25 Mart 2011
Sayı: SİKB 2011/12

 Kızıl Bayrak'tan
Kurultaylar ve sınıfın
mücadele gündemleri
Erdoğan: “NATO’nun ne işi var Libya’da?”
Bir yağma savaşı, iki farklı dünya
Yüzbinler Newroz
alanlarında buluştu!...
Newroz ateşi alanlarda harlandı!..
Düzenin ve CHP’nin
sosyal demagoji ihtiyacı! ..
İlk adımı Süsler Doruk işçileri attı...
Yaşasın grev,
yaşasın dayanışma!
Konak’tan Ontex’e direniş köprüsü
ÇEL-MER Çelik’te kirli oyunlar/PTT iccilerinden zincirli eylem
İşçiler kurultaylara yürüyor...
Emperyalist saldırganlığa karşı Ortadoğu halklarıyla enternasyonal dayanışmayı yükseltelim!
Kanlı ve kirli ellerinizi
Libya’dan çekin!
Arap dünyasında isyan
dalgası sürüyor
Bölgesel gericiliğin mızrak başı:
Suudi Arabistan.
Nükleer karşıtı protestolar
ve görevlerimiz
Nükleer protestoları sürüyor
Almanya’da onbinlerin
katıldığı coşkulu Newroz
Newroz ateşi kampüslerde
Haklarımıza göz koyanlara
İstanbul’u dar edelim!..
Şerzan Kurt davasında erteleme
T. Deri-İş Sendikası Genel Başkanı Musa Servi ile konuştuk...
3 Nisan eylemi ve sendikal
birlik üzerine..... 
Emek örgütleri: Susmayacağız!
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Newroz ateşi kampüslerde

DTCF

Newroz, Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi’nde de kutlandı. 17 Mart günü devrimci, demokrat öğrenciler tarafından gerçekleştirilen Newroz kutlaması öncesinde ÖGB “yoğun güvenlik önlemi” aldı. Davul ve zurnanın okul içerisine alınmayacağının belirtilmesine rağmen etkinlik gerçekleştirildi. Davulcu ve zurnacının okula girmesi ile birlikte toplu bir şekilde orta bahçeye geçildi. “Bıji Newroz, yaşasın Newroz!” pankartının asıldığı alana odunlar getirilerek isyan ateşi yakıldı. Daha sonra Newroz’un özüne dair bir basın açıklaması gerçekleştirildi. “Günümüz Dehaqlarının hala varlığını sürdürdüğü, hala sokak ortalarında insanların katledildiği, öğrencilerin soruşturma terörü ile okullarına alınmadığı ancak tüm bunlara karşı Kawaların mücadelesinin yükseldiği” vurgulandı. Basın açıklamasının ardından davul ve zurna eşliğinde yüzlerce öğrenci kardeşlik halayına durdu. Etkinlik coşkulu halaylar ve sloganlarla sona erdi.

Ekim Gençliği, DYG, DHF, Ankara Anarşi İnisiyatifi, DÖB, Dev Genç Birliği ve Söz Dergisi’nin örgütlediği etkinliğe 400’ü aşkın öğrenci katıldı. Ankara Gençlik Derneği de eyleme destek verdi.

Ekim Gençliği / DTCF

 

Çukurova Üniversitesi

Ezilen halkların isyan ateşini simgeleyen Newroz 17 Mart Perşembe günü Çukurova Üniversitesi’nde kutlandı. R1 alanında toplanan kitle lastik yakarak eyleme başladı. Ardından saygı duruşu gerçekleştirilerek basın metni okundu.

Okunan metinde Newroz’un tarihi anlatılarak Newroz’un Kürt halkının isyanını simgelediği, egemenlere karşı bir başkaldırı günü olduğu belirtildi. Açıklamanın devamında sistemin bu defa da Newroz’un içini boşaltmaya çalıştığı ama Kürt halkının çatışa çatışa bu mücadeleyi kazandığı anlatıldı.

Eylem basın açıklamasının ardından çekilen halaylarla son buldu. Eyleme 300 kişi katıldı.

Ekim Gençliği / Çukurova Üniversitesi

 

 

 

Genç-Sen 4. Genel Kurulu yapıldı

Öğrenci Gençlik Sendikası’nın 4. Genel Kurulu 19 Mart günü Ankara’da toplandı. Sabah saatlerinde açılış konuşmaları ile başlayan kurulda ilk olarak dönem raporu salonun oyuna sunuldu. Ardından da “nispi seçim” önergesi ile açılan tartışmalarla beraber ilk önergenin oylanması ancak öğeleden sonra tamamlanabildi. Salonun MYK seçimine odaklandığı genel kurul akşam saatlerinde birçok şubenin ve Genç-Sen üyelerinin önergeleri sunulmadan son buldu.

Genel Kurul salonuna geçilmesinin ardından ilk olarak devrim şehitleri adına saygı duruşu gerçekleştirildi. Saygı duruşunu eski MYK üyesi Aziz Güler’in yaptığı açılış konuşması izledi. Güler’in konuşmasının ardından Genç-Sen’in bir senelik mücadele seyrini eski MYK üyesi Emre Öztürk değerlendirdi. Konuşmaların ardından yollanan mesajlar okundu.

Genç-Sen’in dönem raporu okunarak salonun oyuna sunuldu. Ardından ise tüzüğe ilişkin bir önerge salona sunuldu. Genel kurul ve şube seçimlerinin “nispi seçim” yöntemi ile yapılmasını öneren değişiklik sendika içinde bulunan politik eğilimlerin nicelikleri oranında temsil edilmesi ve seçimlerdeki ilkesiz pazarlıkların sonlandırılması gerekçeleri üzerinden ortaya konuldu. Bir süredir liberal-reformist blokun içindeki anlaşmazlıklar ve çatırdamaların bir sonucu olarak gündeme gelen bu önergede “sendikal içdemokrasi ihtiyacının” altı çizildi. Blok olarak çıkartılan ortak listeler ve bağımsız adaylardan oluşacak listelerin son seçim sisteminde %50’den 1 eksik olan bir veya toplam seçeneklerin hiç temsil edilememesi ihtimaline dikkat çekilen önerge sunumu ardından alehte ve lehte sözler verildi. Oy çokluğu ile ilk önerge kabul edilmiş oldu.

Tüzük değişikliğine dair ikinci önergenin sonucunda “her 5 Genç-Sen üyesine 1 delege” düşecek biçimde delegasyon sistemi ile Genel Kurul’a gidilmesine karar verildi.  5. Genç-Sen Genel Kurulu’nun 10 Aralık tarihinde yapılması kabul edildi.

Tüzük önergelerinin ardından Temsilciler Meclisi’nin önergesi sunuldu. Birçok konu üzerine önerilerde bulunan önerge, şube ve il meclislerine dayanmadan, temsilcilerin bireysel tartışmaları üzerinden hazırlandığından meşru görülmedi ve kabul edilmedi.

Genç-Sen’in merkezden yürütülen yerellere dayanmayan işleyişini eleştiren, Genç-Sen’in yerellere dayanması gerektiğini vurgulayan, Genç-Sen’in siyasal gençlik örgütleriyle yanyana gelmesinin sendika için sorun yaratabildiğinden tek başına yoğun bir faaliyet örmesi, LGBTT’nin kendi ifade edebilmesi için seçimlerde %10 kotası getirilmesi, birleşik mücadelenin gerekliliğinin önemi, Bandırma’nın şube olması vb önergeler sunuldu. Kürsüden sunulan, genel kurul için önceden veya salondan sunulan birçok önerge TM’ye ertelenmiş oldu.

Son olarak kendini tanıtan blok listeler ve bağımsız adaylar için oylamaya geçildi.

Devrimci Genç-Senliler

 

 

 

Geleceğimiz için metal greviyle dayanışmaya!

Birleşik Metal-İş Sendikasına üye metal işçileri “Metal işçileri tarih yazıyor” kararlılığıyla MESS’e başkaldırdılar. 22 Mart 2011 tarihinde Eskişehir Süsler Doruk fabrikasında greve çıkılmasıyla 20 yılın ardından tarihi bir adım atılmış oldu. 24 Mart 2011 Perşembe (yarın) grev pankartı Kocaeli’nde Standart Depo fabrikasında dalgalanacak. Metal işçileri şahsında işçi sınıfı, MESS şahsında sermaye sınıfına karşı grev silahını kuşanarak gücünü ortaya koymuştur.

Türk Metal çetesinin imzaladığı kölelik sözleşmesini kabul etmeyen Birleşik Metal-İş üyesi metal işçilerinin çıktıkları yol kısmi bir hak kazanımı mücadelesi değildir. Bu yolda emek ve sermaye cephesi karşı karşıya gelmiştir. Metal işçilerinin haklarını gasbedenler eğitimi ticarileştirenler, üniversiteleri sermayeye açanlardır, işçi-emekçi çocuklarının eğitim hakkını ellerinden alanlardır.

Bizler genç komünistler olarak sınıf mücadelesinin bir parçası olarak emek cephesini büyütmeye çağırıyoruz. Geleceği, özgürlüğü ve hakları için herkes metal işçileriyle dayanışmayı büyütmelidir. Metal işçileri kazanırsa biz de kazanırız. Metal işçilerinin yürüdüğü yol bizim yolumuzdur. Gençlik bu yolda safları sıklaştırmalıdır.

Metal işçilerinin sesini üniversitelere, liselere taşımalıyız. Üniversitelerden, liselerden eylemlerle dayanışmayı büyütmeliyiz. Grev alanlarına gençliğin enerjisini, gücünü taşımalıyız.

Ekim Gençliği

23.11.2011