08 Kasım 2013
Sayı: KB 2013/43

Seçim mizansenleri erken başladı…
Kirli savaş bütçesi: Örtülü ödenek
Polise dev bütçe
Güler baklayı çıkardı
Gericilik tırmanıyor!
Dayanışma mesajları…
Sömürgeciliğin nafile duvarları
Gökkan'ın durumu ağırlaşıyor
Hakları ve özgürlükleri için sokağa çıkan
Alevi emekçiler kazanacak!
Aleviler inkar ve asimilasyona karşı Kadıköy’deydi!
Kapitalizm işsizliğin kaynağıdır
DİSK’ten #Direnİşçi eylemleri
Sınıf dayanışmasını güçlendiriyorlar!
KESK ve bağlı sendikalara çağrımızdır!

Haziran Direnişi-1H.Fırat

Mısır’da son durum ve Kerry’nin ziyareti
Sokaklar öfkeli!
Birleşik ve kitlesel 6 Kasım eylemleri...
Gençlik sokaklarda geleceği için haykırdı!
“Mücadele alanlarında biraraya gelmeliyiz!”
Adalet için yürüdüler
“Kazananlar hep direnenler olacak!”
“Özgür giyim kuşam” eylemleri üzerine...
Ekim Devrimi ve kadın
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Dayanışma mesajları…

Korkularını gerçeğe çevireceğiz!

 

Sermaye devletinin çabaları boşunadır. Faşist baskı ve devlet terörü sınıf devrimcilerinin sınıfı örgütleme çabalarını engelleyemeyecektir. Onlar yılmadan, yorulmadan bu çabalarını aralıksız biçimde sürdürmeye devam edeceklerdir. Dün olduğu gibi bundan sonra da, ellerinden hiç düşürmedikleri Kızıl Bayrak her yerde ve Kayseri’de dalgalanmaya devam edecektir. Devrim ve sosyalizm mücadelesini büyütme çağrıları hiç ama hiç susmayacaktır.

İşçilerin Birliği Halkların Kardeşliği Platformu olarak, tüm uluslardan işçi, emekçi, ilerici ve devrimci güçleri sermaye devletinin saldırılarına karşı sınıf devrimcileriyle omuz omuza olmaya, devrim ve sosyalizm mücadelesini büyütmeye çağırıyoruz.

İşçilerin Birliği Halkların Kardeşliği Platformu (BİR-KAR)
2 Kasım 2013

 ***

İşçi sınıfına kölece yaşamı dayatan sermaye devletinin işçi sınıfının öncülerine saldırması da bundandır. Sermaye devletinin ve onun sözcüsü AKP iktidarının komplolarla gözaltına alması ya da tutuklama terörü hiç bir zaman sınıf devrimcilerini yıldıramamıştır! Bu beyhude çabaları sadece sınıf kinimizi bilemektedir.

Adana Sanayi İşçileri Derneği olarak, Kayseri İşçilerin Birliği Derneği’ne yapılan saldırıyı kınıyor, tüm işçi sınıfını bu saldırıya karşı mücadeleye çağırıyoruz.

Adana Sanayi İşçileri Derneği
2 Kasım 2013

***  

Bu saldırının devrimcilerle işçi ve emekçilerin yan yana gelmesinden duyulan korkunun doğal bir yansıması olduğunu düşünüyor, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da hiçbir saldırının, gözaltının, tutuklamanın devrim ve sosyalizm mücadelesini engelleyemeyeceğini bir kez daha vurguluyoruz. 

Mamak İşçi Kültür Evi
2 Kasım 2013

*** 

Bizler Manisa İşçi Kültür Sanat Derneği Girişimi olarak Kayseri İşçilerin Birliği Derneği’ne yapılan saldırıyı şiddetle kınıyor, tüm işçi sınıfını bu saldırıya karşı birliklerimizi-derneklerimizi sahiplenmeye ve örgütlenmeye çağırıyoruz.

Manisa İKSD Girişimi
2 Kasım 2013

 ***  

AKP iktidarı işçi ve emekçilere yönelik ekonomik, sosyal, siyasal saldırıların daha rahat gerçekleşmesi için de öncelikle işçilerin örgütlülüklerine, işçi sınıfı içerisinde ilerici-öncü kesimlere saldırıyor. Bugün sermaye devletinin, Kayseri işçi Derneği’ne saldırmasının ve dernek yöneticilerini ve sınıf devrimcilerini gözaltına almasının arkasında da bu gerçek yatmaktadır.

Çiğli İşçi Kültür Sanat Evi Derneği
2 Kasım 2013

*** 

Kayseri İşçilerin Birliği Derneği’ne yapılan bu saldırı, devletin hangi sınıfa hizmet ettiğini de açık bir şekilde göstermiştir. Patronların devleti işçi sınıfının örgütlü gücünden korkuyor. Çünkü biliyor ki işçi sınıfı örgütlendiği zaman patronların mezarını kazacak ve bu sömürü düzenini yerle bir edecektir.

Sincan İşçi Birliği
2 Kasım 2013

  ***

Patronlar işçileri haksız yere işten çıkardığında, sigorta hakkından mahrum ederek yasaları ihlal ettiğinde, yeterli önlemler almayarak işçilerin ölümüne neden olduğunda devreye girmeyen devlet, işçilerin örgütlü mücadelesini açığa çıkartmak görevindeki Kayseri İşçilerin Birliği Derneği’ne baskın düzenliyor.

OSB-İMES İşçi Derneği olarak, Kayseri İşçilerin Birliği Derneği’ne yapılan polis baskınını kınıyoruz.

İşçileri kendi örgütlülüklerine sahip çıkmaya, Kayseri İşçilerin Birliği Derneği’ne destek vermeye çağırıyoruz.

OSB-İMES İşçileri Derneği
1 Kasım 2013

 *** 

Sokaklar ısınıyor, umut bizden yana dönüyor. Haziran Direnişi’nin yaydığı isyan ateşi yolumuzu aydınlatıyor. Bizlerin yolları aydınlanır iken, karanlık dağılıyor, yeni isyanların öngünlerinde sermaye sınıfı da her türlü zoru ile saldırıyor. Bizler Gebze İşçilerin Birliği Derneği Girişimi olarak, sermaye sınıfının saldırılarına karşı mücadelemizi büyütürken, sermaye sınıfının korkularını da büyüteceğiz. Kayseri İşçilerin Birliği Derneği’nin yanında olduğumuzu bildiririz.

Gebze İşçilerin Birliği Derneği Girişimi
1 Kasım 2013

*** 

Baskınların, Kayseri İşçilerin Birliği Derneği’nin öncülüğünde geçtiğimiz günlerde başarılı bir şekilde gerçekleşen “Taşeron İşçiliğe Karşı Mücadele Sempozyumu”nun hemen ardından gerçekleşmesi kuşkusuz ki bir tesadüf değildir. Açıktır ki, bizleri koyu bir geleceksizliğe, sömürüye mahkum etmeye çalışan sermaye devleti, bu gidişata dur demek için yola çıkan Kayseri İşçilerin Birliği Derneği’nin büyüyen mücadelesinden korkmuştur.

 İşçilerin Birliği Derneği
1 Kasım 2013

***  

Sermayenin efendileri korkularından tir tir titremekte haklılar, çünkü proleterlerin zincirlerinden başka kaybedecek hiçbir şeyleri yok! Bu nedenle er ya da geç, gerçek dostlarını ve düşmanlarını tanıyacaklardır. Sınıf devrimcilerinin tüm faaliyeti ve çabası da bu süreci hızlandırmaya yöneliktir. Sermaye devletinin “önlemleri” bu faaliyeti durduramayacaktır.

Ankara Ekim Gençliği
1 Kasım 2013

 

 

 

 

Kayseri’de iki sınıf devrimcisi tutuklandı!

 

Kayseri’de 1 Kasım günü Kayseri İşçilerin Birliği Derneği’ne ve evlere yapılan baskınlarda 5 sınıf devrimcisi gözaltına alınmıştı. Gözaltındaki sınıf devrimcileri üç günün ardından Kayseri Cumhuriyet Savcılığı’na ifade vermek üzere götürüldüler. 4 Kasım’da sabah saatlerinde doktor kontrolüne götürülen sınıf devrimcileri ardından savcılığa çıkartıldılar.

Sınıf devrimcilerinden Hacı Bora Koç, Sercan Karaaslan ve Şinasi Topçu savcılık işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevkedilen Haydar Baran ve Uğur Candar ise tutuklandı.

Bir kez daha polis servisi haberler

Bu arada, sınıf devrimcilerinin gözaltına alındığı ve savcılığa çıkarıldığı ulusal ve yerel basında yer aldı. Ancak TEM’in servis ettiği her halinden belli olan haberlerde “Türkiye Komünist İşçi Partisi’nin (TKİP) İç Anadolu Bölge Sorumlusu’nun yakalandığı” iddia edildi. Devrimcilere yönelik her operasyonun ardından kullanılan bilindik demagojik söylemlerin sıralanması da “ihmal edilmedi.”

Haberlerde, ayrıca, Haydar Baran’ın Ölüm Orucu Gazisi olması öne çıkarılarak “terör” demagojisi güçlendirilmeye çalışıldı.

Demokratik ve meşru eylemler ise “terör eylemleri” olarak gösterilmeye çalışıldı. Haziran Direnişi sürecinde Kayseri’de düzenlenen eylemler ve diğer işçi eylemleri bu manipülasyonun hedefi oldu.

 
§