28 Kasım 2008 Sayı: SİKB 2008/47

  Kızıl Bayrak'tan
   Krizin faturasını kapitalistlere ödetmek için ilk eylem 29 Kasım’da…
  29 Kasım’a çağrı eylemlerinden…
Krizin faturası işten atmalarla işçilere ödetilmek isteniyor…
Krize karşı eylemler...

Metal işçilerinin 6. hafta yürüyüşleri…!

AÜ’de yemekhane işgali...
  İşçi ve emekçi hareketinden…
  Metal TİS’leri ve birleşik mücadelenin artan önemi
  Türk Metal ateşle oynuyor!
  Mirabel Kardeşlerin çağrısına emekçi kadınlardan yanıt:
  Gençlik hareketinden….
  Ekim Devrimi, sınıf hareketi ve devrimci parti
Volkan Yaraşır
  İzmir’de coşkulu Ekim Devrimi etkinliği!
  Ortadoğu’da gerçek barışa halkların devrimci direnişiyle ulaşılacaktır!.
  Gerçekler inatçıdır!
M. Can Yüce
  Topkapı İşçi Derneği 1. Olağan Genel Kurulu gerçekleşti!
  Mücadele Postası.
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Gençlik hareketinden…

Düzenin saldırılarına gençliğin yanıtı: Geçit yok!

Dönemin başından itibaren düzenli olarak gençliğin mücadele gündemleri üzerinden yürüttüğümüz faaliyetimize masa açarak, afiş çalışmaları ve bildiri dağıtımları ile devam ediyoruz. Sistematik ve etkin bir propaganda çalışması sürdürüyoruz. Merkezi afişlerin ve bildirilerin yanısıra güncel konulara dair duvar gazeteleri hazırlıyoruz. Hüseyin Üzmez’in, Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve Yozgat Milletvekili Abdulkadir Akgül’ün açıklamalarını teşhir eden duvar gazetelerini merkezi olarak kullanıyoruz.

24 Kasım gününden başlamak üzere artık YTÜ yerleşkeleri arasında ulaşımı sağlayan servislerin tarifesine zam yapıldı. Dört yıl öncesine kadar ücretsiz olan servisler, üniversite yönetimi tarafından işletilmekteydi. Bu uygulama, yerleşkeler arası ulaşım sorununda öğrencilere bir parça da olsa kolaylık sağlıyordu.

2005-2006 eğitim yılında araç sayılarının yetersiz olmasından dolayı ilk önce özel bir firma ile anlaşma yapılmış, öğrenciler iki kampüs arasında ulaşıma ücret ödemeye başlamışlardı. Yeni uygulamayla beraber ulaşıma zam yapılmış, yerleşke içerisinde sefer yapan servisler ücretlendirilmiştir.

Bu uygulamalara karşı Ekim Gençliği olarak duvar gazeteleri kullanıyor ve bildiri dağıtımları gerçekleştiriyoruz. Aynı zamanda, SSGSS ile üniversitelerde kısmi zamanlı çalışan öğrencilerin işlerine son verilmesinin teşhirini yapıyoruz.

“Ulaşamıyoruz!”, “Ne üniversiteler ticarethane ne de öğrenciler müşteri… YTÜ Öğrencileri” imzalı çalışma ve bildiri dağıtımları ile öğrencilerle bu konu üzerine konuşuyoruz. Önümüzdeki hafta bir kitle toplantısı yaparak çalışmamızı daha güçlü bir temele kavuşturmayı hedefliyoruz.

“25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Hayır!” çalışması kapsamında 23 Kasım’da Emekçi Kadın Komisyonları’nın gerçekleştirdiği eylemin çağrısını yaptık. “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü”nü anlatan duvar gazetesini kullanmaya devam ediyoruz.

Ayrıca geçtiğimiz haftalarda kullanmaya başladığımız “Ekim Devrimi 91., Yeni Ekimler’in Partisi 10.yılında!” afişlerini ve sosyalizmin güncel, devrimci partinin ise yakıcı bir ihtiyaç olduğunu tanımlayan duvar gazetelerini kullanmaya devam ediyoruz. “Büyük Ekim Devrimi’nin 91. yılında sosyalizm günceldir” etkinliğinin çağrısını yapıyoruz.

Genç-Sen kapatma davası ile birlikte gençliğin taleplerini birlikte işleyen afişleri ile Ekim Gençliği’nin Genç-Sen Genel Kurulu değerlendirmesini içeren metnini duvar gazeteleri olarak kampüs içerisinde kullanmaya devam ediyoruz.

YTÜ Ekim Gençliği


İzmir EG: “Geçit yok!” kampanyası sürüyor

Ekim Gençliği’nin merkezi olarak yürüttüğü “Emperyalizme, şovenizme, gericiliğe, çetelere, işsizliğe geçit yok!” kampanyasını sürdürüyoruz. Kampanyamızı merkezi bir etkinlikle sonlandırmayı düşünüyoruz.

Kampanyamızı 23 Kasım günü gerçekleştirdiğimiz basın açıklaması ile deklare ettik. Bornova Metro önünde gerçekleştirdiğimiz açıklamamızda, “Emperyalizme, şovenizme, ticari eğitime, geleceksizliğe ve işsizliğe geçit yok! / Ekim Gençliği” şiarlı ozalitimizi ve merkezi afişlerimizden hazırladığımız dövizlerimizi taşıdık. Basın açıklamamızda düzenin gençliğe yönelttiği kapsamlı saldırıları ele aldık ve bu saldırılara cevabımızın “Geçit yok!” olacağını ilan ettik. Birleşik, kitlesel, militan bir gençlik hareketi için mücadele edeceğimizi, kurtuluşun devrimde ve sosyalizmde olduğunu haykırdık. “Gençlik gelecek, gelecek sosyalizm!”, “YÖK-polis-medya, bu abluka dağıtılacak!”, “Sermaye defol üniversiteler bizimdir!”, “Savaşa değil eğitime bütçe!”, “Savaşa değil sağlığa bütçe!”, “Kahrolsun MİT, CİA, Kontrgerilla!”, “Yaşasın halkların kardeşliği!” sloganlarını coşkuyla haykırdık.


Ege Üniversitesi

Ege Üniversitesi’nde Hazırlık, Fen-Edebiyat ve Mühendislik bölümlerinin özgün sorunları üzerinden kampanyamızı yürüteceğiz. Kampanyamızın merkezi aracı olan referandum çalışmamızı da bu bölümlerin özgün sorunları üzerinden şekillendireceğiz. Hazırlık bölümünde ticari eğitim, kamera, barınma sorunu ve sermayenin dili başlıklarını işleyeceğiz.

Hazırlık bölümünde çalışmaları devam eden bülteni de kampanyamızın gündemleriyle birlikte hazırlayacağız. Fen-Edebiyat fakültesinin sorunlarını ortaklaştırarak hazırlayacağımız referandum sorularıyla öğrencilerin karşısına çıkacağız. Mühendislik bölümünde ise merkezi referandum çalışmasını yapacağız.

Çalışmalarımız boyunca duvar gazeteleri kullanacağız. Değişik materyallerle destekleyeceğimiz kampanya çalışmamızda Ege Üniversitesi’nin özgün gündemlerini de işleyeceğiz. Aralık ayında polisler tarafından katledilen Ali Serkan Eroğlu’nun anmasını kampanya çalışmamızla bütünlüklü olarak ele alacağız.

İzmir merkezli bir etkinlik ya da kendi kampüsümüzde yapacağımız etkinlik için topluluklarla ve öğretim üyeleriyle görüşeceğiz. Kampanyamızın bitiminde etkinlik-forum yapmayı düşünüyoruz.


Dokuz Eylül Üniversitesi

Dokuz Eylül Üniversitesi’nde kampanya sürecini 6 Kasım’la başlattık. 6 Kasım’a “Geçit yok!” şiarıyla hazırlandık. Dokuz Çeşmeler Kampüsü’nde masa açma iradesi gösterdik ve kazanımla sonuçlanan çalışmamız oldukça ilgi gördü. Yaygın olarak yürüttüğümüz çalışmamız Güzel Sanatlar Fakültesi’nde engellemelerle karşılaşsa da gösterdiğimiz kararlılık sonucunda faaliyetimiz kesintisiz sürdü.

Kampanya sürecini özellikle Hazırlık bölümünde yürüteceğiz. Bu bölümde gerçekleştirdiğimiz toplantı sonucunda bülten çıkarma kararı aldık. Bülten ekibiyle beraber beş hafta boyunca kampanyamızın 5 ana başlığını işleyeceğimiz söyleşiler gerçekleştireceğiz. Yanısıra her kampüse merkezi materyallerimizi götürerek, kampanyamızın şiarlarını taşıyarak yaygın bir propaganda çalışması yapacağız.

İzmir Ekim Gençliği