2 Eylül 2016
Sayı: KB 2016/33

Sermaye devleti içeride ve dışarıda saldırganlığı tırmandırıyor
Hepsi emekçilere karşıdır!
“Fırat Kalkanı” neye hizmet, kime kısmet?
Osmanlı torunlarından “demokrasi dersleri”
OHAL fırsatçılığı kime yarıyor?
Hurşit Külter’den hala haber alınamıyor
Ford Otosan’da Koç-Türk Metal oyunları
Greif işçisi; patron-sendika işbirliğine karşı uyanık ol!
Yeni metal fırtınaları ve daha güçlü bir MİB için ileri!
Ortak olan soruna temelden farklı yaklaşımlar
Ekim Devrimi deneyimi ışığında devrim ve demokrasi sorunları - V.İ.Lenin
“Göçmen çocuklar cinsel istismara maruz kalıyor”
Kolombiya’da barış: Latin Amerika’nın bir damarı daha kesildi
Kolombiya hükümeti FARC ile “barıştı”
Türkiye’de mülteci kamplarında neler oluyor?
“Meslek liselileri gelişmiş ülkeler gibi sömüreceğiz”
“Yeni dönemde devrimci savaşa hazırlık için ileri!”
Sermaye düzeni ve dinci-gerici çeteler
Emperyalistlerin ve işbirlikçilerinin yüreklerine korku salmaya devam ediyor!
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Emperyalistlerin ve işbirlikçilerinin yüreklerine korku salmaya devam ediyor!

 

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, hayatını dünya halklarının emperyalist kölelikten ve kırımdan kurtuluşu mücadelesine adamış Ernesto Che Guevara’ya “katil kişilik” diyerek dil uzattı. Onun ve temsilcisi olduğu kapitalist düzenin gönlünden geçen odur ki, gençler bu “katil kişiliğe” sahip çıkmasın; ezilen halklara uygulanan katliamlara, emperyalist köleliğe, Ortaçağ karanlığına onay versin.

Bugün Suriye’de, Filistin’de, Kürdistan’da emperyalist haydutların ve yerli işbirlikçilerinin eliyle halklar kırımdan geçiriliyor, her gün patlayan bombalarla çocuk, yaşlı demeden insanlar katlediliyor. Emperyalistler IŞİD gibi Ortaçağ zihniyetli, katliamcı, tecavüzcü çeteleri besliyor, şirin göstermeye çalışıyor.

Emperyalist-kapitalist barbarlığın temsilcilerinin, bu dünyayı değiştirmek için varını yoğunu ortaya koymuş, bedel ödemiş ve canını vermiş bu büyük devrimci öndere dil uzatmalarına şaşırmıyoruz, bunu korkularına bir gösterge sayıyoruz.

Zira devrimci önder Che Guevara katledilmesinin üzerinden geçen onlarca yıla rağmen, halkların katili olan emperyalist haydutlara karşı verdiği mücadele ve uzlaşmaz tutumuyla ezilen halklara yol göstermeye devam ediyor. Sözü ona bırakıyoruz:

Emperyalizm haydutluktur, ne belirli sınırları olan ne de belirli bir ülkeye bağlı olan haydutluk. Hitler’in çapulcuları hayduttu, tıpkı bugün ABD’lilerin olduğu gibi Belçika’nın paraşütçüleri de hayduttur. Tıpkı Cezayir’deki Fransız emperyalistlerinin haydut olduğu gibi. Çünkü bu emperyalizmin insanı hayvanlaştıran doğasıdır. Emperyalizmin doğası onları, özgürlüğü için dövüşen bir ülkenin, partinin son devrimci simgesine varana kadar boğazlamaya, öldürmeye hazır, kana susamış vahşi hayvanlara dönüştürür. (...) Emperyalizme asla güvenilmez, asla ama asla!”

 
§