31 Temmuz'04
Sayı: 2004/30 (22)


  Kızıl Bayrak'tan
  Yeni ve güçlü bir çıkış için görev başına!
  Ne kader ne kara tren, sorumlu kapitalist düzendir!
  Pamukova’daki tren “kaza”sı değil kapitalizmin cinayeti...
  BTS ve TMMOB’un Tren katliamı üzerine ortak açıklaması...
  Özelleştirme öldürür!
  AKP ve Hak-İş’in Türk-İş’le kayıkçı dövüşü
  Gerici rejimler Kürt halkına düşmanlıkta birleşiyor!
  Kongra-Gel’in 1 Haziran çıkışının anlamı ve etkileri
  ÖSS sonuçları açıklandı...
  Eli kanlı bir siyasi meftanın cenaze merasimi
  Belediyelerde yürütülen köleleştirme ve özelleştirme saldırısı tüm işçi sınıfına yöneliktir...
  Çırak çocuklar...
  Sosyalizmin büyük ozanı Pablo Neruda’nın 100. doğum yılı anısına...
  ‘96 Ölüm Orucu şehitleri İstanbul’da anıldı
  Direnişçi Castleblair işçileriyle konuştuk...
  Bir direnişçi Castleblair işçisinden Castleblair fabrika temsilcilerine açık mektup...
  Sun Tekstil’deki ihanet ve EMEP...
  Daimler-Chrysler’de saldırı ve sendikal ihanet!
  Ortadoğu halklarını tehdit eden İsrail’in nükleer silahları derhal imha edilmelidir
  Bültenlerden...
  5. Munzur Kültür ve Doğa Festivali başladı...
  “Yoksulluğa mahkum, yozlaşmaya teslim olmayacağız!”
  AKP treni: Eski raya yeni hız
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın



 
BTS ve TMMOB’un Tren katliamı üzerine ortak açıklaması...

Tüm uyarılara rağmen
bile bile katliam!

Bilime, teknolojiye meydan okuyarak “Ben yaparım” efelenmesinin sonu ne yazık ki facia ile sonuçlanmıştır. Ülkemizin bir gerçeği bir kez daha acı bir şekilde ortaya çıktı. İnsan yaşamını siyasi gelecekleri için hiçe sayan anlayış ne yazık ki AKP iktidarında da devam etmektedir.

22 Temmuz 2004 Perşembe günü Haydarpaşa-Ankara seferini yapmakta olan Yakup Kadri Ekspresi isimli hızlandırılmış tren, saat 19.40 civarında Mekece’de raydan çıkarak devrilmiştir. Bu cinayet gibi kazada resmi rakamlara göre 36 kişi hayatını kaybetmiş, yaklaşık 80 yurttaşımız da yaralanmıştır.

Bu kaza, hızlı trenin ilk gündeme geldiğinden bu yana gerek sendikamız, gerek meslek odaları ve gerekse de bilim insanlarının uyarılarına kulağını tıkayan TCDD Yönetimi ve hükümetin suçudur. İstanbul Belediyesi’ndeki ve İETT’deki alışkanlıklarıyla, belediye otobüs işletmeciliği ile demiryolu işletmeciliğini karıştırmışlar, yol emniyeti, trafik emniyeti, çeken-çekilen araç emniyetinin karayolu geçişleri ile beraberce değerlendirilmesi gerekirken “hızını artıralım, hızlı tren olsun” mantığı ile adeta kazaya davetiye çıkartmışlardır.

Kazanın nedeni hızlandırılmış trenin bizzat kendisidir!

Bu hatta demiryolu alt yapısı, yolun geometrik ve fiziki standartları, çeken çekilen araçların yıpranmışlığı, hızın arttırılmasına kesinlikle uygun değildir. Göstermelik yol bakım onarım çalışmaları ile hız arttırılamaz. Üstelik de yapılan bakım onarım TCDD’nin tüm ekipmanı ile yapılmıştır. Yani diğer bölgelerdeki tüm araç ve personel buraya çekilmiştir. Çalışma bittikten sonra bu araçlar ve personel görev yerlerine geri dönmüşlerdir. Üstelikte bakım ve onarım mevsim koşulları dikkate alınmadan yapılmıştır. Dolayısı ile mevsim gereği oluşan yağmur ve kar, yolu eski durumuna getirmiştir. Çeken ve çekilen araçlar teknolojik olarak uygun olmasına rağmen uygulanan personel politikası ile teknik personel eksikliği nedeniyle yeterli bakım ve onarımları yapılamamaktadır. Özellikle raylardaki ve tekerleklerdeki incelmeler giderilememekte v servise verilmektedir. Defalarca uyarmamıza rağmen uyarılar dikkate alınmamıştır. Dahası tüm bu eksiklerin bilinmesine rağmen ısrarla hız arttırımına gidilmiştir.

Bütün bu emniyet unsurları sağlanmadan ve bu unsurlar arasında gerekli eşgüdüm sağlanmadan hız artırımının kaza demek olduğunu defalarca sendikalar, odalar olarak dile getirdik. Bu uyarılarımızı yok sayan TCDD Yönetimi, kazanın akabinde bir TV kanalına açıklama yaparken, kazanın nedenini belirtmek yerine ısrarla kazanın hız nedeniyle olmadığını birkaç kez tekrarlamıştır. Oysa daha birkaç gün önce TCDD Yönetimi’nin bilim insanları ile yaptığı toplantıda, bilim insanları gerekli uyarıları bir kez daha yapmış ve hatta yolun bu haliyle güvenliği tehdit ettiğini, yakın bir zamanda trenin yoldan çıkmasının sürpriz olmayacağını ve hızlandırılmış trenin hemen seferden kaldırılması gerektiğini belirtmişlerdir. Zamansız yol çalışması nedeniyle yolun platform üstünde dalgalandığı ve büyük bir tehlike arzettiği TCDD’nin ilgili birimerinin bile uyardığı bir durum iken, inat uğruna treni işletmeye devam eden TCDD Yönetimi kazanın nedenini saptırmaya uğraşmaktadır. Kazanın tek nedeni yolun bakımını yapmadan, eski çeken-çekilen araçları kullanarak palyatif çözümlerle hızlı tren işleteceği sanan TCDD Yönetimi’nin basiretsizliği ve beceriksizliğidir.

Sorumlular gerekeni yapmalı!

Bu facianın sorumluluğu “Beni demiryolu ile anacaklar” diyen Başbakan, daha dün “Yapılan uyarıları dikkate aldık ve gerekenleri yaptık” diyen Ulaştırma Bakanı ve bilimden uzak uygulamaları ısrarla uygulayan ve oluşan kazaları “Kadere ve kazaya karşı gelinmez” diyerek iş yapan TCDD Genel Müdürü ve yönetiminin üzerindedir. Sendikamızın, Meslek odalarının, bilim insanlarının uyarılarını dikkate almayan TCDD’nin bu yönetiminin, sürekli AB’ye vurgu yapan hükümet üyelerinin bu kaza herhangi bir AB ülkesinde olsa o ülke yöneticileri ne yapar ise onu yapmalarını bekliyoruz.

24 Temmuz ‘04
Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası
TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası
TMMOB Makina Mühendisleri Odası
TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası