19 Haziran 2009
Sayı: SİKB 2009/23

  Kızıl Bayrak'tan
  Düzen içi dalaşma faşist baskı ve terörün hızını kesmedi…
  Düzen içi çatışma yeniden alevleniyor…
İlker Başbuğ’un Kürt sorununa ilişkin son açıklamaları…
Kurultayımız asalak tekstil patronlarına karşı mücadele kürsüsü olacak!
15-16 Haziran eylem-etkinliklerinden...
  İşçi ve emekçi hareketinden...
  Sömürü ve zulüm düzenini yenmek için;
birleşik, militan, kitlesel direniş!
Bursa’da direniş, grevler ve BMİS...
  Entes güncesi...
  Kamu TİS’lerinde işçinin öfkesi sokağa taştı...
  Pendik Askeri Tersanesi’nde direniş ateşi....
  Gençlik eylem ve etkinliklerinden...
  Sermaye devleti korkuyor,
korktukça saldırganlaşıyor!
  Sermayenin yeni vurgunu: Vergi indirimleri
  Gerici Molla rejiminin açmazları derinleşiyor…
  Eski ABD’li asker Ebu Garib’teki
işkenceyi savundu!.
  Almanya’da ülke genelinde eğitim boykotu...
  Kapitalizm ölüm saçmaya devam ediyor!
  Kadına yönelik ayrımcılık ve şiddet toplumsal yaşamın her alanında...
  İktidar çekişmesi büyüyor… .
  Direnişteyiz Platformu Forumu’nda yapılan tartışmalar üzerine düşünceler... .
  Mücadele Postası.
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Kamu TİS’lerinde
işçinin öfkesi sokağa taştı...

“Hain Türk-İş hesap verecek!”

Hükümetle Türk-İş arasında yaklaşık 6 ay önce başlayan Kamu Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde hükümetin dayatmaları sürerken Türk-İş’in de sessizliği devam ediyor.

Kamuda çalışan ve TİS kapsamında bulunan 315 bin işçi adına yürütülen görüşmelerde hükümetin %3’lük zam teklifine ve esnek çalışma dayatmalarına karşı çıkan Türk-İş İstanbul Şubeler Platformu 12 Haziran günü saat 18.30’da Taksim Atatürk Kültür Merkezi önünde buluşarak buradan Gümüşsuyu’ndaki Türk-İş 1. Bölge Temsilciliği’ne yürüdü.

Türk-İş binasına yumurta ve domates yağmuru...

Toplanma sırasında ve yürüyüş boyunca atılan sloganlarda mücadelenin önüne hükümetten daha fazla barikat kuran Türk-İş bürokrasisine tepki vardı. İşçilerin hükümete ve Türk-İş’e yönelik öfkesi atılan sloganların yanı sıra Türk-İş 1. Bölge Temsilciliği binasına yağdırılan domates ve yumurtalarla kendini gösterdi.

T. Harb-İş Sendikası Anadolu Yakası Şubesi üyesi işçilerin kitlesel katılım sağladığı yürüyüşe Kamu TİS’lerine dahil olmayan Türk-İş’e bağlı sendikalardan da destek geldi.

ATV-Sabah’ta grevde olan TGS üyesi basın emekçileri ve Basın-İş Sendikası üyesi E-Kart grevcilerinin anlamlı bir katılımla en önde yer aldığı eyleme Herkese Sağlık Güvenli Gelecek Platformu bileşenleri de destek sundu.

Pazara değil sokağa mücadeleye!

En önde “Sefalet zammına, işten atılmalara, kıdem tazminatı gaspına KARŞI pazara değil sokağa mücadeleye! / Türk-İş İstanbul Şubeler Platformu” pankartıyla Türk-İş’in patron örgütleriyle başlattığı kampanya teşhir edilirken Türk-İş’e bağlı sendikaların üyeleri taşıdıkları dövizlerle taleplerini dile getirdiler.

Yürüyüş boyunca ve Türk-İş Bölge Temsilciliği binası önünde “Hain Türk-İş hesap verecek!”, “Satılmış Kumlu!”, “Kumlu istifa!” sloganları atıldı.

Tez-Koop-İş Sendikası, T. Harb-İş ,TÜMTİS, Belediye-İş, Basın-İş, Deri-İş, Yol-İş, Haber-İş sendikalarının katılım sağladığı eyleme DİSK’e bağlı sendikalardan tek destek ise Genel-İş Sendikası Anadolu Yakası 1 No’lu Şube’den geldi.

Gümüşsuyu’ndaki Türk-İş 1. Bölge Temsilciliği önüne yürüyen yaklaşık 1500 işçi ve emekçi burada yolu trafiğe kapattılar. Türk-İş İstanbul Şubeler Platformu adına Harb-İş Sendikası Anadolu Yakası Şube Başkanı Hüseyin Över’in okuduğu açıklama boyunca sloganlar hiç susmadı.

Platform adına yapılan açıklamada hükümetin Kamu TİS sürecinde ilk ay için önerdiği %3’lük ücret zammının Türk-İş’le dalga geçmek anlamına geldiğinin belirtildiği açıklamada, bu zam teklifinin gerçekte %0’a tekabül ettiği ifade edildi.

Açıklamanın son bölümünde ise direnişteki E-Kart, ATV-Sabah, DESA ve Sinter işçileriyle dayanışma çağrısı vardı. “Yaşasın sınıf dayanışması!” sloganının atıldığı bu bölümde ATV-Sabah grevcilerinin her Cumartesi yaptıkları Taksim yürüyüşüne çağrı yapıldı.

Türk-İş Şubeler Platformu adına yapılan açıklama eylemlerin işyerlerinden başlatılmak üzere diğer illere de yayılmasının gerekliliği ifade edilerek sona erdi.

Kızıl Bayrak / İstanbul