19 Mayıs 2017
Sayı: KB 2017/19

Efendi de uşak da yerli yerinde…
Erdoğan ve heyeti ABD’deki görüşmelerini tamamladı
Savaşın rantını yiyenler “çözüm” istiyor!
Polis saldırısına uğrayan avukatlara açılan dava görüldü
İran sınırına duvar ve Kürt sorunu
Sermayenin saldırılarına karşı birleşik mücadele!
Kıdem tazminatı için “İşsizlik Fonu” itirafı
İşten atma saldırılarına ve köleliğe karşı grev ve direnişler sürüyor
DEV TEKSTİL GMYK 2017 Mayıs Ayı Toplantı Sonuç Bildirgesi
Gülmen ve Özakça ile dayanışma eylemleri
Açlık greviyle dayanışma büyürken polis saldırısı da tırmanıyor
Kamu emekçilerinin İstanbul’daki direnişi sürüyor
DGB-DLB, evlatlarını yitiren anneleri ziyaret etti
Namık Kemal Üniversitesi’ndeki boykot deneyimimiz üzerine
İsrail zindanlarında direniş devam ediyor
Siyasal İslam, Hamas ve direniş
Yunanistan’da toplumsal çöküntü
Reklamlarda güzellenen Shell ve “Latin Amerika’nın Kesik Damarları”
“Bizim kutlayacak Anneler Günü’müz yok!”
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Kamu emekçilerinin İstanbul’daki direnişi sürüyor

 

KHK’larla ihraç edilen Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyesi kamu emekçileri, ihraçlara karşı İstanbul’da direnmeye devam ediyor. Pazartesi ve Çarşamba günleri 15.00-19.00 arası, Cumartesi günleri ise 14.00-16.00 arasında Bakırköy Özgürlük Meydanı ve Kadıköy Altıyol’da oturma eylemleri gerçekleştiriliyor. Yanı sıra direnişi görmeyen yandaş basın önünde eylemler yapılıyor. Yapılan eylemlerde Ankara’da açlık grevinde olan kamu emekçileri Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın direnişine dikkat çekiliyor.

12 Mayıs

Kamu emekçileri, eylemlerini görmezden gelen NTV-Star’ın, Maslak’taki binası önünde eylem yaptılar. Burada yaptıkları açıklamada “AKP’nin yayın organı gibi çalışmak ve direnen, işini, ekmeğini geri isteyen kamu emekçilerini görmezden gelmek gazetecilik değildir” dediler. NTV yöneticileri kamu emekçileriyle görüşme yapmayı kabul etmezken, bu tutumun protesto edilmesi üzerine görüşme yapmak zorunda kaldılar.

Yanı sıra, Gülmen ve Özakça’ya destek olmak amacıyla Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda bir günlük açlık grevi yapıldı. Burada yapılan açıklamada KHK’lar ile “terör” demagojisi yapılarak hayata geçirilen saldırılara da dikkat çekildi.

13 Mayıs

Gece Özgürlük Meydanı’nda açlık grevlerini sürdüren kamu emekçileri ateş yakıp türküler söylerken sabah saatlerinden itibaren pek çok ziyaretçiyi çadırlarında ağırladılar.

Kadıköy’de de eylemlerini sürdüren kamu emekçileri, Gülmen ile Özakça’ya dikkat çekerken, katliamın 3. yıl dönümü vesilesiyle Soma’lı madencileri andılar.

15 Mayıs

Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda eylemlerini sürdüren kamu emekçileri ihraç saldırılarıyla yaşamını yitiren kamu emekçilerinin fotoğraflarını direniş alanına koyarken imza kampanyaları da sürdürüldü. Meydanda stand açan gerici Okçular Vakfı ise yaptığı ırkçı müzik yayını ile direnişçilerin seslerini boğmaya çalıştı. Kendileriyle konuşulmasına rağmen daha yüksek sesle müzik yayınını sürdüren vakıf, emekçiler tarafından yapılan konuşmalarla teşhir edildi.

Halaylarla direnişlerini sürdüren emekçileri çok sayıda kişi ziyaret ederek imza kampanyalarına destek verdi.

Kadıköy’de ise kamu emekçilerinin direnişine Marmara Üniversitesi’nden KHK’yla ihraç edilen akademisyen Funda Karapehlivan, ‘Eğitimin krizi’ konulu ‘sokak okulu’ dersiyle destek verdi.

Oturma eylemi çevrede bulunanlara yapılan teşhir konuşmaları, müzik yayını ve imza kampanyası ile sürdü. Çevreden kamu emekçilerine desteklerin ifade edildiği ve imza verildiği görüldü.

16 Mayıs

Direniş, ihraç edilen emekçilerin okulları önünde gerçekleştirdikleri ‘sokak okulu’ ile sürdü. İhraç edilen öğretmen Hüseyin Demir, her Salı olduğu gibi öğrenci ve velilerle Sarıgazi’deki Hisar Yapı İlkokulu önündeki ‘sokak okulu’ etkinliğinde buluştu.

Bir saat süren okuma etkinliğine çevreden destek sunanlar olurken, Sarıgazi’de oturan emekçiler de oturma eylemini ziyaret ederek dayanışma içerisinde olduklarını belirtti.

Maltepe’de Vasfı Rıza Zobu İlkokulu’ndaki görevinden ihraç edilen öğretmen Mehmet Sarı da ‘sokak okulu’nun 12. haftasındaydı. Sarı, “Adalet için kitap okuyoruz” şiarıyla öğrencileri, veliler ve desteğe gelenlerle birlikte okuma eylemini sürdürdü.

17 Mayıs

Bakırköy ve Kadıköy’deki direniş alanlarına Gülmen ve Özakça ile ilgili dövizler ve pankartlar konurken, Bakırköy Özgürlük Meydanı’ndan sloganlarla yürünen PTT’den, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Başbakanlık’a faks çekildi. Direniş, alanlarda yapılan konuşmalarla sürdü.

 

 

 

 

Direnen kamu emekçileri ile dayanışma etkinliği

 

Aralarında BDSP’nin de olduğu ilerici devrimci güçler, direnişteki kamu emekçileri ve özelde açlık grevindeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ile dayanışmak için 15 Mayıs’ta Ankara Mamak’ta dayanışma etkinliği düzenledi. Etkinlik için saat 16.00’da Feyzullah Çınar Parkı’nda bir araya gelindi. Çok kısa bir ön çalışmaya konu olan dayanışma etkinliği için bir gün öncesinden bildiri dağıtımı yapılmıştı.

Etkinlik alanında pankart yapma çalışmasının yanı sıra park direniş resimleri ile donatıldı. Saat 18.30 olduğunda etkinlik halaylarla devam etti. Grup Devinim’in müzik dinletisinin ardından Yüksel Direnişçisi Veli Saçılık’a söz verildi.

Saçılık, hukuksuz bir şekilde ihraç edildiklerini dile getirdi. Saldırılar karşısında direnişi seçtiklerini belirten Saçılık Nuriye ve Semih’in direnişini selamladı, onların ölmesini istemediğini fakat yaşatmanın direnişi büyütmekten geçtiğini dile getirdi.

Ardından etkinliği örgütleyen kurumlar adına bir konuşma yapıldı. Konuşmada ağırlıklı olarak mücadeleye aktif katılmanın önemine vurgu yapılırken, Mamaklı emekçiler örgütlü mücadeleye çağrıldı. Kurumlar adına yapılan konuşma “Zafer direnen emekçinin olacak!” sloganı ile bitirildi.

Ardından Grup Devinim tekrar sahnede yerini alırken etkinlik halaylarla sonlandırıldı.

 
§