24 Nisan 2015
Sayı: KB 2015/16

Sınıfımız ve onurumuz için kavgaya, 1 Mayıs’a!
AKP’nin kozu devlet terörü!
“Haklarımız, avukatlık mesleği saldırı altında”
Soma Davası: Düzenin aynası
Katliam davasına karartma talebi
Metal işçisinin büyük isyanı
Metal işçisinin öfkesi mücadeleye dönüştü!
Türk Metal’in kaderi pamuk ipliğine bağlı
MİB’den Renault işçilerine: Yumruk gibi kenetleneceğiz!
Sendikal ihanete ve sermayeye karşı direnen metal işçilerini selamlıyoruz!
İlbeyli işçileri hakları için eylemde
DİSK/Tekstil’de yeni ihanetler için yola devam
‘Rüyalar’ sektöründe kabustan uyananlar
Seçimler, düzen partileri, HDP ve solda parlamentarizm
Düzen siyasetine sendikal bürokrasiden destek!
BDSP: Sınıfın kızıl bayrağı altında 1 Mayıs'ta alanlara!
Ümraniye'de çok yönlü 1 Mayıs hazırlığı
Mamak'ta coşkulu 1 Mayıs şenliği
İşçi bültenlerinde 1 Mayıs rüzgarı
Ankara’da coşkulu 1 Mayıs etkinliği
İzmir’de DGB-DLB’den 1 Mayıs pikniği
Ermeni soykırımı ve burjuva propagandanın iğrenç yüzü
Kapitalizm Akdeniz'i mezarlığa çevirdi
ICOG’dan 1 Mayıs çağrısı
Alman devleti bir polis devletidir!
İşçiler, emekçiler ve gençler ayakta!
Eğitimde özelleştirme saldırısı
Bozuk düzende sağlam çark olmaz
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

BDSP: Sınıfın kızıl bayrağı altında
1 Mayıs'ta alanlara!

 

Trakya

1 Mayıs gündemli Metal İşçileri Bülteni 19 Nisan’da merkezi noktalardaki servis duraklarında yapılan dağıtımlarla işçilere ulaştırıldı. HEMA, B/S/H, Trakya Döküm, Arçelik, EGO, SİO vs. metal fabrikalarında çalışan işçilere bültenler ulaştırıldı.

BDSP’nin 1 Mayıs gündemli bildirileri Çorlu’nun merkezi mahallelerinde ve Sağlık Mahallesi’nde yaygın biçimde kullanıldı. Dağıtımlar esnasında işçi ve emekçilerle 1 Mayıs gündemli sohbetler gerçekleştirildi. İşçi ve emekçiler Çorlu’da 1 Mayıs günü saat 13.30’da düzenlenecek olan 1 Mayıs yürüyüşüne çağrıldı.

Yanı sıra DEV TEKSTİL’in çıkardığı bildiriler, üzerinde 1 Mayıs yürüyüşünün toplanma yeri ve saatinin yer aldığı ilanlarla birlikte tekstil işçilerine ulaştırıldı.

Bildiri ve bülten dağıtımlarının yanı sıra Çorlu’da merkezi noktalara BDSP ve DEV TEKSTİL yazılamaları yapıldı.

Ankara

Ankara’nın birçok bölgesinde devam eden 1 Mayıs faaliyeti 19 Nisan’da İncirli’ye taşındı. Komünistler gün boyu açtıkları standla işçi ve emekçileri alanlara çağırdı. Faaliyetin yeni taşındığı bir alan olmasına rağmen işçi ve emekçiler yoğun ilgi gösterdi.

Standda yüzlerce bildiri dağıtılırken, BDSP’nin 1 Mayıs’a çağrı yapan afişleri de otobüs duraklarına ve trafolara yaygın bir şekilde yapıldı. Onlarca Kızıl Bayrak gazetesi emekçilere ulaştırıldı.

Bursa

Bazı emekçi mahallelerinde, merkezi noktalarda ve işçi servis güzergahlarında BDSP’nin “Sınıfın kızıl bayrağı altında 1 Mayıs’ta alanlara!” ve “Sömürüye, faşist baskılara, gericiliğe ve yasaklara karşı 1 Mayıs’ta alanlara!” afişleri yapıldı. Teleferik, Esenevler mahallelerine, Sırameşeler, Kültür Park, Mudanya yolu, Küçük Sanayi ve Ataevler olmak üzere anayollarla servis geçiş güzergahlarına, Heykel, Demirtaşapa, Timurtaşpaşa’ya afişler yapıldı.

Teleferik ve Esenevler’e de bildiri dağıtımı gerçekleştirildi.

İzmir

Çiğli’de Harmandalı, Küçük Çiğli, Güzeltepe, Çiğli Koop, Evka 5, Evka 2 girişi kızıl afişlerle donatıldı.

Bunların dışında Harmandalı, Küçük Çiğli ve Güzeltepe’de bildirilerle işçi ve emekçiler 1 Mayıs’a çağrıldı.

Menemen’de ise Asarlık, Menemen Üst Geçit, Hıdırtepe girişi kızıl şiarlarla buluştu.

Buca’da Tınaztepe, Kuruçeşme, Çamlıkule, Gediz, Esbaş-Gaziemir hattı, Buca-Üçyol hattı, Varyant Konak ve Buca-Şirinyer hattı afişlerle donatıldı.

Bayraklı-Manavkuyu ve Bornova-Manisa kavşağı hattı da 1 Mayıs afişleriyle donatıldı.

Gebze

BDSP’nin 1 Mayıs afişleri 19 Nisan’da Gebze ve Tuzla bölgesine yaygın biçimde yapıldı.

Güzelyalı, Esenyalı, İçmeler, Tuzla, Darıca, Çayırova, Dilovası, Gebze OSB, TOSB, Güzeller OSB, Gebze merkez “İşçi sınıfının kızıl bayrağı altında 1 Mayıs’ta alanlara!” ve “Sömürüye, faşist baskılara, gericiliğe ve yasaklara karşı 1 Mayıs’ta alanlara!” şiarlı afişlerle donatıldı.

Emekçilerin ilgi ile karşıladığı afiş faaliyeti Tuzla İçmeler Köprüsü’nde polis tarafından engellenmeye çalışıldı. 3 sınıf devrimcisine 250’şer lira idari para cezası kesen kolluk güçleri, 2 sınıf devrimcisinin yoklama kaçağı olduğunu bahane ederek devrimcileri Tuzla Karakolu’na götürdü. İşlemlerin ardından sınıf devrimcileri serbest bırakıldı.

Esenyurt

19 Nisan’da piknik ve 1 Mayıs kapsamında gerçekleştirilen afiş çalışmasıyla Esenyurt ve Avcılar’ın birçok noktası kızıl afişlerle donatıldı. 1 Mayıs’a çağrı yapan iki çeşit afiş ve piknik çağrısını içeren afişler Avcılar Merkez, E-5 hattı, Depo, Tabela, Bulut Durağı, Örnek Mahallesi, Bağlarçeşme, Kuzuyolu, Balıkyolu Köprüsü, Yeşilkent ve Tokat mahalleleri, Fatih Sanayi Sitesi ile ana yollara yaygın bir şekilde yapıldı.

18 Nisan Cumartesi günü Esenyurt Meydanı’nda Liselilerin Sesi’nin son sayısının satışını gerçekleştiren DLB’liler piknik ve 1 Mayıs çalışmalarını sürdürdüler.

Küçükçekmece

19 Nisan’da Bakırköy ve Yenibosna Zafer Mahallesi’nde açılan standlarla işçi ve emekçilere 1 Mayıs’ta Taksim’de olma çağrısı yapıldı. Dağıtımlar boyunca Kızıl Bayrak’ da işçi ve emekçilere ulaştırıldı.

Sefaköy merkez ve Halkalı fabrikalar yolu üzerine 1 Mayıs’a ve 26 Nisan’da gerçekleşecek Birlik ve Dayanışma Pikniği’ne çağrı yapan afişler yapıldı.

GOP

22 Nisan’da GOP merkez, Gazi Mahallesi, Karadeniz Mahallesi ve Elmabahçesi’ne 1 Mayıs afişleri ve 26 Nisan pikniğine çağıran afişler yapıldı. Afiş faaliyeti dışında 1 Mayıs bildirileri işçi ve emekçilere ulaştırıldı.

Geçtiğimiz günlerde GOP merkezde ve Topkapı’da yapılan bildiri dağıtımlarıyla işçi ve emekçiler 1 Mayıs’a çağrıldı.

Ayrıca BİSSE Tekstil işçilerine DEV TEKSTİL’in 1 Mayıs bildirileri ulaştırıldı. İş çıkışı yapılan ve işçilerin ilgiyle karşıladığı dağıtımın ardından çevredeki diğer tekstil fabrikalarına bildiriler ulaştırıldı. Yüzlerce bildirinin kullanıldığı dağıtımlarda birçok tekstil işçisiyle fabrikalarda yaşanan sorunlar ve 1 Mayıs üzerine sohbet edildi.

Kızıl Bayrak / Trakya-Ankara-Bursa-Gebze-Esenyurt-Küçükçekmece-GOP


 
§