24 Temmuz 2009
Sayı: SİKB 2009/28

  Kızıl Bayrak'tan
  Amerikancı rejimin sahte hayallerine karşı devrimci sınıf mücadelesi!
  HSYK kararları gecikiyor…
Düzen içi çatışma yargı üzerinden sürüyor!
  “Kürt açılımı”nda son perde
Kürdistan’dan yansıyan kirli savaş hikayaleri...
Ne “23 sentlik asker”
ne de emperyalizmin suç ortağı olacağız!
Hasta tutsaklar ölüme giderken, kontrgerillacılar tahliye ediliyor...
  Entes dinenişinden...
  İşçi ve emekçi hareketinden…
  Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Beşeli ile kriz, sınıf hareketi, mücadele ve örgütlenmenin sorunları üzerine konuştuk...
  Kapitalizm can almaya devam ediyor!.. Sağlıkta özelleştirme öldürüyor!..
  Bir cinayet ve devlet gerçeği
  Gençlik eylemlerinden...
  Alevi Çalıştayı aynasında yansıyanlar
  Parlatılan Nabucco ve
üstü örtülen gerçekler
  Mollalar rejimi, din ve emekçi halk hareketi...
  Honduraslı emekçilerin
faşist cuntaya karşı
mücadelesi devam ediyor!
  Amerikan savaş makinesi “Irak-ABD Güvenlik Anlaşması”nı tanımıyor...
  İsrail savaş gemileri Kızıl Deniz’de…
Irkçı-siyonist rejim
savaşı kışkırtıyor!
  Dünyadan işçi ve emekçi eylemlerinden...
  Neyin yol haritası?
  ‘96 Zindan Direnişi 13. yılında...
  Mücadele Postası.
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Entes direnişi günlüğünden…

Direnişin 69. günü... 

Direnişin 69. gününde TÜMTİS İstanbul Şube Başkanı ve yöneticileri direnişi ziyaret ettiler.

(...) Parot işçisi de aynı şekilde belli aralıklarla yanıma gelip sohbet etmeyi, halimi hatırımı sormayı ihmal etmiyor. Direnişe ilginin her geçen gün artması umut verici. (...)


Direnişin 68. günü...

Bugün Entes Elektronik önündeki direniş alanında beklerken öğle yemeğiyle birlikte yanıma gelen OSİM-DER’li arkadaşım yemekle beraber bir de haber getirmişti. Haber ise tekstil firmalarında çokça rastlanan patronun işçilerin parasını ödemeden makinaları alıp kaçmasıydı.(...)


Direnişin 66. günü...

Taksim’de ATV-Sabah eylemine katıldım. Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın ATV-Sabah’taki üye sayısı azaldığı gerekçesiyle grevin mahkeme kararıyla 154. gününde durdurulması eylemin ana konusuydu. “Karara uymak zorundayız” diyen grevciler işyeri önünde bekleyişlerini sürdürmeyecekler. Ama eylemliklerine devam edeceklerini duyurdular. Sayı olarak azlığı gözlenen eylemin coşkusuzluğu daı dikkatimi çekti.


Direnişin 65. günü… 

Bugün öğle saatlerinde Emekçi Kadın Komisyonları, DESA’da 352 gün direnen ve kazanan Emine Arslan, DHF Kadın Komisyonları (Demokratik Kadın Hareketi), Eğitim-Sen 2 No’lu Şube Sekreteri Dünya Ermem ve Sinter Metal işçileri sloganlar eşliğinde Entes fabrikası önüne geldiler. Çevredeki diğer fabrikalardan işçilerin dayanışmayı görüp umutlandıkları gözlerinden okunuyordu. (...)

Entes’teki etkinliğin ardından “Meha’da kazandık, Sinter’de kazanacağız!” sloganları eşliğinde Sinter Metal fabrikasına geçtik. Emine Aslan ve Sinter işçileri ile sohbet gerçekleştirdik.


Direnişin 64. günü…

15 Temmuz günü Sabra Tekstil patronunun silahlı saldırısının ardından tutuklanan devrimcilerin ilk duruşmaları görüldü. Ben de direniş güncemde yazdığım gibi Büyükçekmece Adliyesi önündeydim. Ring araçları geldiğinde aracın o küçücük penceresinden zafer işaretleri belirdi. Sloganlarımızı gür bir sesle atıyor, yumruklarımızı daha sert sıkıyorduk. Yine arkadaşlarımın gülüşlerini, gözlerinin içindeki parıltıyı görmek sevince boğuyordu.

Sloganlar eşliğinde dik, kararlı ve inançlı bir şekilde araçtan indiler.

Elleri kelepçeli vaziyetteyken zafer işareti yaptılar. Onlar mahkeme salonuna alındı. Bizler basın açıklamamızı oldukça coşkulu ve gür sloganlarımızla gerçekleştirdik. Ardından tutuksuz yargılanacaklarını öğrendik. Büyük bir sevinçle tekrar sloganlarımızı haykırarak adliyeden ayrıldık. (...)

Entes direnişçicisi
Gülistan Kobatan

 

 


Entes direnişiyle dayanışma etkinliklerinden...

“Gülistan Kobatan yalnız değildir!”

Entes ile dayanışma etkinliği…

İstanbul Emekçi Kadın Komisyonları, 17 Temmuz günü, Gülistan Kobatan’la dayanışma etkinliği gerçekleştirdi.

İMES A Kapısı önünde bir araya gelen EKK, Emine Arslan, DHF Kadın Komisyonları (Demokratik Kadın Hareketi) ve Eğitim-Sen 2 No’lu Şube Sekreteri Dünya Emrem, Sinter Metal işçileriyle C Kapısı’nda buluşarak buradan sloganlar eşliğinde yürüyüş gerçekleştirdiler. Kolluk güçleri çeşitli bahanelerle eylemi engellemeye çalıştı fakat bu çabalar boşa çıkarıldı.

“Direnen Entes işçisi kadın işçilere yol gösteriyor! Gülistan Kobatan yalnız değildir! / Emekçi Kadın Komisyonları” ozalitinin açıldığı yürüyüş sonrasında Kobatan’ın yanına gelindi. EKK adına yapılan konuşmada, EKK olarak Entes direnişini tüm sanayi bölgesine yaymak için mücadele edecekleri belirtildi. Krizin ilk günlerinden itibaren işten atmalara karşı fabrika önlerini terk etmeme şiarını yükselttikleri hatırlatılarak, Kobatan’ın bu şiara yanıt verdiğini söyledi. Emine Arslan’ın ve Kobatan’ın emekçi kadınlara yol gösterdiği ifade edilerek tüm işçi ve emekçi kadınlar mücadeleye çağrıldı.

Ardından Emine Arslan bir konuşma yaparak, “Biz onurumuzla direnerek DESA’da kazandık” dedi ve Kobatan’a onuruyla sabretmesini söyledi.

Sinter Metal direnişinden Lale Balta ise Sinter direnişinden ve mahkeme sürecinden söz etti, direnişin dönüştürücü önemini vurguladı.

DHF Kadın Komisyonu adına Melek Aşkın, direnen kadınların emeklerine daha çok sahip çıktıklarını söyleyerek, tüm emekçi kadınları Kobatan ile dayanışmaya çağırdı.

Sabra Tekstil’de tutuklanan 4 BDSP’liden birisi olan Melek Can, “Tutuklanmamız bizi yıldıramadı. Biz yine buradayız ve burada olmaya devam edeceğiz.”dedi.

Eğitim-Sen 2 No’lu Şube Sekreteri Dünya Ermem KESK’e yönelik saldırıların Sabra’da yaşanan saldırılardan ve işte atma saldırılarından bağımsız olmadığını söyledi. Kobatan’ın direnişini selamladı.

Mücadele yolunu seçen bir kadın işçi olarak iki hafta önce ailesinin baskısına maruz kalan Sevinç Biber de kadınların ancak mücadele ederek özgürleşeceğini vurguladı.

Yapılan konuşmaların ardından EKK ve Metal İşçileri Kurultayı Hazırlık Komitesi tarafından şiir dinletileri sunuldu. Çekilen halayların ardından ziyaret sona erdi.

Etkinliğin ardından Sinter Metal direnişine ziyaret gerçekleştirildi.

Kızıl Bayrak / İstanbul


Entes ile dayanışmamız sürüyor!

Gülistan Kobatan ile dayanışmak için başlattığımız kampanyanın ikinci ayağı olan masa açma faaliyetini 17 Temmuz günü bitirmiş bulunuyoruz. 6-17 Temmuz günleri arasında “Entes direnişiyle dayanışma güncesi” adlı defter açıp işçi ve emekçilerin duygu ve düşüncelerini bu deftere yazmalarını istemiştik. Bu süreçte, MHP’lisinden CHP’lisine kadar konuşma fırsatı bulduğumuz herkes bu direnişi desteklediğini ifade etti.

Faaliyetimiz sırasında yapılan ajitasyon konuşmaları ve bildirilerimizle Entes direnişinin sesini Çiğli ve Karşıyaka’da duyurduk. İşçi ve emekçiler, kadın işçi olmasından kaynaklı ve tek başına direnme cesareti göstermesinden dolayı Kobatan’a saygı duyduklarını ve herkesin bu tavrı göstermesi gerektiğini ifade etti. Hazırlamış olduğumuz Gülistan ile dayanışma kartlarını yaygın bir biçimde kullandık. Çiğli ve Karşıyaka’da 3500 civarı bildiri dağıttık. İşçi ve emekçi dostlarımızın evlerini ziyaret edip Entes direnişini anlattık ve destek istedik.

Çiğli İşçi Kültür Sanat Evi Kadın Komisyonu


Kobatan’a tekstil işçilerinin desteği sürüyor

Gülistan Kobatan’ın sesini İzmir’deki işçi ve emekçilere duyurmak için bu hafta da Konak ve Buca’daki dayanışma masasını açmaya devam ettik.

İşçi ve emekçilere dayanışma çağrısında bulunarak ajitasyon konuşmaları eşliğinde bildirilerimizi dağıttık. Topladığımız dayanışma mesajlarına beklediğimizden yoğun ilgi vardı.

Konak’taki faaliyetimiz sırasında güvenlik şube ekipleri masamıza müdahale etmeye çalıştı. Masamızı kapatmayacağımızı ifade ettik. Bu kararlı duruşumuz ve çevredeki emekçilerin sahiplenmesiyle saldırıyı boşa düşürdük.

Çalışmalarımızı, çoğunluğunu tekstil işçilerinin oluşturacağı ve işçi dostlarımızla yapacağımız kahvaltıda Gülistan’la dayanışmayı nasıl büyüteceğimizi tartışarak derinleştireceğiz.

Tekstil İşçileri Bülteni çalışanları