1 Ağustos 2014
Sayı: KB 2014/31

Siyasal İslam’ın Filistin riyakarlığı
Emperyalistler siyonist İsrail’i
finanse ediyor
AKP-cemaat çatışması üzerine...
Celal Fırat Kobanê gözlemlerini anlattı
Alaattin Karadağ’ın katili için aileden tazminat isteniyor!
Düzenin yargısı
işine geleni görüyor
Ağıtlar ayrı dillerden olsa da acılar ortak
Köle değil işçiyiz, örgütlüysek güçlüyüz!
İşçi sınıfının gelişen eylemleri üzerine...
“Haklarımızı ancak mücadeleyle kazanabiliriz!”

Bu anlayış metal işçisinin beklentilerini
karşılayacak bir taslak hazırlayabilir mi?

Türk Metal bayram arifesinde satış taslağını açıkladı.

Kent işçisinin kazanması için…

Onların bayramlıkları
grev önlükleri!

“Engels’in adı ve yaşamı her işçi tarafından bilinmelidir!” - V. I. Lenin
Devrimci Gençlik Birliği üzerine... / 2
Yaz kampına ve DGB’ye dair görüşler…
Cumhurbaşkanlığı seçimleri, sol ve devrimci tutum - M. Yılmaz
20 yıla sığacak günler bizi bekliyor! - H. Eylül
Wuppertal’da Filistin ve Rojava ile dayanışma eylemi
Bütün dünya çocuklardan özür dilemelidir!
Yalanlar ve komplolarla çürüyen düzeninizi kurtaramazsınız!
Hiroşima 1945’ten yükselen sesler - K. Ehram
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Wuppertal’da Filistin ve Rojava ile dayanışma eylemi

 

Wuppertal’da 28 Temmuz’da Filistin ve Rojava ile dayanışma eylemi yapıldı. Siyonist barbarlığın Gazze’ye ve gerici IŞİD çetesinin Rojava’ya dönük saldırılarını protesto etmek amacıyla gerçekleştirilen eylemin çağrısını, MLPD, BİR-KAR, ATİK ve ADHK yaptı. Filistinli kurumlar, Özgürlük ve Dayanışma ile KARAVAN da eyleme katılıp destek sundular.

BİR-KAR, ATİK, ADHK eyleme flamaları ile katıldı. BİR-KAR eylemde ayrıca, üzerine “Yaşasın Filistin ve Rojava direnişi” yazılı bir pankart da açtı.

Eylem saat 18.00’de yine kentin en kalabalık alanı olan City Arkadien’in önünde gerçekleştirildi. Önce devrim ve kurtuluş mücadelesinde ölümsüzleşenler için saygı duruşu yapıldı. Ardından, sırasıyla MLPD, Filistin ve BİR-KAR temsilcileri birer konuşma yaptılar. Konuşmalarda, bir kez daha, Siyonist barbarlığın ölüm kusan saldırıları teşhir edildi. Aynı anda IŞİD aracılığı ile de Rojava’ya saldırıldığı, bunun ise son derce manidar olduğu vurgulandı. Her iki saldırının da emperyalist ve gerici amaçlarla gerçekleştirildiği ve arkasında başta ABD olmak üzere, Almanya/Fransa gibi emperyalist güçlerin olduğu belirtildi. Her geçen gün daha büyük bir duyarlılıkla sokaklara çıkmanın ve eylemli dayanışma içinde olmanın önemine işaret edildi.

Bu haftaki eylemde, bu kez, Avrupa, ama özellikle Alman basının bir zehirli gaz gibi ortaya attığı, hemen her gün sayfalarına taşıdığı, ne yazık ki Alman solunda da yankısını bulan, “Sokak eylemleri (yani Filistin ile dayanışma eylemleri) anti-semitist eğilimleri tetikliyor, sağı güçlendiriyor... İlk saldıran Hamas’tır.. İsrail kendisini savunuyor...” şeklindeki aşağılık propaganda üzerinde duruldu. Bu propagandanın yalana dayalı niteliği dile getirildi, halihazırdaki savaşın haksız, gerici ve emperyalist karakterini gizlemek amaçlı olduğu belirtildi. Filistin halkının kardeş Yahudi halkı ile hiçbir sorunu olmadığının altı çizildi.

Konuşmalar sırasında sık sık “Yaşasın enternasyonal dayanışma!” sloganı haykırıldı.

Kızıl Bayrak / Wuppertal

 

 

 

 

Bielefeld’de Filistin ve Rojava eylemi

 

Filistin’de, Rojava’da yaşanan katliamların hesabını sormak için mücadeleyi yükseltme çağrısı yapan İşçilerin Birliği Halkların Kardeşliği Platformu (BİR-KAR) ile Özgürlük ve Dayanışma Almanya örgütleri Bielefeld Jahnplatz’da 25 Temmuz’da bir eylem gerçekleştirdi.

Eylemde katliam ve saldırıların resimleri yer alırken, Almanca olarak “Yaşasın Filistin, Rojava direnişi!” pankartı açıldı, Almanca ve Türkçe sloganlar atıldı. Eylem BİR-KAR adına yapılan konuşma ile sürdü.

Konuşmada, Emperyalist/Siyonist barbar güçler ile bölgedeki işbirlikçi-sömürgeci devletlerin, halkları etnik, dinsel, mezhepsel temelde parçalayarak, Filistin ve Rojava halklarının direnişini kırmak, onlara kendi koşullarını dayatıp, kayıtsız şartsız teslim almak istediği vurgulandı. Şu sözlerle konuşma sonlandı: “İşçilerin Birliği Halkların Kardeşliği Platformu olarak, ‘İşçilerin birliği halkların kardeşliği!’ şiarı ile Avrupa’da yaşayan yerli ve göçmen tüm uluslardan işçi ve emekçileri, ilerici-devrimci güçleri Filistin ve Rojava halklarıyla eylemli dayanışmaya, direnişi büyütmeye çağırıyoruz.”

Ardından Özgürlük ve Dayanışma Almanya’nın hazırladığı bildiri okundu. Bildiride, Washington, Londra, Paris, Berlin ve Ankara’nın katliamın ortağı olduğu belirtilerek, tüm operasyonların durdurulması istendi. Eylem, Filistin halkıyla dayanışma sloganları yeniden atılarak sonlandırıldı.

Kızıl Bayrak / Bielefeld

 

 

 

 

Paris’te Filistin’e destek için eylem yasağı yine delindi!

 

Fransa’nın başkenti Paris’te valiliğinin yasak kararına rağmen İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları 26 Temmuz’da bir kez daha protesto edildi. Öğlen saatlerinde toplanan eylemciler Republique Meydanı’nda eylem başlattı.

Meydana Filistin bayraklarıyla gelen eylemciler, “Katil İsrail!”, “Hepimiz Filistinliyiz!”, “Hollande suç ortağısın!” sloganlarını attı. Eylemde iki İsrail bayrağı yakıldı. İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, yeni bir açıklama yaparak, tehdit savurarak hapis cezasıyla kitleleri korkutmaya çalıştı. Valiliğin yasak kararının gün içinde Danıştay tarafından onaylandığı söylendi.

Geçen haftaki yasak kararının ardından yoğunlaşan tepkiler ve yasağa rağmen “izinsiz gösteri”de militan tutumla eylemin gerçekleştirilmesi üzerine, 25 Temmuz Çarşamba günü düzenlenen ikinci eyleme izin verilmişti. 26 Temmuz’da da tehditler savrulmasına karşın eylem yapan kitle sadece uzaktan izlendi. Yasak kararı bir kez daha delindi.

 

 

 

 

Yahudiler’den Gazze için eylem

 

Bazı İsrailli gruplar, Facebook’ta “Savaş her iki tarafta da çok fazla ölü ve yaralıya neden oluyor. Bomba ve roketler korku ve yıkıma neden oluyor. Buna karşı bir duruş sergiliyor ve talepte bulunuyoruz; savaşı hemen şimdi durdurun” mesajı paylaşarak 27 Temmuz için eylem çağrısı yapmışlardı.

İsrail devleti ise önce gösterileri yasakladığını açıklamış ancak geçici ateşkesin uzayacağı haberlerinin ardından grupların toplanmasına izin vermişti.

Tel Aviv’de Rabin Meydanı’nda toplanan yaklaşık 5 bin kişi, meydanda attıkları sloganlarla, İsrail güçlerinin Gazze’ye yönelik “operasyona” son vermesini, Hamas’ın da roket saldırılarını durdurmasını istedi.

Gösteri başladıktan sonra İsrail güçleri protestoculardan, Gazze’den yeniden roket atılmaya başladığı gerekçesiyle hemen dağılmalarını istedi. Ancak polisin çağrılarına aldırmayan kalabalık gösterilerini gece yarısına doğru sonlandırdı.

İsrail devlet yetkilileri, “çevre yolları kapattıkları ve şiddet yanlısı harekette bulundukları” iddiası ile 4 kişinin gözaltına alındığını açıkladılar.

Kudüs’te, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını soykırım olarak niteleyen Soykırım Karşıtı Yahudiler grubu, oyuncak bebek yakarak Gazzeli çocukların öldürülmesini protesto etti.

Soykırım Karşıtı Yahudiler adına konuşan Nao Abend, “Bugün bir katliam için ihtiyaç duyulan tek şey, bir ekran ve bir düğme. İşte yüksek teknolojinin bize hediyesi” dedi.

Batı Kudüs’teki Anayasa Mahkemesi önünde toplanan eylemciler, “İsraillin işlediği savaş suçlarını onaylayan mahkemenin de bu suça ortak olduğunu” belirttiler.

 
§