27 Mayıs 2011
Sayı: SİKB 2011/20

 Kızıl Bayrak'tan
Karşı koymak için safları sıklaştıralım!
Kürt halkının mücadele kararlılığı ve düzenin açmazları
Kılıçdaroğlu Dersim’de
Kürt sorununu hatırladı
Ankara’da seçimler ve devrimci tutum paneli
İstanbul’da seçim çalışmaları
İzmir’de seçim çalışması
İllerde seçim çalışması
Telat Çelik ile Düzce’deki
sınıf hareketi üzerine
Balcalı ve Akdeniz’de
grev kazanımları
Direnişçi işçilerin boykot çağrısına
polis saldırısı..
Fabrika çalışmalarımızın mevcut durumu üzerine
Tahrir’den Puerto de Sol’a isyan büyüyor!
Arap halklarının direnişi karşı-devrim planlarını bozacaktır!
Avrupa işçi sınıfı ve Yunanistan’da
kitle grevleri - Volkan Yaraşır
Suriye’de siyasi gelişmeler ve olasılıklar
Salih ve diktatörlüğü yıkılana kadar direniş!
Schengen tartışmaları ve
emperyalist ikiyüzlülük
25. Geleneksel İTÜ Öğrenci Şenliği üzerine
Devrime koşmak veya onun suretiyle yetinmek - S. Kurtuluş
Simav depremi ve yeniden kanıtlanan gerçekler
ÜMMP ve İşsizlik İstanbul Yerel Kurultayı yapıldı
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

İzmir’de seçim çalışması...

Yaygın ve çok yönlü hazırlık!

İzmir’in dört bir yanını kuşatan afişlerle ve merkezi noktalardaki toplu bildirge dağıtımları ile propaganda faaliyetleri hız kazanıyor. Kentin dört bir yanında, sesli ajitasyonlar eşliğinde işçiler, emekçiler ve öğrenciler sınıf mücadelesinde taraflaşmaya, devrim ve sosyalizm saflarında yer tutmaya çağrılıyor.

Yaygın bildirge dağıtımı, panel çağrısı

20 Mayıs günü Buca Koop’a üç bini aşkın bildirge dağıtılırken, Çiğli’de ise Küçük Çiğli ve Santral Mahallesi’ne binlerce bildirge ulaştırıldı.

Çiğli Organize Sanayi Bölgesi’nin tekstil, metal, gıda başta olmak üzere ona yakın fabrikasına sesli çağrılarla ve birebir sohbetlerle bildirge dağıtımları gerçekleştirildi. Birleşik Metal ve Tek Gıda-İş’in örgütlü olduğu fabrikaların yanısıra Roteks, Belgü, Vena gibi örgütsüz ve sendikasız tekstil fabrikalarına dönük de dağıtımlar gerçekleştirildi.

21 Mayıs günü ise İzmir’in merkezi iki noktasında yaygın bildirge dağıtımı gerçekleştirildi. Konak Kemeraltı girişinde ve Bornova metro çıkışında sesli ajitasyonlar eşliğinde toplu bildirge dağıtımları yapılarak işçi ve emekçilere seslenildi.

29 Mayıs’ta gerçekleştirilecek “Seçimler, sınıf mücadelesi ve devrimci tutum” başlıklı panelin çalışmaları da sürüyor. Panelin davetiyelerinin elden dağıtımı yapıldı. Ayrıca çıkarılan salon içi afişler de davetiyeler ile birlikte sendikalara, ilerici ve devrimci kurumlara dağıtılıyor. Çıkarılan el ilanları ise bildirgeler ile birlikte dağıtılıyor.

24 Mayıs akşamı ise Fuar Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen Mikail Aslan konseri girişinde de panel çağrısını içeren el ilanlarının ve seçim bildirgesinin dağıtımı gerçekleştirildi. Dağıtımda bine yakın bildirge kullanıldı.

25 Mayıs sabahı ise demir çelik işçilerinin servislere biniş noktalarından olan Menemen üst geçitte BDSP önlükleriyle panel el ilanları ve bildirgeler dağıtıldı.

Seçim afişleri İzmir’in dört bir yanında

23 Mayıs günü BDSP’nin seçim afişleri Çiğli Merkez, Harmandalı, Küçük Çiğli ve Evka 5 semtlerine yapıldı. Aynı gün şehir merkezi olan Alsancak ve Basmane’de de afişler yaygın biçimde kullanıldı. Ayrıca Gaziemir’de bulunan serbest bölge girişine de seçim afişleri yapıldı.

19 Mayıs günü ise Bostanlı, Serinkuyu, Soğukkuyu, Bayraklı, Bornova, Işıkkent ve Buca hattı boyunca 2 bin afiş kullanıldı. Buca’da organize çevresine ve Işıkkent’te ayakkabıcılar sitesinde de afişler kullanıldı.


Buca ve Çiğli’de basın açıklamaları

22 Mayıs günü, işçi ve emekçilerin servis noktası ve geçiş güzergahı olarak kullandıkları Çiğli Belediyesi önünde sesli ajitasyonlar eşliğinde düzen partileri ve düzenin seçim aldatmacası teşhir edilerek, işçiler, emekçiler ve öğrenciler düzenden hesap sormaya çağrıldı.

Önlükler giyilerek gerçekleştirilen dağıtım sırasında “Çözüm ne seçimde ne mecliste / Çözüm devrimde kurtuluş sosyalizmde!” pankartı açılarak, BDSP flamaları taşındı.

30 dakika süren dağıtımın ardından 07.30’da basın açıklaması gerçekleştirildi.

Seçimlerin “parlamenter demokrasi” denilen bir orta oyunu olduğunun ifade edildiği açıklamada düzen partilerinin işçi ve emekçilere hiçbir şey veremeyeceği söylendi.

Açıklama sırasında, servislere binen işçilere ve öğrencilere bildirge dağıtımı gerçekleştirildi.

Buca’nın merkezi noktalarından olan Şirinyer Tansaş önünde düzenin seçim oyununu bozma çağrısı yankılandı. Öğle saatlerinden itibaren Tansaş önüne BDSP’nin seçim afişleri asılarak seçim standı açıldı. Seçim bildirgelerinin ve Kızıl Bayrak gazetelerinin de yer aldığı stant çevresinde ise toplu biçimde bildirge dağıtımı gerçekleştirildi.

Saat 15.00’te ise stand kapatılarak Tansaş önünde basın açıklaması gerçekleştirildi. “Çözüm ne seçimde ne mecliste / Çözüm devrimde kurtuluş sosyalizmde!” pankartının açıldığı eylemde BDSP yazılı kızıl flamalar taşındı.

Düzenin seçim oyunu teşhir edilerek işçi sınıfının karşı karşıya olduğu gerçek seçim ise şu sözlerle anlatıldı: “Ya sefalet içinde ve baskı altında diz çökerek, her gün daha ağır bedeller ödeyerek, köle gibi yaşayacağız. Ya da artık yeter deyip ayağa kalkacak, özgürlüğümüz ve geleceğimiz için dövüşeceğiz!

Kızıl Bayrak / İzmir



Ferhat ve Berna’nın tutukluluğu sürüyor

Sermaye devletinin başbakanı Erdoğan’ın katılımıyla 14 Mart 2010 gerçekleşen Roman Çalıştayı’nda “Parasız eğitim istiyoruz” pankartı açtıkları için tutuklanan Gençlik Federasyonu üyesi Ferhat Tüzer ve Berna Yılmaz’ın davasında 3. duruşma 24 Mayıs günü görüldü. ‘’DHKP/C terör örgütü üyesi olma’’ ve ‘’terör örgütü propagandası” yapma iddialarıyla 14 aydır tutuklu olarak yargılanan Ferhat ve Berna, savcının beraat istemine rağmen mahkeme heyetince tahliye edilmedi.

Davaya Ferhat ve Berna’nın yanısıra tutuksuz yargılanan Utku Aykar da katıldı. Esas hakkındaki görüşünü açıklayan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Kasım İlimoğlu, sanıkların eylemlerinin “anayasal düşünceyi açıklama ve ifade etme sınırları” içerisinde gerçekleştiğini ve şiddet içeren eylemlere başvurmadıklarını söyleyerek, beraat talebinde bulundu.

Ardından söz alan Berna Yılmaz ‘’Demokratik bir ülkede eğitim herkesin hakkı olmalıdır ve bu hakkın parasız olması gerektiğini savundum’’ diyerek beraatini istedi. Ferhat Tüzer de savunmasında, ülkede eğitimin herkese eşit olarak sunulmasını ve parasız olmasını istediklerini vurguladı.

Devrimci gençlerin avukatı Taylan Tanay da müvekkillerinin katıldıkları eylemlerin yasal ve demokratik olduğunu, emniyet ve jandarmanın ise sahte delil ürettiğini belirterek tahliye talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti ise keyfi tutumunu sürdürerek Berna Yılmaz ve Ferhat Tüzer’in tutukluluklarının devamına karar verdi. Duruşmayı ise 6 Ekim 2011 tarihine erteledi.

Duruşma sonrası basına açıklama yapan Avukat Taylan Tanay, “Bu durum hukuken açıklanacak bir durum değil; tamamen politik bir karar” ifadelerini kullandı.

Duruşma öncesinde Gençlik Federasyonu ve KESK İstanbul Şubeler Platformu, Ferhat ve Berna’nın serbest bırakılması talebiyle eylem yaptı.


Polis genç avında

Yeni yasal düzenlemelerle sınırsız yetkilerle donatılan polis teşkilatı Kocaeli’de terör estirdi.

Kocaeli’nin merkez ilçesi İzmit’in merkezinde gençler arasında yaşanan kavganın ardından sokak aralarında ‘şüpheli’ arayan Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Şubesi’ne bağlı motorlu polis ekipleri, önüne gelen her genci tartaklayarak üst araması yaptı. Olayla ilgisi olmayan gençlerin önünü kesen polisler sokak ortasında ‘genç avı’na çıktı. Olaya tanık olan halk ise polise tepki göstererek polis terörünü protesto etti.

Leyla Atakan Caddesi üzerinde bulunan otobüs durağında bekleyen gençleri de “şüpheli” olarak değerlendiren ve kimlik sorgusu ile üst araması yapan polisler, durakta bekleyen onlarca kişinin gözü önünde gençlere vurmaya başladı.

Gelen tepkiler üzerine gençlerden özür dilemeye çalışan polislerin özrünü kabul etmeyen gençler ve çevrede bulunanlar keyfi uygulamaya isyan etti.