8 Ağustos 2014
Sayı: KB 2014/32

Filistin halkının direniş iradesi kazandı!
AKP iktidarı Suriyeli sığınmacıları kamplara kapatıyor
IŞİD Şengal’e girdi,
Ezidi emekçiler silahlandı
Zindanlardaki hak ihlallerine karşı
tutsaklarla dayanışmaya!
“Sosyalist işçi-emekçi cumhuriyetini kuralım!”
Ali Ağaoğlu: Burjuvazinin ahlak abidesi
Yoksul çocukları ölürse...
Düzenin her ‘kazası’ geliyorum diyor!
Kıdem tazminatı ve taşeron Çelik’in temel gündemi
EKK grevdeki Kent işçilerini ziyaret etti

Kimberly Clark grevi kazanımla sonuçlandı!

Danıştay, bakanlık görüşlerini talimat saydı

“Sınıfım için direniyorum!”

“Habaş işçisi artık yumruğunu masaya vurmalı!”

Greif Direnişi işçi sınıfı hareketinin
devrimci geleceğidir!
Almanya’da taşeron sistemi ve devrimci sorumluluk
Avrupalı tekellerin gözü İran’da!
Ukrayna krizi ve emperyalist saldırganlık! - E. Eren
DGB için bir adım ileri!
Taşı delen suyun kuvveti değil, damlaların sürekliliğidir!
Dinci-gericilik kadınları hedefliyor
Sırça köşkler için “bereket”, şehrimiz için “felaket!” - Z. Eylül
Dünyayı değiştirmeden
dünyanı değiştiremezsin!
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

EKK grevdeki Kent işçilerini ziyaret etti

 

Kartal ve Gebze Emekçi Kadın Komisyonu 2 Ağustos’ta Kent grevine ziyaret gerçekleştirdi.

Ferro Döküm’ün önünde buluşularak Kent grev alanına kısa bir yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüş ve ziyaret boyunca Emekçi Kadın Komisyonu imzalı “İşgal, grev, direniş kararlılığıyla kadın-erkek omuz omuza Kent Grevi’ni büyütmeye!” ozaliti açıldı.

Sloganlarla grev alanına gelindikten sonra Emekçi Kadın Komisyonu adına bir konuşma gerçekleştirildi. Kent grevi selamlanarak başlayan konuşmada, greve çıkmanın öneminden bahsedilirken bu güçle grevi ileriye taşıyarak haklar kazanılana kadar mücadeleye kararlı şekilde devam edilmesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca 60 gün Greif fabrikasını işgal eden kadın işçiler örnek verilerek kadın işçilerin mücadeleye katıldıklarında ön saflarda oldukları ve mücadele bayrağını ileriye taşıdıkları belirtildi. Kent grevine enerji katan kadın işçiler selamlandı. Kent işçilerinin sesini yaymak için çabaladığını belirten EKK, greve güç vermek için çalışmalarını sürdüreceğini ifade etti.

Konuşmanın ardından Emekçi Kadın Komisyonları’nın Kent grevi için hazırladığı programa geçildi. İlk olarak Kartal Üç Fidan Çocuk Topluluğu tarafından “Halkça” parçasının oyunlaştırılmış gösterimi gerçekleştirildi. Ardından Gebze Emekçi Kadın Komisyonu tarafından hazırlanan, grev ve direniş bayrağını dalgalandıran işçileri anlatan “Atar TV- Bihaber Bülteni” isimli tiyatro gösterimi sunuldu. Tiyatro gösteriminin ardından Gebze İşçilerin Birliği Müzik Topluluğu sahne aldı. Hep birlikte türküler söylenip halaylar çekildi.

Programın sona ermesinin ardından kapanış konuşmasında “Greviniz grevimizdir” denilerek EKK’nın mücadeleyi büyütmek için her zaman grevci işçilerin yanında olacağı söylendi. Kent işçileri adına yapılan konuşmada da desteklerinden dolayı EKK’ya teşekkür edildi.

Programdan sonra işçilerle sohbetler edildi. İşçilere Kızıl Bayrak gazetesinin son sayısı ve “Kent Grevi’nin kazanması için işgal, grev, direniş kararlığıyla grevi büyütelim!” başlıklı yazının yer aldığı Emekçi Kadın Bülteni Kent Grevi özel sayısı dağıtıldı.

İşçiler EKK’yı “Güle güle dostlar yine bekleriz!” sloganıyla uğurladı.

Kızıl Bayrak / Gebze

 

 

 

 

Filli Boya hesap verecek!

 

15 Temmuz’da Filli Boya’da stajyer olarak eğitim görürken bir çok ihmal sonucu kaza geçiren Oğuzhan Çalışkan hala yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor. Durumu hala ciddiyetini koruyan ve yoğun bakımda olan Oğuzhan için Gebze İşçilerin Birliği Derneği Filli Boya önünde bir eylem gerçekleştirdi.

Eylemin yapılacağını duyan Filli Boya yönetimi korkudan, normalde dışarıdan kalkan onlarca servis aracını içeriye götürdü. Servislerin çıkışını da başka bir kapıdan gerçekleştirdiler. Oğuzhan Çalışkan’ın resminin de bulunduğu “Filli Boya Patronu Hesap Verecek! Gebze İşçilerin Birliği Derneği” ozaliti ile Filli Boya fabrikasının önüne gelindi. Yapılan konuşmada işlediği suçun üzerini örtmeye çalışan Filli Boya’dan hesap sorulacağı sık sık vurgulandı. Olay gününe ilişkin orada bulunan işçilerin “arkamız dönüktü, bir şey görmedik” ifadelerine, kameranın görüntü alanının dışında olmasına, işçilerin korkutularak yalan ifade verdirtilmesine değinildi. Staj sömürüsüne de değinilerek, stajyer olarak eğitim görenlerin herhangi bir şekilde çalıştırılamayacağı, stajyerlerin bir iş yapmak için değil eğitim görmek için orada oldukları, bir iş ‘kazası’ ile suçun daha da katlandığı söylendi.

Fabrika önünde yapılan eylemde “Oğuzhan’ın hesabı sorulacak!”, “Filli boya patronu hesap verecek!”, “Sessiz kalma, suça ortak olma!”, “Kahrolsun ücretli kölelik düzeni!” sloganları atıldı. Servislerin kalkmasının ardından eyleme son verildi.

Kızıl Bayrak / Gebze

 

 

 

 

GREV M&T Reklam’da!

 

Gebze, Çayırova ve Tuzla bölgesindeki direnişler ve grevler devam ediyor. Yerel işçi gazetesi GREV’in direnişler özel sayısı Kent grevinin ardından diğer direnişlere de ulaştırılıyor. Direnişlerinin 84. gününde (5 Ağustos) olan M&T Reklam direnişlerine gerçekleştirilen ziyarette GREV’in özel sayısı işçilere ulaştırıldı.

Direnişteki işçilerle, patronun işten atma saldırısını yoğunlaştırarak devam etttirmesi ve direnişin seyri üzerine konuşuldu. İşten çıkış saatinde giriş kapısına gidildi. Çalışan işçilerin direnişteki işçilerin yanına gelmesiyle sohbetler edildi. Çalışan işçilere de GREV’in direnişler özel sayısı ulaştırıldı.

“Zincirleri kıra kıra geliyoruz” şiarıyla çıkan özel sayıda şu an bölge ve civarında devam eden işçi direnişlerinin durumunu anlatan ve direnişlerin gücünü birleştirme çağrısı yapan yazılar yer alıyor.

Kızıl Bayrak / Gebze

 

 

 

 

Kent Gıda’da grev kararlılıkla sürüyor

 

Grevde üçüncü haftayı geride bırakan Tek Gıda-İş Sendikası’na üye Kent Gıda işçilerinin fabrika önünde bekleyişi sürüyor.

Kent işçileri, bayram tatilinin ardından 4 Ağustos günü sabah saatlerinden itibaren yeniden kalabalık bir şekilde grev alanında yerlerini aldılar. Kendi aralarında yaptıkları sohbetlerde geride kalan haftaları ve TİS taleplerindeki tutumu değerlendirdiler. Patronun geri adım atmaması üzerine çıkılan referandum da konuşulan konulardandı.

Grev oylamasından beri öncesine göre daha sessiz bir şekilde sürecin ilerlemesi işçilerin en çok tepkili oldukları noktalardan biri. Grev oylamasında işçilerin büyük bir çoğunluğu greve devam kararı vermişti.

Dayanışma ziyaretleri sürüyor

5 Ağustos günü grev alanına birçok ziyaretçi geldi. Doğu Perinçek ve İşçi Partisi ziyarete geldiler. Konuşmalar ve sloganlarla dayanışmanın süreceği ifade edildi.

Saat 14.00’te “Direnen Kent Gıda işçisi kazanacak” ozalitiyle Halkın Türkiye Komünist Partisi ziyaret gerçekleştirdi. HTKP MK adına da bir konuşma gerçekleştirildi.

BDSP de direniş alanındaydı. Bayram sürecinde grev alanında olmayan işçilere Kızıl Bayrak gazetesi ulaştırıldı. Kent grevi üzerine yazılan yazı üzerinden işçilerle süreç üzerine sohbetler gerçekleştirildi.

Kızıl Bayrak / Gebze

 
§