26 Haziran 2009
Sayı: SİKB 2009/24

  Kızıl Bayrak'tan
  İran’daki siyasal durum üzerine...
  Irak’taki işgalci güçler Türkiye üzerinden geri çekilmeye hazırlanıyor...
Konya Üssü savaş aygıtı NATO uçaklarına açıldı…
Mafyalaşan tekstil sektörü,
sektöre dönüşen mafya çeteleri…
Eli kanlı bir haraminin portresi:
Sabri Sami Yılmaz
  Sabra saldırısı ve sonrası üzerine avukatlarla kouştuk...
  “TİS yoksa grev” örgütlenmelidir!
Sabra saldırısı lanetleniyor...
  Entes direniş güncesi...
  İşçi ve emekçi hareketinden...
  Sivas katliamının hesabını sormak için
birleşik, kitlesel devrimci mücadeleyi yükseltelim!
  Emine Arslan ile kazanımla sonuçlanan DESA direnişi üzerine konuştuk...
  İTO Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Demirdizen’le Sağlıkta Dönüşüm Programı ve “Tam Gün” Yasa Tasarısı üzerine konuştuk...
  Almanya'da yüz binlerce öğrenci eğitim hakkı için alanlardaydı!
  İran’da halk hareketi sınırlarını zorluyor!
  İsrail, Filistin halkına barış adına kölelik dayatıyor!
  İran halkı ve devrimci partileri
‘79 deneyinden öğrenecektir!
  Kapitalist-emperyalist sistemin
kısa bir suç dosyası...
  Yargı gereğini yaptı! Uğur’un katilleri beraat etti…
  Bir burjuva liberalinin
saçmalamaları üzerine...
  Mücadele Postası.
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Sabra saldırısı lanetleniyor...

Sabra Tekstil patronu hesap verecek!


Haramilerin ininde sabra protestosu

Esenyurt İşçi Plaformu ve Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP), 19 Haziran günü, Sabra patronu Sabri Sami Yılmaz’ın da yönetim kurulu üyesi olduğu İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İTKİB) önünde bir eylem gerçekleştirerek patron-polis-yargı terörünü kınadı. Tutuklananların derhal serbest bırakılmasını istedi.

Saat 13.30’da Çobançeşme benzin istasyonu önünde toplanan Esenyrut İşçi Platformu’ndan işçiler ve BDSP’liler, “İşte tesktil haramilerinin düzeni: Sigortasız çalışma, düşük ücretler, keyfi işten atmalar, örgütsüzleştirme! / BDSP” ve “Tutuklu devrimciler serbest bırakılsın! Eli kanlı Sabra patronu yargılansın / Esenyurt İşçi Platformu” pankartlarını açtılar. Öfkeli sloganlarla yolun tek şeridini trafiğe kapatarak tekstil patronlarının inlerine kadar yürüdüler.

Yapılan açıklamada birçok tekstil fabrikasında işçilere yönelik düşük ücret, sigortasız çalışma, uzun çalışma saatleri, zorunlu mesailer dayatan tekstil patronlarının tüm bunlar yetmezmiş gibi bir de işçilere hakaret, şiddet, taciz ve fiziki saldırılarda bulundukları ifade edildi.

Sabri Yılmaz’ın da Sabra Tekstil fabrikasında işçileri 450 TL’ye sigortasız, ağır çalışma koşullarında çalıştıran bir emek hırsızı olduğu vurgulandı. Fabrikaları, yurtdışı ve yurtiçinde mağazaları bulunan bu kapitalistin sadece işçilerin alınterini çalarak değil aynı zamanda uyuşturucu ve silah kaçakçılığıyla da servetini büyüttüğü ifade edildi.

Eylemde polisin İTKİB binası önüne yaptığı yığınak dikkat çekti. Sivil, resmi, yunus, özel güvenlikten oluşan bir ordu patronları korumaya aldı.

Kızıl Bayrak / İstanbul

Ümraniye’de Sabra protestosu

Ümraniye BDSP, 23 Haziran Salı akşamı Sarıgazi - Sancaktepe Demokrasi Caddesi üzerinde gerçekleştirdiği eylemle patron-polis-yargı terörünü protesto etti. Tutuklu devrimcilerin derhal serbest bırakılmasını istedi.

Saat 19.30’da Sarıgazi Sancaktepe Kaymakamlığı önünde toplanan BDSP’liler, “Devrimci faaliyet engellenemez! Patron kurşunladı, polis terör estirdi, yargıçlar tutukladı... Kahrolsun sermaye düzeni! / BDSP” pankartı açıp, kızıl bayraklar taşıyarak öfkeli sloganlarla Demokrasi Caddesi üzerinden Sarıgazi Meydanı’na yürüdü.

Meydanda ajitasyon konuşmalarıyla patron, polis, mahkeme terörünü teşhir eden BDSP’liler, sermayenin planlı ve kapsamlı saldırılarına karşı Sarıgazi emekçilerini mücadeleye çağırdı.

Basın açıklamasının ardından OSB-İMES İşçileri Derneği Başkanı M. Ali Karabulut tarafından konuya ilişkin bir konuşma yapıldı. Karabulut sermayenin saldırılarına karşı işçi ve emekçileri bilinçlendirmeye ve sınıf mücadelesini yükseltmeye çalıştıklarını söyledi.  

Sarıgazili emekçilerin ilgi gösterdiği ve yer yer alkışlarla desteklediği eyleme, Sarıgazi’deki devrimci-demokrat kurumlar da katıldılar.

Açıklamanın ardından Demokrasi Caddesi üzerinde ajitasyon konuşmalarıyla “Sermaye sınıfı topyekün saldırıyor... Tutuklanan üyelerimiz ve tüm devrimciler serbest bırakılsın!” şiarlı OSB-İMES İşçileri Derneği imzalı bildirinin dağıtımı yapıldı. 

Kızıl Bayrak / İstanbul

Ümraniye’de gözaltı terörü

24 Haziran sabahı patron-polis-mahkeme terörünü İMES’teki işçi ve emekçilere teşhir etmek üzere “Patron kurşunladı polis terör estirdi, mahkeme tutukladı... Sabra Tekstil patronu hesap verecek!” şiarlı afişleri yapan sınıf devrimcileri sermayenin kolluk kuvvetlerinin müdahalesiyle karşılaştı. Faaliyetin engellenmesini gözaltı terörü izledi.

Baskılar sınıf devrimcilerini yıldıramayacak, devrimci sınıf faaliyeti engellenemeyecektir.

Ümraniye BDSP

Sabra teşhirine gözaltı...

Sefaköy İnönü Mahallesi’nde, Esenyurt’ta sınıf devrimcilerinin karşı karşıya kaldığı tutuklama saldırısını teşhir eden BDSP’liler gözaltına alındı.

21 Haziran günü “Patron kurşunladı, polis terör estirdi, mahkeme tutukladı! Sabra patronu hesap verecek! / Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu” afişlerini asan 3 BDSP’li gözaltına alınarak Sefaköy Polis Karakolu’na götürüldü. BDSP’liler aynı gün akşam saatlerinde serbest bırakıldı.

Kızıl Bayrak / İstanbul


15-16 Haziran etkinlikleri...

Ümraniye’de 15-16 Haziran etkinliği

15-16 Haziran Büyük İşçi Direnişi Ümraniye BDSP tarafından düzenlenen etkinlikle selamlandı.

İşçi sınıfının kurtuluş mücadelesinde şehit düşenlerin anısına yapılan saygı duruşuyla başlayan etkinlik 15-16 Haziran direniş sürecini anlatan sinevizyonla devam etti.

15-16 Haziran Direnişi üzerine konuşan BDSP temsilcisi direnişin işçi sınıfına yürünmesi gereken yolu gösterdiğini belirtti. Tarihsel önemine vurgu yaptı.

Etkinlikte söz alan Entes direnişçisi Gülistan Kobatan da direnişin anlamı ve güncelliği üzerine konuştu.

Soru cevap biçüiminde gerçekleştirilen canlı tartışmanın ardından 4 BDSP’liye yönelik tutuklama saldırısı üzerine konuşuldu.

Kızıl Bayrak / Ümraniye


GOP İşçi Platformu’ndan 15-16 Haziran pikniği

GOP İşçi Platformu 21 Haziran’da piknik gerçekleştirdi.

Piknik programı GOP İşçi Platformu temsilcisinin güncel gelişmeler ve işçi sınıfının örgütlenmesi üzerine yaptığı konuşmayla başladı. Platform temsilcisi konuşmasında, sermaye sınıfının kapsamlı saldırılarını püskürtmek için her yerde işgal, grev, direniş ateşini yakmanın ve yeni 15- 16 Haziranlar yaratmanın önemine vurgu yaptı.

Şiir dinletisi, bilgi yarışması ve türkülerin söylenip halayların çekilmesinin ardından serbest kürsü oluşturuldu. Serbest kürsüde ilk olarak Meha işçisi söz aldı ve işçi sınıfının örgütlü hareket etmekten başka şansı olmadığını ifade etti.

Kadın bir işçi ise söz alarak yaşadığı sorunlardan bahsetti, günde 12 saat sigortasız, düşük ücretle çalıştığını ifade eden kadın işçi, örgütlenmenin her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğuna vurgu yaptı.

Ardından metal işkolu, PTT ve tekstilde çalışan işçiler söz aldılar. Konuşmalarda yeni 15-16 Haziranlar yaratmak için mücadeleyi yükseltme çağrısı yapıldı.

Son olarak Topkapı İşçi Derneği müzik topluluğu müzik dinletisi gerçekleştirdi.

Topkapı İşçi Derneği pikniğe destek verdi.

Kızıl Bayrak / GOP