27 Haziran 2008 Sayı: SİKB 2008/26

  Kızıl Bayrak'tan
  Derinleşen kriz, düzenin yeni manevra arayışları...
   Emekçi halklara karşı düşmanlıkta aynı saftalar!
Başbuğ-Erdoğan görüşmesi ve
çatışan tarafların ortak gündemleri
“Darbeye karşı 70 milyon adım” parodisinin hatırlattıkları...
İşçi ve emekçi eylemlerinden…
Tuzla tersanelerde hak gaspları sürüyor, mücadele de...
  16 Haziran eylemi ve dükkancı zihniyetin küçük hesaplara dayalı sorumsuzluğu üzerine…
Gerçek bir grev için ileri!
  OSB-İMES İşçileri Derneği 3. Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi…
  Sincan İşçilerin Birliği Kurultayı’nın ardından...
  Sosyalist Kamu Emekçileri’nden KESK Genel Kurulu öncesi panel…
  Gençlik örgütlenmesi sorunu, Genç-Sen ve tutumumuz üzerine...
  Dünyadan...
  Düzenin gözbağlarına kanmayalım...
  “Çatı Partisi”…
M. Can Yüce
  Bir-Kar’ın kampanya
çalışmalarından…
  Mücadele Postası.
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Alev Şahin serbest bırakıldı!

Ankara’da düzenlenen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliğine katıldığı gerekçesiyle, 24 Mart sabahı evine yapılan baskınla gözaltına alınan ve 28 Mart 2008 tarihinde hakkında çıkartılan tutuklama kararı ile cezaevine gönderilen Mimarlar Odası Ankara Şube Sekreter Yardımcısı Alev Şahin serbest bırakıldı. Şahin’in 20 Haziran günü Ankara Adliyesi’nde görülen duruşması öncesinde +İvme dergisi okurları basın açıklaması gerçekleştirerek “Alev Şahin’e özgürlük!” istediler.

Şahin’le beraber tutuklanan 9 kişiden 4’ü hakkında tahliye kararı çıktı.


“Herkes birer Ferhat!”

Yürüyüş Dergisi satarken polis kurşununa hedef olan Ferhat Gerçek’le dayanışma eylemleri devam ediyor. Temel Haklar Federasyonu, 20 Haziran günü Şişli Cami önünde yaptığı basın açıklamasıyla Ferhat Gerçek’i vuran polisin tutuklanmasını istedi. Açıklamada Ferhat’ı vuran polis ve işkencecilerin cezalandırılmadığı belirtildi. Açıklamadan sonra Yürüyüş Dergisi’nin satışı yapıldı.

Eylemde “Ferhat’ı vuran polis tutuklansın!”, “Adalet istiyoruz!”, “Baskılar bizi yıldıramaz!” sloganları atıldı.

Kızıl Bayrak / İstanbul


TKP’lilere saldırı...

Bursa’da Yurtsever gazetesi satan aynı zamanda bildiri dağıtan TKP üyeleri saldırıya uğradılar. TKP Bursa İl Örgütü saldırıya ilişkin yaptığı yazılı açıklama ile TKP İl binası önünde gazete satışı ve bildiri dağıtımı yapan TKP’lilere dönük saldırı sonucunda darp ve yaralanmaların yaşandığı bilgisini verdi.

 

‘Panele gitmek’ tutuklanma nedeni!

Temel Haklar Federasyonu, Ankara ve Adana’da yaşanan tutuklama saldırılarını protesto etmek için 19 Haziran günü Galatasaray Lisesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Eylemde “Türkiye’de adalet nasıl işliyor, baskılara, işkencelere, tutuklamalara son!” pankartı açıldı. “Mahirleri anmak suç değildir!”, “Türkiye’de hukuksuzluk devam ediyor!”, “Tutukluluk nedeni: ‘panele gitmek!’”, “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne gitmek suç değildir!” dövizleri taşındı.

Açıklamada, son 5 ayda yaşanan devlet terörü ve tutuklama kararlarıyla ilgili “gerekçeler” maddeler halinde sıralandı.

Kızıl Bayrak / İstanbul


Dereler özgür aksın!

Rize İkizdere Derneği ve İkizdere Köy Dernekleri, İkizdere Vadisi’ne yapılması düşünülen hidroelektrik santral planını protesto etmek için 22 Haziran günü Kadıköy İskele Meydanı’nda “Vadime Dokunma” sloganıyla buluştular.

İkizdereliler’in yanısıra Rize ve çevre illerden gelen çok sayıda çevre örgütünün destek verdiği mitingte, dernek temsilcileri amaçlarını anlatan konuşmalar yaptılar. Yapılan konuşmalarda, yapılması düşünülen hidroelektrik santrallerinin sadece İkizdere’nin değil tüm Karadeniz’in doğal dengesini altüst edeceği vurgulandı.

Konuşmaların ardından müzik grupları sahne aldılar. Yöresel türküler eşliğinde çekilen horonlarla miting programı devam etti. Eylemde, “İnsan olan yaşatır, bırakın bu vadi yaşasın!”, “Vadimizi bozmayın, savaşı başlatmayın!”, “Kanser vadisi değil, yeşil İkizdere istiyoruz!”, “İkizdere vadisi HES’lere kurban edilemez!”, “Çevre ve doğa tahribatı durdurulsun!” pankartları açıldı.

 Kızıl Bayrak / İstanbul

 

Kişisel veriler nasıl korunur?

ÇHD İstanbul Şubesi, meclis gündeminde bulunan “Kişisel Verilerin Korunması Kanun Tasarısı”na ilişkin 24 Haziran günü dernek binasında bir basın toplantısı düzenledi.

Basın metnini ÇHD İstanbul Şube adına Güray Dağ okudu. Dağ, farklı makamlarda bulunan kısmi veriler bireyin yaşamının sınırlı bir bölümünü ortaya koyarken, bunların tek bir elde toplanması halinde bireyin tüm hayatının ortaya çıkacağını söyledi. Açıklamada bireyin kişisel verilerinin toplanmasının, kullanılmasının, işlenmesinin ve devredilmesinin yaratacağı risklere karşı bireyin korunmasının toplumsal düzenin demokratik yapısı bakımından önemli olduğu, kişisel verilerin korunması hakkının, kişisel verilerin toplanması, işlenmesi ve kullanılması gibi veri işlem faaliyetlerinin doğurduğu tehlikeler karşısında bireyin temel hak ve özgürlüklerinin korunması amacı taşıdığı vurgulandı.

Türk hukuk sisteminde kişisel verilerin korunması hakkının, bugün itibariyle bağımsız bir hak olarak düzenlenmediğini belirten Dağ, kişisel verilerin korunması hakkını açıkça düzenleyen ve bu amaçla çıkarılacak bir kanuna ihtiyaç olduğunu söyledi.

Tasarının farklı boyutları ve olumsuzlarıyla birlikte anlatıldığı açıklama ÇHD’nin yasaya karşı çıkış sebeplerinin vurgulanması ile son buldu.

Kızıl Bayrak / İstanbu