4 Temmuz 2014
Sayı: KB 2014/27

Gençliğin devrimci birliği için...
AKP, bir kez daha
“Kürt oyları av partisi”ne hazırlanıyor
Bol yalanlı bir Ramazan daha
Şirketler büyüyor, sendika ağaları gurur duyuyor!
Araştırma değil
aklama komisyonu!
Grev yasaklama sermaye devletinin fıtratında var
Grev yasağı ve sendikal barikat
Cam işçileri grev yasağına karşı Ankara’daydı
MESS Grup TİS sürecini kazanmak için...
İşbirlikçi Türk Metal
MİB'i 'anlamaya' çalışıyor!

Aliağa Belediyesi
direnişi üzerine

Kayseri’de Greif direnişinin rüzgarı esti!

Greif direnişinin sesi İzmir'deydi!

İzmir'deki Greif işgali paneli üzerine

Kızıl Bayrak yukarı, daha daha yukarı! - B. Seyit
Devrimci sınıf yayıncılığı üzerine notlar - T. Kor
“Sınıfın ve devrimin sesi Kızıl Bayrak 20. yaşında!” / 2
Aymasan Direnişi’nden bir işçinin
kaleminden Kızıl Bayrak...
“Kızıl Bayrak bir taraftır, işçi sınıfının tarafıdır!”
Siyonist İsrail’in saldırganlığı sahte gerekçeye dayanıyor
Ne istiyorlar bu üniversitelerden?
BDSP’den 2 Temmuz anmaları
21. yılında Sivas Katliamı’na yaygın öfke
Kartal’da kitlesel ve coşkulu Sivas anması
Markopaşa’nın mimli ozanı, selamsızdır Babıali’den aşağı - K. Ehram
Derby işgali 46. yılında
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Kartal’da kitlesel ve coşkulu
Sivas anması

 

2 Temmuz akşamı saat 20.00’de başlayan etkinliğin sahne arkasında “Maraş, Çorum, Gazi, Sivas… Katliamların hesabını sormaya! / BDSP”, “Anaların öfkesi katilleri boğacak! / EKK”, “Katil devlet hesap verecek! / BDSP” pankartları asıldı. Park aynı zamanda BDSP flamaları ile süslendi. Yanı sıra Sivas’da katledilenlerin resimlerinin yer aldığı sergi yapıldı. Kızıl Bayrak gazetesinin kapak ve yazılarının yer aldığı sergi de anma alanında yerini aldı.

Ekim Gençliği 2. Yaz Kampı’na, Greif seminerine çağrı yapan ve Kızıl Bayrak gazetesinin son sayısının yer aldığı standlar açıldı. Gün içinde müzik yayını yapılarak anmaya çağrılar güçlendirildi.

Katliamcı gelenek can almaya devam ediyor!

“Pir Sultan’dan Madımak’a, Madımak ‘tan Soma’ya katleden devlettir!” şiarıyla düzenlenen anma etkinliği 21. yıldönümünde Sivas Katliamı’ndan hesap sorma çağrısıyla başladı.

Osmanlı’dan bu yana sermaye iktidarının katliamlarla yol yürüdüğü Pir Sultanları, Nesimileri, Şeyh Bedrettinleri, Mustafa Suphileri katlettiği, Dersim’den, Koçgiri’ye, Deniz, Mahir, İbolar’dan ‘77 1 Mayıs’ına, Çorum’a, Maraş’a, Sivas’a ve Haziran Direnişi’ne devletin katliamcı kimliğinin sürdüğü söylendi ve Sivas’ta diri diri yananlar için, Deniz, Mahir, İbo; Üç Fidan için, Haziran Direnişi’nde yitirilenler için, Soma’da iş cinayetine kurban gidenler, Okmeydanı Cemevi’nde vurulan Uğur Kurt için saygı duruşunda bulunuldu.

Saygı duruşundan sonra ise Berkin Elvan’ın, Sivas’ta yaşamını yitiren 12 yaşındaki Koray Kaya’nın, 15 yaşında öldürülen İbrahim Aras’ın anısına Üç Fidan Çocuk Topluluğu sahneye çıkarak Nazım Hikmet’in ‘Kız Çocuğu’ adlı şiirini seslendirdiler. İlgi ile izlenen dinleti alkışlarla sona erdi.

Baskı ve katliamlara karşı örgütlü mücadeleye!

Ardından Kartal Emekçi Kadın Komisyonu temsilcisi söz aldı. Kartal EKK konuşmasında, devletin Dersim’de bombalar yağdırdığı kız çocuklarını başka topraklara sürdüğünün ve Dersim’in hala kayıp kızlarını aradığının, Maraş’ta baltalarla satırlarla saldırıldığının, Çorum’da katliamların gerçekleştirildiğinin, Sivas’ta yaktığının, Roboski’de savaş uçaklarıyla Reyhanlı’da bombalarla, Haziran’da gaz kapsülleriyle saldırıp elimizi, gözümüzü, kolumuzu aldığının, Soma’da 300’ün çok üstünde işçiyi katlettiğinin ve daha sayılamayan binlerce katliama imza attığının altı çizildi.

Emperyalizmin kirli oyunlarıyla bu devletin gericilerin tetikçiliğini yaptığı vurgulandı. “Bu düzen sürdükçe katliamların sürecek, düşmanımız çok örgütlü. Biz de ancak örgütlenebilirsek sokağa, eyleme çıkabilirsek onları yenebiliriz” denilen konuşma “Yaşamın yarısını oluşturan kadınlar kavganın da yarısını oluşturur. Kadınlar sokağa eyleme özgürleşmeye! Anaların öfkesi katilleri boğacak!” sözleriyle devam etti. Örgütlü mücadeleye çağrı yapılarak konuşma sonlandırıldı. Konuşma kitle tarafından “Anaların öfkesi katilleri boğacak!” sloganı ile karşılandı.

Kartal EKK’nın konuşmasının ardından sahne Okan Şahin’e bırakıldı. Okan Şahin türküleriyle anmaya destek verirken türkülerin arasında Sivas Katliamı’nı lanetleyen konuşmalar yaptı. Ezgilerinin ardından anmaya katılan herkese ve BDSP’ye teşekkürlerini ileterek sahneden ayrıldı. Okan Şahin sahneden alkışlarla uğurlandı.

Katilamla ayakta duran düzene karşı yeni Greifler yaratmak

Sahne Şahin’in ardından BDSP temsilcisine bırakıldı. BDSP temsilcisi konuşmasında şunları söyledi: “Sivas’ı unutmak ihanettir. Dersim, Maraş, Çorum bu sistemin geçmişi katliamlarla doludur. Denizler'in, Mahirler'in, İbrahimler'in yolundan onları aşarak yürüyoruz. Dün Sivas’ta katledenler bugün Soma’da, Haziranlar da katletmeye devam ediyor. Bütün bunlar bu sömürü düzeni sürsün diyedir.”

Ardından cami-cemevi projesi, Ortadoğu’daki gelişmeler ve IŞİD gericiliği, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden bahsedildi. “Bütün bu cendere ancak Greif’lerle, yeni Greiflerle aşılabilir” denildi. Ve Greif seminerine çağrı yapıldı. Çağrının ardından konuşma sonlandırıldı.

Alkışlarla karşılanan konuşmadan sonra Kurfalı Pir Sumltan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) semah ekibi gösterim gerçekleştirdi. Dikkatle izlenen semah gösterimi sonrasında Kartal Üç Fidan Gençlik Kültür Evi’nin atölye çalışmalarına çağrılar yapıldı. Çağrının ardından Rüzgarla Bir Müzik Grubu dinleti için sahnede yerini aldı. Faşizme karşı mücadelenin önemine vurgu yapan konuşmanın ardından ezgilerini seslendirdiler.

Anma katliamlardan ve katliamcı devletten hesap sorma çağrısı ve Pazar günü gerçekleştirilecek Greif seminerine gidiş için araç kalkış yerlerinin duyurusu ile sonlandırıldı.


Anmadan notlar:

* Anmanın kitleselliği dikkat çeken yanlardan biriydi.

* Anma esnasında Kızıl Bayrak gazetesi büyük ilgiye konu oldu.

* Yaz kampı için açılan stantta maddi destekler toplandı.

* Atölye çalışmalarına kayıtlar yapıldı.

Kızıl Bayrak / Kartal


 
§