7 Ağustos 2009
Sayı: SİKB 2009/30

  Kızıl Bayrak'tan
  Irkçı-gerici rejim Kürt halkının emekçi kesimlerinin beklentilerini karşılayamaz...
  Kamu İhale Kurumu bir gece yarısı operasyonu ile Maliye Bakanlığı’na bağlandı…
  Kontrgerilla şefi
Kemal Yamak’ı sahiplenenlerin
Ergenekon karşıtlığı sahtedir!
HSYK tartışmaları ve
Yeni Şafak’ın iki yüzlülüğü!
Grev silahının dünü ve bugünü üzerine
Entes direnişi sürüyor...
  Kent A.Ş. direnişine polis saldırısı .
  İşçi ve emekçi hareketinden…
  Emine Arslan ile DESA direnişi, mücadele ve örgütlenme sorunları üzerine konuştuk...
  “Hasta tutsaklar serbest bırakılsın!”.
  Devrimci sınıf çalışmalarından...
  İzmir’de direnişçi işçilerle
dayanışma kampanyaları!
  Har(a)ç saldırısı karşıtı mücadele ve Genç-Sen...
  Gençlik eylemlerinden...
  “Gizli Milyonerler Klübü” çizgi filmi ile Buffet’lar kapitalist sömürüyü kutsama çabasında...
  Obama yönetiminin üst düzey görevlileri Ortadoğu’da…
  Honduras’ta faşist darbeye
karşı halk direnişi yayılıyor!
  Dünyada işçi-emekçi eylemlerinden...
  TKP’nin en yaşlı üyesi
yazar Sarkis Çerkezyan yaşamını yitirdi
  Mücadele Postası.
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Devrimci sınıf çalışmalarından...

Gebze’de kriz karşıtı kampanya sürüyor!

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde BDSP olarak başlattığımız “Krizin faturası patronlara” şiarlı kampanyamız sürüyor.

İlk toplantımızda yaşadığımız krizin yıkıcı etkilerini ve kriz karşıtı kampanyamızın içeriği, bu kampanyanın hangi araç ve pratiklerle örülmesi gerektiği üzerine konuşmuştuk. Kampanyamızın ilk ayağı olan ve yaklaşık bir yılı aşkın süredir grevde olan E-Kart işçilerini ziyaret etmiştik.

Geçen hafta sonu yaptığımız ikinci toplantıyla birlikte önümüze birtakım hedefler koyduk. Krizi fırsata çevirmeye çalışan sermaye cephesinin çıkarmak istediği kölelik yasasını anlatan “Pazarlarda satılacak köle, işçi simsarlarının elinde kiralık mal olmayacağız! Kölelik yasasını parçalamak için mücadeleye!” şiarlı BDSP imzalı bildirilerimiz Gebze’deki bir dizi temel fabrika ve emekçi mahallelerine ulaştırıldı.

Birleşik Metal-İş Sendikası’nda örgütlü Sarkuysan, Akkardan, Kroman Çelik, Çayırova Boru ve Şahin Motor fabrikalarının işe giriş ve çıkış saatlerinde gerçekleştirilen dağıtımların yanısıra kentsel dönüşüm projesi kapsamında olan Cumhuriyet ve Erişler mahallelerine ve FEN-İŞ Köprüsü’ne bildiri dağıtımları gerçekleştirildi.

Kampanya kapsamında alınan kararlar çerçevesinde Ümraniye Dudullu’da Entes fabrikası önünde direnen Gülistan Kobatan ziyaretini ve “Kriz ve işçi sınıfı” başlıklı paneli önümüze görev olarak koymuş bulunmaktayız. 

Gebze BDSP


 

Kocaeli’de bildiri dağıtımı

Sınıf devrimcileri olarak, krizin bedelini en ağır ödeyen kentlerden biri olan Kocaeli’de sermayenin saldırılarına karşı işçi ve emekçileri mücadeleye çağıyoruz.

Krizin işçi ve emekçilere fatura edilmesine karşı yürüttüğümüz çalışma çerçevesinde sermayenin son saldırılarından olan “kiralık işçi büroları” nın teşhirini yapıyor ve sermayenin kıdem ve ihbar tazminatına göz diktiğini anlatıyoruz.

Bu eksende Kocaeli’nin emekçi semtlerine düzenli olarak Kızıl Bayrak’ı ve “Kölelik yasasını parçalamak ıçın mücadeleye!” başlıklı BDSP bildirilerini ulaştırıyoruz.

Son olarak Derince Öğretmenler Mahallesi’nde, Harmantarla ve Erzurumlular Mahallelerinde bildiri dağıtımları gerçekleştirdik. Bildiri dağıtmı esnasında bir çok işçi ve emekçi ile krize, krizin yıkıcı etkilerine dair konuşma fırsatı bulduk. Krizin işçi ve emekçilere fatura edilmesine karşı yürüttüğümüz devrimci faaliyetimiz devam edecek.

Kocaeli BDSP

 


Kartal EKK çalışmaları sürüyor

Kartal Emekçi Kadın Komisyonu, çalışmalarının ilk ayağını iç seminerlerle başlattı. Geride bırakılan iki seminer “Tarihten günümüze kadının ezilmişliği” ve “Kapitalizmde kadın ve toplumsal kurumsallaşmalar” başlıklarından oluştu. Seminerlerde özellikle emekçi kadın sorununa işaret edildi, kadın sorunu üzerine değerlendirmeler yapıldı. Canlı, uzun tartışmaların gerçekleştiği seminerler, örneklerle zenginleştirildi. Seminerler, feminizm tartışmalarıyla devam edecek.

Aynı zamanda Kartal’da işçi kadınlara ulaşmak amacıyla bir anket çalışması başlatıldı. Bu anket çalışmasından önemli deneyimler elde edildi. Kartal EKK, çeşitli fabrikalardan tanışılan işçi kadınlarla ev toplantıları düzenlemeyi önüne koydu. Hedef fabrikalara yönelik olarak Anadolu Yakası İşçi Bülteni’nin dağıtımı gerçekleştirildi.

Kartal EKK, ayrıca Ekim ayında gerçekleştirilecek olan Metal İşçileri Kurultayı’na yönelik çalışmalarını başlattı. Krizin emekçilerin krizi olmadığını emekçi kadınlarla tartışmaya açarak metal işçisi kadınlara ve işçi eşlerine, Metal İşçileri Kurultayı’na katılım çağrısı yapıldı.

Kartal EKK, çalışmalarını güçlendirerek sürdürecek.

Kartal Emekçi Kadın Komisyonu

 


Kartal Gençlik Komisyonu kuruldu!

Kartal’da uzun süredir yürüttüğümüz yoğun çalışma sonucu Kartal Gençlik Komisyonu’nu oluşturduk. Kapitalist sistemin yozlaştırma politikalarına ve saldırılarına karşı gençliğin örgütlülüğünün önemli bir noktada durduğunu biliyoruz. Uyuşturucu ve birçok gerici politikaya inat kendi örgütlülüğümüzü kurmamızın gerekliliği üzerine uzun tartışmalar, toplantılar düzenledikten sonra komisyonumuzun ilk pratik adımlarını da gerçekleştirdik.

Bölgemizde bulunan genç işçi ve öğrencilerle ilk olarak Ekim ayında yapılacak olan Metal İşçileri Kurultayı’na destek amacıyla Metal İşçileri Bülteni’nin dağıtımlarına katıldık. Yine metal işçilerinin düzenleyeceği futbol turnuvalarına dâhil olduk. Aynı zamanda Anadolu Yakası İşçi Bülteni ve Kızıl Bayrak dağıtımlarına düzenli bir şekilde katılıyoruz.

Yaz sürecini iyi değerlendirmek amacıyla önümüze bir aylık bir planlama koyduk. Düzenlediğimiz haftalık toplantılarla her hafta önümüze bir tartışma konusu ve aynı zamanda haftalık film gösterimleri, müzik dinletisi vb. etkinlikler koyduk. 1 Ağustos Cumartesi günü gerçekleştirdiğimiz film gösterimiyle ilk etkinliğimizi yapmış olduk. Kartal İşçi Kültür Evi’nde gösterdiğimiz “İsyan” filmine 15 genç katıldı.

Gösterdiğimiz “İsyan” isimli film, 1999 yılında DTÖ (Dünya Ticaret Örgütü) protestoları kapsamında gerçekleştirilen eylemleri, işçi sendikalarının gerçekleştirdiği grevi ve bunların sonucunda DTÖ toplantısının iptal edilmesini anlatıyordu.

Film gösteriminden sonra Kartal Gençlik Komisyonu olarak gösterdiğimiz film üzerine bir söyleşi gerçekleştirerek etkinliğimizi sonlandırdık. Haftaya yapacağımız toplantıda gösterdiğimiz filmin de teması olan emperyalizm gündemini tartışma konusu olarak belirledik.

Aynı zamanda KGK olarak Kartal İşçi Kültür Evi’nde tiyatro çalışmalarına başladık. Tiyatro grubumuz ilk toplantısını almış oldu. Yapacağımız tiyatro çalışmalarında işçi gençlerin ve işçi sınıfının yaşadığı sorunları işlemeyi planladık. Bu noktada yerel bültenimizde yer alan fabrika yazılarından esinlenerek skeçler yazmaya başladık. En kısa zamanda gösterimlere başlamayı hedefliyoruz.

KGK olarak okuma çalışmalarına hız vermek ve kurumumuza gelen gençlerin ve işçilerin devrimci romanlara daha fazla ulaşabilmeleri için kütüphanemizi genişletmek üzerinden bir kampanya başlattık. KGK bileşenleri kendi evlerinde bulunan bir takım romanları şimdiden kurumumuza bağışlamış oldular. Oluşturmaya çalıştığımız kütüphane fonuyla, çıkarttığımız kitap listesinin alımını en kısa zamanda gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Aynı zamanda mahallemizdeki duyarlı işçi ve emekçileri de bu kampanyaya katabilmek için bir el ilanı çıkartıp kitap bağışlamalarını isteyeceğiz.

KGK olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Kartal Gençlik Komisyonu