21 Kasım 2014
Sayı: KB 2014/46

Suriye savaşında yeni dönem
Kanla yazılan tarih özürle silinemez!
Kobanê’de IŞİD hezimeti
TKİP militanı Alaattin Karadağ katledilişinin 5. yılında anıldı
Tüm ülkeyi gaza boğacaklar
TOMA terörüne soruşturma yok!
“Mükemmel” iş güvenliği paketi açıklandı!
Reklam heveslisi Ülker’in “sosyal sorumluluğu”
Metal işçisinin ihtiyacı devrimci ve kararlı bir önderliktir!
Gebze’de DEV TEKSTİL tanıtım toplantısı
Son sözü Yatağan işçisi söyleyecek
Maden işçisine patron-sendika-AKP kumpası
Genel kurul kürsüsünde mücadele çağrısı
Kadın sorunu ve kapitalizm
Sömürü ve şiddete karşı diren, özgürleş!
Gün; sokakları eylem alanına çevirme günüdür!
Özgürlüğün ölümsüz kelebekleri - K. Ehram
“Başarmak için önce başlamak gerekir!”
G20 Zirvesi ve yükselen savaş naraları
ABD yerel seçimleri üzerine
Filistin yeni bir intifadanın eşiğinde - M. Ak
FHKC: Savaşımız Yahudiler ile değil!
Dünyadan eylemler...
DGB’den yaygın genel kurul çağrısı
DLB’liler Oğuzhan Çalışkan’ı unutturmuyor!
Taksim Gezi Parkı AKP’nin hedefinde!
Mirabeller’den Arinler'e...
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

 

DGB’den yaygın genel kurul çağrısı

 

DGB’liler 30 Kasım’da İstanbul’da yapılacak olan genel kurulun hazırlıklarını sistematik ve çok yönlü faaliyetlerle sürdürüyorlar.

İstanbul

Ümraniye’de DGB’liler etkinlik programının yer aldığı ve “Gençlik birliğe devrime!” şiarının yükseltildiği afişleri yaygın bir şekilde kullandı.

Daha önce Akpınar ve Başaran mahallelerindeki afiş çalışmasının ardından Sarıgazi’de Aşık Veysel Caddesi, Demokrasi Caddesi ve Sultangazi Caddesi boyunca yaygın bir şekilde afişler asıldı.

Küçükçekmece’ye bağlı Yenibosna ve Sefaköy'deki afiş çalışması sırasında gençler, DGB Genel Kurulu'na davet edildi.

Yenibosna Zafer Mahallesi’nde bulunan liseler yanı sıra üniversiteli ve liseli gençliğin yoğun olarak kullandığı güzergahlardan biri olan Sefaköy metrobüs civarında da afiş çalışması yapılırken, çevredeki tüm liselerin duvarlarına DGB afişleri yapıldı.

Ayrıca, Yenibosna Anadolu Lisesi çıkışında bildiri dağıtımı yapılarak liseliler genel kurula ve etkinliğe çağrıldı.

Ankara

Ankara Devrimci Gençlik Birliği, 30 Kasım’a kısa bir süre kalan materyalleri yaygın bir şekilde kullandı.

Daha önce Mamak ve Dikmen’de kullanılan afişler, program afişlerinin de gelmesi ile merkezde kullanılmaya başlandı. Konur Sokak, Ziya Gökalp Caddesi, Meşrutiyet, Sakarya ve Yüksel caddelerinde yaygın bir şekilde yapılan afiş çalışması gençler tarafından da olumlu tepkilerle karşılandı.

Faaliyetler çerçevesinde Mamak’ta Tuzluçayır, Natoyolu, Ege Mahallesi ve Şirintepe’de DGB Genel Kurulu’na çağrı afişleri yaygın bir şekilde kullanıldı. Bunun yanı sıra yazılamalarla da DGB genel kuruluna çağrılar sürdürüldü. DGB’liler merkezi afişin yanı sıra küçük pankartlar hazırlayarak 30 Kasım’da İstanbul’da olma çağrılarını güçlendirdi. Afişler Batıkent’te de yaygın bir şekilde kullanıldı.

Beytepe’de sınav haftası olmasına rağmen DGB’liler faaliyetlerini sürdürürken okulun birçok noktasına afişler asıldı.

Konya

Konya Devrimci Gençlik Birliği, öğrencilerin oturduğu Bosna Hersek Mahallesi’nde yazılamalar yaptı. Yazılamalarda 30 Kasım’a çağrının yanı sıra gündeme dair çeşitli şiarlar da kullanıldı. Meslek liseleri önlerinden başlayan çalışma mahallenin tamamına yayıldı.

Manisa

Liseli gençliğin yoğun olarak kullandığı güzergahlarda yapılan afişlemelerle genel kurul çağrısı yoğunlaştırıldı.

Afişleme sırasında DGB’lileri bulmak için büyük çaba sarf eden polisler amaçlarına ulaşamadı. DGB’lileri bulamayan polisler asılan afişlerin fotoğraflarını çekerek alandan uzaklaştı.

Eskişehir

DGB’liler genel kurulu daha güçlü bir bileşenle örgütlemek için üniversitelerde çalışmalarını yoğunlaştırarak sürdürüyor. Anadolu Üniversitesi içinde faaliyet devam ederken üniversiteli gençliğin yoğun olarak yaşadığı Bağlar ve Eczacılık çevresine yazılamalar ve stickerlar yapılarak çalışmalar hızlandırıldı.

Adana

19 Kasım günü sabah saatlerinden itibaren Çukurova Üniversitesi’nde stand açıldı. Standda üniversite öğrencilerine DGB Genel Kurulu'na çağrı yapıldı.

Kızıl Bayrak / İstanbul-Ankara-Konya-Manisa-Eskişehir-Adana

 

 

 

 

 

Sütaş’a boykot çağrısı Zonguldak’ta

Sütaş’ta işten çıkarılan işçilerin başlattığı “Sütaş’a boykot” kampanyası kapsamında Zonguldak Devrimci Gençlik Birliği (DGB) üyeleri Sütaş ürünlerini kullanmama çağrısını yaptığı stickerlarla duyuruyor.

Stickerları Kozlu’da emekçi mahallelerinde yaygın olarak kullanan DGB üyeleri bir yandan da mahallelerde oturan emekçiler ile diyalog kurarak boykotu anlattı.

Kızıl Bayrak / Zonguldak

 

 

 

 

 

Trakya’da DGB’lilere gözaltı

 

Genel kurula çağrı kapsamında Çorlu ve Edirne’de Devrimci Gençlik Birliği (DGB) afişleri kullanıldı. Edirne’nin merkez bölgelerine afişler asılırken Çorlu’da ise Sağlık Mahallesi’nde Dericilik Meslek Lisesi’nin etrafına ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Mühendislik Fakültesi’nin bulunduğu güzergâhlara afişler yapıldı.

Ayrıca 18 Kasım’da, Çorlu merkezdeki afiş faaliyeti sırasında 2 DGB’li polis tarafından gözaltına alındı. DGB’liler, Kabahatler Kanunu’ndan 189 TL ceza kesildikten sonra bırakıldılar. Gözaltının hemen ardından DGB’liler afişlerinin geri kalan kısmını tüm engellemelere rağmen yaptılar.

Gözaltı ve ceza karşısında Trakya DGB yaptığı açıklamada şunları ifade etti: “Birleşik, kitlesel ve devrimci bir gençlik hareketi yaratma yolunda bir başlangıç olan genel kurulumuzun duyurusunu hiçbir çaba engelleyemeyecektir. Çalışmalarımız kaldığı yerden devam edecektir.”

Kızıl Bayrak / Trakya

 
§