10 Temmuz'04
Sayı: 2004/27 (19)


  Kızıl Bayrak'tan
  Emperyalist savaş bezirganlarının kanlı hesaplarını bozalım!
  Türkiye emperyalist ordulara üs yapılmak isteniyor
  Sosyal güvenlik sistemi tasfiye ediliyor...
  Katil NATO’yu saraylarda ağırlayanlar emekçilerin evlerini başlarına yıkıyorlar!
  Aydos’ta yıkıma karşı direniş!
  Ekonomide pembe tablo ve derinleşen sefalet
  Deprem değil kapitalizm öldürür!
  Sendikal ihanet çetesi bu kez o kadar kolay kurtulamayacak
  İşçi hareketi ve kamuoyu önünde, DİSK yöneticilerine soruyoruz!
  Direnişteki Castleblair işçileri iki ayrı basın açıklaması yaptı...
  İşten atılan Castleblair işçileri kardeşlerimize;
  Beybi Çuval’da, Sun Tekstil’de ve Reha Tekstil’de aynı şeyleri yapmışlardı!..
  İşçilerin Birliği Halkların Kardeşliği Platformu’ndan direnişçi Castleblair işçilerine…
  Partinin yayın cephesindeki sorunları ve görevleri
  Ekim’in Haziran 2004 tarihli 237. sayısı...
  “Kirli Savaş” sermaye devletinin karakteristik yöntemidir...
  CHP’nin olaylı Kurultayı ve gösterdikleri...
  Amerikan uşağı Allavi hükümeti Saddam Hüseyin’i yargılamaya başladı...
  Tarih pişmanlık yasalarıyla bitmiş bir direnişe tanık olmamıştır!
  Siyonist vahşet Irak zindanlarına kadar uzandı
  İşgal karşıtı direniş daha çok Bremerler eskitecektir
  Sağlıkta adım adım özelleştirme...
  “Sivas şehitleri ölümsüzdür!”
  “Yerel dil ve lehçelerde TV yayını” komedisi üzerine birkaç söz!
  “Şili’nin en büyük yüreği” Neruda yüz yaşında!
  Memleketin kıyıcığından bir sınıf yazarı
  10. yıl ve “Kızıl Bayrakçı” olmak...
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın



 
Antakya’da 2 Temmuz anması...

“Sivas şehitleri ölümsüzdür!”

Sivas katliamının yıldönümü olan 2 Temmuz günü BDSP, HÖC, ESP, YDG’nin biraraya gelmesiyle bir basın açıklaması yapıldı. Anadolubank önünde toplanan yaklaşık 60 kişilik kitle, kolluk güçlerinin engelleme çabalarına karşın, coşkulu bir şekilde ve sloganlarla eyleme devam etti. Açıklamada, Sivas’ta aydın ve sanatçıları diri diri yakan faşist güçlerin daha sonraki dönemlerde F tipi cezaevleri saldırısında da tutsakları diri diri yakmaya devam ettikleri vurgulandı.

Eylemde “İşgale, baskılara, NATO’ya karşı mücadeleyi yükseltelim!/BDSP-HÖC-ESP-YDG” imzalı pankart taşındı. Sık sık “NATO yıkılacak, halklar kazanacak!”, “Katil ABD Ortadoğu’dan defol!”, “Yaşasın halkların kardeşliği!”, “Sivas şehitleri ölümsüzdür!” sloganları atıldı.

BDSP Antakya



Berlin’de 2 Temmuz anması...

Sivas’ı unutmadık!

3 Temmuz tarihinde “Sivası unutmadık!” adı altında bir etkinlik gerçekleştirdik. Çeşitli kurumların biraraya gelerek düzenlediği anma etkinliği kolektif bir çalışmanın ürünü oldu.

Etkinlik başta Sivas’ta katledilen 33 can ile devrim ve sosyalizm mücadelesinde yaşamını yitiren devrimcilerin anısına yapılan saygı duruşu ile başladı.

Hazırlık komitesinden bir arkadaşın yaptığı konuşmayla devam eden program çeşitli sanatçıların katılımıyla sürdü (Şafak ve Şirin, Ozan Şah Turna ve Şiar, Cemallettin Yılmaz, Emekçi, İşçi ve Gençlik Kültür Merkezi Tiyatro Atölyesi, Nure ve Ozan Cömert.)

Konuşmacı olarak katılan Haluk Gerger, 2 Temmuz’u yapan zihniyetin 19 Aralık katliamını da gerçekleştirdiğini belirtti. Kısaca NATO Zirvesi’ne de değinen Gerger, egemenlerin kendi ülkelerinde yığınların muhalefetinden korktuğunu, bundan dolayı bu tür zirveleri yüksek güvenlik çemberi altında gerçekleştirebildiklerini anlattı. Devrimcilerin, aydınların, ilerici işçi ve emekçilerin İstanbul’u emperyalistlere dar edeceğini ilan ettiğini ve nitekim İstanbul’u onlara dar ettiklerini vurguladı.

Etkinliğin açık havada yapılması ve havanın yağışlı olması katılımı sınırladı. Buna rağmen etkinliğe yaklaşık 400 kişi katıldı. Etkinlik çekilen halaylarla son buldu.

Berlin İşçi ve Gençlik Kültür Merkezi



NATO terörüne suç duyurusu

28-29 Haziran tarihlerinde NATO Zirvesi’ni protesto etmek amacıyla yapılan eylemlerde polisin gaz bombalarıyla, coplarla, kurşunlarla, panzerlerle göstericilere saldırması ve bunun sonucunda yüzlerce kişinin yaralanıp 105 kişinin de gözaltına alınması nedeniyle, NATO ve Bush Karşıtı Birlik, 6 Temmuz günü Sultanahmet Adliyesi önünde basın açıklaması yaparak suç duyurusunda bulundu. Birlik adına okunan basın açıklamasında; “27-29 Haziran tarihleri, bu ülkenin demokratik kamuoyunun her türlü şiddete rağmen onurlarına sahip çıktıkları, siyasi iktidarın ise onurlarını ayaklar altına aldıkları günler olarak tarihe geçti” denilerek, zirve boyunca polisin kullandığı şiddet protesto edildi. Basın açıklamasına aralarında yaralıların da bulunduğu 80 kişi katıldı. Açıklamanın ardından birlik bileşenlerinden oluşan temsilciler, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Recep Tayyip Edoğan, İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, İstanbul Valisi Muammer Güler ve İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah hakkında İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundular.

Kızıl Bayrak/İstanbul



İzmir’de 2 Temmuz anmasına 500 kişi katıldı...

“Faşizme karşı omuz omuza!”

2 Temmuz katliamının 11. yıldönümünde Alevi-Bektaşi Federasyonu tarafından bir miting düzenlendi. BDSP güçlerinin de flamalarıyla katıldığı miting Alsancak Cumhuriyet Meydanı’ndan yapılan yürüyüşle başladı. Gündoğdu Meydanı’nda okunan basın metni ve semah gösterisinin ardından eylem bitirildi.

Mitinge yaklaşık 500 kişi katıldı. Katılımın ağırlığını devrimci gruplar, reformist çevreler ve KESK kitlesi oluşturuyordu. Alevi dernekleri tarafından hazırlanan basın metninde Ulucanlar, 19 Aralık katliamı, Ölüm Orucu ve NATO toplantısına da değinildi. NATO Zirvesi sonrasına denk gelen 2 Temmuz anması, katliamın hafızalardan giderek silinmeye başladığının göstergesi olmuştur. Mitingin hazırlık çalışmasını sadece Alevi derneklerinin yapmış olması katılımı zayıflatan bir diğer etkendir.

Eylemde “Sivas şehitleri ölümsüzdür!”, “Katil ABD Ortadoğu’dan defol!”, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz!”, “Faşizme karşı omuz omuza!” sloganları atıldı.

Kızıl Bayrak/İzmir



Mamak’ta 2 Temmuz anması...

Katliamların hesabını
işçi-emekçiler soracak!

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Mamak Şubesi’nin geleneksel olarak her yıl düzenlediği anma etkinliği katliamın 11. yılı vesilesi ile 1 Temmuz Perşembe günü Tekmezar Parkı’nda gerçekleştirildi. Etkinliğe Mamak’ta faaliyet yürüten bir dizi kitle örgütü ve devrimci kurum katkı sundu. Biz Mamak İşçi Kültür Evi olarak, NATO sürecinin tüm yoğunluğuna rağmen etkinliğin hem ön hazırlık sürecine hem de programa yoğun emek harcadık.

Anma etkinliği PSAKD Mamak Şube ve Genel Merkez yöneticilerinin konuşmalarıyla başladı. Ardından halk ozanları programda yer aldı. Devamında etkinliğe katkı sunan kurumların hazırladığı ortak metin Mamak İşçi Emekçi İnisiyatifi’nden bir arkadaş tarafından okundu. Ardından Mamak İşçi Kültür Evi Müzik Topluluğu ve İdilcan Kültür Merkezi Müzik Topluluğu müzik dinletisi sundular. Etkinliğin ilerleyen sürecinde şiirler okundu, konuşmalar yapıldı ve mahalli sanatçılar tarafından türküler söylendi. Anma PSAKD Mamak Şube Semah ekibinin sunduğu gösteri ile sona erdi.

Anma etkinliğine 300’ün üzerinde bir emekçi kitlesi katıldı. Her geçen yıl 2 Temmuz etkinliklerine ilginin zayıflamasına karşın Mamak’taki anma etkinliğine ilgi oldukça anlamlıydı.

Mamak İşçi Kültür Evi çalışanları