

Gençliğin devrimci birliği için...
AKP, bir kez daha
“Kürt oyları av partisi”ne hazırlanıyor
Bol yalanlı bir Ramazan daha
Şirketler büyüyor, sendika ağaları gurur duyuyor!
Araştırma değil
aklama komisyonu!
Grev yasaklama sermaye devletinin fıtratında var
Grev yasağı ve sendikal barikat
Cam işçileri grev yasağına karşı Ankara’daydı
MESS Grup TİS sürecini kazanmak için...
İşbirlikçi Türk Metal
MİB'i 'anlamaya' çalışıyor!

Aliağa Belediyesi
direnişi üzerine

Kayseri’de Greif direnişinin rüzgarı esti!

Greif direnişinin sesi İzmir'deydi!

İzmir'deki Greif işgali paneli üzerine

Kızıl Bayrak yukarı, daha daha yukarı! - B. Seyit
Devrimci sınıf yayıncılığı üzerine notlar - T. Kor
“Sınıfın ve devrimin sesi Kızıl Bayrak 20. yaşında!” / 2
Aymasan Direnişi’nden bir işçinin
kaleminden Kızıl Bayrak...
“Kızıl Bayrak bir taraftır, işçi sınıfının tarafıdır!”
Siyonist İsrail’in saldırganlığı sahte gerekçeye dayanıyor
Ne istiyorlar bu üniversitelerden?
BDSP’den 2 Temmuz anmaları
21. yılında Sivas Katliamı’na yaygın öfke
Kartal’da kitlesel ve coşkulu Sivas anması
Markopaşa’nın mimli ozanı, selamsızdır Babıali’den aşağı - K. Ehram
Derby işgali 46. yılında
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

İşbirlikçi Türk Metal MİB'i 'anlamaya' çalışıyor!

 

Trakya Metal İşçileri Birliği (MİB), hakları ve gelecekleri için grevde olan Şişecam işçilerinin mücadelelerini işçilere emekçilere ulaştırmak için Çorlu merkezde ve işçi duraklarında A3 afişler yaptı. İşçi ve emekçileri grevde olan Şişecam işçileriyle sınıf daynışmasını yükseltmeye ve mücadeleyi büyütmeye çağırdı.

Sınıf devrimcilerinin bölgede yaptığı afiş faaliyeti daha öncekilerde de olduğu gibi hemen kazınarak söküldü. Grevdeki işçilere tahammülsüzlüklerini gösteren ve grevi 60 gün süreyle erteleyenler, bölgelerdeki kolluk gücü eliyle de dayanışma çalışmalarını engellemek için çaba harcıyor. MİB tüm bu saldırılara rağmen mücadeleyi, direnişçi işçilerin sesini duyurmak için çalışmalarına devam ediyor.

Türk Metal'den ajan rolleri

Trakya Metal İşçileri Birliği faaliyetleri sırasında yaşanan bir durumsa işçilerin örgütlenmesinden en çok korkanların sendika bürokratları olduğunu bir kez daha gösterdi. EGO fabrikasına seslenen sınıf devrimcilerinin karşılaştığı ‘Ali Cengiz’ oyunu ancak uzmanlaşmış Türk Metal çetesinin düşünebileceği bir hinliği taşıyor.

EGO fabrikasında yaşananları faaliyetteki sınıf devrimcileri şöyle aktardı:

“Son dönemde işten atma saldırılarının yoğun bir biçimde yaşandığı Alman sermayeli EGO fabrikasına dönük faaliyetlerimiz fabrikada yetkili Türk Metal çetesinin de dikkatini çekti.

MİB'in buradaki çalışmasının durumunu anlamak amacıyla sendika yalakası ve işbirlikçi işçileri bizlerle görüşmeye yolladılar. Gelen işçiler kendilerini 'fabrikalarında bir şeyler yapmak amacı taşıyan işçiler' olarak tanıtarak bizleri 'anlamaya' çalıştılar. Kendi fabrikalarında çalışan arkadaşlarımız olup olmadığını, burada ne yapabileceklerini vs. sordular. Biz de bir güven oluşması için 'bir görüşme daha yapalım ve başka arkadaşlarınızı da çağırın' dedik. Sonrasında bizleri aradıkları numarayı araştırdığımızda numaranın Çorlu Şube Sekreteri olan Hüseyin Yasak'a ait olduğunu öğrendik.

Hain çetenin hiçbir engellemesi, kirli hesapları bizlerin mücadelesini engelleyemez. Toplu İş Sözleşmesi yaklaşırken metal işçilerine bu hain takımının işçi düşmanlıklarını ve kirli misyonlarını anlatmaya devam edeceğiz.”

Patron için işçilerin fişleme dosyasını tutan, Trakya'da DİNEX'te, HEMA'da sendika tasfiye operosyonlarına ortak olan ihanet çetesi Türk Metal, sınıf devrimcilerinin fabrikadaki ilişkilerini bulabilmek için 'duyarlı işçi' rolleri yaptırıyor. Fiziki saldırılarla başaramadığını içerden bilgi alarak yapmaya çalışıyor.

Fakat sınıf devrimcileri ihanet şebekesinin bu konulardaki yetkinliğini bildiği için bir kez daha çetenin maskesini düşürdü.

Kızıl Bayrak / Trakya

 

 

 

 

EKU işçisi iradesine sahip çıkıyor!

EKU Fren İşçileri ve Feniş Alüminyum işçileri 26 Haziran'da TAYSAD Organize Sanayi'nde kurulu bulunan EKU fabrikasından Gebze’ye bir yürüyüş gerçekleştirdiler. 08.00-16.00 vardiyasının çıkışı ile fabrika önünde diğer vardiyalardan işçilerin gelmesi ile eylem başladı.

“Sendika seçme hakkına saygı! İş yerinde referandum istiyoruz! DİSK / Birleşik Metal-İş Sendikası” pankartı ile EKU işçileri, vardiya çıkışında sloganlarla eyleme başladılar. Vardiyadan çıkan işçiler “İnadına sendika, inadına DİSK!” sloganları ile kapının dışında bekleyen işçilerle buluştular.

Fabrika önünde yapılan konuşmada içeride uygulanan baskılar kınandı ve sendika seçme hakkına saygı duyulması gerektiği vurgulandı. Burada direnen Feniş Alüminyum işçileri de “Maaşlarımız ve kıdem tazminatımız gasp edilemez!” pankartını açtılar.

EKU fabrikası önünde toplanan işçiler TAYSAD yönetim binasının önüne doğru yürüyüşe geçtiler. TAYSAD önüne gelindiğinde EKU patronunun aynı zamanda, TAYSAD başkanı olduğunu söyleyen Birleşik Metal-İş Gebze Şube Başkanı Necmettin Aydın, EKU işçilerinin sendika seçme hakkına saygı duyulması gerektiğini ve işçiler üzerindeki baskılara boyun eğmeyeceklerini söyledi.

Buradan yürüyüşlerini devam ettiren EKU işçileri coşkulu sloganlarla TAYSAD’ı adeta inlettiler. Yürüyüş esnasında çevredeki işçilere dönük ajitasyon konuşmaları yapıldı. Ses aracından yapılan müziklerle işçiler Gebze’ye doğru yürüyüşlerini sürdürdüler. İşçiler TAYSAD çıkışına gelindiğinde 5 dakika bir mola verdiler. Mola sonrasında tekrar yürüyüşe başlayan işçiler Gebze Organize Sanayi Bölgesi önüne geldiklerinde yolda uzun bir trafik sıkışıklığı meydana geldi.

Yolun bir tarafını trafiğe kapatan işçiler coşkulu sloganlarla yürüyüşe devam ettiler. Yumrukaya piknik alanı önüne gelindiğinde mola veren işçiler Gebze şehir merkezine doğru yürüyüşlerini devam ettirdiler. Yol kenarındaki emekçiler direnişçi işçilere alkışlarla destek verdiler. Akse Sapağı'na gelindiğinde Birleşik Metal-İş Sendikası üyesi fabrikalardan işçiler ve Gebze'den bir grup emekçi yürüyüşe katıldılar. Merkez hastanesi önüne gelindiğinde direnişlerini devam ettiren M&T Reklam işçileri de yürüyüşe katıldılar.

Gebze İşçilerin Birliği Derneği de pankart ile yürüyüşe destek verdi. Kararlılıkla yürüyen işçiler Gebze Kent Meydanı'na gelindiğinde basın açıklaması yaptılar.

EKU'da işten çıkarılmanın olduğu, işçilerin patron tarafından sendika değiştirmeye zorlandığı ve bunun için yapılan baskıların teşhir edildiği açıklamada, sorunun çözümü için referandum çağrısı yapıldı.

EKU Fabrikası önünde saat 16.15’te başlayan yürüyüş saat 19.00’da Gebze Kent Meydanı'nda bitti.

Kızıl Bayrak / Gebze

 
§