20 Mayıs 2011
Sayı: SİKB 2011/19

 Kızıl Bayrak'tan
Kürt halkına karşı kirli ittifak!
Düzen partilerinin ortak ekseni emperyalizme uşaklıktır!.
CHP sosyal demogojiyle yelkenlerini şişirmeye çalışıyor
Kürt halkı gerillalar için ayakta!
Kürt halkı hayatı durdurdu 
Kürt halkına dönük baskı ve terör dinmiyor
Kürt halkıyla dayanışmaya!
Yiğit devrimci İbrahim Kaypakkaya ölümsüzdür! 
Devrimci seçim kampanyası çalışmalarından
Birleşik Metal Kocaeli Şube Sekreteri Telat Çelik ile konuştuk
MİB MYK Mayıs ayı toplantısı gerçekleştirildi
Ontex/Canbebe ve PTT işçileri
direniş süreçlerini anlatıyor
Ontex ve PTT işçilerinden
Boğaz Köprüsü eylemi
Kubatoğlu’nda direniş ateşi
İşçi sınıfının düşmanlarına
oy yok! / TMMŞP
Binlerce emekçi hakları ve gelecekleri için Ankara’da buluştu
Kirli ellerinizi üniversitelerimizden çekin! / Ekim Gençliği
Ekim Gençliği seçimleri tartıştı.
Yemen’de isyan sürüyor
Bahreyn despotundan Siyonist yöntemler
Nakba sürüyor,
direniş de!.. - E. Bahri
Nakba gününde öfke sokaklara taştı
Eğtim Sen’de eylem ve etkinlikler
Paşalı’nın katiline ceza vermekle düzeninizi aklayamazsınız!
Geç olmadan dünyayı kapitalislerin elinden kurtaralım!
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Yiğit devrimci İbrahim Kaypakkaya ölümsüzdür!

Çelik aldığı suyu unutmayacak!”

Kaypakkaya mezarı başında anıldı

Devrimci önder İbrahim Kaypakkaya 14 Mayıs Çorum’un Sungurlu ilçesi Karakaya Köyü’ndeki mezarı başında anıldı. Yaklaşık 100 kişinin katıldığı anma BDSP, DHF, Partizan, BDP Ankara İl Yönetimi, SDP, TÖP, Alınteri, Ankara 78’liler Girişimi tarafından örgütlendi. Çorum PSAKD, Karakaya köylüleri de anmaya destek verdi.

Otobüslerden inildikten sonra en önde “İbrahim Kaypakkaya ölümsüzdür” pankartının arkasında kortejler oluşturuldu. Jandarma bölgeyi abluka altına alırken anma öncesinde üst araması ve GBT kontrolü yapıldı. Sloganlarla İbrahim Kaypakkaya’nın mezarına yürüyen ilerici ve devrimci güçler mezar başında anma etkinliği gerçekleştirdi. Önce bir şehit annesi söz alarak duygularını paylaştı ve İbrahim Kaypakkaya’nın mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğini vurguladı.

Denizler’in, Mahirler’in, İbrahimler’in, Mazlumlar’ın bayrağının hala dalgalandığının ve bu bayrağın bugün işçi sınıfının, ezilen Kürt halkının, yoksul köylünün ve kadınların ellerinde dalgalanmaya devam edeceği söylendi. Şiirlerin de okunduğu anmada “İbrahime Ağıt” türküsü söylendi.


Ankara

Ankara’da devrimci ve ilerici güçler devrim şehitlerini andı. Anmayı Alınteri, BDSP, BDP Ankara İl Örgütü, DHF, Partizan, 78’ler Girişimi, Sosyalist Parti, Dev-Lis, TÖP, Dev-Genç Birliği, SDP ve ÖGD örgütledi. ESP, EHP, Halkevi, Kızıl Hareket, Kaldıraç ve Odak ise destek verdi.

Yaklaşık 500 kişinin katıldığı eylem için kitle Yüksel Caddesi’nde toplandı. Kitle “Bu çelik aldığı suyu unutmayacak” şiarının yer aldığı pankart arkasına sıralandı. Sloganlarla Yüksel Caddesi’nden Ziya Gökalp Caddesi’ne geçen kitle bir süre bu caddeyi trafiğe kapadı. Oradan etkinliğin yapılacağı Sakarya Caddesi’ne geçildi.

Etkinliğin yapılacağı alana gelince devrim şehitleri anısına saygı duruşuna geçildi. Saygı duruşunun ardından devrim şehitlerinin adı okunarak “Ölümsüzdür!” sloganları atıldı. Daha sonra kurumlar adına hazırlanan metin okundu.

Açıklama şu sözlerle son buldu: “İbrahim Kaypakkaya’yı, Haki Karer’i ve Dörtler’i ölümsüzlük yıldönümlerinde özlemle ve saygıyla anıyoruz.

Mayıs ayı şehitlerinin ezilen milyonlara bıraktığı enternasyonalist mücadele bilinci ve kararlılığını onurla taşıyoruz”

Basın metninden sonra şiir dinletisine geçildi. Şiirden sonra Bakış Kültür Sanat Merkezi Müzik Topluluğu sahne aldı.

Müzik dinletisi ile etkinlik son buldu.


İstanbul

DHF ve Partizan’ın çağrısıyla biraraya gelen devrimci ve ilerici kurumlar İbrahim Kaypakka’yı andılar. Aralarında BDSP’nin de bulunduğu devrimci ve ilerici güçler, Kaypakkaya’yı övmenin suç değil aksine bir onur olduğunu dile getirdiler. Onun devrimci mirasına sahip çıktıklarını vurguladılar.

Tünel Meydanı’nda toplanan devrimci ve ilerici güçler “İbrahim Kaypakkaya’yı savunmak onurdur!” şiarlı pankart eşliğinde Taksim Meydanı’na doğru yürüyüşe geçtiler. Kitlenin “Kaypakkaya’yı savunmak onurdur!” şiarlı İbrahim Kaypakkaya’nın resminin bulunduğu ortak dövizler taşıdığı yürüyüşte, pankartın arkasında imzacı kurumların birer flaması da yer aldı.

Oldukça coşkulu bir atmosferde geçen yürüyüş sırasında çevredeki birçok emekçi de eyleme alkışlarıyla destek verdi.

Yürüyüşün ardından Taksim Tramvay Durağı’nda basın açıklaması gerçekleştirildi. Kaypakkaya’nın mücadelede yaşamaya devam edeceğine vurgu yapılan açıklama şu sözlerle noktalandı:

İbrahimleri, Denizleri, Mahirleri katlederek devrimci mücadelelerini bastırabileceğini, yok edebileceğini düşünen sömürü düzeninin sahipleri; yüz binlerce, milyonlarca İbrahim’in, Deniz’in, Mahir’in kavga alanlarını doldurmasıyla gerici emellerine ulaşamadılar. Ulaşamayacaklar!”

Basın açıklamasının ardından sanatçı Pınar Sağ ve Avrupa Demokratik Haklar Konfederasyonu temsilcisi tarafından birer konuşma yapıldı.

Konuşmaların ardından hep bir ağızdan “İbrahim Yoldaş” türküsü söylendi.


Bursa

Osmangazi Metro İstasyonu önünde biraraya gelen ilerici ve devrimci kurumlar, “Kaypakkaya’yı savunmak onurdur” pankartı arkasında sloganlarla yürüyüşe geçti.

Yürüyüşün sonunda Kent Meydanı’na varıldığında kurumlar adına bir açıklama yapıldı. Kaypakkaya’nın ve diğer devrimci önderlerin “terörist” olmadığının, asıl teröristlerin düzenin efendileri olduğunun belirtildiği açıklama “Kaypakkaya mücadelemizde yaşıyor, yaşayacak!” sözleri ile bitirildi. Kaypakkaya şahsında tüm devrim şehitleri anısına yapılan saygı duruşu ile eylem sona erdi.

Eylemi DHF, Partizan, BDSP, ESP, SDP, BDP ve SODAP örgütledi.


Adana

18 Mayıs 1973’te faşizmin işkencehanelerinde yiğitçe direnen İbrahim Kaypakkaya’nın katledilişinin 38. yıldönümünde Adana’da biraraya gelen devrimci ve ilerici güçler ortak bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

5 Ocak Meydanı’nda toplanan kitle sloganlarla İnönü Parkı’na yürüdü. İnönü Parkı’nda okunan basın açıklamasında İbrahim Kaypakkaya’nın düşüncelerinden ve mücadelesinden bahsedilerek, bugünkü mücadelenin önemine dikkat çekildi. Açıklamada şunlar söylendi: “İbrahimler’i, Denizler’i, Mahirler’i katlederek devrimci mücadelelerini bastırabileceğini, yok edebileceğini düşünen sömürü düzenin sahipleri; yüzbinlerce milyonlarca İbrahim’ in, Deniz’ in, Mahir’ in kavga alanlarını doldurmasıyla gerici emellerine ulaşamadılar. Ulaşamayacaklar” denildi. Basın açıklaması atılan sloganlarla son buldu.

Eylem, DHF, ÖDP, Halkevleri, Devrimci Yolda Özgürlük, ESP, ÇAĞRI, PARTİZAN, BDP, DİSK, KESK, Sosyalist Yeniden Kuruluş Parti Girişimi, EMEP, Öğrenci Kolektifleri, Liseli Genç Umut tarafından örgütlendi. Eyleme BDSP de destek verdi.

Kızıl Bayrak / Ankara - İstanbul Bursa - Adana




Beytepe’de Kaypakkaya
ve Dörtler anması

Devrimci önder İbrahim Kaypakkaya, Haki Karer ve Diyarbakır zindanının karanlığını bedenlerini tutuşturarak aydınlatan Dörtler (Ferhat Kurtay, Necmi Öner, Mahmut Zengin, Eşref Anyık) Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü’nde gerçekleştirilen ortak bir eylemle anıldı.

İbrahim Kaypakkaya ve Haki Karer’in resimlerinin olduğu “Şehitlere devrim sözümüz var” pankartı açılarak kampüsün merkezi noktaları dolaşıldı. Yürüyüşün ardından yemekhane önüne gelinerek burada devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Daha sonra basın metni okundu.

Açıklamada şehitlerin yarattığı direniş geleneği ve siper yoldaşlığı selamlandı. Ardından sermaye düzeninin geçmişte olduğu gibi bugün de haklarını arayan işçi ve emekçilere, geleceği ve özgürlüğü için mücadele eden öğrenci gençliğe ve haklı ve meşru talepleri için mücadeleyi sürdüren Kürt ulusuna azgın bir devlet terörüyle saldırdığı söylendi.  

Daha sonra Bakış ve Argon Tiyatro Toplulukları ortak hazırladıkları skeci oynadılar. Tiyatro gösterisinin ardından şiir ve müzik dinletisi de sunuldu. Ayrıca “Diyarbakır 5 No’lu Cezaevi” adlı belgeselin gösterimi de yapıldı.

Eylemi DPG, DYG, EHP, Ekim Gençliği, Öğrenci Kolektifleri, SGD, YDG örgütledi. Eyleme 80 kişi katıldı.