27 Mart 2015
Sayı: KB 2015/12

Düzen siyasetinin kirli bohçası
Dinci-gerici iktidarda çatlak sesler
AKP’de çatlak ve düzen gerçeği
İki yol: direniş ve zafer! - T. Kor
CHP yoksulluğu bitirir mi?
Davutoğlu Türk-İş’i ziyaret ederse...
İşsizlik fonundan işçiye pay yok!
Greif’te işçi kıyımı
“Hedefimiz sınıfın örgütlü birliği!”
Kayseri’de işçiler birliği ve mücadeleyi tartıştı
“Biri ‘Allah’ diğeri ‘emek’ diyerek aldatıyor”
“Derneğimize açılan kapatma davası meşru değildir!”
Türk Metal çetesi şikayetçi ol(a)madı!
Kürt sorununda köklü ve kalıcı çözümün yegane yolu: Birleşik Devrim
Öcalan'ın Newroz mesajı ve içerdikleri
"Kadın devrimi tartışmaları üzerine... - Ç. İnci
8 Mart ışığında kadın sorunu ve eylemleri üzerine
Anti-kapitalist öfke patlaması ve dersleri
Dünyada sınıf ve kitle eylemleri
Ferhunde için sokaklara çıktılar
Emperyalistler silahlandırıyor, çeteler katlediyor! - M. Ak
Özgecan için eylem yapan liselilere ceza
Mart ayı şehitleri Ankara'da anıldı
İÜ'de YÖK'ün rektörlük sıralamasına tepki!
Bu düzen ebedi değildir!
Zindan gerçeği düzen gerçeğidir
Kızıl bir meşaledir Kızıldere!
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Mart ayı şehitleri Ankara'da anıldı

 

Ankara’da Devrimci Gençlik Birliği (DGB) ve Devrimci Liseliler Birliği’nin (DLB) 21 Mart’ta Kurşun Kalem Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdikleri etkinlikle Mart ayı şehitleri anıldı.

DLB adına konuşmayla başlayan anma etkinliğinde, Mart ayının baharın başlangıcı ve katliamlarla dolu bir ay olduğu vurgulandı. DLB’li, baharın kırlangıçlarının bu ayı, mücadeleye daha güçlü hazırlanılacak bir aya çevirmesi gerektiği vurguladı.

Mart ayında katledilenler anısına saygı duruşuyla devam eden etkinlikte Halepçe Katliamı'nı anlatan bir sinevizyon izlendi. Sinevizyonun ardından DLB’lilerin hazırladığı şiir dinletisi sunuldu.

Etkinlikte söz alan bir DGB’li Mart ayında katledilenleri anarak konuşmasına başladı. Mart ayının bir katliamlar ayı olduğu gibi direniş ayı da olduğunu vurgulayan DGB’li devrimci değerlerin temsilcisi olan DGB ve DLB’nin buna uygun bir şekilde mücadeleyi büyütmesi gerektiğinin altını çizdi. Mart ayının güncel çağrısının mücadeleyi yükseltmek olduğunun vurgulanmasının ardından serbest kürsü bölümüne geçildi.

Beyazıt Katliamı üzerinden faşizme karşı nasıl bir mücadele yürütülmesi gerektiğinin de konuşulduğu anmada günümüzde faşist saldırganlığın yaygınlaşması üzerinden kitle çalışmasına ağırlık verilmesi ve kesintisiz bir şekilde faaliyeti örgütlemenin önemi üzerinde duruldu. Ayrıca Haseke’de gerçekleşen katliam da kınandı.

Etkinlik son olarak Mart ayı şehitlerinin yolunda devrim mücadelesini büyütme çağrısı ile sona erdi.

Kızıl Bayrak / Ankara



 


Kartal DGB faaliyetleri

 

Kartal DGB, 29 Mart’ta yapılacak “Güneydoğuda bir çocuk olmak” belgesel gösterimi ve aynı günde gerçekleştirilecek Kızıldere anmasının hazırlıklarını başlattı.

Belgesel gösterimine çağrı için hazırlanan afiş ve ozalit çalışmalarıyla birlikte DGB’nin ortak afişlerini de asan DGB’liler Bankalar Caddesi’nde bildiri dağıtımı yaptı ve çağrılarını sürdürdü.

Kızıldere için yapılacak anma yürüyüşü için iş bölümü yapıldı.

Kızıl Bayrak / Kartal

 

 

 

 

DGB Ankara Meclisi toplandı

 

Devrimci Gençlik Birliği Ankara Meclisi 21 Mart’taki toplantıyla önümüzdeki dönem planlamalarını yaptı. Bahar sürecinin ruhuna uygun bir pratik faaliyet örgütleme kararlılığı meclis toplantısında ortaya konuldu.

29 Mart Pazar günü, Kızıldere’de şehit düşen Mahirler’in mezarı başına gitme kararı alan DGB’liler anmayı güçlendirmek için Yüksel Caddesi’nde stand açma ve etkinlik yapma kararı aldılar. Ayrıca 30 Mart günü de Beytepe Yerleşkesi’nde DGB Kızıldere şehitlerini anacak. Edebiyat Fakültesi önünde toplanacak olan DGB’liler kütüphane önüne bir yürüyüş gerçekleştirecekler.

1 Mayıs öncesinde şenlik yapma kararı alan DGB’liler 18 Nisan günü bir gençlik şenliği gerçekleştirecekler. Şenliğin örgütlenmesi için somut kararlar alan DGB’liler her üniversiteden bir şenlik komitesi belirleyerek şenliğe hazırlanacaklar.

Meclis toplantısı, faşist saldırılara karşı nasıl bir mücadele yöntemi izlenmesi gerektiği üzerine tartışmalarla sona erdi.

Kızıl Bayrak / Ankara

 

 

 

 

 

 

DGB’den ulusal sorun söyleşisi

 

İstanbul DGB 20 Mart’ta Kadıköy’deki bürosunda yaptığı söyleşi ile ulusal sorun üzerine tartışmalar yürüttü.

Söyleşide tarihsel gelişimi içinde ulusal sorun, marksist yaklaşım ve Kürt sorunu özelinde mücadele tarihi, güncel gelişmeler üzerine konuşuldu. Newroz vesilesiyle Kürt halkının özgürlük mücadelesine sahip çıkılmasının önemi ve bugün için Kürt hareketinin içinde bulunduğu açmazlar, burjuva ideolojik konumu, ulusal kurtuluşun sınıfsal kurtuluş ile birleştirilmesi gerekliliği ortaya kondu.

Ayrıca DGB’liler yazılamalarla Newroz ateşini büyütme çağrısı yaptılar. “Teslimiyet ihanete, direniş zafere götürür/Mazlum Doğan”, “Kürt halkına imha dayatılamaz”, "Biji Newroz, Biji Sosyalizm!" yazılamaları ile Kadıköy sokaklarına Newroz ateşini taşıdılar.

Ekim Gençliği, Bahariye Caddesi’nde gerçekleştirdiği dergi satışı ile Ekim Gençliği’nin Mart sayısını gençliğe ulaştırdı. Ajitasyon konuşmalarıyla İç Güvenlik Paketi’ne, baskılara, katliamlara karşı mücadele çağrısı yapıldı. Özellikle Berkin Elvan’ın katledilmesi ve Kızıldere üzerine konuşmalar ilgiyle karşılandı. Birçok gençle sohbet edildi.

Kızıl Bayrak / Kadıköy



 
§