26 Haziran 2015
Sayı: KB 2015/25

Düzenin ihtiyacı “istikrar”, işçi ve emekçilerin ihtiyacı mücadele…
Sivas katliamının hesabını sormak ve yenilerini önlemek için...
Erdoğan’dan iftar şovu Saray sofrasından yer sofrasına...
Gericilik bu düzenin harcında var!
Gülme sırası şimdi kimde?
Sivas’ta katledilenler anılacak
BDSP 2 Temmuz anmalarına çağırıyor
AKP Kürt halkına düşmanlıkta sınır tanımıyor!
Muhalif basın AKP’nin hedefinde!
ODTÜ’de eğitim emekçileri direnişte!
DEV TEKSTİL’den örgütlenme çağrısı
TTK’da TİS görüşmelerinde uyuşmazlık
Birleşik sınıf hareketi için metalde ortak grev! B. Çağ
MESS’ten önce sadaka sonra kıyım!
Metal işçileri ve MİB engelleri aşa aşa ilerledi – 2
İhanetin adı Çelik-İş
Yarın bizim olacak!
Metal direnişi ve deneyimleri tartışıldı
Troyka'nın dayatmaları, Syriza'nın açmazları
Doğu Avrupa'da sular ısınıyor
"Tüm gençliği kampımızın parçası olmaya çağırıyoruz!"
Devrimci gençlik kampının hazırlıkları sürüyor
Ankara EKK, Cansu Kaya için eylemdeydi
Kadınlar Cansu Kaya için sokağa çıktı
Ayvalıtaş davasında keşif kararı
Cumartesi Anneleri: Demirel'i iyi bilmezdik
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Devrimci gençlik kampının hazırlıkları sürüyor

 

İzmir Seferihisar’da 6-12 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek devrimci gençlik kampının hazırlıkları ve çağrı faaliyeti devam ediyor.

İstanbul

DGB kamp çağrısını Marmara Üniversitesi mezuniyet töreninde ve Kadıköy’de açtığı standla sürdürdü.

Marmara Üniversitesi Haydarpaşa Kampüsü’ndeki mezuniyet töreninde kuşlama yapılırken üniversitedeki çevik kuvvet-ÖGB ablukasına ve okul yönetiminin “mezuniyette hiçbir pankart, döviz vb. açılmayacak” tehdidine rağmen devrimciler ellerindeki yüzlerce kuşlamanın tamamını tüm bahçeye attılar.

Kadıköy Mühürdar Caddesi’nde ise stand açılarak DGB önlükleriyle kampa çağrı bildirisi dağıtıldı. Kampta yapılacak olan Marksist yöntem atölyesine önden hazırlık için Kapital okuma ve tartışmaları devam ediyor.

Kartal’da kampa hazırlık faaliyetleri hafta boyunca yoğun biçimde sürdü. Kartal’ın hemen hemen her bölgesine kamp çağrısı taşındı.

Kartal DGB “Birliğimizin gücüyle geleceğe yürüyoruz” şiarlı afişleri Yukarı Mahalle, Kızılay Bulvarı, Kartallı Kazım Meydanı ve Esentepe mahallelerinde yaygın biçimde kullandı.

Bankalar Caddesi’nde açılan standla Ekim Gençliği ve Liselilerin Sesi dergilerinin son sayıları ile kampa çağıran el ilanları gençlere ulaştırılırken standda aynı zamanda kampa destek amaçlı takılar kullanıldı. Gençlerle sohbetler edilerek gençlik kampının önemine vurgu yapılan konuşmalar gerçekleştirildi. Müzik ve sesli ajitasyonlarla yapılan çağrıya gençliğin ve emekçilerin ilgisi yoğundu.

DLB’liler kamp sırasında oynanacak olan dans-tiyatro provalarına da hafta boyunca devam etti. Çalışmanın ardından ‘Birliğimizin gücüyle fırtınalara yelken açıyoruz. Yaz kampında buluşuyoruz!’ şiarlı afişler Kartal Merkez’e asıldı. Afiş sırasında emekçilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan DLB’liler emekçileri ve gençleri kampa çağırdı.

Esenyurt’ta devrimci gençlik kampının çağrı afişleri merkezi noktalara asıldı. “Birliğimizin gücüyle geleceğe yürüyoruz, yaz kampında buluşuyoruz / DGB”, “Birliğimizin gücüyle fırtınalara yelken açıyoruz, yaz kampında buluşuyoruz / DLB” şiarlı afişler Doğan Araslı Caddesi, Tabela, Depo ve Yeşilkent mahallelerine yapıldı.

DLB Avcılar’da yürüttüğü stand faaliyetiyle kampın çağrısını sürdürdü. DLB’liler, Avcılar Marmara Caddesi’nde açtıkları standla kampın çağrısının ve programının yer aldığı “Birliğimizin gücüyle geleceğe yürüyoruz! Yaz kampında buluşuyoruz! / DGB” broşürlerinin gençliğe ulaştırarak kampa çağırdı. Faaliyet sırasında Liselilerin Sesi, Ekim Gençliği ve Kızıl Bayrak da gençliğe ulaştırıldı.

DLB Bakırköy’de açtığı standla kamp çağrısını sürdürdü. Bakırköy Cumhuriyet Meydanı’nda açılan standda “Birliğimizin gücüyle geleceğe yürüyoruz! Yaz kampında buluşuyoruz! / DGB” broşürleri gençliğe dağıtıldı. Faaliyet sırasında Liselilerin Sesi, Ekim Gençliği ve Kızıl Bayrak da gençliğe ulaştırıldı.

Ankara

Ankara DGB ve DLB yaz kampı çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Kızılay’da Yüksel Caddesi’nde kamp standı düzenli olarak açılarak kampa çağrı faaliyetleri sürüyor.

Konur Sokak’ta stand açan devrimciler gençliği yaz kampına çağırırken Esat, Kurtuluş, 96’lar Köprüsü, Bülbül Deresi gibi yerlere yaz kampı afişlerini taşıdı. Yapılan afişler DGB yazılamaları ile desteklendi. Yanı sıra “6-12 Temmuz’da yaz kampında buluşalım DGB” imzalı stenciller Kızılay bölgesinde yaygın bir şekilde kullanıldı. Stencil yaparken çevredeki gençler de faaliyete yardım etti. Ayrıca devlet tarafından sökülen afişlerin yerine yeni afişler yapılarak faaliyetin engellenemeyeceği gösterildi.

DLB’liler İncirli Lisesi ve Yunus Emre Parkı çevresine kamp afişlerini yaygın biçimde yaptılar. Faaliyet esnasında çevreden birçok emekçiyle sohbetler gerçekleştirildi. Yunus Emre Parkı’nda stand açılarak kamp çağrısı İncirli gençliğine ulaştırıldı.

Mamak Tuzluçayır’da DLB’liler DGB yaz kampı afişlerini yaygın bir şekilde yaptılar. Yanı sıra stand açan DLB’liler akşam saatlerine kadar yaygın bir şekilde broşür dağıtım yapıldı.

İzmir

İzmir’de DGB’liler Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde stand açarak kamp broşürlerinin dağıtımını gerçekleştirdi.

Yüzlerce bildirinin gençliğe ulaştırıldığı faaliyet sırasında Grup Yorum konseri için şehir dışından gelen insanlarla kamp, gençliğin sorunları ve ülke gündemleri üzerine sohbetler edildi. Dağıtım esnasında başka illerden gelip kortej oluşturarak Gündoğdu Meydanı’na yürüyen kitlenin sloganlarına DGB’liler de eşlik ederek Grup Yorum’a yönelik baskılara karşı dayanışma gösterdi.

Kızıl Bayrak / İstanbul

 

 

 

 

İzmir DGB'den hazırlık kampı

 

Devrimci gençlik kampının hazırlık çalışmaları devam ederken İzmir DGB, kamp öncesinde 2 gün süren bir hazırlık kampı gerçekleştirdi.

“Fırtınalara yelken açıyoruz” başlıklı hazırlık kampı için 21 Haziran Pazar günü Alsancak Gençlik Kültür Evi’nde bir araya gelen DGB ve DLB’liler akşama doğru Seferihisar’daki kamp alanına geçtiler.

DGB-DLB’liler ilk günün program ve planlamasını yaparak başladıkları kampta, 6-12 Temmuz’da gerçekleşecek kampın yanısıra “Örgütlü yaşam ve örgütlü kimlik” üzerine sunum ve tartışmalar yürüttüler.

İlk gün akşam yemeğinden sonra programa geçildi ve ilk günün sunum başlığı olarak belirlenen “Örgütlü yaşam ve örgütlü kimlik” sunumuyla programa başlandı. Kısa sunumdan sonra tartışmalarla devam edildi. Sunumda ve yürütülen tartışmalarda genel olarak devrimci kimliğin ne anlama geldiği, içinde yaşadığımız emperyalist-kapitalist sistemin içinde örgütlü yaşamın zorlukları ve atılması gereken adımlar, kişilerin ilk önce kendi iç devrimini yapmasının önemi, mücadele içinde bireylerin vazgeçebileceği veya vazgeçemeyeceği olguların neler olabileceği, devrimcilerin hem kitlelerle hem de iç ilişkilerinin nasıl olması gerektiği gibi birçok başlık üzerinde durdular.

Birçok konuda uzun ve verimli tartışmalar yürütülen bu bölümün ardından 22 Haziran sabahı ise kahvaltının ardından ikinci gün programına devam edildi.

6-12 Temmuz’da gerçekleşecek kampın sunumları üzerine tartışmalar yürüten DGB ve DLB’liler, ilk olarak İzmir DGB’nin sunum başlığı olan “Bahar Yakın Demek ki (Savaşlar, Bunalımlar ve Devrimler Dönemi)” başlığı üzerine kısa bir sunum gerçekleştirdi. Sunum başlığı üzerinden yürütülen anlamlı ve verimli tartışmalardan sonra günün ikinci bölümüne geçildi ve kampta sunulacak olan diğer iki ana sunum üzerine anlamlı tartışmalar yürütüldü. Yürütülen tartışmalarla kampa hazırlanmanın, sunumları güçlendirmenin anlam ve önemi üzerine de tartışmalar yürütülerek kamp programı sonlandırıldı.

Kızıl Bayrak / İzmir

 
§