19 Haziran 2015
Sayı: KB 2015/24

Düzenin çözümsüzlüğü ve yeni mücadele dönemi
Sınır çetecilere açık, emekçi halka kapalı!
Türkiye damgalı işbirliği
Eski mürettebat yeniden sahnede!
Lale devrinden fetret devrine doğru...
Sermayenin Demir(eli)
Son genel seçimler solda tasfiyeciliği güçlendirdi H. Yağmur
Ermenek'te işçi katillerine büyük öfke
Çan işçileri: İşçi sınıfı uyanıyor!
Polimer işçileri grevde!
"15-16 Haziran Direnişi ve Metal Fırtınası"
"Ölmek var, dönmek yok!"
Metal işçisi birliğini güçlendiriyor
MİB’i susturamadınız, susturamayacaksınız!
Sendikalar ve sınıf mücadelesi
Metal işçileri ve MİB engelleri aşa aşa ilerledi! - 1
Metal direnişi yedi düvele karşı verilmiş bir savaştır!
Kirli ve kanlı bir suç çetesinin Bilderberg toplantısı
Kadına yönelik şiddeti düzen siyaseti körüklemektedir!
Kadına yönelik şiddet ve 'iyi hal' indirimi üzerine
Devrimci gençlik kampına çağrı
"Türkiye siyasi tarihinde Filistin" paneli yapıldı
Sınıf savaşına yüreği yetmeyenler işine baksın!
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

 

Devrimci gençlik kampına çağrı

Devrimci Gençlik Birliği’nin ‘Birliğimizin gücüyle geleceğe yürüyoruz!’ şiarıyla 6-12 Temmuz tarihlerinde İzmir Seferihisar’da düzenleyeceği kampın çağrısı İstanbul ve Ankara’da sürdürüldü.

Ankara
Ankara’da kamp çalışmaları aralıksız olarak devam ediyor. DGB ve DLB’liler sabah erken saatte buluşarak Konur Sokak’ta stand açıyor. Stand faaliyeti boyunca yüzlerce bildiri gençlere ulaştırılırken kampa gelmek isteyenlerin iletişim numaraları da alınıyor.

Yanı sıra sendikalar ve kitle örgütleri dolaşılarak kamp için destek toplanıyor. Ayrıca kampın politik içeriği anlatılarak kamp broşürleri buralara da bırakılıyor.

 

İstanbul’da kamp çağrısı sürüyor

Avcılar
DLB, İstanbul Avcılar’da açtığı standla devrimci gençlik kampının çağrısını sürdürdü.

Avcılar Marmara Caddesi’nde açılan standda “Birliğimizin gücüyle geleceğe yürüyoruz! Yaz kampında buluşuyoruz!/DGB” bildirileri gençliğe ulaştırıldı.

Dağıtımlar sırasında kampla ilgilenen gençlerle sohbet edilerek kampın içeriği hakkında bilgi verildi ve kampa çağrı yapıldı. Faaliyet sırasında Liselilerin Sesi ve Kızıl Bayrak da gençliğe ulaştırıldı.

Bakırköy
Bakırköy Cumhuriyet Meydanı’nda açılan standla kamp çağrısı gençliğe ulaştırıldı. Karnelerin alınmasının ardından liselilerin yoğun olarak geçtiği alanda karneler için hazırlanan bildiriler de stand faaliyeti sırasında liselilere ulaştırıldı. Bildiriyle birlikte karnelerin gençliğin başarı ölçüsü olmadığı, çürüyen düzenin aynası olduğu aktarıldı. Çekilen ajitasyonlarda, bu düzenin gençlik için geleceksizlikten başka bir şey sunamayacağı aktarıldı.

"Birliğimizin gücüyle geleceğe yürüyoruz! Yaz kampında buluşuyoruz! / DGB" kamp broşürleri de gençliğe dağıtıldı. İlgilenen gençlerle yapılan sohbetlerde geçmiş kamp deneyimleri ve 6 Temmuz’da başlayacak kamp üzerine sohbetler edildi.  Faaliyet sırasında Liselilerin Sesi, Ekim Gençliği ve Kızıl Bayrak da gençliğe ulaştırıldı.

Kartal
Kartal DLB gençliğin devrimci kampı için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda yaz kampı için hazırlanan müzikal-tiyatronun provaları sürüyor.

Kartal DLB ve DGB’nin 12 Haziran günü gerçekleştirdiği ortak toplantıda güne yüklenmenin önemine vurgu yapılarak, kapitalist sistemin gençleri bireyselliğe ittiği ve apolitik gençlik yaratılmaya çalışıldığına vurgu yapıldı. DLB ve DGB, yaz kampının kolektif kültürü yaymak ve gençliği devrime çağırmak açısından önemine dikkat çekti. Toplantıda kampa kadar olan sürenin iyi örgütlenmesi için planlamalar yapılarak bu planlamalar doğrultusunda DGB’nin afiş çalışmalarına başlandı.

Bankalar Caddesi’nde açılan standda dağıtılan çağrı bildirileri ile gençlik kampa davet ediliyor. Liselilerin Sesi dergisinin satışının yapıldığı stand çalışmasında bileklik satışı da yapılarak kamp için destek toplandı. Kampın ihtiyaçları doğrultusunda Kartal Belediyesi’ne gidilerek müdürlüklerden de kamp için destek istendi. Daha sonrasında çay bahçeleri dolaşılarak gençliğe kamp bildirileri ulaştırıldı.

Kartal DLB, “YAZ KAMPINDA BULUŞUYORUZ! DLB Facebook: Devrimci Liseliler Birliği” yazılı şablonla Kartal merkeze ve geçitlere yazılama yaptı.

Kamp ihtiyaçları doğrultusunda Bankalar Caddesi’nde esnaflardan, devrimci bir kampın gençlik için önemi ve gerekliliği anlatılarak kampa destek istendi. Aynı zamanda geçitte bulunan sokak sanatçılarından kampa çağrı videosu alındı.

Kızıl Bayrak / Ankara – İstanbul

 


Meslek liseli DLB'liler buluştu

“Meslek lisesi devrim meselesidir!” şiarı ile 14 Haziran’da Ankara'da bir araya gelen meslek liseli DLB’liler, ortak talepler için mücadeleyi yükseltme çağrısında bulundu.

Kurşun Kalem Kültür Merkezi’nde etkinlik gerçekleştiren DLB’liler sermayenin meslek liseleri üzerindeki yeni dönem politikalarını tartışarak, saldırılara karşı nasıl bir mücadele hattı izlenmesi gerektiği üzerine sohbet ettiler. Konuşmalarda liseli gençlik çalışmasında meslek liselerinin önemini kavrayabilmek ve güçlü bir meslek liseli faaliyetini var edebilmek için adım atılması gerektiği üzerinde duruldu.

Etkinlikte alınan kararlar ekseninde 3 Temmuz’da Ankara merkezli meslek liseli meclisi toplama kararı alındı ve bunu güçlendirmek için yerel meclislerin toplanarak, güçlü bir ön hazırlığa dayanan çalışma örmesi planlandı. Ayrıca meslek liselilerin sorunlarını anlatan duvar gazetesi ve bülten çıkartılması kararlaştırıldı.

Meslek liseliler kamp planlamasını yaparak toplantıyı sonlandırdı.

Liselilerin Sesi / Ankara

 

 
§