19 Eylül 2014
Sayı: KB 2014/38

Sınıf mevzilerine, direnişe!
Gerici çeteler ve polis İşçilerin Birliği Derneği’ne saldırdı
Mücadele mevzilerimizi koruyacağız!
“Anadilde eğitim hakkı” talebine saldırı
Saldırılara karşı okulları mücadele alanlarına dönüştürelim!
Tetikçi katiller
21 yıldır korunuyor
AKP iş güvenliği eylem planını açıkladı
İşçi katili devlet!
Şov sürüyor, işçiler ölüyor!
İŞKUR işçileri hakları ve gelecekleri için Ankara’da!

Maden işçisine işsizlik sopası

MİB MYK Eylül toplantısı

Emperyalist saldırganlık ve savaşın alanı genişletiliyor
Filistin halkına
İsrail zorbalığı
Abbas İsrail’in Lahey’de yargılanmasını engelledi
Lear işçileri saldırılara karşı bakanlığa yürüdü!
Kapitalizm ve gençlik
DGB faaliyetleri
STFA EML’de Oğuzhan için eylem ve anma
“Yürüyüşümüz ve adımlarımız hızlanıyor!”
Pandora'nın televizyonu
Ulucanlar'da
devrimci irade
kazandı, devrim kazandı!
Zindanlardaki hak ihlalleri devam ediyor!
Hayat boşluk tanımaz!
Van elinde bir öksüz havası Dağlı sevdaların kentli kavgası: Ruhi Su
Kavganın sürdüğü her yerde NERUDA ve şiiri yaşıyor!
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

 

Lear işçileri saldırılara karşı
bakanlığa yürüdü!

 

İşe geri alınmak için mücadeleyi sürdüren Lear işçileri, çok yönlü saldırıların hedefi oluyorlar. Yakın zaman öncesine kadar eylemlerde polis saldırılarının hedefi olan, geri alınan temsilcileriyse baskı ve tecrit saldırılarına maruz kalan işçiler, şimdi de işbirlikçi SMATA Sendikası’nın saldırısına uğradılar.

İşçilerin mücadelesi sonucunda cuntacı albayın görevinden alınması ve güvenlik şefi Berni’nin de yoğun eleştirilere hedef olmasından sonra, polislerin Lear işçilerine olan saldırısı en azından şu anlık durmuş durumda.

İşçi temsilcilerine saldırı

SMATA Sendikası, grev kırıcı işçileri, fabrikada tecrit edilmek istenen 4 işçi temsilcisine saldırttı.

Arjantin’de yaşanan kriz nedeniyle, metal sektöründe çalışan 13 bin işçi işten atıldı. Krizin aşılmasının ardından bunlardan bir kısmının tekrar işe alınacağı vaad ediliyor.

SMATA ise kendisine yakın duran işçilerin işten çıkarılmasına engel olurken, diğer kesimlerin işten çıkarılmasına ses çıkarmıyor. Bu kesimleri de aynı zamanda direnen işçilerin üzerine saldırtan SMATA’nın bu tutumuna karşın, yükselen kriz döneminde mücadele de sürüyor. Fabrikalarda ve işyerlerinde hiçbir işçi çıkarılmaması ve işçi çıkartılan işyerlerinin işçi kontrolünde kamulaştırılması 16 Ağustos’ta Lear ve Donnelley işçilerin öncülüğünde toplanan büyük genel işçi toplantısının talepleri arasındaydı. Bu talepler etrafından ülke çapında eylemler, toplantılar ve paneller yapılırken, bu senenin 3. genel grevine hazırlık için de çalışmalar yürütülüyor.

SMATA ise kendisine ‘iş güvencesi’ garantisiyle yakın tuttuğu grev kırıcıları, direnen işçi temsilcilerine saldırtırken, “sizin hepinizi öldüreceğiz” vb. tehditlerde bulunuyor.

Binlerce işçi Çalışma Bakanlığı’na yürüdü

Lear işçileri, son dönemdeki saldırılar karşısında, 13 Eylül günü binlerce işçi ve öğrenciyle beraber Çalışma Bakanlığı’na yürüdü.

Lear işçi temsilcisi Roben Matu, yürüyüşte şunları söyledi: “Bizler, işten çıkartılan tüm işçilerin geri alınmasını talep ediyoruz. Eğer bu talebimizi gerçekleştirmek istemezlerse, kitlelerin tekrar harekete geçirilip, otoyolların işgal edilmesi de dahil olmak üzere bir mücadele programını gündemimize taşıyacağız.”

Yürüyüşün sonunda, Donnelley, Kraft, Pepsi, Metro işçileri, Shell gibi fabrikalardan yüzlerce işçi ve öğrenciyle birlikte süreç üzerine toplantı yapıldı.

Arjantin’deki kayıp anneleri de işçilerin eylemine destek verdi.

 

 

 

 

 

Buenos Aires Metrosu’nda
işçi güvenliği yok!

 

Bir dizi iş cinayetinin yaşandığı Arjantin’de Buenos Aires Metrosu’nda yapılan denetimler sonucunda güvenlik önlemleri alınmadığı için metroyu işleten şirkete ceza kesildi.

Arjantin devleti ve metroyu işleten özel şirket Metrovías ortaklığındaki metroda daha önce de iş cinayetleri yaşanmıştı. Metroda hala gerekli önlemlerin alınmadığı ortaya çıktı.

17 Eylül'de yapılan denetim sonucunda; yağ ve diğer sıvıların bulunduğu fıçıların gerekli şekilde işaretlenmemesi, elektrik tellerinin temas edilebilecek şekilde açıkta olması, işçiler için yeterli güvenlik kıyafetinin olmaması, yangın söndürme cihazlarının sayısının yetersiz olması, ilk yardım noktalarının sayılarının az olması ve temiz olmaması sonucunda 2,5 milyon peso ceza kesildi.

Önlemler alınmadı, iş cinayetleri yaşandı

Metroda yaşanan iş güvenliği sorunlarına ilişkin konuşan Metro B İşçi Temsilcisi Claudio Dellecarbonara şu açıklamayı yaptı: “Gerekli güvenlik yatırımlarının atılmaması nedeniyle ciddi kazalar ve iş arkadaşlarımızın ölümü söz konusu oldu. Hükümetin bu konuda suç ortaklığı vardır. Şimdi belediye bu konuda gerekli adımları atacağını söylüyor ama bu konuda etkin olmak için gerekli adımlar tam atılmıyor.”

Dellecarbonara, bunların yanı sıra yolcuların ve işçilerin canlarını tehlikeye atan güvenlik sorunlarını sıraladı. Dellecarbonara, trenlerin eski ve bakımsız olduklarını, tekerleklerinin işlemez halde olduğunu, istasyonlarda gerekli acil çıkış noktalarının eksik olduğunu belirtti. Güvenlik önlemleri üzerine gerekli eğitim çalışmalarının da yapılmadığı vurgulandı.

Metro B işçileri, 2013 yılında güvenlik tehlikesine karşı greve gitmiş ve metronun işçilerin kontrolünde kamulaştırılmasını savunmuşlardı. Claudio Dellecarbonara burjuva medya tarafından bu süreçte "1 numaralı devlet düşmanı" ilan edilmişti. İşçilerin baskısı sonucunda bu propaganda boşa çıktı fakat metrodaki güvenlik sorunları hala sürüyor.

 

 

 

 

 

Air France pilotları grevde

 

Almanya’da Germanwings ve Lufthansa pilotlarının grevinden sonra Fransa’da da pilotlar greve gitti. Bunun üzerine Air France, 15-22 Eylül tarihleri arasında uçacak yolcularına uçuşlarını ertelemeyi önerdi.

Fransız ulusal havayolu şirketi Air France’da devam eden toplu sözleşme sürecinde anlaşma sağlanamaması üzerine başlayan grev bir hafta sürecek. Grev nedeniyle uçuşların yarısından fazlası yapılamıyor.

Fransız havayolu şirketinin 65 binden fazla yolcusunun cep telefonuna bilgi mesajı yolladığı ve mağdur olan yolculara yardım etmesi için 7 bin ek çalışanı görevlendirdiği kaydedildi.

Grevin günlük maliyetinin ortalama 10-15 milyon avro olacağı tahmin ediliyor.

Air France grubu bünyesinde faaliyet gösteren ve ucuz bilet pazarına hitap eden Transavia’ya ağırlık verme planları, pilot sendikalarının tepkisine yol açmıştı. Transavia şirketine kaydırılması öngörülen pilotlar, mevcut haklarının gasp edilmesinden kaygı duyuyor.

 
§