03 Ocak'04
Sayı: 2004 (14)


  Kızıl Bayrak'tan
  2003'te düzenin siyasal ve ekonomik tablosu
  Borç, faiz ve savaş bütçesi meclisten geçti...
  Sefalet ücreti belirlendi...
  Soruşturmalara ve YÖK Yasa Tasarısı'na hayır!
  28 Aralık Ankara... Gençlik sözünü söyledi!
  28 Aralık etkinliğine gönderilen mesajlardan...
  Halklarımızın "doğal felaket"lerden kurtuluşu kapitalizm felaketinden kurtulmakla gelecek!
  Emperyalist işgalcilerin kayıpları artıyor!
  2003 ihanet batağının daha da derinleştiği bir yıl oldu...
  2003 yılında işçi sınıfı hareketi...
  Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Kurulu yapıldı....
  BMS kurulunda yapılan konuşmalardan...
  Eğitimin özelleştirilmesine hayır!
  F tipi hücrelerden sonra şimdi de D tipi tecrit hücreleri devrede
  Emperyalizme dayanmak çözüm değil, katmerli kölelik getirir
  CHİAPS Ayaklanması'nın 10. yılında Zapatist Hareket
  Filistin halkı emperyalist-siyonist kuşatma ile köleleştirilmek isteniyor...
  Türkiye ve İsrail "teröre karşı mücadele" adı altında kirli anlaşmalar yapıyor...
  Eda Trafo'da örgütlenme deneyimi ve işçi kıyımı...
  Mücadele postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın



 
Emperyalist işgalcilerin kayıpları artıyor!

Iraklı direnişçilerin saldırıları sonucu verdikleri kayıplar günden güne artan emperyalist işgalciler vahşette sınır tanımıyor. Özellikle Saddam Hüseyin’in yakalanmasından sonra saldırılar yoğunlaştı. Mahallelere, köylere, hedef seçilmiş binalara füze yağdırıyorlar. Siyonist İsrail ordusunu örnek alan çapulcu sürüleri, evleri buldozerlerle yıkmayı, patlayıcılarla havaya uçurmayı, köyleri dikenli tellerle çevirmeyi sıradan bir uygulama haline getirdiler. Modern silahlarla Irak’ı ölüm tarlasına çevirerek direnişi kırmaya uğraşıyorlar.

Batılı modern barbarların estirdiği terör sonucunda toplama kamplarına atılan, öldürülen, sakat bırakılan Iraklılar’ın sayısını kimse bilmiyor. Ne işgalciler, ne de kurdukları kukla yönetimi bu çeteleyi tutuma zahmetine bile girmiyorlar. Bu sayede işledikleri insanlık suçlarının boyutu hakkında dünyayı yanıltabileceklerini sanıyorlar. Elbette boşuna çırpınıyorlar. Başta ABD-İngiliz emperyalistleri olmak üzere, emperyalist savaşa katılan, destek veren tüm gerici güçler, şimdiden dünya halklarının nezdinde “işgalci çapulcular” derekesine düşmüş durumdalar.

Emperyalist orduların bu histerik saldırganlığı direnişi zayıflatmak bir yana, güçlenmesine yol açıyor. Artık binlerce Iraklı, durduk yerde işgalcilerin kurşunlarına, füzelerine hedef olabileceğini, direnişi seçmekten başka yol olmadığını daha açık görmeye başladı. Son günlerde direnişin “sünni üçgen” dışına taşarak, işgalcilere ağır darbeler indirmesi de bunu gösteriyor.

Geçen hafta Polonya komutasında olan Kerbela kentindeki işgal güçlerine ait iki üsle valilik binasına düzenlenen intihar saldırılarında 18 kişi öldü, 170’den fazla kişi de yaralandı. Üslere yapılan saldırı ABD’li bir heyetin karargahı ziyareti sırasında gerçekleşti. Saldırıda, Bulgarlar ağırlıkta olmak üzerek çok sayıda işgal askeri ölürken, 5’i ABD’li 37 asker de yaralandı. Bu rakamlar resmi açıklamalara yansıyanlar. Gerçek kayıp sayısının daha yüksek olduğu kesin. Bu saldırıdan yarım saat sonra bu kez valilik binası saldırının hedefi oldu. Bu saldırıdaysa, 6 Irak polisi ve bir kadın öldü. Yaralılar arasında ABD’nin atadığı Kerbela Valisi Ekrem El-Yaseri de bulunuyor.

Saldırıdan sonra bir açıklama yapan Bulgaristan Savunma Bakanı, üssün ciddi hasar görmesi nedeniyle 485 Bulgar askerinin tahliye edildiğini bildirdi.

Saddam’ın yakalanmasından sonra direnişçilerin öldürdüğü ABD askeri sayısı ise 20’ye yaklaştı. Bu arada Amerikan askerleri arasında intihar vakalarının yayıldığı artık saklanamıyor. Amerikalı “sanatçılar”ın Irak’a gelip yaptığı gösteri de işgal ordusunun çöken moralini yükseltmeye yetmiyor. Direnişin ivme kazanması çöken morallerin büsbütün dibe vurmasını sağlayacak. Saddam’ı yakalamak, Libya yönetimini tehditle yola getirmekle prim toplayan savaş çetesi, bunu kısa sürede fazlasıyla yitirecek. Kayıplar arttığı ölçüde Amerikan halkını kandırmak zorlaşacak.

Direnişçilerin yaptıkları açıklamalar işgalci haydutlarını fazlasıyla rahatsız edecek içerikte. Dağıtılan Irak ordusundan temin ettikleri silahlarla 4-5 yıl savaşabileceklerini dile getiren bir direnişçi, mayınlar, karadan havaya füzeler, RPG’ler ve havan topları olduğunu açıkladı. Ebu Casım adını kullanan direnişçi, “Direniş güçlenecek; çünkü biz Saddam aşkıyla değil, halk aşkıyla savaşıyoruz” diyor. “Halk aşkıyla” savaşanlar, yağma ve talan için savaşanları topraklarından söküp atacaklardır!