02 Nisan 2005
Sayı: 2005/13 (13)


  Kızıl Bayrak'tan
  1 Mayıs’ı kazanmak için etkili, yaygın bir sınıf çalışması!
  Devrimci gruplardan ortak çağrı: “Birleşik, kitlesel, devrimci 1 Mayıs için ileri!”
  Provokasyon sermaye devletinin mayasında var!
  Burjuva şovenizminin karşısına işçi sınıfının enternasyonal kızıl bayrağıyla çıkalım!
  İncirlik bölge halklarına saldırının “merkezi üssü” oluyor
  Özelleştirme saldırısı ve birleşik mücadele
  Sağlıkta özelleştirme saldırısı hızlandı
  Şovenist histeri ve sendikalar

  KESK'e bağlı sendikaların genel kurulları; Bir kez daha ilkesiz ittifaklar

  Burjuva siyaset döngüsü, AKP ve
seçenekler
  Son gelişmeler ışığında ordu-siyaset
ilişkisi
  İstanbul Üniversitesi af aldatmacasını
boşa çıkartacak!
  Ulusal sorun ve Kürt hareketi/8: Emperyalist savaş ve Ortadoğu halkları
  Kırgızistan’daki darbenin ardındaki
ABD eli
 İşgal ordusuna asker toplamak için
şovenist kampanya
ABD emperyalizmi Suriyeli işbirlikçileri hazırlıyor
 İ.Ü.’nde Kızıldere
anması
 İstanbul Liseli Gençlik Platformu’ndan
(İLPG) Kızıldere anmaları
 Ankara Karşıyaka Mezarlığı’nda
Kızıldere anması
Bültenlerden
Newroz kutlamalarının ardından
Avrupa Birliği Sosyal Şartı ve boş beklentiler
GOP-DER açılış şenliği yapıldı
Tuzla Deri-İş Şube Başkanı Hasan
Sonkaya ile konuştuk
2. Eğitim-Sen Genel Merkez Kurultayı’nda tüzük ihlali
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

Ankara Karşıyaka Mezarlığı'nda Kızıldere anması...

“Devrimciler ölmez, devrim davası yenilmez!”

30 Mart günü Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu tarafından Ankara Karşıyaka Mezarlığı'nda Mahir Çayan'ın mezarı başında bir anma gerçekleştirildi. Sıhhiye Köprüsü'nden minibüsle hareket edilerek mezarlığa toplu bir şekilde gidildi. Yol boyunca günün önemi üzerine konuşmalar yapıldı, şiirler okundu, marşlar ve türküler söylendi. Mezarlığa varıldığında giriş kapısından Mahir Çayan'ın mezarına kadar “Kızıldere, Ulucanlar, 19 Aralık… Yaşasın devrimci siper yoldaşlığı!/BDSP” pankartıyla kortejler oluşturularak yüründü.

Yürüyüş boyunca “Devrimciler ölmez, devrim davası yenilmez!”,”Yaşasın devrimci siper yoldaşlığı!”, “Habip, Ümit, Hatice yoldaşlar yaşıyor!” sloganları atıldı. Mezar anması devrim şehitleri anısına saygı duruşuyla başladı. Daha sonra BDSP adına yapılan konuşmada tarihten bugüne devrimci siper yoldaşlığının önemi vurgulandı, bu mirasın komünistler tarafından sahiplenildiği ve güvence altına alındığı belirtildi. Daha sonra Ekim Gençliği adına bir konuşma yapıldı; devrim şehitlerinin taşıdığı bayrağın genç komünistler tarafından devralındığı vurgulandı ve bu sorumlulukla güncel görevlerin altı çizildi. Anma okunan şiirler ve söylenen marşlarla sona erdi.

Kızıl Bayrak/Ankara

------------------------------------------------------------------------------------------

Kızıldere ruhuyla mücadeleye!

30 Mart günü Dokuz Eylül Üniversitesi İktisat Kampüsü'nde Kızıldere anması gerçekleştirildi. Ekim Gençliği, SGD, BAGEH ve Proleter Devrimci Köz tarafından gerçekleştirilen anma etkinliğine DPG, DGD, DGH, DMG, SDG ve Öğrenci Koordinasyonu destek verdi. İlk olarak Mahir Çayan ve arkadaşlarının siper yoldaşlarının tutsaklıklarının sona erdirilmesi talebiyle gerçekleştirdikleri eylemin ve “ölmek var dönmek yok!” diyerek faşizme karşı sergiledikleri direnişin devrimci dayanışma adına verdiği dersleri, son dönemde Kürt halkına karşı başlatılan şovenizm kampanyasını, üniversitelerde estirilen soruşturma terörünü, DEÜ'de yaşanan baskıları içeren ve mücadele çağrısı yapan bir sunum gerçekleştirildi. Ardından 30 Mart 1972' de katledilen Mahir Çayan ile arkadaşlarının ve tüm devrim şehitlerinin anısına saygı duruşu yapıldı. Okunan şiirlerin ardından Duvara Karşı Tiyatro grubundan bir arkadaş tek kişilik bir oyun sergiledi. Daha sonra ise İşçi Kültür Sanat Evi Kavel Müzik Topluluğu dayanışmanın sesi oldu. Kızıldere ruhuyla gösterilen dayanışma omuz omuza çekilen halaylarla devam etti. Etkinlik sırasında daha önce faşistlerin yaptığı yazılama silinerek yerine “Yaşasın halkların kardeşliği!” şiarı yazıldı. Gençliğin baskılar karşısında yılmadığını ve bundan sonrada yılmayacağını belirten konuşmanın ardından etkinlik sona erdi.

“Yaşasın devrimci dayanışma!/Üniversite Öğrencileri” yazılı pankartın açıldığı etkinlikte, “Faşizme karşı omuz omuza!”, “Yaşasın halkların kardeşliği!”, “Biji bratiya gelan!”, “Devrim şehitleri ölümsüzdür!”, “Yaşasın devrimci dayanışma!”, “Kızıldere ruhuyla mücadeleye!”, “Soruşturmalar, tutuklamalar, baskılar, bizi yıldıramaz!”, “Sermaye defol üniversiteler bizimdir!” sloganları coşkuyla atıldı.

Ekim Gençliği/Dokuz Eylül Üniversitesi

---------------------------------------------------------------------------------------

Kızıldere son değil, savaş sürüyor!

İstanbul Üniversitesi Fen-Edebiyat Kampüsü'nde 30 Mart günü Kızıldere şehitlerini anma etkinliği gerçekleştirildi. Yüzü aşkın kişinin katıldığı etkinlik, Edebiyat Kantini'nde yapılan bir sinevizyon gösterimiyle başladı. Ardından sloganlar eşliğinde bahçeye çıkıldı ve orada, Ekim Gençliği, Sosyalist Barikat Gençliği, Emekçi Hareket Partisi Gençliği, Demokratik Gençlik Derneği ve Kaldıraç tarafından konuşmalar yapıldı. Marşların ardından, üniversitenin müzik kulübünün gerçekleştirdiği müzik dinletisiyle etkinlik son buldu. Etkinliğe konuşma yapan gruplar dışında, SDG, YDG, DGH, ve Devrimci Hareket katıldı. Etkinlik oldukça coşkulu geçti.

İ.Ü. Fen-Edebiyat Fakültesi/Ekim Gençliği

--------------------------------------------------------------------------------------

Kızıldere şehitleri ölümsüzdür!

İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü'nde, “Avcılar Kampüsü Öğrencileri” olarak bir 30 Mart etkinliği gerçekleştirdik. Mühendislik Kantini'nde gerçekleştirdiğimiz etkinliğimize 40 kişi katıldı. ‘68'den günümüze gençlik hareketi” isimli bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Ardından kısa bir müzik ve şiir dinletisi gerçekleştirdik. Etkinliğimiz Gündoğdu marşıyla son buldu. Özellikle sinevizyon gösterimi sırasında, birçok öğrenci sinevizyonu izlemek üzere etkinliğe ayrıca katılmış oldu. Avcılar Kampüsü öğrencilerinin 8 Mart sonrası gerçekleştirdiği ikinci etkinlik olarak 30 Mart anması, çalışmanın sürekliliğini ifade etmesi açısından da önemliydi.

İ.Ü. Avcılar Kampüsü/Ekim Gençliği

-----------------------------------------------------------------------------------------

Şakirpaşa İşçi Kültür Evi'nde Kızıldere anması

Mahir Çayan ve dokuz devrimcinin katledilişlerinin 33. yılında, “Onlar”ı unutmadığımızı, yarattıkları değerleri sahiplendiğimizi gösterebilmek için 27 Mart'ta bir anma etkinliği gerçekleştirdik. Etkinliğimiz Mahir Çayan ve dokuz devrimci şahsında tüm devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Ardından Şakirpaşa İşçi Kültür Evi Şiir Grubu sahneye çıktı. Daha sonra müzik grubunun söylediği Kürtçe ve Türkçe marşlarla anma sona erdi.

Şakirpaşa İşçi Kültür Evi çalışanları