4 Ocak 2008 Sayı: SİKB 2008/01

  Kızıl Bayrak'tan
   İşbirlikçi burjuvazi yeni yıla içe ve dışa dönük saldırılarla başladı!..
  Kürt halkı kudurgan bir şovenizmin kıskacında bir yılı daha geride bıraktı...
2007 sermayenin yoğun saldırıları ile geçti!
2008 mücadele yılı olacak!
“Herkese sağlık güvenli gelecek” için
genel grev–genel direnişi tabanda örelim!
Sınıf hareketinde birleşik mücadelenin
artan önemi ve büyüyen olanaklar
  SSGSS saldırısına karşı eylemler...
  Cevizli Tekel işçilerinden özelleştirme saldırısına tok yanıt!
  Asgari ücret belirlendi...
  Nereye gidiyoruz?
Yüksel Akkaya
  Kurultay sonrasında mücadelenin ve örgütlenmenin yeni bir dönemine doğru... !
  İşçi ve emekçi hareketinden...
  Emekçi Kadın Komisyonları 10 Şubat’a hazırlanıyor... .
  Gençlik hareketinden...
  Dünya’dan...
  Doğanın yıkımının nedeni kapitalizmin kâr hırsıdır!..
  4 Ocak ‘96 / Ümraniye: Devrimci tutsaklar saldırıyı tok bir direniş şiarı ile karşıladılar...
  Bir rahibin bedeninde şan–şöhret aramak...
  Yeni bir yıla girerken...
M. Can Yüce
  Yeni yıla emeğin hakkıyla
  Mücadele Postası.
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Emekçi Kadın Komisyonları 10 Şubat’a hazırlanıyor...

“Özgürlük ve eşitlik için Emekçi Kadın Kurultayı’nda buluşalım!”

Kadıköy ve Bakırköy’de Kurultay çağrısı!

Emekçi Kadın Komisyonları olarak 10 Şubat’ta İstanbul’da örgütleyeceğimiz Emekçi Kadın Kurultayı’nın hazırlık çalışmalarına başlamış bulunuyoruz.

Kurultay faaliyetleri kapsamında 29 Aralık günü, Bakırköy Meydanı’nda ve Kadıköy iskelesinde bildiri dağıtımı gerçekleştirdik. Emekçi kadınları bildirilerimizle ve sesli ajitasyonlarımızla özgürlük ve eşitlik mücadelesine çağırdık.

Üzerlerinde “Özgürlük ve eşitlik için Emekçi Kadın Kurultayı’nda buluşalım!” şiarının yazılı olduğu önlükler ile gerçekleştirilen dağıtımlar, emekçi kadınlar tarafından ilgiyle karşılandı. Yaklaşık bir saat süren dağıtımlar boyunca kadınları sorunlarına karşı mücadele etmeye ve Emekçi Kadın Kurultayı’na katılmaya çağıran ajitasyon konuşmaları yapıldı, yüzlerce bildiri dağıtıldı.

Çalışmalarımız önümüzdeki günlerde emekçi semtlerinde ve fabrikalarda sürecek.

Emekçi Kadın Komisyonları


Anadolu Yakası kurultay afişleri ile donatıldı!

Kartal-Maltepe-Pendik Emekçi Kadın Komisyonu olarak kurultay hazırlık çalışmalarımız devam ediyor. Son olarak Emekçi kadın Kurultayı’na çağrı yapan “Emekçi kadınlar 10 Şubat’ta toplanıyor!/Özgürlük ve eşitlik için bir adım ileri!” şiarlı afişlerimizi Kartal merkez ve Kartal’ı çevreleyen işçi ve emekçi semtlerine yaptık. Ayrıca Kartal sanayi servis güzergâhlarına ve kadın işçilerin yoğun olarak çalıştığı fabrikaların çevresinde de afişlerimizi kullandık. Afişlerimiz işçi ve emekçilerin ilgisine konu oldu ve canlılığı ile dikkat çekti. Bir yandan da kadın işçilere yönelik anket çalışmalarımızı hızlandırıyoruz. 6 Ocak günü kurultay tanıtım toplantısı gerçekleştirecek ve “Şimdi emekçi kadınlar konuşacak” diyeceğiz.

Kartal-Maltepe-Pendik Emekçi Kadın Komisyonu


Sesimiz emekçi kadınlarla buluşuyor!

OSB-İMES İşçileri Derneği (OSİM-DER) Kadın İşçi Komisyonu olarak 10 Şubat 2008 tarihinde gerçekleştirilecek Emekçi Kadın Kurultayı’nın hazırlık çalışmalarını hızlandırdık.

Haftalardır anket vb. araçlarla fabrikalarda, emekçi semtlerinde kurultay çalışmasını yürüten komisyonumuz afiş ve bildiri çalışmasını da başlattı.

Kurultay çağrı afişlerimiz öncelikli olarak Ümraniye-Çamlık hattında ve Dudullu Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) içinde yaygın olarak (250 adet) yaptık. Bildirilerimizi de Dudullu ve Sarıgazi semt pazarında önlüklerle ve ajitasyon konuşmaları eşliğinde dağıttık. Pazarlarda gerçekleştirilen dağıtımlarda emekçi kadınlar özgürlük ve eşitlik için mücadeleye çağrıldı. Etkin dağıtım sırasında birçok emekçi kadın kurultay çalışmasına ilgi gösterdi.

Fabrikalar bölgesinde kadın işçilerin yoğun olarak çalıştıkları alanlarda anket çalışması ve 6 Ocak’ta gerçekleştireceğimiz kurultay tanıtım toplantısına yönelik hazırlıklarımız devam ediyor.

OSİM-DER Kadın İşçi Komisyonu


Emekçi kadınlara çağrı: Bir adım ileri!

Devrim ve sosyalizm mücadelesinde umut ve inanç dolu bir yıla merhaba derken, ’07 yılın son günlerde Emekçi Kadın Kurultayı’nın hazırlıklarıyla geçirmiş bulunuyoruz. İki gündür sürdürdüğümüz afiş çalışması ile Sefaköy, İnönü Mahallesi, Beşyol otobüs hatları ve işçi-emekçilerin yoğun geçiş güzergahlarını afişleyerek çağrımızı başlatmış olduk.

Bildiri ve afişleri önümüzdeki günlerde fabrika havzalarında yaygın olarak kullanacağız. Kurultay tanıtım bildirilerimizle emekçi kadınları mücadeleye ve kendi sorunlarına sahip çıkmaya devam edeceğiz.

Kadın işçilere yönelik hazırladığımız anketi daha da yaygınlaştıracak, 6 Ocak tarihinde gerçekleştireceğimiz emekçi kadın buluşmasında emekçi kadınlara kurultayı anlatacak ve bir adım ileriye çıkmaya çağıracağız.

Küçükçekmece Emekçi Kadın Komisyonu


GOP’ta kurultay hazırlıkları başladı!

Bir süredir hazırlıkları süren ve GOP-DER Emekçi Kadın Komisyonu’nun da örgütleyicisi olduğu İstanbul Emekçi Kadın Kurultayı hazırlık çalışmalarımıza devam ediyoruz.

30 Aralık günü işçi-emekçi kadınları mücadeleye çağıran Emekçi Kadın Komisyonları imzalı afişlerimizi Elmabahçesi ile çevresine ve Gazi Mahallesi’ne yaptık. Önümüzdeki günlerde ise GOP merkez, Rami, Bereç, Topçular’da fabrikaların bulunduğu alanlar ile işçilerin geçiş güzargahlarına afişlerimizi yapacağız.

Yine işçi ve ev kadınlarıyla ilgili hazırladığımız anket çalışmamızı sürdüreceğiz. Dağıtımına başladığımız kurultay çağrı bildirilerimizi de fabrika çıkışlarında ve emekçi semtlerinde yaygınca kullanacağız.

GOP Emekçi Kadın Komisyonu

 

İzmir Kadın Kurultayı 17 Şubat’ta...

İşçi Kültür Sanat Evi Kadın Komisyonu olarak uzun süredir düzenli bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Biraraya gelerek çeşitli etkinlikler ve eğitim çalışmaları yapan komisyonumuz, gelinen aşamada önüne bir emekçi kadın kurultayı yapma hedefi koydu. Kadın komisyonumuz 17 Şubat’ta yapmayı planladığı kurultay için bir çalışma takvimi çıkardı. İlk olarak imza kampanyası, basın açıklaması, bildiri dağıtımı, afiş çalışması ve ev toplantıları gerçekleştirilmesi planlandı.

Çalışma takvimi çerçevesinde faaliyetlerimize başladık. İlk olarak “Çiğli Organize’de ücretsiz, nitelikli kreş istiyoruz!” talebiyle imza kampanyamızı başlattık. İmza kampanyası için Çiğli Belediyesi önünde imza standı açtık. Standımız işçi ve emekilerin ilgisini çekti. Burada kampanyamızı ve düzenleyeceğimiz kadın kurultayını anlatan bildirilerimizin dağıtımını gerçekleştirdik. Bu vesileyle birçok kadınla kreş sorununu konuşma fırsatımız oldu.

İmza kampanyamızı ilerleyen günlerde fabrikalara ve emekçi semtlerine taşıyarak yaygın bir çalışma yürüteceğiz. Fabrikalarda ve emekçi semtlerinde kadınları özgürlük ve eşitlik için bir adım öne çıkmaya, bu mücadelede yerlerini almaya çağırmaya devam edeceğiz.

Çiğli İşçi Kültür Sanat Evi Kadın

Komisyonu çalışanları