16 Temmuz 2010
Sayı: SİKB 2010/28

 Kızıl Bayrak'tan
Anayasa değişikliği referandumu tartışmaları
Referandum oyununa karşı devrimci tutum!
Sendika ağalarının referanduma ilişkin tutumları ve devrimci sorumluluk!
Kürt halkına saldırganlık sermayenin ‘ortak aklı’
ABD-Türkiye ilişkilerinde son perde
Ankara'da iki BDSP'li serbest bırakıldı
DİSK’in sermaye ile
uzlaşma arayışı...
İşçiler, burjuvaziye mezar hazırlamaktadır!
Meslek örgütlerinden’iş cinayeti’ açıklamaları
Kontra sendikaların “başarı” kaynağı sınıf sendikacılığı çizgisinin silikleşmesidir!
İşçi ve emekçi hareketinden..
Taleplerimiz, mücadele ve örgütlenme hattımız…
ÇEL-MER işçileri kazandı!
MİB’ten Yunus Dönmez’le dayanışma çağrısı!
Zafer direnen UPS işçisinin olacak!
ABD emperyalizmi her koşulda ırkçı-siyonist canilerin hamisidir!...
Katil İsrail kendi soruşturup kendi aklıyor!
Dünyada işçi ve emekçi hareketi...
İran’da kadınlar üzerindeki baskılar sürüyor…
Samandağ Geleneksel Evvel Temmuz Festivali gerçekleştirildi...
Topyekûn bastırma ve teslim alma kampanyası - M.Can Yüce
İnternette sansür ve denetim yeni düzenlemeler ile tırmandırılıyor.
Direnişçi bir Çel-Mer işçisinden mektup…
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

İzmir’den ÜNİBEL işçilerine ziyaret

9 Temmuz 2010 günü TİS sürecinin tıkanması sonucunda grev uygulamasını başlatan Sosyal-İş üyesi ÜNİBEL işçilerine İzmir BDSP tarafından dayanışma ziyareti gerçekleştirildi.

Taleplerini ve greve çıkış süreçlerini anlatan Sosyal-İş üyesi ÜNİBEL işçileri TİS görüşmelerinde ücret konusunda yaşanan anlaşmazlık nedeniyle grev kararı aldıklarını ve talepleri kabul edilene kadar grevlerini sürdüreceklerini belirttiler. İçeride kapsam dışı çalışan işçilerin de kendilerine destek verdiklerini belirten işçiler, arkadaşlarının, yanlarına gelerek ziyaret ettiklerini ve içeride işleri yavaşlattıklarını söylediler. Ziyarette BDSP adına yapılan konuşmada, grevci işçilerle dayanışma mesajı verilerek BDSP’nin grevci işçilerle sınıf dayanışmasını öreceği söylendi.

Kızıl Bayrak / İzmir



Birleştik kazandık!

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde bir metal fabrikasında sigortasız olarak üç aydır çalışıyordum. Fabrikada bulunan birçok işçinin de sigortası yoktu. Böyle güvencesiz çalışmak canımıza tak etti. Birleştik, durumumuzu sigortaya bildirdik. Fabrikaya müfettiş geldi. Patronun tüm yalvarma ve yakarmalarına rağmen müfettişin karşısına dikilip sigortamızın olmadığını söyledik. Bizi bugüne kadar insan yerine koymayan patronun, ceza yememek için bize yalvarışını görmenizi isterdim.

Burdan çıkan en önemli sonuç, bir kez daha birleşen işçilerin yenilmezliğidir. Birleşirsek, insan kanıyla beslenen patronların haksızlıklarını durdurur, haklarımızı alırız. Yeterki işçi olduğumuzu ve birlikte olmaktan başka çaremizin bulunmadığını unutmayalım.

Kayseri’de, Türkiye’de ve dünyada patronlar örgütlü oldukları için güçlüler. Bizim güçsüzlüğümüzün nedeni ise birlikte davranmayı bilmememizdir. Biz işçi sınıfı birleşsek, bırakın fabrikamızda, dünyada bile yer yerinden oynar. “Ayaklar baş” olacak diye korkan patronların üzerine dünya yıkılır.

Biz işçiler ne sömürücüyüz, ne de kan emiciyiz. Alınterimizle, emeğimizle çalışır, yaşarız. Tüm güzellikleri yaratan bizleriz. Artık asalakları sırtımızda taşımamalıyız. Bir gün mutlaka biz işçiler iktidara gelip sömürüye açlığa son vereceğiz.

Birleşen işçiler yenilmez!
Yaşasın işçi sınıfı, kahrolsun patronlar!

Kayseri’den bir metal işçisi




“Çalışmak mı, susmak mı, susturulmak mı?”

Duydunuz mu? Ekmek 700 kuruş olmuş. Üç gün önce 300-350 hatta 250 kuruşa yediğimiz de aynı ekmek değil miydi? O zaman soğuk şimdi sıcak ekmek mi yiyoruz? Biz işçiler terliyoruz ama yıllarca hep aynı ekmek parasına çalışmıyor muyuz? Bazen de yarım ekmek parasına? Var mı içimizde vakit ayıran çocuğuna, eşine yeterince ve yemeğe götürmeye? Hayır, yok çünkü borçlarımızı ödeyecek fiyata çalışıyoruz 12 saat ve komik fiyatlara. Bu kadar ağır şartlarda çalışmamızın karşılığı nedir? Beklenmedik anda kapı önüne konulmak mı yoksa simit parasına çalışmak mı, susmak mı, susturulmak mı?

Manisa Organize’den bir işçi




İzmir BDSP’den TAYAD’lılara ziyaret

İzmir BDSP, 15 Haziran günü yapılan operasyonlar sonrası tutuklanan Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Yardımlaşma Derneği (TAYAD) üyelerinin serbest bırakılması için İzmir Eski Sümerbank önünde TAYAD tarafından gerçekleştirilen oturma eylemine destek ziyareti gerçekleştirdi.

Oturma eyleminin 12. gününde olan TAYAD üyelerine yönelik ziyarette BDSP’liler, devrimcilere yönelik gözaltı ve tutuklama terörünün arttığını belirterek, bu saldırılara karşı birleşik mücadele örmenin önemine vurgu yaptılar.

Oturma eyleminin yanısıra tutuklu devrimcilerin serbest bırakılması talebiyle imza da toplayan TAYAD’lılar BDSP’lilere kampanya süreçlerini aktardılar. Tutuklu devrimcilerin duruşma gününe ilişkin henüz bir gelişme olmadığını belirten TAYAD üyeleri, her Cuma hasta tutsaklarla ilgili basın açıklaması yapacaklarını ve önümüzdeki hafta kampanyalarını basın açıklaması yaparak bitireceklerini söylediler.

Kızıl Bayrak / İzmir