22 Eylül 2017
Sayı: KB 2017/36

İşçi sınıfı emperyalist savaşa karşı mücadeleyi yükseltmelidir!
Hatun Ana ırkçılığın topraklarına değil, insanlığın yüreğine gömüldü
Erdoğan ne yaptıysa tersini söylüyor
AKP’nin Nuriye ve Semih korkusu
Ulucanlar ve hapishane katliamları üzerine…
“Zor dönemi” aşmak için Habip ve Ümit olunmalı
Gerçek birlik için devrimci ayrıştırma!
İSDEMİR’deki iş cinayetinde BALTAŞ işçiyi suçladı
MİB MYK Eylül ayı toplantısı sonuçları
DEV TEKSTİL GMYK 2017 Eylül Ayı Toplantı Sonuç Bildirgesi
Emeğin korunması ve Sovyetler Birliği deneyimi
“Bağımsız Kürdistan” gerilimi
Astana’da taraflar anlaştı
Fransa: Bu kavga sınıf kavgasıdır!
Almanya’da seçim kampanyalarından yansıyanlar
Otomobil tekelleri ekolojik dengeyi mahvediyor
Ekim Devrimi yol gösteriyor!
TEOG tek adamın emriyle kaldırıldı!
Proletaryanın uluslararası birliği: Birinci Enternasyonal
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Erdoğan ne yaptıysa tersini söylüyor

 

ABD’nin New York kentinde yapılan Birleşmiş Milletler (BM) 72. Genel Kurulu’nda konuşan Türk sermaye devleti şefi Erdoğan, bir dizi başlık üzerinden demagoji yürüttü. Dünyada devam eden savaşlar, mülteciler, Katar krizi gibi konularda konuşan Erdoğan, bir kez daha mağdur edebiyatı yaptı. Bölgenin en gerici devletlerinden olan Türk sermaye devletinin şefi, buna rağmen işi “Dünyada herkes için barış ve insanca yaşama idealleri”nden dem vurmaya kadar vardırdı.

“IŞİD’le en çok Türkiye mücadele etti”

Türkiye’nin 3,2 milyon göçmene ev sahipliği yaptığını söyleyen Erdoğan, göçmenlerin yükünün yalnız Türkiye’nin üstünde kaldığından, Avrupa Birliği’nden sözü alınan 6 milyar avrodan sadece 820 milyon avro gönderildiğinden yakındı. Buna rağmen göçmenlerin ihtiyaçlarını “Türkiye’yi ziyaret eden herkesin takdirini kazanan bir standartta” karşıladıklarını iddia etti. “Suriye’de siviller ve günahsız yavrularla birlikte bir medeniyet de yok ediliyor” diyen Erdoğan, IŞİD’e TIR’larla silah gönderdiklerine, sınırı onlar için yol geçen hanına çevirdiklerine değinmedi. “Kobanê düştü düşecek” sözleri akıllarda olan Erdoğan, IŞİD’le en çok mücadele eden ülkenin Türkiye olduğunu iddia etmeye kadar ileri gitti. Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ne bağımsızlık referandumunu iptal etme çağrısı da yaparken, “Irak’ın toprak bütünlüğü”nün bozulmasının çatışmaları başlatacağını, “IKBY’yi elindeki imkanlardan edecek bir sürecin” başlayacağını söyledi. Efendisi olan emperyalistlerin harabeye çevirdiği Libya, Yemen gibi ülkelere de “değinmeden geçemeyen” Erdoğan, Myanmar sorununa dair sözleriyle de bu konuyu istismar etmeyi sürdürdü. “Katar halkının iyiliği” için, bu ülkeye uygulanan ablukanın da kaldırılmasını istedi.

İsrail’e destek, ırkçılığa karşı “çağrı”

Doğu Akdeniz’de son yıllarda keşfedilen doğal kaynakların bölgenin barışına, istikrarına ve refahına hizmet etmesi için elimizden geleni yapıyoruz” diyen Erdoğan, Filistin sorununda da ikiyüzlülüğünü gösterdi. “Filistinli kardeşleri”ni savunduğunu iddia ederken, “keşfedilen doğal kaynakların” İsrail işgal devletini güçlendirecek şekilde Avrupa’ya taşınması işini İsrail’le birlikte hayata geçirmek üzere adımlar attıklarına değinmedi. Buna rağmen, her türlü ilişkileri sürdürdüğü, “normalleşme” sürecine girdikleri İsrail’den, yasa dışı yerleşim faaliyetlerini durdurmasını da istedi. Nükleer silahların dünya için tehdit oluşturduğundan dem vurdu, yabancı düşmanlığı, ırkçılık gibi sorunlara karşı da sözde “kararlı mücadele çağrısı” yaptı.

 

 

 

 

TSK Güney Kürdistan’da köyleri bombaladı: 10 kişi katledildi

 

Türk sermaye devleti, “terör” demagojisi eşliğinde yürüttüğü, Kürt halkını hedef alan kirli savaşını sürdürüyor.

19 Eylül'de Güney Kürdistan’da gerçekleştirdiği hava saldırılarında köyleri hedef alan sermaye devleti 10 kişiyi katletti.

TSK’nın Amediyê kentine bağlı Şeladizê kasabası ile Avaşin bölgesine düzenlediği hava saldırılarında katledilenlerin sayısı 10'a çıktı.

Türk sermaye devletinin savaş uçakları tarafından yapılan bombardımanda Sarke köyünden Faxir Tahir, Deraluk kasabasından Şaban Said Dohuki ve Site köyünden İsmet Temer Said hayatını kaybetti.

Cenazeleri almak için bölgeye giden Şeladizeliler, kayıp olduğu belirtilen 3 kişinin daha cenazesini buldu. 3 kişinin kimlik bilgilerine henüz ulaşılamadı.

Rekan ve Nerwe köylerinde bağlarından dönerken bombardıman sonucunda yaşamını yitiren 4 kişinin, Sida köyünden Ali Mistafa ile Ciger Mistafa kardeşler ile Sedat Sitki ve Kerya Dera köyünden Hakim Said olduğu kaydedildi.

 

 

 

 

İmam hatip liselilere şartsız nakil hakkı

 

2013 yılında yayımlanan Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nde yeniden değişikliğe giden Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), liseye sınavsız geçiş sistemini herkesten önce açık öğretim imam hatip lisesine giden öğrencilere hak gördü. Bakanlık 4 yıl önce yayımlanan yönetmelikten ilk olarak Mart 2017’de herhangi bir puan kullanmaksızın nakil ve geçişler bölümünde yer alan “Okulların kendi türleri arasında her sınıf seviyesinde” şartını kaldırdı. Yeni yönetmelik kapsamında açık öğretim imam hatip lisesinde öğrenim gören öğrencilerden nakil ve geçiş yapabilecek durumda olanların TEOG puanı gerekmeksizin Anadolu liselerine geçişi sağlandı.

MEB, 2013 yönetmeliğinde nakil ve geçişler için ders şartı olarak yer alan “Öğrencilerin kredisini aldıkları dersler ile okulların sınıflar bazında haftalık ders çizelgesinde yer alan dersleri karşılaştırılarak eşleştirilir” ifadelerine de yeni değişikliklerde yer vermedi.

 

 

 

 

MEB’den bir anti-bilimsel içerik daha

Üst üste yapılan değişiklikler ile halihazırda bilimsellikten uzak olan eğitim sistemi AKP eliyle gericileştiriliyor. Yeni müfredata uygun hazırlanan kitaplarda ortaya çıkan anti-bilimsel, gerici ifadelere ise her geçen gün bir yenisi ekleniyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu tarafından 21 Haziran 2017 tarihinde eğitim aracı olarak kabul edilen ve 1 milyon 552 bin 751 adet basılan İlkokul Türkçe-1 Ders Kitabı’nın Uzay ünitesinde yanlış bilgiler olduğu ortaya çıktı. Söz konusu ders kitabının Uzay ünitesinde Kutup Yıldızı’nın en parlak ve güneşin ise en büyük yıldız olduğu yazıyor. Kuyruklu Yıldız ise “Arkalarında ışıklı bir kuyruk bulunan yıldızlara ‘kuyruklu yıldız’ denir” şeklinde tanımlanıyor.


 
§