20 Mayıs 2011
Sayı: SİKB 2011/19

 Kızıl Bayrak'tan
Kürt halkına karşı kirli ittifak!
Düzen partilerinin ortak ekseni emperyalizme uşaklıktır!.
CHP sosyal demogojiyle yelkenlerini şişirmeye çalışıyor
Kürt halkı gerillalar için ayakta!
Kürt halkı hayatı durdurdu 
Kürt halkına dönük baskı ve terör dinmiyor
Kürt halkıyla dayanışmaya!
Yiğit devrimci İbrahim Kaypakkaya ölümsüzdür! 
Devrimci seçim kampanyası çalışmalarından
Birleşik Metal Kocaeli Şube Sekreteri Telat Çelik ile konuştuk
MİB MYK Mayıs ayı toplantısı gerçekleştirildi
Ontex/Canbebe ve PTT işçileri
direniş süreçlerini anlatıyor
Ontex ve PTT işçilerinden
Boğaz Köprüsü eylemi
Kubatoğlu’nda direniş ateşi
İşçi sınıfının düşmanlarına
oy yok! / TMMŞP
Binlerce emekçi hakları ve gelecekleri için Ankara’da buluştu
Kirli ellerinizi üniversitelerimizden çekin! / Ekim Gençliği
Ekim Gençliği seçimleri tartıştı.
Yemen’de isyan sürüyor
Bahreyn despotundan Siyonist yöntemler
Nakba sürüyor,
direniş de!.. - E. Bahri
Nakba gününde öfke sokaklara taştı
Eğtim Sen’de eylem ve etkinlikler
Paşalı’nın katiline ceza vermekle düzeninizi aklayamazsınız!
Geç olmadan dünyayı kapitalislerin elinden kurtaralım!
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Devrimci seçim çalışmalarından...

İzmir

İzmir’de seçim çalışmaları 1 Mayıs’ın hemen ardından gerçekleştirilen seçim gündemli seminer ile başladı. Seçim çalışmasını yürütecek güçlerin ağırlığını oluşturduğu seminerde iki sunum gerçekleştirildi.

İlk olarak seçimlere nasıl bir atmosferde girildiği anlatıldı. İkinci sunumda ise seçimlerden devrimci amaçlarla yararlanma perspektifinde sol hareketin ve komünistlerin tutumları tartışıldı. Sunulan perspektifin ardından reformist bloklara ve boykot taktiğine dair tartışmalar yapıldı. Son olarak ise komünistlerin bu seçimlere dair taktiği anlatıldı.

Sunumların ardından soru-yanıt bölümüne geçildi. Ağırlıklı olarak komünistlerin bu seçimlere dair taktiğinin “boykot” ile aynılaşma tehlikesi üzerine duruldu. Genel olarak ise aday çıkarılsa da çıkarılmasa da esas amacın işçi sınıfını düzen dışı bir mecraya çekmek olduğu belirtilerek adaylı ya da adaysız bu amaçla yol yürüneceği söylendi.

Yine aday çıkarılamamasının yaratacağı zorluklar ve bunları aşma yönlü çabalara dair canlı tartışmalar gerçekleştirildi.

Yaygın bildirge dağıtımları

Seçim bildirgeleri emekçi mahallelerinde ve işçi servis duraklarında, işçi havzalarında dağıtılmaya başlandı.

Buca’da 4 bin kadar bildirge Kürt ve Alevi emekçilerin ağırlığını oluşturduğu Çamlıkule ve Kuruçeşme mahallelerine dağıtıldı. Çiğli’de de ağırlıklı olarak işçilerin oturduğu Küçük Çiğli Mahallesi’ne de bildirge dağıtıldı.

Bakırçaydaki demir çelik fabrikalarına ve Çiğli organize sanayine çalışmaya giden işçilerin servis güzergahları olan Serinkuyu, Soğukkuyu, Balatçık, Asarlık ve Atasanayi’ye gerçekleştirilen dağıtımlarda yüzlerce bildirge işçi ve emekçilere sesli ajitasyonlar eşliğinde ulaştırıldı. Aynı zamanda yine sabah saatlerinde Çiğli merkez ve metro çıkışında yoğun bildirge kullanımı gerçekleştirildi.

Seçim afişlerinin kullanımına da Çiğli merkezde başlandı.

Panel hazırlıkları

29 Mayıs Pazar günü bir panel gerçekleştirilecek. Seçimlere dair sol hareketin tutumunun ve devrimci görevlerin tartışılacağı panele araştırmacı yazar Volkan Yaraşır ve BDSP temsilcisi katılacak. Ayrıca solun farklı tutumlarının temsilcileri de panele davet edildi. Blok adına bir konuşmacının ve DHF’nin panele konuşmacı olarak katılması bekleniyor.

Panel Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi Ege Salonu’nda gerçekleştirilecek.


Tuzla

Tuzla Evliyaçelebi ve Yayla Mahallelerinde yaygın bir dağıtım yapıldı. Toplam 3 bin bildirge ulaştırıldı. Ardından Pendik Esenyalı bölgesindeki Ahmet Yesevi Mahallesi’ndeki sitelere ve evlere gidilerek bildirge ulaştırıldı. Toplam 2 bin bildirge kullanıldı. Ayrıca Tuzla Aydınlı bölgesinde düzenli olarak seçim gündeminin ajitasyon konuşmalarıyla işlendiği gazete satışları gerçekleştiriliyor. 


Ümraniye

İstanbul Ümraniye’de 15 Mayıs Pazar günü “Çözüm devrimde kurtuluş sosyalizmde” yazılı BDSP önlüklerini giyen sınıf devrimcileri kitlesel bir şekilde Sarıgazi sokaklarında bildirge dağıtımı gerçekleştirdi. Ayrıca aynı gün öğleden sonra Sarıgazi Meydanı’nda ajitasyon konuşmaları eşliğinde bildirge dağıtımı yaptı.

Fabrika dağıtımlarına başlanırken önümüzdeki süreçte seçimle ilgili toplantılar ve etkinlikler de yapılacak.


Küçükçekmece

Sefaköy İnönü Mahallesi, Yenibosna Zafer Mahallesi, Yenibosna Pazar pazarı, İkitelli Atatürk Mahallesi ve Bağcılar Yeni Mahalle’de bildirgelerin dağıtımı yapıldı. Mahallelerde devrimci şiarların yer aldığı önlüklerle kapı kapı dolaşılarak gerçekleştirilen dağıtımlarda onlarca emekçiyle sohbetler gerçekleştirildi.

Dağıtımlarda aynı zamanda 29 Mayıs günü “Düzenin seçim oyununa karşı devrimci sınıf mücadelesi!” şiarıyla gerçekleştirilecek pikniğin çağrısı da yapıldı.


Kartal

13 Mayıs günü Kartal Meydanı’nda, Ortadoğu’daki emperyalist işgale ve Türkiye’de bulunan ABD ve NATO üslerinin kapatılması için imza standı açıldı. BDSP’nin seçim bildirgesini emekçilere ulaştıran BDSP’liler 19.00-20.00 arasında Kartal Meydanı’nda ajitasyon konuşmaları eşliğinde bildirgeleri emekçilere ulaştırdılar. İmza standı emekçiler tarafından ilgiyle karşılandı.

Emekçilerle seçim süreci üzerine tartışmalar yürütüldü. Bildirgeyi alan bir emekçi, maddi destek sunarak devrimci faaliyete katkıda bulundu.


Adana

Şakirpaşa, Uçak ve Ova mahallelerinde 5 bine yakın bildirge emekçilere ulaştırılırken, Meydan ve Gülpınar mahallelerinde 3 bine yakın seçim bildirgesi kullanıldı.    


Sincan

16 ve 17 Mayıs günlerinde seçim bildirgeleri Ankara Sincan’da işçi servislerine dağıtılarak işçiler mücadeleye çağrıldı. Dağıtımlarda olanaklı olduğu ölçüde işçilerle seçimler üzerine kısa sohbetler gerçekleştirildi.


Gebze

Gebze Akse Sapağı işçi servis güzergahında seçim önlükleriyle bildirgeleri işçi-emekçilere ulaştıran Gebze BDSP çalışanları, Çayırova Mahsuni Şerif Parkı, Can Emlak işçi servis duraklarında dağıtım gerçekleştirdiler. Ayrıca Sarkuysan ve Kroman Çelik fabrikaları önünde metal işçilerine seçim bildirgeleri ulaştırıldı.


Eskişehir

Adalar Migros önünde yaygın bildiri dağıtımı gerçekleştiren sınıf devrimcileri, “Amerikancı düzen partilerine oy verme hesap sor” çağrısını yükseltti. BDSP önlükleriyle ve sesli ajitasyonlarla yapılan bildiri dağıtımı bir saatten fazla sürdü.

Kızıl Bayrak / İzmir – İstanbul – Adana - Ankara - Gebze – Eskişehir


 

 

Grev iradesi zafer getirdi

Pratt&Whitney THY Teknik Uçak Motoru Bakım Merkezi Limited Şirketi’nde (TEC) 13 Mayıs günü başlayan grev patrona diz çöktürdü.

Grev uygulamasının başlamasının hemen ardından sendika ve patron arasında yapılan görüşme sonucunda sendikanın tüm talepleri kabul edildi.

Gazetemize konuşan Hava-İş İstanbul Anadolu Yakası Şubesi Başkanı Sezgin Uzun, “İşçilerin en büyük silahı grevdir. İşçinin başka silahı yoktur. Örgütlenme sürecinde zorlu evrelerden geçtik. İşçilerin dik durmasının sonucu olarak bu kazanımı elde ettik” dedi. Uzun, işçilerin birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmeleri durumunda kazanım elde edeceklerini sözlerine ekledi.

Grev nedeni olarak saydıkları taleplerin tamamının kabul edildiği bilgisini veren Uzun, grevin kazanımlarını anlattı.
Şube Başkanı’nın verdiği bilgiye göre şirket yönetimi;

- Kapsam dışı personel sayısının kabul edilemeyecek bir sayıya yükseltilmesi,

- Yeni işe alımlarda şirket kıdemi yerine, alınacak işçinin diğer çalıştığı işlerdeki kıdemi dikkate alınarak ücret verilmesi,

- Ödül ve buna bağlı performans sisteminin toplu iş sözleşmesine girmesi,

- Bakanlıkça bu işyeri için Kasım 2009 tarihinde sendikaya verilen yetki dolayısıyla, hukuken 2009 Kasım ayı olması gereken sözleşme yürürlük tarihi başlangıcının 2011 yılının Ocak ayına ötelenmesi taleplerinden vazgeçti.

Ayrıca örgütlenme sürecinde işten atılan 3 işçinin, işe iade davalarının sonuçlanmasının ardından işbaşı yaptırılmaları kararı da imzalanan anlaşmaya eklendi. İşçilerin ücretlerine ise %6-%7 oranında zam yapıldı.

Diğer yandan, Türk-İş ve DİSK’e bağlı çeşitli sendikaların yöneticileri ile direnişteki Deri-İş üyesi Kampana Deri ve Birleşik Metal-İş üyesi Casper Bilgisayar işçileri de greve destek verdi.

Kızıl Bayrak / Kartal