27 Mart 2015
Sayı: KB 2015/12

Düzen siyasetinin kirli bohçası
Dinci-gerici iktidarda çatlak sesler
AKP’de çatlak ve düzen gerçeği
İki yol: direniş ve zafer! - T. Kor
CHP yoksulluğu bitirir mi?
Davutoğlu Türk-İş’i ziyaret ederse...
İşsizlik fonundan işçiye pay yok!
Greif’te işçi kıyımı
“Hedefimiz sınıfın örgütlü birliği!”
Kayseri’de işçiler birliği ve mücadeleyi tartıştı
“Biri ‘Allah’ diğeri ‘emek’ diyerek aldatıyor”
“Derneğimize açılan kapatma davası meşru değildir!”
Türk Metal çetesi şikayetçi ol(a)madı!
Kürt sorununda köklü ve kalıcı çözümün yegane yolu: Birleşik Devrim
Öcalan'ın Newroz mesajı ve içerdikleri
"Kadın devrimi tartışmaları üzerine... - Ç. İnci
8 Mart ışığında kadın sorunu ve eylemleri üzerine
Anti-kapitalist öfke patlaması ve dersleri
Dünyada sınıf ve kitle eylemleri
Ferhunde için sokaklara çıktılar
Emperyalistler silahlandırıyor, çeteler katlediyor! - M. Ak
Özgecan için eylem yapan liselilere ceza
Mart ayı şehitleri Ankara'da anıldı
İÜ'de YÖK'ün rektörlük sıralamasına tepki!
Bu düzen ebedi değildir!
Zindan gerçeği düzen gerçeğidir
Kızıl bir meşaledir Kızıldere!
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

“Derneğimize açılan kapatma davası meşru değildir!”

 

İstanbul Küçükçekmece’de geçtiğimiz yılın Eylül ayında İşçilerin Birliği Derneği’ne yönelik polis destekli gerici-faşist çeteler tarafından gerçekleştirilen saldırıların ardından derneğe kapatma davası açıldı. İBD’nin davaya ilişkin yazılı açıklaması şöyle:

Sermaye düzeni işçi sınıfının hak mücadelesini engellemek için her türlü saldırıyı hayata geçiriyor. Çıkarılan yeni yasalarla işçi ve emekçiler üzerindeki baskılar her geçen gün arttırılıyor. Toplumun ezilen kesimlerinin örgütleri dağıtılmaya çalışılıyor.

Derneğimize 14 Eylül 2014 tarihinde polis destekli faşist güçler tarafından saldırı gerçekleştirilmişti. Saldırıyla Sefaköy ve çevresinde devrimci faaliyeti engellemeye çalışmışlardı. Saldırıları bizzat polisle işbirliği içinde olan Küçükçekmece AKP Gençlik Kolları yöneticileri, Küçükçekmece Ülkü Ocağı yöneticileri ve çeşitli dinci grupların temsilcileri organize etmiştir. Derneğin çevresinde gerici provokasyon yaratarak linç girişimi örgütlemeye çalışmışlardı. Silah, döner bıçakları ve çeşitli aletlerle gerçekleştirilen saldırıya polis de bizzat katılmıştır. Gerici güçler geri püskürtüldüğünde ise devletin kolluk güçleri cam, pencere kırarak, biber gazı sıkarak, derneği koruyanlara işkence yaparak 44 kişiyi gözaltına almıştır. Bütün bu saldırılar sermaye düzeninin hukuku da alt üst edilerek yapılmıştır. Sahte deliller yaratılarak saldırıya kılıf bulunmaya çalışılmıştır. Savcılık ve mahkemelerde saldırının bir parçası olmuşlardır. Derneğimizin eski yerine kapama cezası vererek faaliyetini engellemeye çalışmışlardır. Fakat sermaye devletinin tüm saldırılarına rağmen derneğimizin faaliyeti kesintisiz biçimde sürdürülmüştür. Kısa zaman içinde dernek farklı bir adreste aktif hale getirilmiştir.

Devrimci faaliyetin güçlenmesinden korkuya kapılan sermaye devleti ve kurumları bu sefer de derneğimize karşı kapama davası açmışlardır.

Kapama davasına, polisin 16 Eylül 2014 tarihinde derneğe gerçekleştirdiği saldırıda elde edildiği iddia edilen “deliller” gerekçe gösterilmiştir.

Derneğimize yapılan saldırıda içeride polis tarafından arama yapılmıştır. Aramada ÇHD’li avukatlar da yer almıştır. Arama bitiminde polis tarafından ‘hiçbir suç unsuru’ bulunamamıştır. Daha sonra nereden getirildiği belli olmayan iki bıçak polisler tarafından getirilerek dosyaya eklenmeye çalışılmıştır. Polis sahte delillerini yaratarak keyfi saldırısına bir dayanak bulmaya, derneğin faaliyetini engellemeye çalışmıştır. Bu provokatif saldırı ÇHD’li avukat dostlarımız tarafından boşa düşürülmüştür.

Fakat aradan aylar geçtikten sonra sahte delillerle derneğimize kapama davası açılmıştır. Sahte deliller ve derneğimizin bağlı bulunduğu platformun (BDSP) flamaları, baret, megafon ve ses cihazı kapama davasına gerekçe olarak tutanaklara geçmiştir. Demokratik kurumlarda bulunması gereken araç-gereçler sermaye düzeninin mahkemeleri tarafından suç unsuru olarak görülmüştür. Böylesine dayanaktan yoksun bir iddianame düzenin savcısı tarafından hazırlanmış, mahkemesi tarafından da kabul edilmiştir. Baştan aşağı bilgi hatasıyla ve mesnetsiz ifadelerle dolu bu fezleke polisin hazırladığı biçimiyle hiçbir ön araştırma yapılmadan savcılık ve mahkeme tarafından kabul edilmiştir. Bu durum sermaye düzeninin ve bütün kurumlarının tepeden tırnağa kendi yasalarına dahi uygun davranmadığını göstermektedir. Düzenin kurumlarının göstermelik olduğunun kanıtı niteliğindedir.

Devrimci faaliyeti engelleyemediler, engelleyemeyecekler.

Derneğimize yönelik saldırılar bugün de devam etmektedir. Fakat devrimci faaliyetimizi engelleyemeyeceklerini bir kere daha göstereceğiz. Sermaye devletinin meşru olmayan kurumlarının saldırıları bizim için hükümsüzdür. Alçakça yöntemlerle ve sahte kanıtlar yaratmaya çalışarak gerçekleştirdikleri saldırılarını boşa düşüreceğiz.

Sermaye düzeninin ve kurumlarının saldırılarına karşı mücadelemizi sürdüreceğiz.

Yaşasın işçilerin birliği mücadelemiz!

İşçilerin Birliği Derneği
24 Mart 2015

 

 

 

 

Hedef 1 Mayıs

 

Ümraniye’de devrimci sınıf faaliyeti

İstanbul Ümraniye’de düzenlenen toplantıda dünya ve ülke gündemine yönelik değerlendirmeler yapılırken işçi ve emekçileri bekleyen yeni sosyal yıkım saldırıları, İç Güvenlik Paketi değerlendirildi. Toplantıda pratik planlamaları hayata geçirebilmek için de 1 Mayıs için hazırlık komitesi oluşturuldu.

Bu kapsamda ‘İŞGAL-60 Uzun Gün’ Greif belgeselinin gösterimi 4 Nisan akşamı gerçekleştirilecek. Çağrı materyalleri hazırlanırken birebir ziyaretler, fabrika dağıtımları yapılmaya başlandı. İşçi Bülteni’nin son sayısı Dudullu OSB, İMES, Yenidoğan ve Taşdelen’de pek çok fabrikaya dağıtılmaya başlandı.

Dudullu OSB’deki Greif fabrikasında taşeronun kaldırılması ile birlikte başlayan işten atma saldırısına müdahale edebilmek için sabah vardiyasına bültenler ulaştırıldı.

Dudullu OSB’deki ENTES fabrikasına da dağıtım gerçekleştirildi. Dağıtımda fabrika müdürü ve özel güvenliklerin dağıtımı engellemeye yönelik hamleleri boşa düşürüldü. Diğer fabrika dağıtımlarında da faaliyetin engellenmesine yönelik sözlü tacizler kendini gösterdi.

Emekçi Kadın Komisyonu, 31 Mart Salı günü Divan işçilerini ziyaret edecek ve işçilerin gıda ihtiyaçlarını karşılayacak bir faaliyet örgütleyecek.

Toplantıda seçim sürecinin 1 Mayıs çalışmalarında ön planda olacağı ve bu sürece nasıl yaklaşılması gerekliliğine dair tartışmalar yapılırken, ilk olarak seçimler ve 1 Mayıs konulu bir seminer gerçekleştirilecek.

Kartal BDSP’den toplantı

Kartal BDSP, 22 Mart Pazar günü gerçekleştirdiği toplantıda dünyadaki gelişmeleri ve siyasal süreci değerlendirdi. 1 Mayıs hazırlıklarını planladı.

Düzen cephesinden kitle eylemlerine dair hazırlıkların çok yoğun bir şekilde sürdüğü tespitinin yapıldığı toplantıda komünistler cephesinden de bir dizi hazırlığın yapılması gerektiği üzerine konuşuldu.

1 Mayıs hazırlıklarının planlandığı toplantıda düzen partilerinin teşhirini yapan ve işçilerin çalışma koşullarını anlatan kısa oyunlar, şiir, derleme, halkoyunları gibi kültür-sanat faaliyetlerinin hazırlanması üzerine somut planlamalar yapıldı.

Seçim gündemine dair daha önceki seçim faaliyetlerinde çıkarılan bildirgeler ile seçim gündemli yazıların derlenerek birlikte okunması ve Kızıl Bayrak gazetesinin bu süre zarfında kolektif okunup tartışılması kararlaştırıldı.

 
§