2 Eylül 2016
Sayı: KB 2016/33

Sermaye devleti içeride ve dışarıda saldırganlığı tırmandırıyor
Hepsi emekçilere karşıdır!
“Fırat Kalkanı” neye hizmet, kime kısmet?
Osmanlı torunlarından “demokrasi dersleri”
OHAL fırsatçılığı kime yarıyor?
Hurşit Külter’den hala haber alınamıyor
Ford Otosan’da Koç-Türk Metal oyunları
Greif işçisi; patron-sendika işbirliğine karşı uyanık ol!
Yeni metal fırtınaları ve daha güçlü bir MİB için ileri!
Ortak olan soruna temelden farklı yaklaşımlar
Ekim Devrimi deneyimi ışığında devrim ve demokrasi sorunları - V.İ.Lenin
“Göçmen çocuklar cinsel istismara maruz kalıyor”
Kolombiya’da barış: Latin Amerika’nın bir damarı daha kesildi
Kolombiya hükümeti FARC ile “barıştı”
Türkiye’de mülteci kamplarında neler oluyor?
“Meslek liselileri gelişmiş ülkeler gibi sömüreceğiz”
“Yeni dönemde devrimci savaşa hazırlık için ileri!”
Sermaye düzeni ve dinci-gerici çeteler
Emperyalistlerin ve işbirlikçilerinin yüreklerine korku salmaya devam ediyor!
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

“Yeni dönemde devrimci savaşa hazırlık için ileri!”

 

İstanbul Devrimci Liseliler Birliği (DLB) yaz döneminde gerçekleştirilmesi planlanan kampın politik gündemlerini tartışmak ve pratik ön hazırlığını güçlü geçirmek için düzenli olarak il meclisini topladı. Kampın fiilen engellenmesinin ardından bu meclis toplantılarında, yeni dönemle bağı içerisinde kamp gündemleri üzerinde duruldu. Son olarak 28 Ağustos Pazar günü üçüncü kez toplanan il meclisinde ise DLB’nin yeni dönemde hayata geçireceği politikalar tartışıldı.

Mecliste geçtiğimiz dönem yaşanan bir dizi hareketlilik ile birlikte gençlik hareketi değerlendirildi. Toplumun farklı kesimlerinin bir yansıması olarak gençliğin siyasal gericiliğe ve düzene karşı hoşnutsuzluğunu gösterdiğini ve bunun devrimci bir politikayla kucaklanmasının gerekliliği vurgulandı. Yaşanan siyasal gelişmelerin eğitim sistemindeki yansımalarının ve liselerdeki yeni uygulamaların etkili teşhirinin önemi üzerinde duruldu. DLB’lilerin bulunduğu alanlarda liseli gençliğe alternatif bir yol gösterebilmek için farklı araçlarla liselileri kuşatması gerektiği vurgulandı.

Yeni döneme güçlü bir hazırlık için, liseli gençlik açısıdan DLB’nin “yaşam boruları” olarak tanımladığı okul meclislerine yüklenmeye dikkat çekildi. Belli okullarda yaşanan meclis deneyimleri aktarıldı.

Mecliste DLB’nin yeni dönemi “meslek liselilerin dönemi” ilan ettiği hatırlatılarak meslek liselilerin sorunları tartışıldı. Sermaye devletinin eğitim sistemindeki değişikliklerle meslek liselerine yönelik sömürü politikalarına karşı meslek liselerinde atılacak adımlar belirlendi.

Okullarda devrimci altnernatif yaratmak için politik hazırlığı güçlü yapmak gerektiği vurgulanan mecliste liselerde politikanın nasıl yapılabileceği üzerine tartışmalar yürütüldü.

Yeni döneme güçlü bir müdahale için somut planlamalar yapıldı. Okulların açılması ile birlikte yerel meclisleri toplama ve daha sonrasında il meclisini toplama kararı alındı. Devrim okullarını gerçekleştirme üzerine planlamalar yapıldı.

 

 

 

 

DLB: Yeni Che’ler olup geleceğiz ve değişecek dünya!

 

Devrimci Liseliler Birliği (DLB) meclis başkanı İsmail Kahraman’ın Che’ye yönelik kara propagandasına karşı açıklama yaptı. Kahraman’ın Kanlı Pazar’ı gerçekleştiren Milli Türk Talebe Birliği’nin başında olduğu hatırlatılarak asıl katilin bizzat kendisi olduğuna dikkat çekildi.

Bilsinler ki baskının, sömürünün katliamın olduğu her yerde Che’ler olacak, olmaya devam edecektir” denilen açıklamanın tamamı şu şekilde:

Che, emperyalizmin egemenliği ve sömürüsü altındaki ezilen halkların kurtuluşu için tüm yaşamını adamış, devrim ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşmiş yiğit bir devrimcidir.

Meclis başkanı İsmail Kahraman Che’yi “katil ve eşkıya” olarak tanımlıyor. Elbette ki İsmail Kahraman bunu kişi olarak yapmıyor. Kendi sınıfının, sermayenin sözcüsü olarak dile getiriyor. Bugün Che’ye katil diyenler dönüp kendi tarihlerine bakmalıdır.

Asıl katilleri, İsmail Kahraman’ları iyi biliriz. Bizzat bu katilin kendisi 1969 yılında İstanbul Taksim Meydanı’nda Kanlı Pazarı gerçekleştiren Milli Türk Talebe Birliği’nin başındaydı.

Tarihleri kanla, katliamla dolu olanların, yaşamını insanlığın kurtuluşuna adamış devrimcilerin adlarını “katil” diye ağızlarına almaları şaşırtıcı değildir. Onlar karanlığın temsilcileri bizler ise geleceğin...

Ve gelecek er ya da geç, yeni Che’ler ile gelecek.

Daha lise çağlarındaki Che’lerden korkuyorlar. Che gibi onurlu, düşünen ve savaşan devrimciler olmamızdan korkuyorlar. Kafalarını çevirdikleri her yerde Che’yi görmekten korkuyorlar.

Korkuları yersiz de değil. Çünkü Che’ler, biz devrimcilerin ve gelecek kuşakların sömürüsüz dünya mücadelesinde yaşamaya devam edecek. Bilsinler ki baskının, sömürünün, katliamın olduğu her yerde Che’ler olacak, olmaya devam edecektir.

Hasta la victoria siempre!

Devrimci Liseliler Birliği
29 Ağustos 2016

 

 

 

 

SGDF’ye yönelik gözaltı terörü

 

Darbe girişimini fırsata çeviren gerici iktidar OHAL ile birlikte ilerici, devrimci güçlere yönelik baskın ve gözaltı saldırılarını aralıksız sürdürüyor. 23 ve 27 Ağustos’ta saldırının hedefinde SGDF’liler vardı.

İzmir’de Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyelerinin evlerine 23 Ağustos ardından 27 Ağustos sabahı da baskın düzenlendi. Operasyonda 8 kişi gözaltına alındı.

ESP ve SGDF üyelerinden 6 kişi serbest

Baskınlarda gözaltına alınanlar arasından ESP İl Başkanı ve SKM MYK üyesi Ezgi Bahçeci, ESP PM Üyesi Levent Akhan, SGDF MYK Üyesi Ozan Özgenler, ESP üyeleri Ender Gürboğa, Onur Güven ve SGDF üyesi Mehmet Polat 30 Ağustos’ta adliyeye sevk edildi.

Mehmet Polat, Ender Gürboğa ve Onur Güven savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Ezgi Bahçeci, Levent Akhan ve Ozan Özgenler ise tutuklama talebiyle sevk edildikleri mahkemeden adli kontrol şartı getirilerek serbest bırakıldı.

ESP’lilerin Avukatı Kamil Ağaoğlu, ESP ve SGDF’nin eylemleri bahanesiyle sorgulandıklarını belirtti. Ağaoğlu, “Müvekkiller, yönetici ve çalışanı oldukları ESP, SGDF ve SKM’nin düzenlediği demokratik eylemler, anmalar ve toplantılar nedeniyle sorgulandı. Bu faaliyetler ‘örgütsel faaliyet’ olarak gösterilmeye çalışılıyor” diye konuştu.





Kartal’da DLB’den Che yazılamaları

 

İsmail Kahraman’ın Che Guevara’ya yönelik “katil ve eşkiya” sözlerine karşılık Kartal Devrimci Liseliler Birliği (DLB), asıl katillerin emperyalizme göbekten bağlı Türk sermayesi ve İsmail Kahraman gibi sözcüleri olduğunu vurgulayan yazılamalar yaptı.

DLB, emperyalizme karşı mücadele eden Ernesto Che Guevara’nın yolunda gençliğin mücadelesini büyütmeye devam edeceğini ilan etti. Kartal’ın merkezi noktalarına “Che gelecektir!”, “El Che katillerin korkusu olmaya devam edecek!”, “Geleceğiz ve değişecek dünya!”, “Che yaşıyor, DLB savaşıyor!” yazılamaları yapıldı.

 
§