10 Haziran 2016
Sayı: KB 2016/22

Sosyalizm günceldir!
Asgari ücret eriyor!
Kıdem tazminatında sona doğru…
Kıdem Tazminatı Fonu “taşerona kadro müjdesi” ile raflardan indiriliyor
Bizim için her son yeni bir başlangıçtır!
Tekstil TİS’lerinde ihanet sözleşmesi
AVON’da direniş devam ediyor
DEV TEKSTİL Haziran Ayı GMYK Sonuç Bildirgesi
Soyguna yasal düzenleme
CHP “emek”i harcayıp oy arttırma peşinde!
15-16 Haziran büyük işçi direnişine dair - 2
15-16 Haziran’dan Metal Fırtınası’na kadın işçiler!
15-16 Haziran Direnişi’nin yıldönümü öncesi işçiler buluştu
Suriye’de savaştan çıkış arayışları ve farklı hesaplar
Ermeni Soykırımı ve emperyalist pragmatizm
Essen’de İşçilerin Birliği Halkların Kardeşliği Festivali
Dünyadan işçi, emekçi ve gençlik eylemleri
Geleceğiz ve değişecek dünya!
Sistem seri olarak katleder, örgütlülük yaşatır!
Hurşit Külter kaybedilmek isteniyor!
Metin Koşkan’ın anısına…
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

AVON’da direniş devam ediyor

 

AVON’da sendikalı oldukları için işten atılan işçilerin direnişi sürüyor.

Direnişin 11. günü olan 2 Haziran günü direnişçi işçiler fabrikadaki işçilere seslenmeye devam etti. Direnişin “Atılan işçiler geri alınacak”, “Taşeron Klüh gidecek”, “Tüm işçiler kadrolu olacak” , “Sendikamız tanınacak” talepleri ısrarla dile getirildi. İşçilere, birlik olmanın, hakları birlikte savunmanın ve sendikalı olmanın güç olduğunu belirten konuşmalar yapıldı.

AVON direnişçileri direnişlerinin 12. günü olan 3 Haziran’da Kağıthane’de bulunan AVON Genel Merkezi’nin önünde eylem gerçekleştirdiler.

Saat 11.00 itibarıyla Genel Merkez önünde bekleyiş başlarken 13.00 sularında ise AVON Genel Merkezi’nde çalışanlar çıkmaya başladılar. Yöneticilerin çıkması ile birlikte AVON direnişçileri teşhir konuşmaları gerçekleştirdi.

Polis AVON direnişçilerini ve desteğe gelenleri gözaltına almakla tehdit ederek sözlü tacizde bulundu.

15.00’te meydanda buluşan destekçiler AVON Genel Merkezi önüne geldi. Gerçekleştirilen açıklamada AVON direnişçileri işten atma ve direniş süreçlerini anlattı.

AVON direnişçileri açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Buradan Avon Genel Merkezi önünde, içerideki yetkililere bir kez daha sesleniyoruz. İşçilerle ve sendikamızla masaya oturana kadar direnişimizi devam ettireceğiz. İkiyüzlü pazarlama stratejilerini bir tarafa bırakın, bizler ve ailelerimize daha iyi bir hayat sağlayacak taleplerimize kulak verin.”

Eylem sonrası Beşiktaş Belediyesi’nde işten atılan ve haftalardır direnişte olan belediye işçileri ziyaret edilerek destek verildi.

Beşiktaş Belediyesi’ne yapılan ziyaretin ardından AVON yönetiminin beyaz yakalı çalışanlar için eğlence düzenleyeceği haberini alan direnişçiler, Ortaköy’deki eğlence mekanının önüne gittiler. Burada da konuşma ve açıklamalar yapan direnişçi AVON işçileri, yönetimin işçileri bölerek birlikte mücadele etmelerini engellemeye çalıştığını vurguladı. İşçilerin alınteri üzerinden elde edilen zenginlikle bu eğlencelerin yapılığını söyleyen direnişçi işçiler “Biri yer biri bakar, direniş ondan kopar” diye seslendiler.

4 Haziran günü de sabah saatlerinde direniş çadırının kurulmasının ardından işçilere seslenildi. AVON’daki taşeron şirket KLÜH’ün sorumlusu Elif Yeşim Aksoy depodan çıkarken işçiler yolu keserek protesto etti. Yüzünü kapatarak çıkan Elif Yeşim Aksoy’a işçilerin hesap soracağı, yüzünü kapatarak kaçamayacağı söylendi.

Kocaeli Tüm Otomotiv ve Metal İşçileri Sendikası da (TOMİS) AVON’da vardiya değişimi sırasında direniş ziyareti gerçekleştirdi. Karşılıklı atılan sloganların ardından AVON işçilerinin vardiya değişimi sırasında işçilere seslenişi devam etti.

Direnişin 17. günü olan 8 Haziran’da da AVON işçileri taleplerini dile getirdiler. Vardiya giriş çıkışlarında işçilere sendikalı olma, birlik olma çağrısı yapan DGD-Sen çalışanları sendikalı olmanın yaratacağı sonuçları işçilere anlatan konuşmalar yaptılar.

 

 

 

 

Direnişçi işçilere içeriden destek

 

Hakları için direnişte olan Altherm işçileri fabrika önündeki direnişlerini sürdürüyorlar. İşçiler İstanbul Tuzla Organize Sanayi Bölgesi (İTOSB) içinde, taleplerinin yazılı olduğu dövizlerle yürüyüşler yapıyorlar.

Altherm işçileri, 6 Haziran sabahı da fabrika önünde buluştular. Sloganlarla bekleyişe başlayan direnişçi işçilere, içerideki işçiler de destek verdi. Fabrikada çalışan Altherm işçileri sabah direnişçi işçilerin yanına gelerek eylemlerini desteklediklerini söylediler.

Öte yandan, direnişçi işçiler, direnişi sadece kapı önünde beklemeyle sürdürmeyeceklerini, eylem programı açıklayacaklarını bildirdiler.

Tüm Otomotiv ve Metal İşçileri Sendikası (TOMİS) Kocaeli Şubesi de direnişteki işçileri ziyaret etti.





Belediye direnişi karalamaya çalışıyor

Avcılar Belediyesi’nde sendikalaştıkları için işten atılan temizlik işçilerinin direnişi sürüyor. İşçilerin süren direnişi karşısında Avcılar Belediyesi’nin saldırıları da devam ediyor.

Avcılar’da Ramazan ayı dolayısıyla açılan ve erzak satan ahşap dükkanların her birine Avcılar Belediyesi tarafından monte edilen panolarda işçilerin direnişini karalayan yazılar yer aldı. Ayrıca belediye aynı saldırıyı Avcılar’ın birçok noktasındaki billboardlarda astığı reklamlarla da sürdürüyor.

Tüm bu saldırılar direnişteki işçilerin öfkesini iyice arttırmış durumda. Görüştüğümüz işçiler tüm bunların sözün bittiği yer olduğunu, artık eyleme geçmek gerektiğini belirtiyorlar.

 
§