08 EKİM 2005 Sayı: 2005/40 (40)

  Kızıl Bayrak'tan
  AB hayallerinin çöküşü ve AB'ye hizmette buluşanlar
  AB ile müzakere süreci başladı.
  Gençlik geleceğine sahip çıkıyor
  Meclis yeni saldırılar için işbaşı yaptı
  "Sosyal Güvenlik Reformu" uygulanmadan iflas etti
Erdemir'de yağma savaşının galibi OYAK
Özelleştirme gelirleri sermayenin derdine derman olabilir mi?
  Özelleştirme saldırısında yeni hamleler
  Devlet terörü her yerde
  Tarımda yıkım ve emekçi köylülük
  Milliyetçilikler kıskacında sendikacılık ve sınıf mücadelesinde "D"İSK / Y. Akkaya
  Demokrasi mücadelesi ve Kürt sorunu/3 (Orta sayfa)
  Fransa'da onbinlerce emekçi grevde
  Kapitalist düzende parçalanmış insan cesetleri de "para eder"!

  İran yine hedef tahtasında!

  Suriye yine hedefte!
  Kürdistan sorunu, çözüm dinamikleri ve handikapları/2
  Büyükçekmece İşçi Kurultayı hazırlık çalışmalarından
  Emekçi Kadın Buluşması gerçekleşti.
  Emekçi Kadın Buluşması; Taleplerimizi kazanmanın yolu mücadeden geçiyor!
  Bültenlerden / Kamu Emekçileri Bülteni
  Savaşsız bir dünya sosyalizmle gelecek!
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

Emekçi Gülsuyu halkına çağrımızdır...

Devrimci faaliyete yönelik saldırılara karşı sessiz kalmayalım! Devrimcilere ve devrimci mücadeleye sahip çıkalım!

Bilindiği gibi mahallemiz politik bir geçmişe sahiptir. Gülsuyu'nu Gülsuyu yapan, mahallemizde her dönem sürdürülen devrimci çalışma ve mahalle emekçileri ile gençlerinin devrimci çalışmaya verdiği destek olmuştur.

Sermaye düzeni, bugün, tüm araç ve yöntemleriyle işçilere, emekçilere, gençliğe ve ezilen halklara saldırıyor. Açlığa, yoksulluğa ve sefalete mahkum ediyor. Fuhuş, kumar ve alkol yaygınlaştırılarak beyinler uyuşturulmak ve teslim alınmak isteniyor. Devrimcilerin önderliğinde, büyük bedeller ödenerek yapılan gecekondularımız başımıza yıkılmak isteniyor.

Tüm bu saldırılar karşısında sınırsız, sömürüsüz, sınıfsız bir dünya özlemiyle mücadele eden devrimciler ise sadece gençlerimize değil, tüm insanlığa onurlu bir yaşamın yolunu gösteriyorlar. Devrimciler; sömürüye, baskıya, yozlaştırmaya ve geleceksizliğe karşı tüm insanlığın kurtuluşu için mücadele ediyorlar. Devrimciliğin aynı zamanda örgütlü bir yaşam ve onurlu bir yol olduğunu işçilere, emekçilere ve gençlere anlatmaya, devrimden yana taraf olmaya çağırıyorlar. Bulundukları her alanda bu bilinçle faaliyet yürütüyor, tüm ilerici kurumları düzenin pisliklerine karşı mücadelenin bir olanağı haline getirmeye çalışıyorlar.

Gülsuyu emekçi halkı!

30 Ekim Cuma günü gece geç saatlerde mahallemizin ilerici kurumlarından biri olan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nin önünde bir devrimci bıçaklı saldırıya uğradı. Bu saldırı derneğin çalışmalarına katılan, devrimci yaşamı, yani onurlu bir yaşamı tercih eden bir gencin ailesi tarafından gerçekleştirildi.

Bıçaklanan devrimci, geçirdiği ameliyat sonrası hayati tehlikeyi henüz atlatabildi. Yaşanan olay üzerine son iki gündür mahallemizde çeşitli söylentiler dolaşmaktadır. Ancak saldırı, sözkonusu saldırgan ailenin, çocuklarının devrimci mücadeleyi tercih etmesine karşı yapılmıştır. Devrimci olmak, bu gencin bilinçli tercihidir. Bu genç, düzenin dayattığı bireyci-bencil bir yaşam içinde yok olmak ya da bu düzenin batakhanelerinde çürümek yerine, onuruna ve geleceğine sahip çıkarak devrimciliği seçmiştir. Aile, gencin bu tercihini tanımayarak, bu durumu, komünistlere karşı saldırgan bir tutuma dönüştürmüştür. Ancak komünistler, bu saldırganlığı son derece soğukkanlı karşılamışlar ve defalarca aileyle konuşmuşlardır. Bu son olayda ise, aile, sarhoş bir halde gelerek devrimci siyasal kimliğimize dair ahlaksızca sözler sarfetmekle kalmamış, bu pervasızca tutumunu bir devrimciyi ağır bir şekilde yaralamaya kadar vardırmıştır.

Bir kez daha hatırlatıyoruz!

Büyük bedeller ödeyerek yarattığımız değerlerimize yönelik saldırılara asla tahammül göstermedik-göstermeyeceğiz! Devletin ve düzenin kullandığı karalama, saldırı ve şiddet vb. yöntemleri devrimcilere karşı kullanmak karşı-devrimciliktir, düzenden yana saf tutmaktır. Düşmanın yöntemlerini kullananlar da doğal olarak bunların sonuçlarına katlanmak zorunda kalacaklardır. Son yaşanan saldırı devrimci faaliyetimize ve devrimcilere yönelik bir saldırıdır. Karalama, dedikodu, saldırı karşı-devrimcilerin kullandığı yöntemlerdir ve suçtur. Kuşkusuz ki hiçbir suç karşılıksız kalmayacaktır ve hakettiği yanıtı mutlaka alacaktır!

Gülsuyu'ndan komünistler

------------------------------------------------------------------------------------------

Saldırılara karşı ortak eylem

BDSP, DHP, Partizan, Devrimci Hareket, ESP ve ÖMP tarafından son dönemde yeni TMY'nin tartışılmaya başlanmasıyla birlikte gerçekleşen gözaltı, tutuklama ve emekçilere yönelik özelleştirme saldırılarına ilişkin bir basın açıklaması yapıldı.

Konak Kemeraltı girişinde 1 Ekim günü gerçekleştirilen eyleme yaklaşık 50 kişi katıldı. Eylemde “Emeğin ve özgürlüğün için özelleştirmelere ve tutuklamalara karşı mücadeleye!” yazılı bir pankart açıldı. Eylemde ayrıca Dersim'de yaşanan tutuklama saldırısı ile Helvacı kasabasında 25 Eylül günü jandarma ablukası ve gözaltılar da protesto edildi.

Kızıl Bayrak/ İzmir

-----------------------------------------------------------------------------------------

“Gençlik sorunlarını tartışıyor” paneli...

İlk panelimizi başarıyla gerçekleştirdik

Geçtiğimiz hafta Bursa'da “Gençlik sorunlarını tartışıyor” başlıklı bir panel düzenledik. Panel örgütlü anlamda yürüttüğümüz ilk çalışmaydı ve doğal olarak birçok eksik yönü vardı. Ama bizim için önplanda olan olumluluklarıydı. Elbette eksiklikleri görmezlikten gelmiyoruz. Ancak ileriki çalışmalarımızda bu eksikliklerin üstesinden geleceğiz.

Panel öncesinde konuları belirledik ve görev dağılımı yaptık. Herkesi ilgilendiren konular olduğu için olumlu tepkiler aldık. Herkes sorunların farkındaydı, ancak çözüm yolunun ne olduğunu bilmiyorlardı. Her konuşmamızda örgütlü mücadelenin önemini vurguladık.

Panele bir hafta kala İşçi Kültür Evleri kartlarına bastığımız davetiyelerimizi dağıtmaya başladık. Kartların üzerindeki şiir ve resimlerin anlamı üzerinden konuşma fırsatı bulduk.

Konuşmacı yoldaşlar metinlerini hazırlamak için sık sık biraraya geldiler ve tartıştılar.

Konuşmacı arkadaşların ilk deneyimi olduğu için oldukça heyecanlıydılar. Ama aynı oranda azimli ve kararlıydılar. Disiplinli bir çalışma tarzı izledik. İletişim sorunu yaşamadık. Hedeflediğimiz bazı insanlara ulaşmayı başaramadıysak da genel olarak iyi bir çalışma yürüttük.

Panelden yaklaşık bir saat önce ikili diyaloglar kurduk, Kızıl Bayrak ve Ekim Gençliği'ni okuttuk. Bazı yazıları birlikte tartıştık.

Eğitim sorunu, meslek liselerindeki staj sömürüsü ve döner sermaye, gençliğin yozlaştırılması panelin gündemleri arasındaydı. Konuşmacı yoldaşlardan biri açılış yaptıktan sonra, eğitimin paralılaştırılması, üniversitelerin işçi-emekçi çocukları için bir gelecek kapısı olmadığı, üniversite-sermaye işbirliği ve bunların sonuçlarına değindi.

Diğer yoldaşımız meslek liselerinde yaşanan staj sömürüsünü ve döner sermaye konusunu ele aldı. Katılımcıların çoğunun meslek liseli olmasından dolayı panelin bu kısmı ilgi çekiciydi. Son konuşan yoldaş hem konuyu toparladı, hem de gençliğin yozlaştırılması üzerine konuştu. Gerçekleştirdiğimiz panel bizim için çok önemliydi. Bu ilk sınavdan sınavımızı başarıyla geçtiğimizi düşünüyoruz. Uzun süredir ilişkide olduğumuz insanları oraya taşıyamamak elbette eksikliğimizdi, ama yeni yüzlerle tanışmak da bizim için umut vericiydi. Bir sonraki etkinliğimizin daha güçlü ve nitelikli geçmesi için elimizden geleni yapacağız.

Genç bir komünist/Bursa