27 Ağustos 2005
Sayı: 2005/34 (34)


  Kızıl Bayrak'tan
  Kamuda toplu görüşme oyununda üçüncü perde
  İncirlik'e yürüyoruz!
  26-28 Ağustos’ta İncirlik’e yürüyoruz.
  Özelleştirme saldırısında gelişmeler
  Üniversitelerde soruşturma saldırısı ve
alınması gereken tutum
Sendikal ihanet ve kokuşma
Sendikalar Kanunu değişiyor
  Hacıbektaş Şenlikleri ve devrimci müdahale sorumluluğu
  1900 okul birincisi açıkta
  Formula 1 “kentsel dönüşüm” projesinin bir parçasıdır!
  Büyük depremin 6. yılında deprem
manzaramız
  Sefaköy İKE’de TUYAB etkinliği
  Hakkını arayan DERBY işçilerine polis
azgınca saldırdı.
  Sermaye düzeninin Kürt sorununda
tarihi çözümsüzlüğü (Orta sayfa)
  Burjuvazi İçindeki Bölünmenin
Anlamı ve Sınırları
  Siyonistler Gazze Şeridi’nden çekildi
  Gazze fiyaskosunu seyretmek

  Irak’ın anayasa taslağını işgalciler
belirliyor

  Pentagon şefleri işkence görüntülerine
sansür koyuyor
  Brezilyalı genç işçi Menezes’in
yargısız infazı belgelendi
  Daha zorlu günlere hazırlanmalı!
  Almanya’da yaşayan tüm sınıf bilinçli
işçiler ve emekçiler
  Bültenlerden
  Basından
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

İncirlik yürüyüşüne ilişkin basın toplantısı...

"Emperyalist katillere ve işbirlikçilerine karşı İncirlik Üssü'ne yürüyoruz!"

‘Emperyalist katillere ve işbirlikçilerine karşı İncirlik Üssü'ne yürüyoruz!' şiarı ile düzenlenen İncirlik yürüyüşünün tanıtım faaliyetleri sürüyor. İstanbul'da da son olarak yürüyüş bileşenleri (Irak'ta İşgale Hayır Koordinasyonu, Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu, Belediye-İş İstanbul 2 No'lu Şube, Tuzla Deri-İş, BES İst 1 No'lu Şube, Emekli-Sen İstanbul 1 No'lu Şube, ÇEM-DER ve Maya) 23 Ağustos tarihinde basını bilgilendirmek ve yürüyüşün gerekçelerini açıklamak amacıyla Temel Haklar Federasyonu'nda bir basın toplantısı düzenlediler.

Toplantı Amerikan emperyalizminin kanlı tarihini konu alan sinevizyon gösterimi ile başladı. ABD'nin Vietnam'da, Afrika'da, Güney Amerika'da, Ortadoğu'da ve daha onlarca yerde yaptığı katliamların görüntülerini ve istatistikî verilerini içeren sinevizyon, emperyalizmin kirli ve kanlı yüzünü bir kez daha gözler önüne seriyordu. Sinevizyon gösteriminin ardından yürüyüşün amaçları ve programı ile ilgili konuşmalar yapıldı.

İlk olarak söz alan Eyüp Baş, neden emperyalizme ve işbirlikçilerine karşı yüründüğü konusunda bir açıklama yaptı. Emperyalist vahşetin değişik savaşlarda katlettiği insan sayısından bahsederek,'Türkiye, CIA tarafından planlanan cuntalar, 12 Mart, 12 Eylül, idam sehpaları, işkencehaneler, hücreler, katliamlar, faili meçhul cinayetler, kontr-gerilla çeteleri, boşaltılan 3500 köy, yakılan ormanlar (‘) bütün bunlar emperyalizmin kanlı tarihinden küçük bir kesittir. Bu suçları işleyen katillerin topraklarımızda yeri yoktur' şeklinde sözlerini sürdürdü ve emperyalistlerin er-geç yenileceklerini söyleyerek sözlerine son verdi.

Ardından söz alan Figen Yüksekdağ, İncirlik Üssü hakkında bir açıklama yaptı. İncirlik Üssü'nün şimdiye kadar hangi amaçlarla kullanıldığını ve hangi savaşta bu üssün ne ölçüde kullanıldığını belirterek, ‘Biz bu onursuzluğa ve utanca ortak olmak istemiyoruz. Antiemperyalist ve işgal karşıtı güçler olarak bunun için İncirlik Üssü kapatılsın talebiyle İncirlik Üssü'ne yürüyeceğiz' dedi.
Basın toplantısı yürüyüş programının aktarılması ve Şener Yurdatapan'ın yürüyüşü destekleyen konuşmasının ardından son buldu.

Kızıl Bayrak/İstanbul

---------------------------------------------------------------------------

İncirlik Üssü ABD emperyalizmi ve siyonistlerin hizmetinde!

- 1958'de Lübnan'a 150 uçakla birlikte 10 bin deniz piyadesiyle çıkarma yapan Amerikan birlikleri İncirlik'ten kalkmışlardı.
- Sovyetler hava sahasında düşürülen U'2 ABD casus uçaklarının kalktığı yer İncirlik Üssü'dür.
- 1979 da İncirlik'in hedefi bu kez İran'dı.
- ‘Üs yok tesis var' yalanını söyleyen Demirel iktidarı döneminde, 1970'de, Ürdün'de ABD emperyalizminin uşağı Kral Hüseyin ‘Kara Eylül' katliamını gerçekleştirirken İncirlik Üssü'nden kalkan ABD uçaklarının desteği arkasındaydı.
- 1982'de İsrail'in Lübnan'ı işgaline yardımcı güç olarak İncirlik'te kırmızı alarm verilirken, işbirlikçi iktidarın ‘Kardeş Filistin' sözlerinin de demagojiden ibaret olduğu ortaya çıkıyordu.
- 1983'te Lübnan'ı yeniden işgal ederek, Lübnan ilerici hareketini ezmeye kalkan ABD emperyalizmi için İncirlik Üssü harekat merkezi ve işgali gerçekleştiren ABD 6. Filosu'nun yardımcı gücü durumundaydı.
- İrangate skandalı'nda İran'a silah satışında da merkez konumundaydı topraklarımız ve İncirlik Üssü.
- 1962 Nükleer Füze krizi, 1991 Körfez Savaşı ve daha sonra yıllarca sürdürülen bombardımanlarda hep İncirlik Üssü vardı emperyalizmin hizmetinde.
- Irak'ın işgalinde;
İncirlik'e 6 bin silahlık, bir tugayı donatacak malzeme barındıracak iki adet cephanelik yapıldı.
İşgal bombardımanlarında hava koridorunun kontrolü buradan yapıldı ve ABD kara birliklerine yoğun destek verildi.
Lojistik destek amaçlı olarak işgal sırasında tam 3760 sorti yapıldı.
Irak'taki işgal güçlerine F-15 bombardıman uçağı yakıtı, su ve gıda sevkıyatı topraklarımızdan yapıldı.

(Basın toplantısı metninden alınmıştır...)

-----------------------------------------------------------------------------

Adana'da İncirlik yürüyüşü çalışmalarından...

28 Ağustos İncirlik yürüyüşünün ilimizde gerçekleşecek olmasından dolayı, üstümüze düşen görevin bilinciyle BDSP, HÖC, DHP, Partizan, ESP, Barikat ve Alınteri olarak biraraya geldik ve yapabileceklerimizi değerlendirdik. BDSP, HÖC, ESP ve DHP'den oluşan bir komisyon oluşturduk. Merkezden gelen arkadaşlara da sunabilecek bir eylem takvimi oluşturduk. 7 Ağustos günü merkez yürütmeden gelen arkadaşlarla BDSP, ESP, HÖC, Barikat, DHP, Partizan, DİSK, KESK, EMEP ve Hacı Bektaş Derneği'nin de katıldığı bir toplantı gerçekleştirdik.

Merkezi komisyonun yaptığı bilgilendirme konuşmasının ardından bizler de neler yapabileceğimizi tartıştık ve ortak bir eylem takvimi oluşturduk. İlk olarak 9 Ağustos günü İnönü Parkı'nda yapılan basın açıklaması ile İncirlik'e yürüyüşün startını verdik.

Biz bunları yaparken faşist devletin kolluk güçleri de boş durmuyordu. 17'leri sahiplenmek için gerçekleştirilen eylemleri bahane göstererek gözaltı ve tutuklama furyası başlattı. Bu gözaltı terörü sonucu beşi önceden olmak üzere 15 kişi tutuklanarak Kürkçüler E ve F tipi cezaevine gönderildi.

Ancak hiçbir baskı ve devlet terörü bizleri mücadelemizden alıkoyamaz. Biz kararını aldığımız eylem takvimini uygulamaya devam edeceğiz. Bütün işçi sendikalarını, dernekleri, DKÖ'ni, partileri ve odaları yapacağımız yürüyüşe destek vermeleri için ziyaret ediyoruz. Merkezi bildirilerin dağıtımını yapıyoruz. 20 Ağustos'ta merkezi bir basın açıklaması gerçekleştireceğiz. 26 Ağustos'ta Şakirpaşa Havaalanı'nın ABD'nin kullanımına açılmasını protesto etmek için havaalanı kapısında bir basın açıklaması gerçekleştirilecek. 28 Ağustos günü diğer kentlerden gelen yürüyüşçüler Şakirpaşa kavşağında karşılayacak ve topluca İnönü Parkı'nda bir basın açıklaması yapacak. Daha sonra Merkez Camii önünden arabalara binerek İncirlik Üssü'ne gidilecek ve orada yapılacak basın açıklaması ile eylem sona erecek.

Adana BDSP