10 Nisan 2009
Sayı: SİKB 2009/14

  Kızıl Bayrak'tan
  Barack Obama’nın Türkiye ziyareti…
  ABD ve işbirlikçilerine karşı bölge halklarının yanındayız!..
Kapitalist emperyalizmin vurucu
Adana’da NATO karşıtı protesto…
Obama protestolarla karşılandı...
  Efendi Obama’ya uşaklara yaraşır bir karşılama!
  Türk sermaye devletinin NATO şovu...
  1 Mayıs’ta mücadele alanlarına!
  1 Mayıs Taksim tartışmaları üzerine...
  Devrimci seçim çalışmamızın sonuçları
  Adana: Tempolu bir devrimci seçim çalışması...
  Kürt halkının kaderi işçi sınıfı ve emekçileri nihai kurtuluşa götüren yolla kesişmektedir!
  İşçi ve emekçi hareketinden...
  Kurtiş işçilerinden açıklama:
  İnsanca yaşayabileceğimiz onurlu bir gelecek için mücadeleye, 1 Mayıs’a!
  Tokat Eğitim-Sen Şubesi’nin soruşturma terörüne maruz kalan sosyalist kamu emekçisi ile konuştuk…
  Gençlikten...
  Mücadele Postası.
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Obama protestolarla karşılandı...

“Eli kanlı Obama ülkemizden defol!”

Obama’ya İstanbul’da protestolu karşılama...

ABD Başkanı Obama’nın Ankara’nın ardından İstanbul’a gelişi ilerici ve devrimci kurumların gerçekleştirdiği ortak eylemle protesto edildi. Taksim’de gerçekleştirilen eylem 7 Nisan günü saat 12.00’de Galatasaray Lisesi önünde toplanılmasıyla başladı.

BDSP, Çağrı, ÇHD İstanbul Şubesi, Devrimci Hareket, ESP, DHF, Halk Cephesi, Marksist Bakış, HKM, Sosyalist Parti, PDD, Kaldıraç, Partizan, ODAK, Halkevleri, EHP ve Tekstil Sen’in örgütlediği eylemde Alınteri ve Gençlik Muhalefeti de yer aldı.

Dünya halklarının düşmanı Amerikan emperyalizminin yeni başkanı Obama, senin de ellerin kanlıdır! Ülkemizden defol!” pankartının açıldığı eylemde bileşenler kurum flamaları ve ortak dövizler taşıdılar.

Taksim Tramvay Durağı’na gerçekleştirilen yürüyüş sırasında yoğun polis ablukası vardı. 150’yi aşkın kişiyle başlayan eyleme katılım yürüyüş boyunca sürdü.

“Emperyalizm yenilecek, direnen halklar kazanacak!”, “Katil ABD Ortadoğu’dan defol!”, “Eli kanlı Obama ülkemizden defol!”, “Emperyalist üsler kapatılsın!”, “Emperyalistler işbirlikçiler 6. Filo’yu unutmayın!”, “İstanbul NATO’ya mezar olacak!”, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz!”, “Yaşasın devrimci dayanışma!”, “Yaşasın devrim ve sosyalizm!” sloganlarının atıldığı yürüyüşün ardından Taksim Tramvay Durağı’nda basın açıklaması gerçekleştirildi.

Amerikan emperyalizminin dünyanın birçok bölgesinde gerçekleştirdiği kanlı katliamlara dikkat çekilen açıklamada Türkiye’nin kanlı pazarlıklarla ABD’yle derinleştirdiği işbirliğine vurgu yapıldı.

Obama’nın Kürt sorunu konusundaki sözlerine de değinilerek, onyıllardır Kürt halkını katledenlerin Kürt sorununa çözüm olamayacağı belirtildi.

Açıklamada şunlar söylendi: “Bugün ABD Obama’yla dünya halkları nezdinde ‘imajını’ düzeltmeye çalışıyor. Sanki krizi yaratan başkaları düzeltmeye çalışan Obama’ymış gibi gösteriliyor. Ülkemizde de işbirlikçi uşak AKP’den burjuvazinin kalemşörlerine, AB’ci küçük burjuva aydınlara kadar çeşitli çevreler de bu yeni ABD imajının kabul etmeye çoktan gönüllü olmuş durumdalar.”

Basın açıklaması sonrasında protesto, devrimci şarkı ve marşlarla sürdü. Çav Bella, Avusturya İşçi Marşı ve Gündoğdu marşlarıyla devam etti. Taksim Meydanı’ndaki Beyoğlu Ülkü Ocakları gösterilerek “İşte burası faşist yuvası!”, “Faşizme karşı omuz omuza!” sloganları atıldı.

Eylem, “Kahrolsun emperyalizm, yaşasın mücadelemiz!”, “Yaşasın devrim ve sosyalizm!” sloganlarıyla son buldu.

Kızıl Bayrak / İstanbul


Bursa: “Obama Türkiye’den defol!”

 60 yıllık savaş ve suç örgütü NATO’nun kuruluşu ve ABD Başkanı Obama’nın kanlı hesaplar için Türkiye’ye gelişi, Bursa’da 6 Nisan’da gerçekleştiren eylemle protesto edildi.  Osmangazi Metro İstasyonu önünde toplanan BATİS, BDSP, EMEP, SDP, Partizan, TÖP, Sosyalist Parti, İHD, ESP ve ÖDP, “Savaş örgütü NATO dağıtılsın, Obama Türkiye’den defol!” pankartıyla Kent Meydanı’na kadar bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Kurumlar adına yapılan ortakaçıklamada şunlar söylendi:

Uluslararası tekellerin ihtiyaçlarını ve sömürüyü her şeyin üstünde tutan emperyalist bir saldırı örgütü olan NATO, kurulduğu yıllardan beri dünyanın pek çok yerinde kanlı eylemlere, işgallere ve darbelere imza attı. Soğuk savaşın ideolojik saldırı, psikolojik savaş ve silahlı bombardıman üssü işlevi gördü. Gladyo ve Kontrgerilla birçok karanlık faaliyet yürüttü…”

Açıklamada ayrıca ABD Başkanı Obama’nın Türkiye ziyaretini Irak, Afganistan ve Pakistan’a yönelik yeni planlar ve Ortadoğu’daki yeni hesaplar için gerçekleştirdiği belirtildi. Emperyalizme karşı mücadeleyi büyütme çağrısı yapıldı.

Yaklaşık 100 kişinin katıldığı eylemde “Katil ABD Ortadoğu’dan defol!”, “Obama Türkiye’den defol!”, “NATO’ya hayır!”, “Kahrolsun MİT, CİA, Kontgerilla!”  sloganları atıldı.  

Kızıl Bayrak / Bursa


Ankara: “Katil ABD Ortadoğu’dan defol!”

 Obama’nın Ankara’ya gelişi çeşitli eylemlerle protesto edildi. DTP, EMEP, ÖDP, Sosyalist Parti, SDP, TKP, KESK Ankara Şubeler Platformu, Ankara Halkevleri, İHD Ankara Şube, Devrimci ‘78’liler, ‘78’liler Birlik ve Dayanışma Derneği, DHF, ESP, Halk Cephesi ve Gençlik Muhalefeti 6 Nisan günü saat 12.30’da Sakarya Caddesi’nde toplanarak basın açıklaması gerçekleştirdi.

Okunan ortak açıklamada, Türkiye’nin emperyalizmle girdiği kirli pazarlıklar ve katil Obama’nın Türkiye ziyareti lanetlenerek “Obama Go Home!” denildi.

Basın açıklamasında “Katil ABD Ortadoğu’dan defol!”, “Yankee Go Home!”, “Emperyalizm yenilecek, direnen halklar kazanacak!” sloganları atıldı.

Basın açıklamasının ardından eylem sona erdi. Eyleme yaklaşık 500 kişi katıldı.

BDSP eyleme, “Emperyalizm savaş demektir, barış sosyalizmde!”, “Kahrolsun emperyalizm, yaşasın devrim ve sosyalizm!” yazılı dövizlerle katılarak destek verdi.

Basın açıklamasının ardından BDSP’liler Yüksel Caddesi’ne gelerek, burada “Kapitalizmin krizine karşı, örgütlenmeye, sokağa, eyleme, direnişe!” başlıklı BDSP bildirilerinin dağıtımını gerçekleştirdiyer. Dağıtım sırasında ajitasyon konuşmaları yapılarak Obama’nın Türkiye’ye gelişi lanetlendi. İşçi ve emekçilere hesap sorma ve mücadele çağrısı yapıldı.

Sakarya Caddesi’nde yapılan ortak eylemin ardından ÖDP bir eylem gerçekleştirdi. Akay Caddesi’nde toplanarak pankart açan ÖDP’liler Meclise yürümek istedi. Polisin sert müdahalesi ile karşılaşan ÖDP’liler topluca gözaltına alındı.

Kızıl Bayrak / Ankara

Manisa’da Obama protestosu

ABD Başkanı Obama’nın Türkiye’ye gelişi ve NATO’nun kuruluş yıldönümü Manisa’da EMEP ve TKP tarafından gerçekleştirilen eylemle protesto edildi

6 Nisan günü Manisa Manolya Meydanı’nda gerçekleştirilen basın açıklamasında Amerika’nın kurucusu ve sahibi olduğu NATO’nun 60. yılında dünya halklarına dönük saldırıları anlatıldı. NATO’nun “komünizm tehditi” karşısında kurulduğu söylendi.

ABD emperyalizmiyle AKP hükümetinin işbirliğinin de vurgulandığı açıklamada, bağımlılık ve savaş örgütünden çıkılması istendi. Açıklama taleplerin sıralanmasıyla son buldu. Açıklamada şu talepler sıralandı:

-NATO’dan çıkmalı,

-NATO’nun dağıtılması için çalışılmalı, üsler kaldırılmalı

- Bir NATO örgütlemesi olan Özel Harp Dairesi vb. yapılar dağıtılarak, işlediği suçlar aydınlatılmalı.

“Katil ABD işbirlikçi AKP!”, “Katil ABD Ortadoğu’dan defol!”,“Kahrolsun emperyalizm!” sloganlarının atıldığı basın açıklamasına 50’ye yakın kişi katıldı. Eğitim-Sen, SES, Emekli-Sen, Manisa İşçi Birliği Derneği de eyleme destek verdi.

Kızıl Bayrak / Manisa