24 Nisan 2015
Sayı: KB 2015/16

Sınıfımız ve onurumuz için kavgaya, 1 Mayıs’a!
AKP’nin kozu devlet terörü!
“Haklarımız, avukatlık mesleği saldırı altında”
Soma Davası: Düzenin aynası
Katliam davasına karartma talebi
Metal işçisinin büyük isyanı
Metal işçisinin öfkesi mücadeleye dönüştü!
Türk Metal’in kaderi pamuk ipliğine bağlı
MİB’den Renault işçilerine: Yumruk gibi kenetleneceğiz!
Sendikal ihanete ve sermayeye karşı direnen metal işçilerini selamlıyoruz!
İlbeyli işçileri hakları için eylemde
DİSK/Tekstil’de yeni ihanetler için yola devam
‘Rüyalar’ sektöründe kabustan uyananlar
Seçimler, düzen partileri, HDP ve solda parlamentarizm
Düzen siyasetine sendikal bürokrasiden destek!
BDSP: Sınıfın kızıl bayrağı altında 1 Mayıs'ta alanlara!
Ümraniye'de çok yönlü 1 Mayıs hazırlığı
Mamak'ta coşkulu 1 Mayıs şenliği
İşçi bültenlerinde 1 Mayıs rüzgarı
Ankara’da coşkulu 1 Mayıs etkinliği
İzmir’de DGB-DLB’den 1 Mayıs pikniği
Ermeni soykırımı ve burjuva propagandanın iğrenç yüzü
Kapitalizm Akdeniz'i mezarlığa çevirdi
ICOG’dan 1 Mayıs çağrısı
Alman devleti bir polis devletidir!
İşçiler, emekçiler ve gençler ayakta!
Eğitimde özelleştirme saldırısı
Bozuk düzende sağlam çark olmaz
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

ICOG’dan 1 Mayıs çağrısı...

1 Mayıs işçi sınıfının uluslararası mücadele günüdür!

 

İşçi sınıfının, kapitalistler ve kapitalist sistem tarafından sömürü ve baskı altında tutulması sürdükçe 1 Mayıs işçi sınıfının uluslararası dayanışma ve mücadelesinde önemli bir silah olarak kalacaktır.

1 Mayıs, bu gücü alanlarda gösterme günüdür. Otomotiv ve yan sanayi proletaryası, uluslararası işçi sınıfının bölünüp parçalanmasının üstesinden gelmek için anlamlı bir yere sahiptir.

Kapitalist sistem işçi sınıfının birliğini parçalayıp güçsüz düşürerek, azami kar hedefini gerçekleştirmek için her yola başvurdu: Düşük ücret, uzun çalışma süreleri, güvencesiz ve esnek çalışma, emeklilik yaşının yükseltilmesi, kadın, erkek ve göçmen işçilerin ücretleri arasındaki eşitsizlik, çocuk emeğinin sömürülmesi, işten atmalar, taşeronlaştırma ve süreli çalışma iş anlaşmaları, iş cinayetleri, kötü şartlarda işçinin sağlığını hiçe sayarak çalıştırma. Aşırı sömürü silahları ile işçilerin ve onların ailelerinin yaşam koşullarını kötüleştiriyorlar. Uluslararası finans kapital pazarlarda yürüttüğü rekabet savaşlarıyla yoksulluk ve açlığı katlayarak büyütüyor. Savaşlarla çevreyi tahrip edip yıkıma uğratarak, milyonlarca aileyi sefalete sürükleyerek yerlerinden kopartıyorlar. Bunlar bizim ortak acılarımız ve sorunlarımızdır. Bütün bunlar işçi sınıfının bugünkü temel sorunlarıdır. Kaybedilen hakların kazanılması ve korunması için işçi sınıfı uluslararası alanda mücadele yürütüyor. Uluslararası düzeyde sınıf düşmanlarımızın yaşam haklarımıza uzanan ellerini kırmak için dayanışmaya ve ortak mücadeleye her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Bunu başaran işçi sınıfı kazanacaktır.

İşçi sınıfının uluslararası mücadele birliğini sağlamak için yola çıktık. 16 yıl süren ön hazırlık çalışmalarından sonra ICOG olarak Otomotiv İşçilerinin 1. Uluslararası Kongresi'ni hazırlamak için çalışmalara başladık. Bu amacı hep birlikte mücadele ederek başarırsak daha güçlü bir konuma gelebiliriz. Ekim 2015’te yapılacak olan 1. kongreyle otomotiv işçilerinin uluslararası sınıf dayanışması ve mücadele birliğini sağlamayı amaçlıyoruz. Siz sınıf kardeşlerimizi dünyanın neresinde olursanız olunuz, kongreye katılarak mücadele birliğimizi güçlendirmeye çağırıyoruz!

1 Mayıs 2015’te işçi sınıfı için bu iyi haberi, bütün dünya işçilerine önemli bir örnek olarak duyuralım. Bu sesi dünyanın her yanına yayalım! Hazırlıklara katılalım! Kongrede yer almak için şimdiden harekete geçelim!

Yaşasın 1 Mayıs!

Yaşasın işçi sınıfının uluslararası dayanışması!

Otomotiv İşçilerinin 1. Uluslararası Kongresi için ileri!

Otomotiv İşçilerinin 1. Uluslararası Kongresi

Tarih: 14-18 Ekim 2015

Adres: Sindelfingerstr 44 (İm Bürgerhaus Maichingen)
71069 Sindelfingen (Stuttgart yakınında)

Seyahat masrafları için bağışta bulunmak için; (hesap Erwin Dietrich, IBAN DE58 7001 0080 0349 3138 02 BIC şifre PBNKDEFF seyahat giderleri)

Otomotiv İşçileri Uluslararası Koordinasyon Grubu (ICOG)
21 Nisan 2015

 

 

 

 

 

ATİK üyeleri tutuklandı

 

Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu (ATİK) ve Yeni Kadın’a 15 Nisan'da Avrupa'nın dört ülkesinde operasyon yapıldı.

Avusturya, İsviçre, Yunanistan ve Almanya’da 10 ATİK üyesi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 8 kişi ise bir gün sonra çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Üyelerinin, TKP/ML’ye üyelik iddiasıyla 129 a/b maddesine istinaden tutuklandığı bilgisini veren ATİK, saldırıyla ilgili “Bir yandan dünyaya insan hakları satmaya çalışan Avrupa kapitalist devletleri, diğer yandan kendi içlerindeki en küçük muhalefeti baskılamak yok etmek istemektedir” ifadelerini kullandı.

BİR-KAR’dan açıklama

Gözaltı ve tutuklama terörünün ardından açıklama yapan İşçilerin Birliği Halkların Kardeşliği Platformu (BİR-KAR) da saldırıların ilerici ve devrimci politik çalışmaya, eylem ve örgütlenme hakkına dönük bir saldırı olduğunu belirterek tüm ilerici ve devrimci kurumlara karşı gözdağı niteliğinde olduğuna dikkat çekti. BİR-KAR’ın açıklaması şu ifadelerle devam etti:

Her mevzi ve elde edilen her hak dişe diş mücadeleler ve ağır bedeller karşılığında kazanılmıştır. Hiç kuşkusuz benzer biçimde de korunacaktır. Daha önce olduğu gibi, bu kez de Avrupa ve özellikle de gestapo ruhunu yeniden canlandırmaya ve bir korku ortamı yaratmaya çalışan Alman polisinin tehdit, gözdağı, gözaltı ve tutuklama terörüne kararlılıkla direnilecek, amacına ulaşmasına geçit verilmeyecektir.

İşçilerin Birliği Halkların Kardeşliği Platformu olarak, ATİK ve çalışanlarına dönük saldırıyı şiddetle protesto ediyor, saldırılar karşısında onlarla tam dayanışma içinde olduğumuzu ilan ediyoruz. Avrupa’nın yerli ve göçmen tüm uluslarından işçileri, emekçileri, ilerici ve devrimci kişi, kurum ve kuruluşları ATİK ve çalışanlarına dönük saldırıya karşı dayanışmayı büyütmeye çağırıyoruz.”

Frankfurt’ta protesto

Polis baskınlarına karşı 16 Nisan günü Frankfurt’ta eylem yapıldı. Eylemde ATİK’in anti-emperyalist ve anti-faşist kimliğinden dolayı saldırıların hedefi haline geldiğine dikkat çekilirken BİR-KAR ve ADHK adına yapılan konuşmalarda ise saldırıların ATİK şahsında tüm devrimci, demokratik kurum ve kişilere yönelik olduğu belirtildi.

 
§