24 Nisan 2015
Sayı: KB 2015/16

Sınıfımız ve onurumuz için kavgaya, 1 Mayıs’a!
AKP’nin kozu devlet terörü!
“Haklarımız, avukatlık mesleği saldırı altında”
Soma Davası: Düzenin aynası
Katliam davasına karartma talebi
Metal işçisinin büyük isyanı
Metal işçisinin öfkesi mücadeleye dönüştü!
Türk Metal’in kaderi pamuk ipliğine bağlı
MİB’den Renault işçilerine: Yumruk gibi kenetleneceğiz!
Sendikal ihanete ve sermayeye karşı direnen metal işçilerini selamlıyoruz!
İlbeyli işçileri hakları için eylemde
DİSK/Tekstil’de yeni ihanetler için yola devam
‘Rüyalar’ sektöründe kabustan uyananlar
Seçimler, düzen partileri, HDP ve solda parlamentarizm
Düzen siyasetine sendikal bürokrasiden destek!
BDSP: Sınıfın kızıl bayrağı altında 1 Mayıs'ta alanlara!
Ümraniye'de çok yönlü 1 Mayıs hazırlığı
Mamak'ta coşkulu 1 Mayıs şenliği
İşçi bültenlerinde 1 Mayıs rüzgarı
Ankara’da coşkulu 1 Mayıs etkinliği
İzmir’de DGB-DLB’den 1 Mayıs pikniği
Ermeni soykırımı ve burjuva propagandanın iğrenç yüzü
Kapitalizm Akdeniz'i mezarlığa çevirdi
ICOG’dan 1 Mayıs çağrısı
Alman devleti bir polis devletidir!
İşçiler, emekçiler ve gençler ayakta!
Eğitimde özelleştirme saldırısı
Bozuk düzende sağlam çark olmaz
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Sendikal ihanete ve sermayeye karşı direnen metal işçilerini selamlıyoruz!

 

Türk Metal çetesinin ihanetlerine karşı ‘söz, yetki, karar’ hakkını kullanan metal işçilerinin haklı ve meşru mücadelesini selamlıyoruz.

Yıllardır Türk Metal çetesi metal işçilerinin hak mücadelesini engellemek için her türlü kirli yöntemi kullandı. Metal işçilerini sefalete ve kölelik koşullarına mahkum eden ihanet sözleşmelerine imza attı. Hakları için tepki gösteren işçilerin karşısına patron temsilcilerinden önce Türk Metal çetesi çıktı… Metal işçileri Türk Metal çetesinin saltanatına ‘artık yeter!’ dedi. Kendi geleceklerine kendileri karar vermek için mücadeleye atıldılar. Günlerdir Bursa’da RENAULT, TOFAŞ, COŞKUNÖZ, MAKO başta olmak üzere birçok fabrikada yapılan eylemler metal işçilerinin kendi geleceklerini kendilerinin belirlemesi için atılmış önemli adımlardır. Bursalı metal işçilerinin attıkları adımlar Türk Metal’in saltanatını sarstığı gibi çok yönlü baskı ve tehditle sindirilmiş milyonlarca işçiye de izlenmesi gereken yolu göstermesi bakımından önemlidir.

Metal işçisi Türk Metal çetesine karşı "sendika biziz" diyerek önemli bir adım atmıştır. Taban iradesine dayanan bu adım işçi sınıfı ve sendikal hareket açısından önemlidir. Greif işgaliyle açılan yoldan Bursalı metal işçileri ilerlemektedirler. Greif işçilerinin şanlı işgalinde olduğu gibi kendi öz güçlerine yaslanarak yol yürüyen metal işçilerinin mücadelesinin kazanımla sonuçlanmasının en önemli halkalarından biri budur. Bunun içindir ki izlenen yol ve yürütülen mücadele işçi sınıfı mücadelesini ileri taşıyacak bir niteliktedir. Greif işgalinin işçi sınıfı mücadelesine kattığı önemli değerler gibi metal işçileri de sınıf mücadelesine önemli değerler katabilirler. Bunun içindir ki metal işçilerinin sermayeye ve sendikal çeteye karşı yürüttüğü mücadele desteklenmelidir. İşçi sınıfının kurtuluş mücadelesinden yana olan tüm güçlerin yeri metal işçilerinin yanıdır. Metal işçilerinin taban inisiyatifine yaslanarak yürüttüğü mücadelede suskunluk fesadına düşmek sınıflar mücadelesinde sermayenin ve sendikal bürokrasinin yanında yer almak demektir.

Bizler bu bilinçle Greif işgalinin deneyimleri ve derslerinden çıkardığımız sonuçlarla metal işçilerinin haklı ve onurlu mücadelesinin sonuna kadar yanında olacağız. Biz biliyoruz ki metal işçileri kazandığında tüm işçi sınıfı kazanacaktır.

Yaşasın sınıf dayanışması!

Yaşasın metal işçilerinin haklı ve onurlu mücadelesi!

Yaşasın işgal grev direniş!

Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası

23 Nisan 2015

 

 

 

 

 

Bursa’nın sesi İzmir’e taşındı

 

İzmir Metal İşçileri Birliği (MİB), Bursalı metal işçilerinin Türk Metal’in imzaladığı satış sözleşmesinin ardından başlattığı eylemlerin sesini Türk Metal boyunduruğu altındaki fabrikalara taşıdı.

22 Nisan’da Çiğli AOSB’de bulunan Cevher Döküm fabrikası önüne giden MİB, Cevher Döküm işçilerine “Bosch, Renault, Tofaş... İşçiler ihanete izin vermiyor, Türk Metal çatırdıyor!” başlıklı bildirileri ulaştırdı.

Dağıtım sırasında gelen Türk Metal temsilcileri dağıtımı engellemeye çalışarak işçilere bildirileri almamaları konusunda baskı yaptılar. Buna rağmen işçilerin dağıtıma ilgisi yoğun oldu. Bu şekilde dağıtımı engelleyemeyen Türk Metal temsilcileri, servisleri fabrika içerisine çekerek korkularını açığa vurarak işçilerin Bursa’da yaşananları duymamaları için yoğun çaba harcadılar.

Engellenme girişimlerine rağmen MİB üyeleri konuşmalar yaparak Bursa’da ayağa kalkan metal işçilerinin sesini Cevher Döküm işçilerine duyurarak engelleme girişimlerini boşa düşürdü.

21 Nisan’da MİB, Türk Metal üyesi Habaş Demir Çelik, İzmir Demir Çelik, Ege Çelik ve SİDER ile örgütsüz demir-çelik işçilerine seslenerek Bursa’daki sınıf kardeşleriyle dayanışmayı yükseltme çağrısı yaptı.

19 Nisan’da ise “Bosch, Tofaş, Renault! İşçiler ihanete izin vermiyor! Türk Metal çatırdıyor” şiarlı afişler Menemen’den Aliağa’ya servis duraklarına asıldı.


 

 

 

 

Trakya’da MİB faaliyeti

 

Metal İşçileri Birliği (MİB) Trakya’da mücadelenin ortaklaşması ve Türk Metal çetesinin işçiler üzerinden kurduğu saltanata artık son verilmesi çağrısını bildiri ve A-3 duvar gazetesiyle metal işçilerine taşıdı. Faaliyetler kapsamında ayrıca “İşgal, grev, direniş!” şablonları çeşitli bölgelere yapılıyor.

Türk Metal çetesi ise, paralı adamlarını sahaya sürerek MİB’in yaptığı şablonların üzerini kapatmayı kendine görev edindi.

Hazırlanan bildiriler işçi servislerinin yanı sıra başta B/S/H, Trakya Döküm, Hema ve EGO işçilerine ulaştırıldı. Dağıtımlara işçiler yoğun ilgi gösterdi.

Kızıl Bayrak / Trakya

 
§