19 Eylül 2014
Sayı: KB 2014/38

Sınıf mevzilerine, direnişe!
Gerici çeteler ve polis İşçilerin Birliği Derneği’ne saldırdı
Mücadele mevzilerimizi koruyacağız!
“Anadilde eğitim hakkı” talebine saldırı
Saldırılara karşı okulları mücadele alanlarına dönüştürelim!
Tetikçi katiller
21 yıldır korunuyor
AKP iş güvenliği eylem planını açıkladı
İşçi katili devlet!
Şov sürüyor, işçiler ölüyor!
İŞKUR işçileri hakları ve gelecekleri için Ankara’da!

Maden işçisine işsizlik sopası

MİB MYK Eylül toplantısı

Emperyalist saldırganlık ve savaşın alanı genişletiliyor
Filistin halkına
İsrail zorbalığı
Abbas İsrail’in Lahey’de yargılanmasını engelledi
Lear işçileri saldırılara karşı bakanlığa yürüdü!
Kapitalizm ve gençlik
DGB faaliyetleri
STFA EML’de Oğuzhan için eylem ve anma
“Yürüyüşümüz ve adımlarımız hızlanıyor!”
Pandora'nın televizyonu
Ulucanlar'da
devrimci irade
kazandı, devrim kazandı!
Zindanlardaki hak ihlalleri devam ediyor!
Hayat boşluk tanımaz!
Van elinde bir öksüz havası Dağlı sevdaların kentli kavgası: Ruhi Su
Kavganın sürdüğü her yerde NERUDA ve şiiri yaşıyor!
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

 

Gerici çeteler ve polis İşçilerin Birliği Derneği’ne saldırdı...

Mücadele mevzisi kararlılıkla savunuldu

 

İstanbul Küçükçekmece’de işçi ve emekçilerin mücadele mevzisi olan İşçilerin Birliği Derneği, gerici çetelerin tacizleriyle başlayan, polisin de katılımıyla dozu gittikçe artan bir şekilde saldırılara maruz kaldı. Gerici çetelerin saldırıları karşısında geleneksel rolünü oynayan polis, çetelerin saldırılarını bahane edip terör estirdi. Sınıf devrimcileri ise baskılar karşısında geri adım atmayıp mücadele mevzilerini kararlı bir şekilde savundular. Devrimciler, faşist baskı ve terörün devrimci sınıf faaliyetini durduramayacağını haykırdılar.

Baskı ve tehditleri sonuç vermeyen polis, çareyi dernek binasını talan edip mühürlemekte buldu. Mücadele mevzisini savunan 46 devrimci ise gözaltına alındı.

14 Eylül: Gerici güruh devrimcilere saldırdı

Dernek binası ve üyelerinin hedef alındığı saldırıların fitili 14 Eylül Pazar günü gerçekleşen gerici saldırıyla ateşlendi. Derneğe gelen genç bir kadını arabayla takip ve taciz ettikten sonra derneğe gelerek bir dernek üyesini bıçaklayan ve AKP Gençliği’nden olduğu anlaşılan gerici çeteler aynı gün akşam saatlerine doğru dernekte bulunanlara sözlü sataşmada bulunup saldırılarını sürdürdü. Yaşanan arbedede dernek üyesi bir devrimci bıçaklandı. Çevredekilerin de müdahale etmesiyle çeteciler dernek önünden uzaklaştırıldı. Yaralanan dernek üyesi ise hastaneye kaldırıldı.

15 Eylül: Çeteler direnişle püskürtüldü

Gerici saldırıya karşı mücadele mevzisini sahiplenme çağrısı yapan İşçilerin Birliği Derneği, 15 Eylül akşamı dernek önünde eylem gerçekleştirme çağrısı yaptı.

Sabah 10.00’da açılan derneğin camına taş atılarak kırıldığı görüldü. Akşam saatlerinde “Yozlaşmaya, uyuşturucuya, çetelere geçit vermeyelim!” şiarıyla gerçekleştirilen eyleminbitiminde ise gerici çeteler tekrar saldırdı.

Dernek binasını savunan sınıf devrimcileri, taş ve sopalarla saldıran gerici güruha karşı kararlı bir direniş ortaya koydu. Sermayenin kolluk güçleri ise gerici güruhu koruma altına aldı. Polis barikatını aşan ve ellerindeki döner bıçaklarıyla derneğin önüne gelen çeteciler sınıf devrimcileri tarafından kovalandı. Çetecilere anladıkları dilden yanıt verilirken çetecilerden bazıları hastanelik oldu. Gerici güruh yaralılarını alıp hastaneye götürdü. Dört otobüs çevik kuvvet polisinin bölgeye gelmesi çeteciler tarafından alkışlarla karşılandı.

Polis ise gericilerin saldırılarını bahane edip sınıf devrimcilerinden derneği boşaltmalarını istedi. Sınıf devrimcileri ise saldırganlar dağılana kadar dernekten ayrılmayacaklarını belirttiler.

Dernekte bekleyiş sürerken dayanışma ziyaretleri de gerçekleşti. ÖDP, EMEP, Devrimci Proletarya, Halkevleri, HTKP, Halk Cephesi’nin yanısıra ÇHD’li avukatlar, DİSK Genel-İş Sendikası İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Adil Çiftçi ve işgalci Greif işçileri de dayanışma için dernek binasına geldiler. Polis, dernek önüne kurduğu barikatın ardına geçişlerde zorluk çıkardı.

CHP Sefaköy İlçe Örgütü temsilcileri ve İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi de dernek binasına geldi. Çelebi, saldırıyı aktaran sınıf devrimcilerine geçmiş olsun dileklerini iletip polisten bilgi almak için dışarı çıktı.

Çete ve polis ablukası tacizlerle sürdü. Çeteciler dışarıda bekleyenleri de taciz ederken, araçlarıyla dernek civarından geçerek araçlarını kitlenin üzerine sürdüler.

Hastaneye tedavi için giden yaralı dernek üyeleri Hüseyin Soylu, Aytekin Soylu ve Cihan Uyar polis tarafından ifade alma gerekçesiyle karakola götürüldüler.

16 Eylül: Gerici çetelere ve polise karşı
mücadele mevzisi savunuldu

Sınıf devrimcileri çete saldırılarına ve polis ablukasına karşı sabaha kadar dernek içerisinde nöbet tuttu.

Sabah saatlerinde, Kemalpaşa Mahallesi Muhtarı ve HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel dernek binasına geldi. İlk olarak bölgedeki esnafın yanına uğrayan muhtar ve Tüzel, dernek üyelerinden gelişmeler hakkında bilgi aldılar. Emek ve Özgürlük Cephesi ile Halkevleri’nden temsilciler de dayanışma için dernekteydi.

Öğle saatlerinde ise CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi yeniden ziyarete geldi. Dernek temsilcileri, Çelebi’ye esnafla sorunları olmadığını, gerçekleşebilecek saldırılar karşısında esnafa yönelik herhangi bir tepki verilmeyeceğini iletti. HDP, DBP İstanbul İl Başkanı Emrullah Bingül ve Komünist Parti de dayanışma için derneğe geldi.

Saat 14.00 sıralarında, Kaymakamlık’tan arama izni çıkardığını söyleyen polis dernekte arama yapmak istedi. Onlarca sivil polis derneğe girmeye çalıştı. Dernekte arama yapan polisler GBT dayatmasında bulundular. Sahte delil üretmeye çalışan polisler derneğin arka bahçesinden bıçak çıktığını iddia etti.

Polisler, içerideki çay ocağını bahane ederek derneğin lokal olduğunu iddia ettiler. Polisler, derneği mühürleyeceklerini söylediler. Polisin tehditlerine ve “derneği boşaltın” talimatlarına karşı tok bir yanıt veren sınıf devrimcileri dernek binasını terk etmeyeceklerini polise bildirdiler. Kol kola girerek birbirlerine kenetlenen sınıf devrimcilerine saldıran polis dernek binası içerisine gaz bombası attı. Ardından çevik kuvvet polisleri dernek camlarını kırarak içeri girdi.

Polisin gözaltı tehditlerine yanıt veren kitle dernek binası içerisinde “Devrimci faaliyet engellenemez!”, “Baskılar bizi yıldıramaz!” sloganlarını attı.

Her yer direniş!

Polis saldırısına direnen kitle dernekten çıkarılarak gözaltı otobüslerine dolduruldu. Dayanışma için geceden beri dernekte bulunan bir DHB’li de sınıf devrimcileriyle beraber gözaltına alındı. Polisin yoğun gaz kullanımı nedeniyle fenalaşan bir sınıf devrimcisi ambulansla hastaneye kaldırıldı. Polisin gözaltı saldırısını haberleştiren muhabirimiz de gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar Vatan’daki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Muayene için Haseki Eğitim Araştırma Hastanesi’ne götürülen sınıf devrimcileri burayı da eylem alanına çevirdi. “Yaşasın devrim ve sosyalizm!”, “Çetelere geçit vermeyeceğiz!” sloganları hastane bahçesinde yankılandı.

Polisin saldırıda kullandığı biber gazı nedeniyle fenalaşarak hastaneye kaldırılan bir sınıf devrimcisi, hastanedeki tedavisinin tamamlanmasının ardından eve gönderildi. Gözaltına alınanlar gece geç saatlerde serbest bırakıldı. Yenibosna Çocuk Şube’de tutulan iki devrimci genç ailelerin gelmesiyle serbest bırakıldı. Gözaltından çıkanların toplanmasının ardından açıklama yapan BDSP temsilcisi, saldırıların devrimci sınıf faaliyetini engelleyemeyeceğini, 17 Eylül'de yine aynı yerde olacaklarını, mühürleri kırıp atacaklarını vurguladı.

Farklı dosyaları bulundukları gerekçesiyle Erol Özdemir, Onur İnce ve Caner Burç Başkaya serbest bırakılmazken İnce ve Özdemir Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nden serbest bırakıldı. Caner Burç Başkaya ise yine başka bir davası gerekçe gösterilerek Büyükçekmece Adliyesi’ne götürüldü.

17 Eylül: Baskı ve saldırılara karşı mücadele kararlılığı

Gerici çetelerin ve polisin İşçilerin Birliği Derneği’ne saldırıları 17 Eylül akşamı Sefaköy’deki eylemle protesto edilerek mücadele kararlılığı vurgulandı.

Halkalı Caddesi’nde Taş Kasap önündeki toplanma sırasında toplanma alanı, çevik kuvvet polisleri tarafından abluka altına alındı.

Basın açıklamasını İşçilerin Birliği Derneği Başkanı Gamze Kayhan okudu. Kayhan, çete saldırısının arkasındaki güç olarak sermaye hükümeti AKP’yi işaret ederekAKP iktidarının; içeride ilerici-devrimci güçlere yönelik saldırılarını sürdürürken dış politikada da emperyalistlerin hizmetinde IŞİD vari vahşi çeteleri beslediğini, silahlandırdığını ve halkların üzerine saldığını söyledi. Bugün Irak’ta, Afganistan’da, Libya’da ve Suriye’de bu çeteler eliyle katledilen halkların her damla kanında AKP gericiliğinin eli olduğunu ifade etti.

Açıklamanın ardından Eğitim Sen 6 No’lu Şube Örgütlenme Sekreteri Arif Ekinci ile Emekçi Hareket Partisi ve Devrimci Gençlik Birliği temsilcileri saldırılara karşı dayanışma çağrısında bulunan konuşmalar yaptılar.

Çağdaş Hukukçular Derneği adına konuşan Av. Bülent Şimşek ise, işçilerin, yoksulların, ezilenlerin mücadelesini veren İBD’nin yanında olmaya devam edeceklerini vurguladı. Polisin derneği kapatmak için yetkisi olmadığını vurgulayan Şimşek, saldırının hukuksuzluğunu teşhir etti. “Amaç bellidir” diyen Şimşek derneğin kapısına kilit vurulduğunu fakat İşçilerin Birliği Derneği’nin Sefaköy’de yine işçilerin mücadelesi için faaliyetlerine devam edeceğini, ÇHD’nin de bu mücadelenin yanında olacağını ifade etti.

Halk Cephesi, EHP, ÖDP, Devrimci Proletarya, DHB, Komünist Parti ve UİD-DER de eyleme katılım sağladı.

Kızıl Bayrak / İstanbul

 

 

 

 

 

Polis-çete saldırısı protesto edildi

 

İşçilerin Birliği Derneği’ne yönelik çete ve polis saldırılarını İstanbul ve İzmir’de eylemle protesto edildi.

İzmir

Çiğli İşçi Kültür Sanat Evi Derneği, çetelerin ve polisin saldırılarını Kasaplar Meydanı’nda gerçekleştirdiği eylemle protesto etti. Basın açıklamasına yarım saat kala Çiğli Belediye binası önünde, saldırıyı teşhir eden bildiriler emekçilere ulaştırılarak basın açıklamasına destek istendi. Bildiri dağıtımı ve basın açıklaması sırasında çevik kuvvet polislerinin bekletilmesine, onlarca sivil polisin katılmasına, görüntü alımının tacize varmasına rağmen basın açıklaması gerçekleştirildi.

Çiğli İşçi Kültür Sanat Evi adına okunan açıklamada, İstanbul Sefaköy’de sınıf mücadelesinin bir mevzisi olan “İşçilerin Birliği Derneği”ne ve temsil ettiği sınıf mücadelesine AKP’li besleme çetelerin saldırdığı söylendi. Yıllardır işçi sınıfının hak alma mücadelesinde önemli bir mevzi olan işçi derneklerinin, işçi kültür evlerinin ne sermaye devleti tarafından ne de bu sistemin maşaları tarafından saldırıya uğramasının şaşırtıcı olduğu ifade edildi. Derneğe yönelik polis ve çete saldırılarının aktarıldığı açıklama, dayanışma çağrısıyla sonlandırıldı.

İstanbul

BDSP önlüklerini giyen sınıf devrimcileri Demokrasi Caddesi’nde kitlesel bildiri dağıtımı gerçekleştirdi. Ajitasyon eşliğinde gerçekleştirilen bildiri dağıtımında İşçilerin Birliği Derneği’ne yönelik saldırının birçok emekçi semtlerinde yaşandığı belirtildi.

Geçtiğimiz günlerde Sarıgazi Halk Festivali’nde polis ve çete işbirliği ile emekçiler üzerine kurşunlar yağdırıldığına değinilen konuşmalar emekçiler tarafından da desteklendi.

Bildiri dağıtımının ardından sınıf devrimcileri ajitasyon ve sloganlarla eylem gerçekleştirdi. Sarıgazi Meydanı’nda başlayan eylem Demokrasi Caddesi’nde devam etti ve Sarıgazi Cemevi önünde son buldu.

Kızıl Bayrak / İstanbul

 
§