15 Ocak 2009
Sayı: SİKB 2009/02

  Kızıl Bayrak'tan
  Ergenekon’un yeni dalgası...
  Direnen Filistin kazanacak!
Ezilen halkların her tür araçla işgalcilere karşı direnişi meşrudur!
Gazze katliamı protestolarından…
“Alevi açılımı”nda son perde…
Vira-Kürşat işçilerinin açlık grevi sürüyor…
  TORGEM Tersanesi’nde ücret gaspına karşı direniş ateşi!
  Bütünlüğü içinde kapitalizmin krizi
  İşçi ve emekçi hareketinden…
  Sınıf çalışmalarından...
  Ümraniye Dudullu’da direnişlerini sürdüren BMİS üyesi Sinter işçileriyle direniş süreci üzerine konuştuk...
  Direnen kadınlar anlatıyor...
  Gençlik hareketinden…
  Gençliğin Filistin’le dayanışma eylem ve etkinlikleri…
  Gerici Gürcistan rejimi ABD uydusu
olma yolunda!
  İşgal, direniş, grev ve sabotaj / 1 Volkan Yaraşır
  Berlin’de Rosa Luxemburg ve Karl Liebknecht anmasına onbinler katıldı…
  Mücadele Postası.
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Gazze katliamı protestolarından…

“Katil İsrail Filistin’den defol!”

GOP: “İsrail’le tüm anlaşmalar iptal edilsin!”

Sendika ve meslek odalarının aldığı karar doğrultusunda Türkiye’nin dört bir yanında yapılması kararlaştırılan “Filistin’deki işgal bitene kadar ses ver!” eylemlerini GOP Emek Platformu Gaziosmanpaşa’ya taşıdı. GOP yerelindeki ses ver eylemi “İsrail’le askeri, siyasi ekonomik tüm anlaşmalar iptal edilsin” talebiyle gerçekleştiriliyor.

İlk eylem GOP Merkez Bağlarbaşı Caddesi’nde gerçekleştirdi. 12 Ocak akşamı Şok Market önünde biraraya gelen kitle GOP Meydan’a kadar yürüdü. Yürüyüş boyunca sloganlar ve alkışlarla siyonist katliamı protesto eden bileşenler adına açıklamayı Eğitim-Sen 4 No’lu Şube Başkanı Mehmet Sarı okudu. Yaklaşık 50 kişinin katıldığı eylemde “Katil İsrail Filistin’den defol!”, “Filistin halkı yalnız değildir!”, “Direnen halklar kazanacak!” sloganları atıldı.

Kızıl Bayrak / GOP


Sefaköy: “Katil İsrail Filistin’den defol!”

Siyonist saldırganlık 12 Ocak akşamı Sefaköy-İnönü Mahallesi’nde gerçekleştirilen eylemle lanetlendi. Devrimci ve demokrat kurumlar tarafından gerçekleştirilen eylem Yüzüncü Yıl İlköğretim Okulu önünde toplanılmasıyla başladı. Kitle meşaleler ve sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti. Eylem boyunca “Katil İsrail Filistin’den defol!” ve “Direnen halklar kazanacak!” sloganları coşkuyla haykırıldı. Pazartesi Pazarı durağına ilerleyen kitle, buraya yaklaşıldığında yolu tamamen trafiğe kapadı. Pazar durağında basın açıklaması gerçekleştirildi.

“Katil İsrail Filistin’den defol!” ve “Yaşasın halkların kardeşliği!” sloganlarının haykırıldığı basın açıklamasına çevreden destek hayli yoğundu. Eylem Alınteri, BDSP, Birleşik İşçi Derneği, DHF, ESP, EHP, Halkevi, TÖP ve ÖDP tarafından gerçekleştirildi.

Kızıl Bayrak / Küçükçekmece


HSGGP katliamı lanetledi

İstanbul HSGGP, İsrail Konsolosluğu önünde 11 Ocak günü eylem gerçekleştirdi. Levent Metro çıkışında toplanılarak, alkış ve sloganlarla konsolosluk önüne yüründü. En önde Filistin bayrağı açıldı. Kurumlar kendi dövizleriyle yerlerini aldılar. Çevrede bulunan insanlar alkışlarla, araçlar korna çalarak desteklerini sundular.

İsrail Konsolosluğu önüne gelindiğinde, islami bir grup ve TKP’liler de protesto için oradaydı. Yapılan açıklamada, Platform’un sadece Türkiye’deki baskı ve yıkıma değil dünyada yaşanan baskı ve zulme de sesiz kalmayacağı vurgulandı. Ardından konuşmalar yapıldı. Hilmi Yarayıcı’nın söylediği şarkılarla birlikte yaklaşık 1,5 saat süren eylem sloganlarla son buldu.

Kızıl Bayrak / İstanbul


Adana’da Filistin halkıyla dayanışma eylemi

Siyonist İsrail’in katliam saldırısı 10 Ocak günü Adana’da düzenlenen coşkulu bir eylemle protesto edildi. 5 Ocak Meydanı’nda, “ABD emperyalizmine, İsrail siyonizmine, AKP işbirlikçiliğine karşı Filistin halkının yanındayız!” pankartı arkasında toplanmaya başlayan kitle, sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında çok sayıda insan eyleme katıldı.

AKP il binası önüne gelindiğinde, kitlenin önü polis barikatıyla kesildi. Coşkulu sloganların atıldığı bekleyişin ardından polis barikatı kaldırıldı. Okunan basın metninde saldırı kınandı, AKP’nin işbirlikçi tutumu teşhir edildi.

Sloganları ve coşkusu eksilmeyen kitle açıklamanın ardından hep bir ağızdan Gündoğdu marşını söyledi. Çok sayıda kurumun düzenlediği eyleme 500 kişi katıldı.

Kızıl Bayrak / Adana


Edirne’de İsrail karşıtı kampanya ve miting!

Edirne’deki sendikalar, DKÖ’ler, siyasi partiler ve öğrenci gençlik örgütleri bir araya gelerek İsrail vahşetine karşı bir kampanya kararı aldı. 9 Ocak günü Edirne PTT önünde ve Trakya Üniversitesi Ayşekadın Yerleşkesi önünde masa açılarak ajitasyon eşliğinde bildiri dağıtımı yapıldı ve imza toplandı. 9 Ocak akşamı ise, “Ses ver Filistin duysun, ses ver İsrail dursun!” başlığı altında 3 dakikalık ses çıkarma eylemi yapıldı, sloganlar eşliğinde basına demeç verildi. Ardından Saraçlar Caddesi’nde halka Filistin’de yaşanan vahşeti ve Filistin halkının özgürlük mücadelesini anlatan slayt gösterimi yapıldı. Bu etkinliğe yaklaşık 150 kişi katıldı.

10 Ocak günü Edirne Belediyesi önünde toplanan kitle PTT önüne doğru yürüyerek burada bir miting gerçekleştirdi. Mitinge yaklaşık bin kişi katıldı.

Ekim Gençliği / Edirne


Kütahya’da İsrail protestosu

Siyonist İsrail’in Filistin halkına dönük saldırıları Kütahya’da Eğitim-Sen, SES ve Dumlupınar Üniversitesi öğrencileri’nin 8 Ocak tarihinde yaptığı yürüyüşle protesto edildi. Eğitim-Sen önünde toplanan yaklaşık 80 kişilik grup Küçük Park’a kadar yürüdü. Kürtçe, Arapça ve Türkçe olarak hazırlanmış “Biji Tekoşina Gele Filistin!“, “Zafer direnen halkların olacak!“ dövizlerinin yer aldığı eylemde Dumlupınar Üniversitesi Öğrencileri de pankart açtılar.

Kızıl Bayrak / Kütahya


İsrail katliamı Kartal’da lanetlendi!

DİSK Genel-İş Sendikası’na üye Kartal Belediyesi işçileri 8 Ocak günü katliamı lanetlediler. Kartal Belediyesi önünde toplanan sendika yöneticileri ve işçiler, şube pankartları, dövizleri ve Filistin bayraklarıyla Kartal Meydanı’na sloganlar eşliğinde yürüdüler. Yürüyüşe Sinter Metal işçileri pankart ve dövizleriyle katıldılar. BDSP de yürüyüşe katılarak eyleme destek verdi.

Kartal Meydanı’nda yapılan açıklamada katliam lanetlendi. Yaklaşık 350 kişinin katıldığı eyleme BES Kartal Temsilciliği, Tüm Bel-Sen, Emek Partisi ve CHP temsilcileri de destek verdi. Eylem İsrail bayrağının yakılmasıyla son buldu.

Kızıl Bayrak / İstanbul


PSAKD’dan protesto yürüyüşü

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği İstanbul Şubeleri 10 Ocak günü Taksim Tramvay Durağı’nda gerçekleştirdiği eylemle İsrail’i protesto etti. PSAKD Esenler Şubesi pankartı ve üzerinde katliam görüntülerinin bulunduğu fotoğraflı dövizlerinin açıldığı eylemde, Filistin halkı üzerinde uygulanan soykırım ve katliamın ABD destekli olduğu vurgulandı. Konuşmanın ardından kitle Galatasaray Lisesi’ne kadar sloganlar eşliğinde yürüdü. Eyleme yaklaşık 150 kişi katıldı.

Kızıl Bayrak / İstanbul


Sağlıkçılar İsrail’i lanetledi!

SES Anadolu Yakası Şubesi ve İstanbul Tabip Odası 9 Ocak günü Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde gerçekleştirdikleri eylemle İsrail’in Gazze katliamını lanetledi.

SES Anadolu Yakası Şubesi pankartı ve “Diren Filistin seninleyiz!” ozalitinin açıldığı basın açıklamasında İsrail’in insanlık suçu işlediği vurgulandı, vahşete sessiz kalmama çağrısı yapıldı.

SES Aksaray Şubesi de 8 Ocak günü İstanbul Üniversitesi Haseki Kardiyoloji Enstitüsü önünde gerçekleştirdiği eylemle İsrail’i protesto etti. Eyleme yaklaşık 100 kişi katıldı.

Kızıl Bayrak / İstanbul


“İsrail postalarını taşımayacağız!”

“İsrail postalarını taşımak istemiyoruz!” şiarıyla 9 Ocak günü Sirkeci Büyük Postane önünde toplanan Haber Sen üyeleri, meşaleleriyle eylem yaptılar. Yapılan açıklamada, İsrail postalarını taşımak istemedikleri, İsrail’in sürdürdüğü katliamı durdurmak için herkesin bir şeyler yapması gerektiği belirtildi. Ardından Ümit Kıvanç’ın “Filistin Ocak 2003” adlı filmi gösterildi.

Kızıl Bayrak / İstanbul


Esenyurt: “Filistin halkı yalnız değildir!”

10 Ocak günü Esenyurt’ta ilerici ve devrimci güçlerin ortak örgütlediği basın açıklamasına yaklaşık 200 işçi emekçi katıldı. Eylem öncesi basın açıklamasının yapılacağı alan Jandarma tarafından çembere alındı. Jandarma savcılıktan izin alarak üst araması yapılmadan kimseyi alana almadı. Ayrıca kimlik kontrolü yapılmak istendi fakat boşa çıkarıldı.  

Alana yürüyüş ile giren BDSP kitlesi, “Halklara değil katillere barikat!” sloganını haykırarak jandarmanın tutumunu teşhir etti. Eylemde “Filistin halkı yalnız değildir!”  pankartı açıldı. Açıklamanın ardından jandarmanın tutumu oturma eylemi ile protesto edildi.

 Kızıl Bayrak / Esenyurt


Gazi’de Filistin yürüyüşü

10 Ocak günü Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu, Partizan ve Mücadele Birliği Platformu Gazi Mahallesi’nde ortak bir yürüyüş gerçekleştirdi. Eylem öncesinde yaygın olarak ozalitler kullanıldı. Ajitasyonlarla Gazi emekçilerine eyleme katılım çağrısı yapıldı.

Saat 15.00’te Eski Karakol önünde toplanan kitle, slogan ve zılgıtlarla yürüyüşe geçti. Eyleme mahalleli emekçiler destek verdi. Kitlenin Cemevi’ne doğru yaklaştığı sırada, antifaşist gençliğin seçim amaçlı Cemevi’ne gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ı protesto ettiği görüldü. Bu sırada güvenlik güçleri ile eylemciler arasında çatışma çıktı, Kadir Topbaş mahalleden kaçmak zorunda kaldı.

İki eylemci kitlenin bir araya gelmesi alanda coşku yarattı. Okunan basın açıklamasının ardından “Gazi faşizme mezar olacak!” sloganlarıyla eylem bitirildi. Eyleme 150 kişi katıldı.

Kızıl Bayrak / İstanbul


FHDD her gün eylemde…

Filistin Halkıyla Dayanışma Derneği (FHDD) üyeleri, İsrail’in işgaline karşı Galatasaray Lisesi önünde her akşam eylem yapacaklarını duyurmuşlardı.

9 Ocak akşamı yapılan eylemde dövizler ile Filistin bayraklarının yanısıra İsrail tarafından tutuklanan FHKC Genel Sekreteri Ahmet Saadat’ın fotoğrafı açıldı, mumlar yakıldı. Sanatçı Ferhat Tunç, Emre Saltuk ve Nurettin Güleç eyleme destek verdi.

11 Ocak akşamı,“Filistin’de ışıklar sönmeyecek, Filistin’de direniş kazanacak!” pankartı, katliam fotoğrafları, Filistin bayrakları taşındı, meşaleler ve mumlar yakıldı.

12 Ocak akşamı yapılan açıklamada saldırının bilançosu ve Filistin’deki yaşam hakkında bilgiler verildi.

Kızıl Bayrak / İstanbul


Filistin’e açlık grevi ile destek!

Siyonist işgale karşı dünya çapında başlatılan “Zincirleme açlık grevi” için İstanbul Eylem Grubu 8 Ocak günü basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya İstanbul’da açlık grevine başlayan Özhan Önder ile İtalyan Yönetmen Michelangelo Severgnini katıldı.“Dünya toplumunun her bir üyesi, sürmekte olan krizin herhangi bir gözlemcisi mi yoksa gerçek bir tanığı mı olduğuna karar vermelidir” diyen Önder’in açıklaması taleplerin okunmasıyla son buldu.

Kızıl Bayrak / İstanbul


İkitelli: Direnen halklar kazanacak!

Küçükçekmece’de bulunan ilerici, devrimci, demokrat kurumların 11 Ocak günü İkitelli’de ortak örgütlediği eylem, eski postanenin önünde başladı. “Filistin halkı yalnız değildir!” pankartının açıldığı eylemde kurumların imzalarının olduğu dövizler de taşındı. 20 dakikalık yürüyüşün ardından basın açıklaması gerçekleştirildi. Gazze’ye yönelik düzenlenen saldırının askeri ve insani boyutu aktarıldıktan sonra saldırının arkasında ABD emperyalizmi ve BOP olduğu belirtildi. Eyleme 100 kişi katıldı.

Kızıl Bayrak / Küçükçekmece


Halk Cephesi Okmeydanı’nda yürüdü

Halk Cephesi, İsrail’in Filistin’e uyguladığı katliamı protesto etmek için 11 Ocak akşamı Okmeydanı’nda yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirdi. Dikilitaş Parkı önünde biraraya gelen kitle meşaleler ve Filistin bayraklarıyla yürüdü. “İsrail, ABD, AB, AKP; Filistin halkının kanı ellerinizde!” ve “Gazze’de vurulan dünya halklarıdır; Katil İsrail hesap verecek! / Halk Cephesi” pankartlarının yer aldığı eylemde ABD ve İsrail bayrakları yakıldı.

Kızıl Bayrak / İstanbul


Küresel BAK İsrail’i protesto etti!

Küresel Barış ve Adalet Koalisyonu 10 Ocak günü Gazze katliamını protesto etti.

Galatasaray Lisesi önünde, “Dünyanın tüm Filistinlileri birleşin! / Küresel Barış ve Adalet Koalisyonu” pankartı ve dövizler açan 200’ü aşkın kişi, alkış düdük ve sloganlar eşliğinde Taksim Tramvay Durağı’na yürüdü. Yürüyüş boyunca İstiklal Caddesi üzerinde birçok kişi de eyleme destek verdi.

Kızıl Bayrak / İstanbul


Siyonist katliamı protesto eylemlerinden…

GOP BDSP: “Katil İsrail Filistin’den defol!”

GOP BDSP, Karadeniz Mahallesi’nde 10 Ocak akşamı yaptığı yürüyüşün ardından Mehmet Akif Parkı’nda gerçekleştirdiği basın açıklaması ile siyonist katliamı protesto etti.

Cenpaş Market önünde bir araya gelen kitle “Katil İsrail Filistin’den defol!” pankartı açtı. Buradan bütün sokak aralarında yürüyüş gerçekleştirildi, ajitasyonla eyleme çağrı yapıldı. Balkonlardan alkış ve sloganlarla destek verilirken her sokakta yürüyüşe destek arttı.

Öfkenin hakim olduğu mahallede eyleme kadınların ve çocukların ilgisi yoğundu. Yürüyüş yaklaşık 300 kişiyle gerçekleşti.

Sokak aralarında yapılan yürüyüş kitlenin yeniden Mehmet Akif Parkı’na gelmesi ile son buldu. Burada GOP BDSP adına yapılan basın açıklamasında, siyonist İsrail’in tüm dünyanın gözleri önünde uyguladığı barbarlığa en iyi yanıtın Ortadoğu’nun emekçi halkları tarafından verildiği belirtildi.

Açıklamanın ardından yürüyüş sırasında evinden çıkarak eyleme katılan üç çocuk annesi bir kadın, “Ben de Filistinliyim” diyerek şunları söyledi: “3 çocuk annesiyim. 3’ü de feda olsun Filistin için. Ben anlamıyorum bu kadar sessizlik niye? Yiyoruz içiyoruz hiç mi vicdanımız rahatsız olmuyor? Ah olmasaydı! Vah olmasaydı! diyoruz. Hiçbir şey yapmıyoruz. Orada ölenlerin sayısı bile belli değil. Artık yeter! Herkes ayağa kalksın artık!”

Yürüyüş ve eylem boyunca “Katil İsrail Filistin’den defol!”,  “Diren Filistin seninleyiz!” “Her yer Filistin, hepimiz Filistinliyiz!” sloganları atıldı.

Kızıl Bayrak / İstanbul


Topkapı İşçi Derneği: “Direnen Filistin kazanacak!”

Topkapı İşçi Derneği olarak 9 Ocak günü 13.00’te, PTT Işıklarda gerçekleştirdiğimiz basın açıklamasıyla Filistin’e yönelik saldırıları protesto ettik.

Eyleme çağrılarımızı TİM-1, TİM-2 Sanayi siteleri ve 2. Matbaacılar Sitesi’ne yaptığımız afişlerle işçilere ulaştırdık. Dövizlerimizi TİM-1’deki atölye ve büfelere dağıtarak camlarına astık. Eylem için hazırladığımız “İsrail ile yapılan siyasi-askeri anlaşmalar iptal edilsin! Emperyalist-siyonist saldırganlığa son!” şiarlı pankartımızı da derneğimizin camına astık.

Eylemden önce pankartımızla birlikte Işıklara gelerek, öğle paydosuna çıkan işçileri ve çevreden geçenleri Filistin halkına destek olmaya çağırdık.

Açıklamamızda, Filistin’de yaşanan vahşeti ve bunun arka planındaki emperyalist politikaları teşhir ettik. İsrail siyonizminin destekçisi ABD emperyalizmi ve bölgedeki gerici Arap rejimlerinin ikiyüzlü tutumlarını ve bunların karşısında yerli işbirlikçilerinin sert çıkışlarına karşın aynı politikalara hizmet ettiklerini belirttik. Emperyalist-siyonist barbarlığa ve saldırganlığa karşı işçilerin ve emekçilerin birlikte hareket etmesi gerektiğini, tek çıkar yolun “İşçilerin birliği halkların kardeşliği” eksenli bir mücadeleden geçtiğini söyledik. İşçileri, İsrail’le siyasal ve diplomatik ilişkilere son verilmesi, siyasal-askeri tüm anlaşmaların iptal edilmesi, büyükelçiliklerin geri çekilmesi ve İsrail elçisinin sınırdışı edilmesi vb. talepler etrafında birleşik mücadeleye çağırdık.

Havzamızdan yükselen ilk ses olması bakımından eylemimiz oldukça anlamlıydı. Eylemde “Katil İsrail Filistin’den defol!”, “Direnen Filistin kazanacak!”, “Diren Filistin seninleyiz!”, “Yaşasın işçilerin birliği halkların kardeşliği!”, “Topkapı işçisi direnişin yanında!”, “Emperyalistler, işbirlikçiler yenilecek, direnen halklar kazanacak!” vb. sloganlar atıldı.

Topkapı İşçi Derneği üyeleri


İzmir BDSP: “Direnen halklar kazanacak!”

İzmir Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu Filistin halkı ile dayanışmak için 13 Ocak günü Kemeraltı girişinde basın açıklaması yaptı. “Katil ABD / İsrail Filistin’den defol! Filistin halkı yalnız değildir! / BDSP” pankartının açıldığı eylem boyunca, “Katil ABD Ortadoğu’dan defol!”, “Katil İsrail Filistin’den defol!”, “Katil İsrail işbirlikçi MGK!”, “Yaşasın devrim ve sosyalizm!”, “Yaşasın halkların kardeşliği!”, “Emperyalizm yenilecek, direnen halklar kazanacak!” sloganları coşkuyla atıldı.

Basın açıklamasında siyonist katliamın sürdüğü söylendi. İşbirlikçi burjuvazinin uşakları Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül’ün, Gazze saldırısından beş gün önce Filistin halkının cellatı İsrail Başbakanı Ehud Olmert’i Ankara’da ağırladıkları ve 141 milyon dolarlık silah ihalesinin son pazarlığının tamamlandığı dile getirildi. Açıklama şu sözlerle son buldu:

“Elleri Filistin halkının kanıyla sulananlar bellidir. Emperyalist devletler, Türkiye’deki işbirlikçi ve uşak takımı. Ama Türkiye halkları safını katillerden ve barbarlardan değil direnen Filistin halkından yana belirlemiştir. Filistin halkıyla dayanışmak, İsrail’in kanlı saldırılarına son verilmesini istemek, Ankara’daki uşakların İsrail ile yaptığı tüm anlaşmaları iptal etmesini sağlamak için günlerdir alanlara çıkmakta, katil ABD ve İsrail’i lanetlemektedir. Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu olarak Filistin halkıyla dayanışma içerisinde olduğumuzu haykırıyor, işçi ve emekçileri Filistin halkıyla dayanışmaya çağırıyoruz.” 

Coşkulu geçen eyleme çevreden de yoğun destek geldi.

Kızıl Bayrak / İzmir


İllerden “ses ver” eylemleri…

Siyonist İsrail’in saldırılarına karşı “Ses ver dünya duysun, ses ver İsrail dursun!” sloganıyla her gün üç dakikalık eylem yapma çağrısında bulunan DİSK, KESK, TMMOB, TTB, TÜRMOB, Türkiye Barolar Birliği, Türk Eczacıları Birliği, Türk Diş Hekimleri Birliği, TÜDEF, Çiftçi Sendikaları Konfederasyonu bileşenlerinin ilk eylemleri 9 Ocak günü gerçekleştirildi.


İstanbul’da “ses ver” eylemleri…

Taksim Gezi Parkı’ında saat 18.00’de gerçekleşen eylemde DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi tarafından bir konuşma yapıldı. Çelebi, Ergenekon davası ile İsrail katliamına karşı çıkan seslerin boğulmak istendiğini söyledi. Yaklaşık 150 kişinin  katıldığı eylem Filistin’de hayatını kaybedenler için yapılan saygı duruşu ile sonlandırıldı.

İstanbul’un Anadolu Yakası’nda Kartal ve Kadıköy’de de toplanan emekçiler, Filistin’le dayanışma gösterdi. Kadıköy’deki eyleme Genel-İş üyesi Kadıköy Belediyesi işçileri, Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Merkez yöneticileri, Yapı Yol-Sen İstanbul Şubesi, Metalurji ve Kimya Mühendisleri Odası, Emekli-Sen ve SDP katıldı.


Adana: “Katliamı durana kadar susmayacağız!”

“Filistin için ses ver” eylemlerinin ilki 9 Ocak günü İnönü Parkı’nda gerçekleştirildi. Saat 18.00’e doğru sloganlar ve düdüklerin çalınması ile başlayan eyleme yaklaşık 80 kişi katıldı.

10 Ocak akşamı da sloganlar ve düdük çalınması ile başlayan eylemde “Filistin halkı yalnız değildir!”, “Katil ABD işbirlikçi AKP!”, “Katil İsrail Filistin’den defol!” sloganları atıldı. Eyleme yaklaşık 60 kişi katıldı.

Eylem 11 Ocak günü Adana TUYAP Kitap Fuarı önünde, 12 Ocak günü İnönü Parkı’nda, 13 Ocak günü Barajyolu Duygu Cafe önünde gerçekleştirildi.

14 Ocak günü ise eylem Çarşı merkezi Kültür Sokak girişinde yapıldı. Coşkulu geçen eylemde “Filistin halkı yalnız değildir!”, “Katil İsrail, işbirlikçi AKP!”, “Katil ABD Ortadoğu’dan defol!” sloganları atıldı. Meşalelerinde kullanıldığı eyleme yaklaşık 60 kişi katıldı.


Ankara’da Filistin için...

Ankara’da “Bağır, korna çal, siren çal, düdük çal, çan çal! Katliam duruncaya kadar” diyerek başlayan eylemde Filistin için sessiz kalmama çağrısı yapıldı. Yaklaşık 200 kişinin katıldığı eylem haftalık programın açıklanmasıyla son buldu.


İzmir’de Filistin’le dayanışma…

9 Ocak akşamı saat 17.00’de DİSK Genel-İş binası önünde toplanan kitle, en önde Filistin’de katledilen çocukların fotoğrafları ile “Filistin ağlıyor, terörist İsrail akıttığın kanda boğulacaksın!” yazılı pankart taşındı. Genel-İş Sendikası İzmir 5 No’lu Şube pankartlarının açıldığı yürüyüşe Genç-Sen de katılırken DİSK üyelerini KESK’liler karşıladı. Yürüyüş Telekom önüne kadar sürdü. Eylemde basın açıklamasını Genel-İş İzmir 5 No’lu Şube Başkanı okudu.


Bursa’da da Filistin için ses…

Bursa’da Orhangazi Parkı’nda saat 18.00’de yapılan açıklama alkışlar ve ıslıklar eşliğinde başladı. Kurumlar adına yapılan açıklamada, “Bizler bu insanlık suçuna ortak olmak istemeyen herkesi, katliam duruncaya kadar her gün saat tam 18.00’de üç dakika süreyle, Filistin için ses vermeye çağırıyoruz.” denildi. Basın açıklamasına yaklaşık 100 kişi katıldı.