15 Nisan 2011
Sayı: SİKB 2011/15

 Kızıl Bayrak'tan
Devrimci 1 Mayıs için
engelleri aşalım!
Seçim oyunu başladı
Washington’daki efendinin emrinde
BAT işçilerine polis saldırısı ve
tutuklama terörü
MAS-DAF’ta iki koldan direniş
Arfesan işçileri grev nöbetinde
Direnişlerin sesi Taksim’de
Baskı ve terör devrimci sınıf çalışmamızı engelleyemeyecek!
İşçiler hakları ve gelecekleri için kurultaylarda buluştu
Tunus ve Mısır:
Devrim için dersler...
Mısır’da mücadele sürüyor
Suriye’de etnik-dini çatışma tehlikesi
Meksika’da elektrik işçilerinin mücadelesi sürüyor
“Mücadelemiz gelecek
mücadelesidir!”
Kampana’da direniş ve dayanışma
Şifre skandalı liseli gençliğin öfkesini açığa çıkardı
Binlerce öğrenci YGS
skandalını protesto etti... 
İÜ’de uzaklaştırma
cezasına karşı direniş
Hatice Yürekli yoldaşı ölümünün 10. yılında saygıyla anıyoruz
Gençlik içinde kitle
çalışması üzerine
Devrimci Karargah davası duruşması görüldü
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Kızıl Bayrak'tan...

Düzenin seçim oyununa hız verdiği bir dönemde 1 Mayıs'a hazırlanıyoruz. Burjuva siyaseti seçim oyununun kirli ve yanılsamalı atmosferi içerisinde, 1 Mayıs’ı kirletmek ve gölgelemek isteyecektir. Ancak 1 Mayıs’ın devrimci sınıf ruhu karşısında bunu başarması pek mümkün değil. Çünkü iki ayrı sınıf, iki ayrı dünyanın karşı karşıya geldiği 1 Mayıs bu ölçüde, seçim oyununu da bozmanın çok özel bir olanağıdır. 1 Mayıs alanları sınıfın öfkesi ve mücadele coşkusunun sahnesi haline getirilebildiği ölçüde, hangi renkten olursa olsun düzen partileri ve vaatleri hükümsüz kalacaktır. Çünkü seçim oyununun ve her türden parlamenter yanılsamanın panzehiri devrimci sınıf mücadelesidir. Mücadele sokakta büyütülüp devrimci bir eksende geliştirilebildiği koşullarda, seçim sandığı da parçalanacaktır.

Mevcut durumda bunun için çok önemli olanaklar vardır. Yaygın ve militan işçi direnişleri, sağlık emekçilerinin iki günlük grevi, geleceksizliğe karşı çığ gibi büyüyen liseli eylemleri, inkar sistemine karşı Kürt halkının itaatsizlik eylemleri, faşist teröre karşı ileri ve sol kesimlerden başlayarak büyüyen belirgin öfke bu olanaklardan bazılarıdır. Açık ki rüzgar mücadeleden yana esiyor.

Eğer bu rüzgar düzen solu ile reformizm eliyle seçim sandığı yoluyla kesilmezse, hiç kuşkusuz hem 1 Mayıslar’ı ve hem de sonrasını kazanmaya yakınız demektir.

1 Mayıs’a sayılı günler kala hazırlıklarımızı bu perspektifle çok daha enerjik biçimde yapmalı, sınıf ve kitle mücadelesini devrimci bir yönde ilerletebilmek üzere elimizden geleni yapmalıyız.

***

Gazetemizin yayına hazırlandığı sırada Samsun’da direnişlerini sürdüren BAT işçilerine polisin saldırdığı bilgisi ulaştı. TEKEL’e aitken özelleştirilerek Amerikan tütün tekeline satılan fabrikada, işleri için direnen işçiler yıldırılmaya çalışılıyor. Devlet kolluk güçleri sabahın köründe işçilerin direniş çadırlarına operasyon düzenledi. Gaz bombaları ve coplarla vahşice saldıran polis işçi kanı döktü. Böylelikle polisin ve devletin kimin hizmetinde olduğu bir kez daha görülmüş oldu. Samsun tütün işçilerinin direnişlerini selamlıyor, polis terörünü lanetliyoruz.

***

Sermayenin bekçiliğini yapan polis şebekesinin sayısız kanlı icraatlarından biri de 19 Kasım 2009’da Esenyurt bölgesinde komünist işçi Alaattin Karadağ’ın katledilmesiydi. Polislerle ilgili açılan göstermelik davanın üçüncü duruşması ise 21 Nisan’da görülecek. Katil polis şebekesinden ve devletten hesap sormak için davanın görüldüğü gün, saat 10.00’da Bakırköy Adliyesi'nde olacağız. Konuyla ilgili olarak ayrıca 16 Nisan Cumartesi saat 12.00’da Cumartesi Anneleri’nin eylemine katıldıktan sonra Taksim’e bir yürüyüş gerçekleştirilecek. 17 Nisan’da ise cinayetin gerçekleştirildiği Esenyurt’ta Köyiçi Meydanı’nda saat 14.00’da polis cinayeti protesto edilecek.

Tüm devrimci ve ilerici güçleri Alaattin Karadağ’a sahip çıkmaya, katillerden hesap sormak üzere yapılacak eylem ve etkinliklere katılmaya çağırıyoruz.