18 Nisan 2008 Sayı: SİKB 2008/16

  Kızıl Bayrak'tan
  Birleşik, kitlesel ve devrimci bir
1 Mayıs’a doğru!..
  Onurumuz ve geleceğimiz için
1 Mayıs’ta alanlara!
301. Madde üzerine koparılan fırtına düzen hukukunun faşist özünü gizliyor...
“İstihdam paketi”nin yeni hediyesi:
Sosyalist Kamu Emekçileri’nden ilerici-öncü kamu emekçilerine çağrı:
SSGSS karşıtı eylemler...
  Mevsimlik işçilerin ‘ölüm mevsimi’!..
  İşçi ve emekçi hareketinden...
  TKİP II. Kongresi kapanış konuşması... / 2
  Hatice Yürekli yoldaşın anısına...
  Büyükçekmece 2. İşçi Kurultayı... .
  1 Mayıs faaliyetlerinden...
  İzmir Liseli Gençlik Platformu kuruldu!
  Gençlik hareketinden…
  Kapitalizm açlığı dayatıyor,
halklar ayaklanıyor!
  Dünyadan…
  Toplum cinnetin eşiğinde!
  Mücadele Postası.
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

İzmir Liseli Gençlik Platformu kuruldu!

Coşkulu ve güçlü bir etkinlik!

İzmir Liseli Gençlik Platformu 12 Nisan günü yapılan bir etkinlikle kuruluşunu ilan etti. Etkinlik, İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik Tiyatrosu’nda saat 16:00’da başladı.

İzmir Liseli Gençlik Platformu olarak kuruluş etkinliğini önceleyen bir ay boyunca çok yönlü bir faaliyet yürüttük. Her lisede birimleşmenin önemini vurgulayarak çubuğu bu alana büktük ve bu hedefe yaklaşmada anlamlı adımlar attık. Aynı zamanda ördüğümüz propaganda çalışmasıyla lise ve dershane önlerine çeşitli materyallerle gittik ve mücadeleye çağrı yaptık. İzmir’in merkezi yerlerini ve liselerin etrafını yaklaşık bin afişle donattık. Haftalık olarak yaptığımız İLGP-G toplantılarıyla yolumuzu emin adımlarla yürüdük. Etkinliğimiz bu yoğun çalışmanın birikimi üzerinde yükseldi.

Etkinliği gerçekleştirdiğimiz salona İzmir Liseli Gençlik Platformu imzalı “ÖSS’nin 5 seçeneğine karşı tek seçenek mücadele!” ve “Ticari eğitime, şovenizme, emperyalist savaşa hayır!” şiarlı pankartlarla “İzmir Liseli Gençlik Platformu kuruluş etkinliğine hoşgeldiniz” şiarlı ozaliti ve İLGP amblemli kızıl flamalarımızı astık.

Etkinliğe İzmir’de yapılan Ege Eğitim-Sen Bölge Mitingi sebebiyle bir saat geç başlattık. Programımız İLGP’nin kuruluşunun ilanını içeren açılış konuşmasıyla başladı. Bir dakikalık saygı duruşunun ardından hep bir ağızdan “Devrim şehitleri ölümsüzdür!” sloganı atıldı.

Ardından Karşıyaka Anadolu Lisesi’nin hazırladığı “Liselerde baskı ve sömürü” sunumu yapıldı. Liselilerden tek tip, düşünmeyen, sorgulamayan, mutlak itaati yaşam tarzı haline getiren bir koyun sürüsü yaratılmak istenildiği belirtildi. Karşıyaka Anadolu Lisesi’nde örülen faaliyetler anlatıldı ve faaliyet yürüten İLGP-G’li liselilerin karşılaştıkları baskı teşhir edildi.

Ardından İLGP adına bir yoldaşımız konuşmasını yapmak üzere sahnede yerini aldı. İLGP-G olarak yürüttüğümüz faaliyetleri anlattı ve kuruluş etkinliğinin sadece bir adım olduğunu, artık bundan sonra İLGP çatısı altında daha güçlü mücadele edeceğimizi vurguladı.

‘68’lerden bugüne gençlik hareketini konu alan sinevizyon gösteriminin ardından Ekim Gençliği’nden bir yoldaşımız kürsüde yerini aldı. Sunumuna ülkemizde egemen sınıf olarak burjuvaziyi ve onun karşısındaki tek gerçek devrimci sınıf olan proletaryayı tanımlayarak devam etti. Emperyalist barbarlığın iç yüzünü teşhir ederek, ülkemizde burjuvazinin işçi sınıfına karşı yürüttüğü saldırılara değindi. Kürt halkının imhasından SSGSS Yasa Tasarısı’na kadar geniş bir yelpazede yapılan sunum, eğitimin kapitalist çıkarlar doğrultusunda nasıl şekillendiğiyle devam etti.

Son olarak şunları söyledi: “Bilinmelidir ki, işçi sınıfına tüm toplumun öncüsü olduğunu hatırlatacak ve ona önderlik edecek, aynı zamanda bu topraklarda yeşermiş devrimci birikimin güvencesi sınıfın komünist partisidir. İşte biz genç komünistlerin elinde tuttuğu sosyalizmin kızıl bayrağıdır. İddiamız liseli ve üniversiteli gençlik içerisinde devrimin ve sosyalizmin kızıl bayrağını daha yukarı taşımaktır. Yolumuz işçi sınıfının yoludur! Yaşasın devrim ve sosyalizm!”

Kararlılık ve mücadelenin vurgulandığı bu sunumun ardından Karşıyaka Anadolu Öğretmen Lisesi’nin hazırladığı “gerici kadrolaşma” konulu sunum yapıldı. Zengin örneklemeleriyle dikkat çeken sunumda anlamlı vurgular yapıldı.

Etkinliğin birinci bölümünün sonunda 75. yıl Endüstri Meslek Lisesi’nden bir arkadaşımız devrimci sanatçıların şiirlerinden seçilmiş bir dinleti sundu.

İkinci bölüm Karşıyaka Anadolu Lisesi’nin hazırladığı müzik dinletisiyle başladı. Türkü ve şarkılarıyla etkinliği renklendiren müzik grubunun ardından sahneyi Eğitim-Sen 2 No’lu Şube Sekreteri hocamız Ali Aydın aldı. ‘68’lerden bu yana gençlik hareketi, kapitalizm tahlili ve ona karşı verilecek mücadeleyi ele alan zengin bir sunum yaptı.

Yenikapı Tiyatro Topluluğu “Hüznün coşkusu” isimli oyunu sergiledi. Tiyatroda devrimci bir işçi kadının hayatı anlatıldı. Oyunun sonunda salonun kenarlarına dizilen oyuncular, finali tüm kitleyi halaya çağırarak yaptı.

Ardından Mopak Endüstri Meslek Lisesi’nden bir arkadaşımız “Meslek liseleri ve staj sömürüsü” başlıklı sunumu yaptı. Meslek liselerinin işlevi üzerinde durdu ve kapitalistler için ifade ettiği özel öneme vurgu yaptı. Bir dershane öğrencisi ise sunumunda, ÖSS’nin fırsat eşitsizliğine dayalı olduğuna ve dershaneler üzerinden dönen ranta vurgu yaptı.

Vakit darlığı nedeniyle serbest kürsü bölümünü gerçekleştiremedik. Programa son noktayı devrimci marş ve türküleriyle Grup Kavel koydu. Türküler eşliğinde halaylar çekildi, zılgıtlar atıldı.

Etkinliğimizde Çiğli İşçi Kültür Evi, Sosyalist Kamu Emekçileri ve Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu’nun gönderdiği mesajlar okundu.

Etkinliğimize yaklaşık 60 kişi katıldı. İzmir Emniyeti’nin ve lise yönetimlerinin kurduğu baskı ve aynı gün yapılan Ege Eğitim-Sen Bölge Mitingi katılımı etkiledi.

Kuruluş etkinliğimizle mücadelemizde bir adım daha atılmış, kızıl bayrak daha yukarı taşınmıştır.

İzmir Liseli Gençlik Platformu


 

İLGP faaliyetlerinden...

Meslek Liseleri’nde kurultay hazırlıkları...

Sefaköy İLGP olarak 15 Nisan’da iki ayrı meslek lisesi çıkışında bülten dağıtımı gerçekleştirdik. Meslek Lisesi Kurultayına hazırlanırken Meslek Liseleri’nde yaşanan ucuz emek sömürüsünün güçlü bir teşhirini yapabilmek ve meslek liselileri bu sömürü karşısında İLGP’de örgütlenmeye çağırmak için çıkardığımız bültenlerimiz ilgiyle karşılanıyor.

Sefaköy İLGP

İLGP kurultaylara hazırlanıyor!

İstanbul Liseli Gençlik Platformu olarak başlattığımız kampanyaların sonuna geldik. Bu hafta sonundan başlayarak gerçekleştireceğimiz kurultaylarla çalışmanın bundan sonraki sürecini şekillendireceğiz.

Paralı eğitimde “yaratıcı” uygulamaların tartışıldığı, ÖSS’nin liselilerin büyüyen kabusu olduğu ve atölye dersleriyle meslek liselilerin sömürüyü iyice öğrendiği bu dönemde çalışmalarımızla işçi ve emekçi çocuklarının sesi olmaya devam ediyoruz. Kurultaylara kadar örülen çalışmalarla, elde edilen deneyimlerle 1 Mayıs’ı örgütleyeceğiz!

İLGP çalışması olan her yerde meslek liselileri kurultaya çağırmaya devam ediyoruz. Aralıksız süren dağıtımlarla kurultayımızın sesini liselilere taşıyoruz. 19 Nisan günü gerçekleştirilecek kurultaya kadar meslek liselerinin önünde olmaya devam edeceğiz.

Lise Öğrencileri Kurultayı’mız elimizde olmayan nedenlerle ertelendi. Kamuoyuna açıkladığımız 12 Nisan günü için uygun yer ayarlayamadığımız için kurultayımızı 26 Nisan’a erteledik. Kazanılan zamanı tebliğ tartışmalarını güçlendirmek ve kurultay çağrısını yaymak için kullanıyoruz. Kurultay anketi, çalışmamız olan okullarda yaygınca yapılıyor.

İLGP olarak kurultaylar ve sonrasında 1 Mayıs ile mücadele alanlarında olmaya devam edeceğiz.

İstanbul Liseli Gençlik Platformu