27 Mayıs 2011
Sayı: SİKB 2011/20

 Kızıl Bayrak'tan
Karşı koymak için safları sıklaştıralım!
Kürt halkının mücadele kararlılığı ve düzenin açmazları
Kılıçdaroğlu Dersim’de
Kürt sorununu hatırladı
Ankara’da seçimler ve devrimci tutum paneli
İstanbul’da seçim çalışmaları
İzmir’de seçim çalışması.
İllerde seçim çalışması
Telat Çelik ile Düzce’deki
sınıf hareketi üzerine
Balcalı ve Akdeniz’de
grev kazanımları
Direnişçi işçilerin boykot çağrısına
polis saldırısı..
Fabrika çalışmalarımızın mevcut durumu üzerine
Tahrir’den Puerto de Sol’a isyan büyüyor!
Arap halklarının direnişi karşı-devrim planlarını bozacaktır!
Avrupa işçi sınıfı ve Yunanistan’da
kitle grevleri - Volkan Yaraşır
Suriye’de siyasi gelişmeler ve olasılıklar
Salih ve diktatörlüğü yıkılana kadar direniş!
Schengen tartışmaları ve
emperyalist ikiyüzlülük
25. Geleneksel İTÜ Öğrenci Şenliği üzerine
Devrime koşmak veya onun suretiyle yetinmek - S. Kurtuluş
Simav depremi ve yeniden kanıtlanan gerçekler
ÜMMP ve İşsizlik İstanbul Yerel Kurultayı yapıldı
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

İstanbul’da seçim çalışmaları...

Düzenin seçim oyununu bozma çağrısı!

Tuzla - Pendik

Tuzla ve Pendik’te yaygın bildirge dağıtımlarının yanısıra, 29 Mayıs gecesi Tuzla Aydınlı’da düzenlenecek etkinliğin de duyurusu yapıldı.

Pendik Orhangazi, Aydos, Esenyalı Ahmet Yesevi, Güzelyalı depo civarındaki emekçi mahallelerine ve Tuzla Postane ve Şifa mahallelerine seçim bildirgelerin dağıtımı gerçekleştirildi.

Ayrıca 29 Mayıs akşamı gerçekleştirilecek “İşçilerin Birliği Halkların Kardeşliği Gecesi” için duyurular da yaygın bir şekilde yapıldı. Çağrı afişlerini Aydınlı Mahallesi’ndeki kahvehanelere, yöre derneklerine ve birçok işçi geçiş noktasına asan BDSP’liler, kahvehaneleri gezerek işçi ve emekçileri geceye davet etti. Aydınlı’da kurulan semt pazarında da davetiye dağıtımı yapıldı. Akşam saatlerinde Aydınlı bölgesinde birçok ev gezildi. Aydınlı merkez ve Aydınlı Tepe durağında davetiye dağıtımı yapıldı.

İçmeler ve Aydınlı bölgelerinde Ontex işçileriyle dayanışma amacıyla BOYKOT çağrısını içeren pullamalar yaygın bir şekilde yapıldı.

Esenyalı Ahmet Yesevi Mahallesi’nde bin adet daha bildiri dağıtılırken Pendik Orhangazi Mahallesi’nin bir kısmında da bildirge dağıtımı gerçekleştirildi. Daha sonra Pendik Aydos’ta dağıtılan bildirgelerden 2 bin adet tüketildi.


GOP- Topkapı

BDSP’liler 24 Mayıs sabahı Topkapı AVPİM önünde gerçekleştirdikleri dağıtımla yüzlerce bildirgeyi işçi ve emekçilere ulaştırdılar. Dağıtım esnasında çok sayıda işçi ve emekçi ile sohbetler gerçekleştirildi.

Aynı gün içersinde 2. Maatbacılar Sitesi’nde bildirge dağıtımı gerçekleştirildi. Sitenin 5. ve 6. katlarındaki atölyeleri tek tek gezen BDSP’liler, matbaada çalışan işçi ve emekçilere düzenin seçim oyununu bozma çağrısı yaptılar. Atölyeler dolaşılırken birçok emekçinin devrim ve sosyalizm için mücadele çağrısına ilgili olduğu gözlemlendi.

Topkapı İşçi Derneği çalışanları da PTT giriş kapısındaki parmaklıklara ve metrobüse çıkan köprüye “Taşeron işçiler kadroya alınsın!” şiarlı pankart asarak işçi ve emekçileri taşeronlaşmaya karşı mücadeleye çağırdılar. Pankartı gören bazı emekçiler PTT taşeron işçilerinin direniş çadırına gelerek taşeron çalışma ile ilgili sohbetler gerçekleştirdiler.

Cevizlibağ metrobüs köprüsü üzerinde de emekçilerin işbaşı yapmak için fabrikalarına gittiği saatte bildirge dağıtımı yapıldı.

22 Mayıs Pazar günü ajitasyon konuşmaları eşliğinde Yunus Emre, Gazi mahallelerinde ve Gazi Şehir Parkı’nda dağıtım yapıldı.

Topkapı bölgesinde Cevizlibağ, Maltepe, E-5 üzerine, Topkapı içine ve Gazi ile Karayolları Mahallesi’nde yaygın bir şekilde afişleme çalışması yapıldı. “Çözüm devrimde kurtuluş sosyalizmde” yazılı BDSP önlükleri giyen BDSP’lilerin afiş çalışması ilgiyle karşılandı.

Birçok emekçi sınıf devrimcileriyle sohbet etti. Çok sayıda emekçi de faaliyeti selamladı.


Kartal

Kartal’ın çeşitli mahallelerinde ve Kartal merkezde bildirge dağıtımı yapıldı. Bildirgelerle Karlıktepe, Esentepe ve Çavuşoğlu mahallerinde kapı kapı dolaşılarak, Kartal merkezde ise açılan standlar aracılığıyla dağıtıldı.

Öte yandan, Libya’ya yönelik NATO çatısı altında süren emperyalist saldırganlığın son ermesi ve ülkedeki tüm emperyalist üstlerin sona ermesi taleplerini içeren imza kampanyası da sürdü. Bölge çapında yürütülen imza kampanyası aracılığıyla da işçi ve emekçilere ulaşılarak, tüm düzen düzen partilerinin ortak ekseninin emperyalizme uşaklık olduğu vurgulandı.

Bölgedeki seçim faaliyeti kapsamında 29 Mayıs günü gerçekleştirilecek olan, “İşçilerin birliği halkların kardeşliği” etkinliğine dönük çağrılar da işçi ve emekçilere ulaştırıldı.


Esenyurt’ta piknik

22 Mayıs Pazar günü farklı sektörlerden işçilerin ve emekçilerin katıldığı piknik, seçim komiteleri tarafından örgütlendi. Çıkartılan piknik davetiyeleri onlarca işçi emekçiye ulaştırıldı.

Piknik, oluşturulan ortak sofrada kahvaltı ile başladı. Ardından halaylar çekildi ve oyunlar oynandı. Serbest saatin sonrasında seçimler gündemli toplantıya geçildi. Burada BDSP adına açılış konuşması yapıldı. Konuşmada sömürü düzenini durdurmanın tek yolunun sınıfın iktidar hedefli örgütlü mücadelesi olduğu vurgulandı. Konuşma düzen partilerine oy vermeme hesap sorma çağrısıyla sonlandırıldı.

Konuşmanın ardından işçiler söz alarak canlı bir tartışma yürüttüler. Konuşmalarda fabrikalarından da örnekler vererek ağır çalışma ve yaşama koşullarına mahkum edilenlerin cellatlarına verecek oylarının olmadığının altı çizildi. Seçimlerde alınması gereken tutum üzerine verimli tartışmalar yürütüldü. Yanısıra mahalle, ev, fabrika toplantıları düzenleme, oluşturulan komitelerde biraraya gelme çağrısı yükseltildi.

Toplantıda somut planlamalar yapılarak bir dizi mahallede toplantı alındı. Toplantı 5 Haziran’da BDSP’nin düzenleyeceği seçimler panelinin duyurusuyla sonlandırıldı. Sonrasında yeniden serbest saate geçildi, kolektif bir emekle kurulan sofralarda yemek yenildi. Ardından hep bir ağızdan türküler, marşlar söylendi ve halaylar çekilerek piknik sonlandırıldı.

Ümraniye

Ümraniye BDSP, seçim çalışmalarının yanısıra sermaye devletinin Kürt halkına yönelik saldırılarını teşhir eden ve emekçileri Kürt halkının yanında olmaya çağıran faaliyetlerini de hafta boyunca sürdürdü.

Yaygın ve kitlesel bir şekilde BDSP’nin seçim bildirgesinin dağıtımına devam edilirken afişler de yaygın bir şekilde kullanıldı.

Her hafta İmes A Kapısı’nda ve Sarıgazi Meydanı’nda yapılan militan Kızıl Bayrak gazete satışında bu hafta Kürt halkına yönelik saldırılar teşhir edildi.

Kürt halkına yönelik saldırıları protesto etmek için Ümraniye BDSP, İMES-Dudulu hattı ve Sarıgazi-Demokrasi Caddesi’ne “Ulusal baskıya, eşitsizliğe ve inkârcılığa son! Kürt halkına özgürlük, eşitlik gönüllü birlik!” ozalitlerini yaptı.


Sarıgazi’de mayıs şehitleri anması

Ümraniye BDSP 22 Mayıs Pazar akşamı Sarıgazi Meydanı’nda mayıs şehitleri anması gerçekleştirdi. Sarıgazi Meydanı’na “Mayıs şehitleri devrim davasında yaşıyor! Çözüm devrimde, kurtuluş sosyalizmde!” şiarı ile birlikte mayıs şehitlerinin resimlerini taşıyan pankart asıldı. Alanda, devrimci marşlar ile müzik yayınının başlaması ile emekçilerin ilgisi yoğunlaştı.

Sınıf devrimcileri Demokrasi Caddesi boyunca seçim bildirgelerini dağıttılar.

Anma programı saygı duruşu ile başladı. Yapılan konuşmalarda mayıs şehitlerinin mücadele ve direniş destanları anlatılarak, onların bıraktığı devrimci mirasın taşıyıcısı olma, devrimci mücadeleyi yükseltme çağrısı yapıldı. Konuşmaların ardından sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi. Sinevizyon sık sık alkışlanarak büyük bir ilgiyle izlenirken alanda kalabalık giderek arttı. Program Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu adına basın açıklamasının okunmasıyla devam etti.

Sermaye devletinin devrimcilere yönelik baskı ve katliamlarını sürdürdüğü, tüm işçi ve emekçilere kölece yaşamayı dayattığı, Kürt halkına yönelik, inkar ve imha politikası ve bunun gereği saldırılarını azgınlaştırarak sürdürdüğü ifade edildi. Sermaye düzeninin varlığını sorunsuzca sürdürebilmek için, işçi ve emekçileri devrimci mücadeleden uzaklaştırdığı, güncel olarak da seçim oyunu ile oyalamaya çalıştığı ifade edildi. İşçi ve emekçiler için düzenin seçim sandığının kurtuluş olamayacağı dile getirildi.

Kızıl Bayrak / İstanbul