24 Nisan'04
Sayı: 2004/08


  Kızıl Bayrak'tan
  1 Mayıs'a doğru belirsizlikler tablosu
  DİE raporunun yeni itirafları ve gizledikleri
  İkinci DEP davası sounçlandı...
  Düzen ordusu nasıl demokratlaştı?!
  NATO: Halklara karşı bir kirli savaş örgütü!
  Ordunun asli görevi burjuva düzenin güvenliğidir!
  Devrimci tutsaklardan açıklama...
  İmzalar KESK MYK'sına ulaştırıldı...
  Liseli gençlik yanıt vermek için 1 Mayıs'ta alanları doldurmalı!
  1 Mayıs'ta alanlara!
  1 Mayıs faaliyetlerinden...
  Uluslararası işçi sınıfı hareketi tarihinde ve Türkiye'de 1 Mayıs
  Bush-Blair çetesinden kasap Şaron'a tam destek...
  İşgalci haydut takımı "Irak batağı"ndan çıkış yolları arıyor!
  BM'de "insan hakları" ikiyüzlülüğü
  Bugün 23 Nisan, neşe dolamıyor insan!
  1 Mayıs ve Kürdistan emekçileri
  İzmir Eğitim-Sen 3 No'lu 1. Olağanüstü Genel Kurulu
  Bültenlerden...
  Bir-Kar 4. Gençlik Kampı başarıyla gerçekleştirildi...
  Ateş saçan Yürekli yoldaş mezarı başında anıldı
  "Plana hayır, önemli olan ortak eylem"
  Mücadele postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın



 
Zindanlardan mektuplar...

Merhaba,

Bu benim için zor bir durum. Zor olan mektup yazmak değil. Teklifsizce konuğum olan bir dosta karşılık yazmak zor olan. Yine de kısa da olsa size yazmam gerektiğini düşündüm. Bir dosta merhaba diyebilmenin sevincini paylaşmalıyım diye düşündüm.

Gönderdiğiniz yayını aldım. Size teşekkür ederim. Koşullarım da hesaba katıldığında dost bir yayın organını düzenli takip edebileceğimi bilmek beni oldukça sevindirdi. Devrimci, sosyalist tüm yayın organlarını takip edebilmek benim için önemli, daha da ötesi devrimci kimliğimin gereklerinden biri. Devrimci bir görev ve sorumluluk. Bu sorumluluğumu yerine getirebilmemde bana yardımcı olduğunuz için size ayrıca teşekkür ederim. İstediğimiz yayınları gerek bayiye düzenli gelmemeleri ya da maddi sıkıntılardan dolayı takip etmekte zorlanıyoruz.

Size yaklaşık bir yıl önce Kızıl Bayrak dergisini düzenli okumak istiyorum diye bir mektup yazmıştım. Sanırım elinize ulaşmadı. O dönem birçok mektubumuz gibi bu size yazdığım mektup da “posta kuruluşunun azizliğine” uğradı sanırım. Kısmet bugüneymiş. Sanırım bundan sonra düzenli olarak takip edebileceğim.

Belirtmem gereken bir diğer unsur, bulunduğum cezaevinin adresinin yazılışında bir değişiklik oldu. Ben adresi size zarfın üzerinde bildireceğim. Dergiyi bundan sonra o adrese yollarsanız “kaybolma” riskini asgariye indirebiliriz sanırım.

Size yazabileceklerim şimdilik bu kadar. Size ve tüm çalışma arkadaşlarınıza en içten devrimci selamlarımı sunuyorum. Kendinize iyi bakınız. Yayın hayatınızda başarılar dilerim.

Dost ve devrimci selamlar...

Erkan Tepeli
1 No’lu F Fipi Cezaevi
PK: 50 41100, A-2/5
İzmit/Kocaeli



Merhaba,

Herkese kucak dolusu sevgiler. Zamansız ayrılışın hüznünü taşısam da, ne kadar uzakta olsam da hep aklım oralarda. Ama şu an çok iyiyim. Alındığım zaman iki gün TMŞ’de kaldım, sonra Bayrampaşa’ya götürdüler. Orada iki gün tecritte kaldım. Sonra Tekirdağ’a sevkettiler. Burada da bir gün tecritte kaldım. İkinci gün, yani bugün hücreye verdiler. Hücrede iki Alınteri okuru ile kalıyorum. Onların da selamı var size. Beni çok iyi karşıladılar... Cezaevinin tüm hücrelerinden “hoşgeldin” mesajları geldi...

Hücrede TV, radyo, bir de kemanımız var. Zaman olursa arkadaşlar öğretme sözü verdiler...

Benden şimdilik bu kadar. İlerde sık sık yazarım.

Yoldaşça sevgiler...

Metin Adıyaman
1 No’lu F Tipi Cezaevi, C-80 Tekirdağ



Merhaba,

Umarım iyisinizdir. Kızıl Bayrak’ın 31 Ocak tarihli sayısını aldım. Önceki 2-3 sayı takılmış... Kızıl Bayrak’ı F’ye geldikten sonra iki kez görebildim. Göndermeniz iyi oldu. Sağolun.

Dergi, yayın girişinde fazla sorun yaşanmıyor. Benim her ay alıp almadığımı bildirmem pek olanaklı olmaz. Şöyle yapalım, siz gönderin bana ulaşmazsa yazar almadığımı bildiririm. Sanırım böyle olur. Bunun dışında iyiyiz. Koşullar bildiğiniz koşullar. Bir önemi yok.

Duyarlılığınız için tekrar teşekkür ediyorum. Kendinize iyi bakın. Sevgi ve dostlukla.

Kenan Güngör
Edirne F Tipi Cezaevi
C/6-84



Merhaba,

Dostluk sıcaklığıyla kucaklıyoruz tüm gazete çalışanlarını. Uzun zamandır Kızıl Bayrak’ı takip ediyoruz. Bu son iki aydır, çoğu zaman bayiye gelmiyor, nedenini bilmiyoruz. Buradaki hewallarımızın hepsi alıyor. Bayiye gelmeyince bulma imkanımız yok. Bayiye Kızıl Bayrak gelmediği zaman bize bir adet “protokol” olarak yollarsanız memnun oluruz.

1 Mayıs, işçi-emekçi bayramı, mücadele ve dayanışma gününüz kutlu olsun!

Bahar, yine her yıl olduğu gibi tüm güzelliğiyle gülümsüyor yaşama, emek, özgürlük ve mücadele inancını düşürüyor toprağa. Filizleniyor 8 Mart, sonra Newroz düşüyor toprağa, sarıyor Amed zindanında 5 No’luyu, üç kibrit çöpüyle başlıyor isyan türküsü baharda, uzanıyor halkların kardeşliğiyle 1 Mayıs’a. Ve güneş bir başka doğuyor güne, işçilerin, emekçilerin alınteri düşüyor toprağa, filizleniyor mücadele, 77 yılın inancı ve sıcaklığıyla.

F tiplerinde yaşadığımız tecrit koşullarında 1 Mayıs’ı bu yıl bir aylık açlık dönüşümüyle karşılamanın sıcaklığını, coşkusunu yaşıyoruz. İşçi-emekçi ve ezilen halkların umutlarını taşıyoruz bağrımızda. Her alanda olduğu gibi zindanlarda da 1 Mayıs’ı şiarlarımızla, marşlarımızla ve halaylarımızla karşılayacağız.

İşçi, emekçi ve ezilen tüm halkların 1 Mayıs mücadele gününü kutluyoruz. 1 Mayıs günü kutlu olsun!

Biji yek Gulan!
Yaşasın 1 Mayıs!

İmam Akmut
19 Nisan ‘04
1 No’lu F tipi, B1-44 Tekirdağ



Merhaba dostlar,

Adıma gönderdiğiniz 31 Ocak ve 6 Mart tarihli dergileri aldım. Sağolun.
Koşullarımız elverdiğince sosyalist basını takip etmeye çalışıyoruz. Bayiden temin ederek, siz dostlarımıza yük olmayalım diyorduk. Ancak çoğu zaman “bayide yoktu” yanıtıyla karşılaşabiliyoruz. En son 6 Mart tarihli dergiyi alabilmiştik. Sonraki sayılar nedense bayide yoktu!! Tesadüf bu ya, siz de, aynı sayıyı göndermişsiniz. Ziyanı yok, diğer hücrelerdeki dostlarımıza ulaştırırız biz de.

Dostlar, olanaklarınızın kısıtlı olduğunu biliyoruz. Ancak bizler açısından (hele de hücre koşullarında) yayınların takibi ekmek kadar, su kadar yaşamsal. Kendi olanaklarımızla çözemediğimiz için derginizi düzenli göndermenizi isteyeceğiz. 6 Mart sonrası çıkan sayıları da gönderebilirseniz seviniriz. Bu sizin açınızdan külfetli olacaksa -ki öyledir- bayiye bırakılabilmesini sağlamanızı isteyeceğiz. Tabii önce bizim bayi numarasını öğrenmemiz gerekiyor. Uzun zamandır bayi no’su peşindeyiz. Öğrenebilirsek yazarız. Bu kadar zor mu diyeceksiniz? Eee, orasını pek bilemiyoruz. Israrlı çabalarımız sonucu, elbet bir gün, ilgililer no’yu getireceklerdir! Ya da “bayide yok! repliğinden sıkılıp başka cümleler kuracaklar!..

Sevgili dostlar, sizden Eksen Yayıncılık’tan çıkan kitap ve broşürleri de istesem çok mu olurum?

Çalışmalarınızda başarılar diliyor, sizleri ütopyamızın sıcaklığıyla selamlıyorum.

Aysel Güldoğan
25 Mart ‘04
Gebze M Tipi Cezaevi
B-9 Gebze/Kocaeli



Merhaba Kızıl Bayrak çalışanları,

Derginiz düzenli olarak gelmekte, bundan sonra da problem yaşanmaması için yeni adresimizi size yazmak istedim.

Barış İnan A4-12 PK. 50 41100 İzmit
Bu adresi yazmanız yeterli.

Dergi için sizlere yeniden teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim. Özlediğimiz günlerin geleceğine olan inancımla sevgi ve saygılarımla.

Barış İnan