10 Haziran 2016
Sayı: KB 2016/22

Sosyalizm günceldir!
Asgari ücret eriyor!
Kıdem tazminatında sona doğru…
Kıdem Tazminatı Fonu “taşerona kadro müjdesi” ile raflardan indiriliyor
Bizim için her son yeni bir başlangıçtır!
Tekstil TİS’lerinde ihanet sözleşmesi
AVON’da direniş devam ediyor
DEV TEKSTİL Haziran Ayı GMYK Sonuç Bildirgesi
Soyguna yasal düzenleme
CHP “emek”i harcayıp oy arttırma peşinde!
15-16 Haziran büyük işçi direnişine dair - 2
15-16 Haziran’dan Metal Fırtınası’na kadın işçiler!
15-16 Haziran Direnişi’nin yıldönümü öncesi işçiler buluştu
Suriye’de savaştan çıkış arayışları ve farklı hesaplar
Ermeni Soykırımı ve emperyalist pragmatizm
Essen’de İşçilerin Birliği Halkların Kardeşliği Festivali
Dünyadan işçi, emekçi ve gençlik eylemleri
Geleceğiz ve değişecek dünya!
Sistem seri olarak katleder, örgütlülük yaşatır!
Hurşit Külter kaybedilmek isteniyor!
Metin Koşkan’ın anısına…
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Geleceğiz ve değişecek dünya!

 

Devrimci Gençlik Birliği ll. Yaz Kampı ‘Geleceğiz ve değişecek dünya!’ şiarıyla 22-28 Ağustos tarihinde Küçükkuyu’da gerçekleşecek!

Yaz kampında buluşalım!

Devrimci bir gençlik hareketi yaratma ve ona önderlik etme misyonuyla çıktığımız bu yolda birliğimizi güçlendirmek, karanlığa ışık, sessizliğe çığlık olmak ve sermaye devletinin baskı ve saldırılarına karşı mücadeleyi büyütmek için tüm gençliği yaz kampımıza çağırıyoruz.

Kampımızın programında;

- Günümüz dünyası: Krizler, savaşlar, baskı, sömürü!

- Denizler'in yolunda; anti-emperyalist mücadele ve gençliğin görevleri!

- Siyasal gericilik, faşist baskı, devlet terörü; Karanlığa geçit yok!

- Kirli savaşa, inkara, imhaya karşı; İşçilerin birliği, halkların kardeşliği!

- Gençlik hareketi ve yeni dönem...

- Devrimci sınıf hareketi ve gençlik mücadelesi ilişkisi başlıklı sunumların yanında çeşitli gündemler üzerinden söyleşiler olacak.

Kampımızı resim, münazara, tiyatro, el sanatları vb. atölyelerle güçlendireceğiz.

6 gün sürecek kamp içerisinde sosyal ve kültürel etkinlikler gerçekleştirecek, “16 Ton” isimli belgesel ile “Ayaklanma (Uprising)” filmini göstereceğiz.

Sınıfsız ve sömürüsüz bir dünyanın provasını gerçekleştirmek için tüm gençliği, ‘Geleceğiz ve değişecek dünya’ diyerek kampımıza katılmaya davet ediyoruz.

Devrimci Gençlik Birliği

 

 

 

 

Marmara Üniversitesi'nde faşist saldırı

 

Marmara Üniversitesi’nde öğrenciler bütünlemelerin ve yaz okulunun kaldırılmasına karşı 3 Haziran günü eylem yaptı. Üniversitenin Göztepe yerleşkesinin girişinde yapılan eyleme faşistler sodalarla saldırdı.

Üniversitenin Göztepe yerleşkesinde saat 12.30’da bir araya gelen öğrenciler basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklaması sırasında kolluk güçleri bölgeyi ablukaya aldı.

“Bütünlemeler kaldırılamaz! Marmara Üniversitesi öğrencileri” ozalitinin arkasında basın açıklaması için toplanılırken, faşistler okul içerisinden sodalarla kitleye saldırdı. Saldırıya karşın yapılan açıklamanın ardından öğrenciler toplu bir şekilde ayrıldılar.

“Marmara uyuma haklarına sahip çık!”, “Bütünleme hakkımız engellenemez!” sloganları atılan eylem alkışlarla sonlandırıldı.

Hafta içerisinde forum yapılırken, 2 Haziran günü de okul içerisinde basın açıklamasına çağrı yapan öğrencilere faşiştler sodalarla saldırmıştı.




Mezuniyet töreninde saldırı

 

Üniversitelerde yaşanan polis-ÖGB terörü aralıksız devam ediyor. İstanbul Üniversitesi’nde gerçekleştirilen mezuniyet töreni de, ÖGB terörünün hedefi oldu. 4 Haziran günü yapılan tören sırasında sahnede döviz ve pankart açmak isteyen öğrencilere ÖGB ve polis saldırdı.

Tören sırasında öğrenciler “Bodrumlarda Yakılan İnsanlığımız”, “İrade gaspına hayır, Vekilime dokunma”, “Suruç, Ankara, Cizre, Silvan Devletin Katliamlarına Alışmayacağız”, “Hepsi Özgürleşene Kadar Hepimiz Tutsağız #TutukluÖğrencilereÖzgürlük” yazılı dövizleri açmak istedi. Bunun üzerine ÖGB ve sivil polisler döviz açan öğrencilere saldırdı ve gözaltı yapmak istedi.

 

 

 

 

Gençlik: Faşizme geçit yok!

 

6 Haziran günü binlerce genç, fasiştlerin Almanya’nın Dortmund kentinde merkezi olarak düzenlediği yürüyüşüne geçit vermemek için bir araya geldi.

Neo-Nazilerin “Alman Geleceğinin Günü” vesilesiyle çağrıda bulunduğu yürüyüşün gerçekleşmesi için devlet tüm güçlerini seferber etti. 6 bin polis görevdeydi, sokaklar, otobanlar kapatıldı. Neo-Nazilerin yürüdüğü ilçenin etrafı tümüyle polis tarafından kapatılmıştı. Neo-Nazilerle sıkı işbirliğiyle bilinen Alman polisi sonuna kadar yürüyüş rotasını gizli tuttu. Neo-Naziler polis koruması altında yürüyüşlerini gerçekleştirirken polis sayıları 5 bin civarında olan karşı eylemcilere azgınca saldırdı.

Revolutionärer Jugendbund da (RJ - Devrimci Gençlik Birliği) neo-Nazilere geçit vermemek için sabahın erken saatlerinde Almanya’nın farklı kentlerinden Dortmund’da bir araya geldi.

Bir büfede neo-Nazileri fark eden RJ’liler büfenin girişinde pankartlar açarak yürüyüşe katılmak isteyen neo-Nazilerin çıkışını uzun süre engellediler.

Sonunda polis müdahalesi ile neo-Naziler polislerin koruması altında yürüyüşe götürüldüler.

 
§