31 Ocak 2014
Sayi: KB 2014/05

Yerel seçimler ve reformist payandalar
Erdoğan: “Orada olmayan başbakan!”
AKP, salgın hastalıklar ve “biyolojik silahlar”
Yakılıp-yıkılan, boşaltılan Lice’nin davasına da sürgün
Polis şiddeti, etkileri ve sonuçları tartışıldı!
MİB MYK Şubat Ayı Toplantısı
Yatağan işçileri erteleme oyununa gelmemelidir
Taşeron köleliğine karşı mücadeleye!
“Örgütlenmek ve mücadele etmekten başka çare yok!”
KESK davasında 24 tahliye!
YATSAN’da patron TEKSİF’i seçti!
Gebze’de yeni bir mücadele mevzisi açılıyor!
Marksizm, burjuva temsili kurumlar ve parlamentarizm
Davos sorunların kaynağıdır
Akdeniz’de askeri güçlerini süreklileştiriyorlar
Ukrayna krizi aşılamıyor
Dönem gericiliğe ve sermayeye hizmetle kapandı!
Ekim Gençliği okurundan Yusuf Devran’a mektup
Devrim Okulları başladı
İzmir’de ‘İsyan’ çıktı!
İstanbul yağmalanıyor!
Kadın İstihdam Paketi’ni reddediyoruz
OSTİM-İVEDİK patlaması
‘Gezi tutsaklarına özgürlük!’
Ali İsmail Korkmaz davasına katılalım, katillerden
hesap soralım!
Haziran Direnişi yargılanamaz
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Ali İsmail Korkmaz davasına katılalım,
katillerden hesap soralım!

 

Haziran Direnişi’nde katledilenlerden biri de Ali İsmail Korkmaz’dı. Sermaye devleti önce katilleri uzun süre korudu. Mızrak çuvala sığmayınca, katillere ilişkin görüntüler ortaya çıkınca katiller gözaltına alındı ve sonra da tutuklandılar.

Katilleri koruma sırası bu defa Adalet Bakanlığı’ndaydı. Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek olan Ali İsmail Korkmaz davası güvenlik gerekçesiyle Kayseri’ye alındı. Dava, 3 Şubat’ta saat 09.00’da Kayseri Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Büyük halk hareketi şehitlerini korumak için çaba gösteren sermaye devletinin oyunları boşa çıkmaya mahkumdur. Zira bu ülkenin ezilen tüm toplumsal kesimleri katillerden hesap sormak için mücadeleyi sürdürüyorlar.

Şimdi “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz!” şiarıyla büyük halk hareketi şehitlerine sahip çıkma zamanıdır.

Şimdi katillerden, onun arkasındaki sermaye devletinden hesap sormak için mücadele saflarını sıklaştırma günüdür.

Şimdi büyük halk hareketi sırasında şehit düşen kardelenlerden biri olan Ali İsmail Korkmaz’a sahip çıktığımızı gösterme günüdür.

Tüm işçi ve emekçileri emeğin korunması mücadelesinin, devrim ve sosyalizm davasının şehidi olan Ali İsmail Korkmaz’a sahip çıkmak, katillerinden hesap sormak için 3 Şubat’ta görülecek davaya katılmak için saat 08.30’da eski adliye binası önünde buluşma günüdür.

Kayseri Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu

30 Ocak 2014

 

 

 

 

Roboski’de katledilen genç için
11 yıl sonra ceza!

 

Roboski’de köylüler üzerindeki baskılar devam ediyor. Katliamın ardından iki yıl geçerken katillerden hesap soran, mücadele eden Roboskililer, davalarla, ev baskınlarıyla, para cezalarıyla, jandarma saldırısıyla korkutulmaya çalışılıyor.

Geçtiğimiz hafta yapılan ev baskınlarının ardından, şimdi de Roboski Katliamı’nda hayatını kaybeden Nadir Alma’nın ailesine 8 bin 403 lira para cezasının tebligatı yapıldı. Para cezasının nedeni Nadir’in 2003 yılında kaçağa çıkması olarak gösterildi. 11 yıl sonra gelen tebligatta, aileden para cezasını faiziyle birlikte ödemesi istendi.

Roboskili ailelerin avukatı Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, şunları ifade etti: “Mirasçılarının bu para cezasını ödeme sorumluluğu yoktur. Ceza kovuşturmasına bağlı olarak istenen bir para cezasıdır. Kişi hayatta olmadığından ceza mahkumiyetine bağlı olan tüm sonuçlar ortadan kalkar. Dolayısıyla bu para cezasının mirasçılar açısından bir hükmü yoktur. Yapılan tebligat usulsüzdür, Savcılığın yaptığı işlem yasal hukuka aykırıdır. 2 yıldır hayatta olmayan bir kişi ile ilgili infaz anlaşılır bir durum değil, skandaldır.”

Roboskili ailelerden Ferhat Encü de para cezası istenmesine tepki göstererek, “Devlet bizim acımıza acı katmaktan başka hiç bir şey yapmıyor. Olay ile ilgili 2 yıldır bir sorumlu dahi bulunmazken, devlet bizi yıldırmaya devam ediyor” dedi.

 

 

 

 

Behzat Örs yaşamını yitirdi

 

Uzun yıllar devrim ve sosyalizm mücadelesine emek vermiş olan Kızıl Bayrak okuru Behzat Örs, dün akşam üstü (27 Ocak) Esenyurt’taki evinde hayata gözlerini yumdu.

47 yaşında yaşamını yitiren Behzat Örs, “Ekim Davası” tutsağı olarak 1996-2001 yılları arasında hapis yatmıştı. 26 Eylül 1999 Ulucanlar Katliamı’nı zindanda karşılayan ve katliam sırasında yaralanan Behzat Örs’e, ölümünden kısa bir süre önce gırtlak kanseri teşhisi konulmuştu.

47 yaşında hayatını kaybeden Behzat Örs’ü ve ailesini dostları da yalnız bırakmadı. Cenazesi bugün 16.00’da, toprağa verilmek üzere, Örnek Cemevi’nden Mersin’e uğurlandı.

Kızıl Bayrak / Esenyurt

28 Ocak 2014


 

 

 

Behzat Örs için kapandı

 

İnternette tartışma platformu olarak yayın yapan Sosyalist Forum, aynı zamanda yazarı olan Behzat Örs’ün hayatını kaybetmesi nedeniyle sitesini bir saatliğine kapattı.

www.sosyalistforum.net adresiyle erişilen sitenin açılış sayfasında Behzat Örs’ün resmi ve “Esenyurt’taki evinde hayata gözlerini yuman sosyalist forum üyemiz yoldaşımız Behzat Örs’ün ölümü nedeniyle forumumuz bir saatliğine kapatılmıştır” notu yerleştirildi.

Ayrıca sitede, Örs’ün ölüm haberini alan yazarların duygularını dile getirdiği bir başlık açıldı. Forum yazarları, avatarlarına Behzat Örs’ün resmini koydular.

Behzat Örs, Sosyalist Forum’da b_çeliktr nick’i ile yazıyordu.

 
§