31 Ocak 2014
Sayi: KB 2014/05

Yerel seçimler ve reformist payandalar
Erdoğan: “Orada olmayan başbakan!”
AKP, salgın hastalıklar ve “biyolojik silahlar”
Yakılıp-yıkılan, boşaltılan Lice’nin davasına da sürgün
Polis şiddeti, etkileri ve sonuçları tartışıldı!
MİB MYK Şubat Ayı Toplantısı
Yatağan işçileri erteleme oyununa gelmemelidir
Taşeron köleliğine karşı mücadeleye!
“Örgütlenmek ve mücadele etmekten başka çare yok!”
KESK davasında 24 tahliye!
YATSAN’da patron TEKSİF’i seçti!
Gebze’de yeni bir mücadele mevzisi açılıyor!
Marksizm, burjuva temsili kurumlar ve parlamentarizm
Davos sorunların kaynağıdır
Akdeniz’de askeri güçlerini süreklileştiriyorlar
Ukrayna krizi aşılamıyor
Dönem gericiliğe ve sermayeye hizmetle kapandı!
Ekim Gençliği okurundan Yusuf Devran’a mektup
Devrim Okulları başladı
İzmir’de ‘İsyan’ çıktı!
İstanbul yağmalanıyor!
Kadın İstihdam Paketi’ni reddediyoruz
OSTİM-İVEDİK patlaması
‘Gezi tutsaklarına özgürlük!’
Ali İsmail Korkmaz davasına katılalım, katillerden
hesap soralım!
Haziran Direnişi yargılanamaz
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Gezi tutsaklarına özgürlük!’

 

Haziran Direnişi’nin ardından başlatılan “cadı avı” kapsamında İzmir’de 51 direnişçi tutuklandı. Toplamda dört dalga olarak hayata geçirilen, tutuklama terörü ne Gezi direnişçilerinin mücadele azmini ne de kitlelerin direnişin meşruluğuna olan inancını kırabildi. Bir kez daha bu kokuşmuş sömürü düzeni kendi aczini ispatladı. Direniş değişik biçimler altında sürmesini bildi ve bu onurlu geri çekiliş ardında “Gezi ruhunu” bıraktı.

İzmir’de de Gezi tutsakları Gezi ruhuyla sahiplenildi. Sonuç olarak, bugün kendi hukuk sistemlerine dahi sığmayan bir hukuksuzluk kapsamında tutuklanan 38 Gezi direnişçisini zindanların arasından çekip alan da işte bu Gezi ruhunun kendisi oldu. Halen Kırıklar Zindanı’nda bulunan 13 devrimciyi özgürlükle buluşturacak olan da Gezi ruhundan başkası değil.

İzmir BDSP: “Gezi tutsaklarına özgürlük!”

Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP), duruşmaları 7 Şubat’ta görülecek olan Gezi tutsaklarının serbest bırakılması için “Gezi tutsaklarına özgürlük!” şiarıyla kampanya başlattı. BDSP, kampanya çalışmaları ile Gezi Direnişi’nin yargılanamayacağını haykırırken, aynı zamanda Gezi tutsaklarının serbest bırakılması talebini de yükseltti. Zaman içinde gelişen her gündem ve eylemliliğe Gezi tutsaklarının sesini taşıdı. Kızışan düzen içi dalaşın ortalığa saçtığı bir dizi pisliğe işaret ederek kapitalist sistemin rantçı yüzünü teşhir ederken, diğer yandan da onuru ve Gezi’yi, dolayısıyla mücadeleyi temsil eden Gezi tutsaklarını hatırlattı. 2013’ü geride bırakırken 2014’e mücadeleyle girme çağrısı yaptı ve tutsak devrimcilere alanlardan selam gönderdi. İzmir’in emekçi semtlerinde “Gezi tutsaklarına özgürlük!” talepli imzalar toplandı. Böylece Gezi tutsakları, bedenleri Kırıklar Zindanı’nın dört duvarı arasında olsa da her akşam işçi ve emekçilerin evine konuk oldular. İşçi ve emekçilerden Gezi tutsaklarına kart ve mektuplar toplandı. İzmir’in merkezi noktalarında, Buca’da, Çiğli’de, Karşıyaka’da, Alsancak’ta imza standları kuruldu. İzmir’in dört bir yanı “Gezi tutsaklarına özgürlük!” şiarlarıyla donatıldı.

7 Şubat’a sayılı günler kala, Gezi tutsakları ile dayanışmayı büyütmek amacıyla bir kamuoyu oluşmuş bulunuyor. İzmir Dayanışması ve Gezi tutsaklarının ailelerinin örgütlediği dayanışma etkinliğinin çalışmaları devam ederken, BDSP’nin yürüttüğü kampanya da sesini yükseltiyor. Bu kapsamda sendika ve demokratik kitle örgütleri ziyaret edilerek Gezi tutsakları için dayanışma köşeleri kurma talepleri iletildi.

Aynı zamanda imza kampanyası da devam ettiriliyor. Toplanan imzalar 3 Şubat Pazartesi günü saat 15.00’te Karşıyaka İş Bankası önünden başlayacak yürüyüşün ardından Karşıyaka PTT’den gönderilecek. Eylemde “Gezi tutsaklarına özgürlük!” talebi yükseltilecek. 7 Şubat’taki mahkemeye çağrı afişleri bir kez daha İzmir’in dört bir yanını donatacak.

İzmir dayanışması ve Gezi tutsak aileleri:
Dayanışmayı yükseltelim!

BDSP’nin de içinde yeraldığı İzmir Dayanışması ve Gezi Tutsak Aileleri, 2 Şubat Pazar günü saat 14.00’te İzmir Sanat Tiyatrosu-Fuar’da Gezi tutsaklarıyla dayanışma etkinliği örgütleyecek.

Gezi tutsak ailelerinin başlatmış olduğu imza kampanyası kapsamında stand açma, her cumartesi günü Konak YKM önünden başlayan yürüyüşler örgütleme, sendika ve ilerici ve demokratik kitle örgütlerini ziyaret düzenleme, Ankara’da meclis toplantısı yapma gibi bir dizi süreci ören bileşen, mahkemelere sayılı günler kala dayanışma etkinliği ile süreci taçlandıracak. Etkinlik kapsamında afişler ve duyurular yapılırken İzmir’de Gezi davalarına yönelik bir duyarlılık yaratılması hedefleniyor.

Gezi tutsakları onurumuzdur!

İzmir’de Gezi tutsakları zindanlardan çekilip alınıncaya değin “Gezi tutsaklarına özgürlük!” talebi yükseltilmeye devam edilecek. “Gezi ruhuyla mücadeleye ve örgütlenmeye” çağrısı yapılacak.

Kızıl Bayrak / İzmir

 

 

 

 

Gezi tutsaklarına özgürlük”
şiarı Buca’da

 

Gezi Direnişi’ne yönelik yargılamalar İzmir’de de sürüyor. Açılan davalardan ikisinin duruşmalarına sayılı günler kala sınıf devrimcileri “Gezi tutsaklarına özgürlük!” şiarlı imza kampanyalarını sürdürüyor.

Geçen hafta olduğu gibi yine Şirinyer Tansaş önünde imza standı açıldı. İzmir Dayanışması ve Gezi Tutsak Aileleri’nin örgütlediği 2 Şubat’taki dayanışma etkinliğine çağrı yapıldı. Onlarca imza toplanırken etkinliğe dair bilgilendirilmede bulunuldu. Konuşmalar eşliğinde işçi ve emekçiler Gezi tutsaklarına sahip çıkılmaya çağrıldı.

Geçen hafta sınıf devrimcilerinin açtığı masanın yanına stand kuran ‘Ak Gençlik’ konuşmalarla teşhir edilmiş, AKP’nin provokatif tavırları ve topladıkları kitle karşısında işçi ve emekçiler direniş standını sahiplenmişti. Konuşmalar ve militan duruşla AKP’nin çalışmaları engellenmiş, saldırı hazırlıkları ise boşa düşürülmüştü.

Bu hafta da standın hemen karşısında Terörle Mücadele Şubesi polisleri öbekleşerek gözdağı vermeyi ve kitleyi terörize etmeyi hedeflediler. Ne var ki bir kez daha tacizler devrimci faaliyetin kararlılığıyla karşılaştı. TMŞ polislerini teşhir eden konuşmalar alkışlarla desteklendi ve stand olağan ilginin üstünde bir ilgiyle karşılandı. TMŞ polisleri konuşmalar eşliğinde çalışma yürütülen alandan sürüldü. Faaliyet ise kaldığı yerden devam etti.

 

 

 

 

Tutsak ailelerinden eylem

 

İstanbul’daki Gezi tutsaklarının yakınları, TMK’nın kaldırılmasını, tutsakların serbest bırakılmasını istedi.

Eylemde ilk sözü alan Kamber Saygılı, 16 Haziran’dan beri eylemlerini sürdürdüklerini, serbest bırakılan kişilere rağmen, 7 aydır hala direnişçilerin cezaevlerinde tutulduklarını ifade etti.

Saygılı’nın ardından tahliye edilen Gezi Direnişçileri, Ali Haydar Akdeniz ve Ali Karaçay da birer konuşma yaptılar. Direnişçiler, içerde kalan arkadaşlarını yalnız bırakmayacaklarını ifade ettiler.

Eylemde basın açıklamasını Burçak Kaya okudu.

İzmir’deki Gezi Tutsak Aileleri, bu haftaki eylemlerinde hasta tutsakların durumuna dikkat çektiler. Eylem öncesinde Konak’ta tutsakların serbest bırakılması için imza toplayan aileler, 7 Şubat ve 13 Şubat’taki direniş tutsaklarının 2. duruşmalarına çağrı yaptılar.

Daha sonra yürüyüş yaparak İş Bankası önüne gelen aileler, burada basın açıklaması gerçekleştirdiler.

Kızıl Bayrak / İstanbul-İzmir

 
§