19 Haziran 2015
Sayı: KB 2015/24

Düzenin çözümsüzlüğü ve yeni mücadele dönemi
Sınır çetecilere açık, emekçi halka kapalı!
Türkiye damgalı işbirliği
Eski mürettebat yeniden sahnede!
Lale devrinden fetret devrine doğru...
Sermayenin Demir(eli)
Son genel seçimler solda tasfiyeciliği güçlendirdi H. Yağmur
Ermenek'te işçi katillerine büyük öfke
Çan işçileri: İşçi sınıfı uyanıyor!
Polimer işçileri grevde!
"15-16 Haziran Direnişi ve Metal Fırtınası"
"Ölmek var, dönmek yok!"
Metal işçisi birliğini güçlendiriyor
MİB’i susturamadınız, susturamayacaksınız!
Sendikalar ve sınıf mücadelesi
Metal işçileri ve MİB engelleri aşa aşa ilerledi! - 1
Metal direnişi yedi düvele karşı verilmiş bir savaştır!
Kirli ve kanlı bir suç çetesinin Bilderberg toplantısı
Kadına yönelik şiddeti düzen siyaseti körüklemektedir!
Kadına yönelik şiddet ve 'iyi hal' indirimi üzerine
Devrimci gençlik kampına çağrı
"Türkiye siyasi tarihinde Filistin" paneli yapıldı
Sınıf savaşına yüreği yetmeyenler işine baksın!
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Polimer işçileri grevde!

Polimer patronu ile Petrol-İş Sendikası arasında süren Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine Polimer işçileri 17 Haziran sabahı greve başladı.

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Polimer Kauçuk ve Pazarlama San. A.Ş.’de çalışan bin 871 işçi adına yürütülen TİS sürecinde ücret zammı talepleri karşılanmayan işçiler fabrikaya grev pankartını astı.

Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, genel merkez, İstanbul ve Trakya şube yöneticilerinin de katılımıyla gerçekleştirilen eylemde sendika yöneticileri işçilere seslendi. Alanda yapılan konuşmaların ardından grev pankartı asılırken, işçiler halay çekerek grevi sürdürdü.

Görüşmeler ücret zammında tıkandı

Sendika tarafından yapılan açıklamada görüşmelerde idari maddelerin büyük bir bölümünün kabul edildiği ancak başta ücret zammı modeli olmak üzere ekonomik maddelerde anlaşma sağlanamadığı belirtildi.

Grev öncesinde yapılan son toplantıda Petrol-İş Sendikası’nın ücret zammı modelinin yıllık olması, sözleşmenin 1. yılında 370 TL, sözleşmenin ikinci yılında ise yıllık enflasyon oranına 2 puan ilave ile bulunacak oran kadar ücret zammı yapılmasını teklif ettiği belirtildi. Açıklamada bu haklar kazanılana kadar grevin ve mücadelenin süreceği vurgulandı.

 

 

 

Eğri oturalım doğru konuşalım! 

Son iki haftadır kendisine işçi basını diyen bir gazetenin sayfalarında Türk Traktör’de yaşananlar üzerinden MİB hedef haline getirilmeye çalışılıyor.  Yine bu gazeteye yakınlığıyla bilinen direniş sözcüsü Emre, başka bir internet sitesine verdiği röportajda “Şu MİB denen siteyi bir gün bulsam gırtlaklarına çökerim” diyebilecek kadar haddini aşıyor. Direnişi kırılmaya götüren hatalarını örtmek için küçük hesapları ile MİB’i hedef tahtasına çakıyor.

Öncelikle şunu söyleyelim, Emre MİB’e nasıl ulaşacağını aslında çok iyi biliyor. Dahası bu röportajı internete düştükten sonra kendisine ulaşan MİB’lilerin görüşme talebine geri döneceğini söyleyerek yanıt verdikten sonra günlerce telefonuna yanıt vermeyen de kendisi. Emre’nin gerçekte ne yapmaya çalıştığını sadece bu örnek bile çok iyi gösteriyor.

Ama biz yine de buraya takılmayalım.

Hatta eylem kararının MİB sayfasında yayınlanmasını isteyenlerin arasında kendisi olmasa da bizzat direniş sözcüleri olduğunu da es geçelim.  Hatta MİB ile sadece birkaç dakika farkla kendi sayfalarında da eylem çağrısının yayınlandığını da unutalım.  Ama bu haddini bilmezler atılan işçilerden içerdeki arkadaşlarını arayarak “Eylem yapmayın!” diyenler olduğunu unutacağımızı sanıyorsa yanılıyorlar.  Dahası, üretimi durdurma eyleminin nasıl sona erdiğini, son gün orada neler yaşandığını, yönetimle görüşmelerde kendisini dev aynasında görenlerin (başta gırtlağımıza çökecek sözcü olmak üzere) yaptıkları hataları ne Türk Traktör işçileri ne de bizler unutacağız!  Kendisini dev aynasında gören, iş çetrefilleşince gardı düşüp çevresine umutsuzluk yayan, işten çıkarmalara karşı eylem kararı alınmışken kendisi fabrika önüne gidemeyen, bırakalım yazılı protokol imzalamayı bir görüşme bile yapılmamışken 12 gün boyunca direnen işçileri evine gönderenlerin; değil MİB’lilerin gırtlağını sıkmak, bu işçilerin karşısına çıkmaya bile yüzü olamaz.

Ey, MİB’in gırtlağını sıkma heveslisi eski TTF sözcüsü ve “gazeteci arkadaşları”, hatalarınızın çamurunu MİB’e atarak kendinizi aklayamazsınız. Metal işçisi sizin gibilerin sözünü dinleseydi ne 26 Nisan, ne 5 Mayıs olurdu. Ne de Türk Traktör işçisi böyle onurlu bir direnişe imza atabilirdi.  Haddinizi bilin ve yerinize oturun. Yoksa metal işçisinin gırtlağınıza çökeceği günler hiç de uzak değil. 

Metal İşçileri Birliği / 14 Haziran 2015

 

 

 

 

Ümraniye’de sınıf faaliyeti

Ümraniye’de devrimci sınıf faaliyeti çeşitli araçların kullanımıyla yaz döneminde de devam ediyor.

İstanbul Sarıgazi’de işçi servislerinin yoğun olarak geçtiği alana 15 Haziran günü “15-16 Haziran militan ruhu ile mücadele sürüyor” şiarlı Metal İşçileri Birliği pankartı asıldı.

Ayrıca vardiya dönüşümünde ABB fabrikası önünde Kızıl Bayrak gazetesinin satışı yapıldı. Kapağında “Devrimci bir sınıf hareketi için ileri” şiarı yer alan gazete işçiler tarafından ilgiyle karşılandı. Süreç hakkında işçilerle sohbetler edildi. Metal fabrikalarındaki gelişmeler ve yakın zamanda gerçekleşecek olan Birleşik Metal-İş Sendikası 1 No’lu Şube seçimleri işçilerin gündemindeydi.   
Ayrıca örgütsüz Reha Tekstil işçilerine DEV TEKSTİL bildirileri ulaştırıldı. İş çıkışında yapılan dağıtıma işçilerin ilgisi yoğundu.

Bildiride metal sektöründeki gelişmeler aktarılırken tekstil işçileri de metal işçilerinden öğrenerek mücadeleyi büyütmeye ve fabrikalarında kendi komitelerini oluşturup “söz, yetki, kararın” kendilerine ait olan mekanizmalar kurmaya çağrıldı.

Kızıl Bayrak / Ümraniye


 
§